Foto
Foto
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een en woon in (VLAANDEREN .) en mijn beroep is Gepensioneerd..
Ik ben geboren op 09/02/1939 en ben nu dus 85 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Raad eens ?.
Inhoud blog
  • Cultuur in Vlaanderen.
  • Sluit U ook aan ?
  • Uitnodiging cultuur.
  • Uitnodiging VL@S Ardooie.
  • Ook in 2023.
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Mijn favorieten
  • VVB-Ardooie-Koolskamp
  • Vlaanderen-Flanders
  • Meervoud
  • The Brussels Journal
  • Taal Aktie Komitee.
  • Vlaamse boeken.
  • Wandelen voor Vlaanderen.
  • Vlaamse Aktieve Senioren.
    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • N-VA Ardooie-Koolskamp.
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Sprokkels,mijmeringen en bedenkingen .

    20-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even stoppen met bloggen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo,ik ben er even uit voor een tweetal weken.
    Hopelijk kom je daarna nog even op bezoek,tot dan.
    Zou er dan reeds een nieuwe federale regering zijn ?

    16-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuws van over de taalgrens.
    Waals Gewest heet nu Wallonië
    Het Waals Gewest (la Région Wallonne) heet sinds kort in de publiciteit gewoon Wallonië. De Waalse minister-president Demotte heeft nu ook opdracht gegeven om het Waalse logo, de W met de pijl, te vervangen door de Waalse haan, op alle officiële stukken en uitingen. Dat hoeft niet veel te kosten, het gebeurt als er toch nieuw materiaal besteld moet worden.

    11-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feest van de Vlaamse gemeenschap.
    Vlaanderen feest.

    09-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even uw aandacht.
    STAP VOOR STAP NAAR ONAFHANKELIJKHEID

    De overweldigende overwinning van het Vlaams-nationalisme heeft velen weer geloof gegeven.

    De overwinning heeft als stiefouders immers Madame Non en Maingain-Reynders. En de modale Vlaming liet zich niet bij de neus leiden door de zelfverklaarde belgicistische wijsneuzen à la Marc Reynebeau of zogenaamde wijze staatslieden van het type Mark Eyskens of Wilfried Martens. Vakbonden, zowel ACV als ABVV achtten het nodig om stemadvies te geven en nadrukkelijk de V-partijen af te wijzen en schoten daarmee in eigen voet. De Vlaming toonde zich "oud en wijs" genoeg om zich geen stemgedrag te laten opdringen. De modale Vlaming toonde niet in het verleden te leven maar te geloven in een betere, autonomere toekomst.

    Die verkiezingsuitslag maakt ook dat de naam Vlaanderen, de Vlaamse Leeuw als vlag, kortom de symbolen van onze groeiende natie, niet langer vies zijn in de ogen van Jan-met-de-Pet. Vlag, naam, leeuw... ze behoren weer toe aan àlle Vlamingen.

    Maar we moeten ook erg goed beseffen dat de Vlaamse partijen die aan de onderhandelingen zullen deelnemen, de moed zullen moeten opbrengen om duidelijke ja's en neen's te formuleren en tegelijkertijd de wijsheid dienen te hanteren om voor Vlamingen én Walen toekomstgerichte beslissingen te treffen.

    De problematiek is zo immens complex dat niemand achter de illusie mag aanlopen dat op 21 juli voor de laatste keer de Brabançonne weerklinkt! Matigheid in het verwachtingspatroon is dan ook geboden! Want 13 juni is en was niet het eindpunt van honderdvijftig jaar Vlaamse beweging. Het kan een keerpunt blijken, laat ons hopen. De groei naar een autonoom Vlaanderen moet een evolutair proces zijn, een democratisch proces. Nog meer Vlamingen moeten ervan overtuigd worden dat ze beter af zijn , én ook de Walen, met onafhankelijkheid en mogelijks daarop volgend een samenwerking in de Lage landen en Europees verband.

    De groeiende Vlaamse staat moet gelijke kansen bieden aan àlle ingezetenen, moet de fiscale fraude met alle middelen bestrijden en moet iedereen een fatsoenlijk bestaan bieden.

    Het socialisme beroept er zich op een rechtvaardigheidsbeweging te zijn. Het Vlaams-nationalisme werkt bevrijdend en ontvoogdend. Samenwerken houdt de potentie in van vooruitgang, breed volkswelzijn en rechtvaardigheid. Zowel socialisme als volksnationalisme zijn dragers van wat de Franse Revolutie aanreikte als "fraternité". We gunnen dus Di Rupo en De Wever een kans, tijd en respijt... een betere toekomst ten bate... niet voor België maar voor ons en onze kinderen.


    08-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze Nationale feestdag.
    Oproep om uw huizen te bevlaggen op 11 juli.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even uw aandacht.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    11 juliviering te Ardooie- Koolskamp: Vlaanderen Feest!

    Vrijdag 9 juli 2010 om 20u00

    Dorpsplein van Koolskamp




    Vrijdag 9 juli vliegen we de zomer in!
    Naar jaarlijkse traditie vieren we de Vlaamse Feestdag met een volksfeest.
    Op het Dorpsplein van Koolskamp kan je genieten van optredens van o.a. Amaryllis Temmerman, covergroep The Ad Hoc Band
    en de accordeon melodieën van lokaal talent Guillaume Noppe.

    Een gezellige babbel, een hapje en een drankje en leuke muziek.
    Samen de zomer inzetten in een gezellige sfeer.

    Bij slecht weer gaat het programma door in OC 't Zonneke.

    Misviering ter gelegenheid van de Vlaamse Feestdag: zondag 11 juli om 9u in de Sint-Martinuskerk te Koolskamp.


    Info: Tel. 051/488691 of 051/746168 V.V.B Ardooie-Koolskamp


    07-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De V.V.B eist ........

    VVB eist "copernicaanse" staatshervorming

    07/07/10 15u12
    In een eisenbundel naar aanleiding van de regeringsvorming stelt de Vlaamse Volksbeweging dat "de historische zege bij parlementsverkiezingen een vervolg moet kennen in de vorm van een even historische, copernicaanse staatshervorming". De VVB roept alle Vlaamse partijen op "de historische kans die zich thans voordoet niet te laten liggen". De N-VA wordt gevraagd haar kiesprogramma te respecteren als zij regeringsverantwoordelijkheid opneemt.
     
    "Nu het kersverse parlement zonder veel blikken of blozen de kritiek dat het ongrondwettig werd verkozen naast zich neerlegde is het de hoogste tijd dat men de oorzaak van die ongrondwettigheid - de tweetalige kieskring B-H-V - daadwerkelijk en definitief oplost. Dit moet gebeuren zonder prijs te betalen", aldus VVB die de Vlaamse politici oproep het wetsvoorstel tot splitsing weer in het parlement in te dienen en goed te keuren.
     
    De VVB eist daarnaast dat werk gemaakt wordt van een maximale responsabilisering door een volledige fiscale autonomie. Voorts moet het statuut van Brussel worden herzien. Bijkomende middelen zijn pas bespreekbaar na een grondige bestuurlijke reorganisatie en correcte toepassing van de taalwetgeving in Brussel. De volledige overheveling van het gezondheids- en gezinsbeleid naar Vlaanderen is voor de VVB het absolute minimum wat de sociale zekerheid betreft. Ook het arbeidsmarktbeleid dient overgeheveld naar de gewesten. De VVB wijst hierbij gelijk welke compenserende herfederalisering van bevoegdheden af. (belga/sps)
    Bron : Grondvest en De Morgen.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk ..................,laat ons hopen.
    juli 2010 om 08u26

    Luc Van den Brande: ACW moet zich klaarmaken voor staatshervorming

    Voormalig Vlaams minister-president Luc Van den Brande (CD&V) haalt in een interview met Knack zwaar uit naar de christelijke arbeidersbeweging (ACW) waarvan hij nochtans zelf een prominent lid is.

    Luc Van den Brande

    Luc Van den Brande © Sigfrid Eggers

    “Het ACW heeft zich destijds onder meer ingezet voor de regionalisering van het huisvestingsbeleid en voor economische streekontwikkeling,” zegt Van den Brande. “Maar als men dreigt te raken aan het hart van het staatslichaam, de sociale zekerheid, staat de sociale beweging meteen op haar achterste poten. Vandaar ook dat het ACW zo gekant was tegen het kartel met de N-VA.”

    “Het ACW en de andere sociale bewegingen moeten dringend onder ogen zien dat er in onze samenleving een nieuwe onderstroom is ontstaan. Veel mensen snakken naar verandering.”
    “In plaats van zich daartegen te verzetten, zouden de sociale bewegingen veel beter een constructieve rol spelen in dat onafwendbare communautaire veranderingsproces. Dan zouden ze zich pas echt kunnen inzetten voor het behoud van de solidariteit.”

    “Ik ben er zeker van dat ze op die manier veel meer impact zouden hebben dan als ze aan de zijlijn blijven staan en zich tegen elke verandering blijven verzetten,” aldus Van den Brande. “Hun streven naar het status-quo is vandaag ook niet erg representatief meer, hè.”

    “Mochten alle leden van de sociale bewegingen tegen nieuwe stappen in de staatshervorming gekant zijn, dan had de N-VA nooit zo’n hoge score kunnen behalen.”

    Principes
    Op de vraag of Van den Brande gelooft dat het ACW klaar is om een nieuwe staatshervorming te steunen, antwoordt hij: “Het moet zich daar klaar voor maken. En wel meteen.”

    “Daarvoor hoeft het echt zijn principes niet op te geven. Want zodra de staat hervormd is, zal er ruimte zijn voor intensievere samenwerking en meer solidariteit tussen de deelgebieden.”

    Duidelijkheid
    Volgens Van den Brande hebben de kiezers hun vertrouwen in de CD&V verloren. “Nochtans is er niets mis met ons partijprogramma of onze ideologie. Onze sociaaleconomische en communautaire standpunten blijven overeind, alleen hebben we die tijdens de campagne niet duidelijk genoeg gecommuniceerd.”

    “Daardoor is onze partij niet langer geloofwaardig, en dat is erg. Want een volkspartij moet mensen net vertrouwen inboezemen.”

    “Decennialang hebben wij een geloofwaardige reputatie opgebouwd, en die is nu in een paar jaar tijd grotendeels kapotgemaakt. Dat komt omdat we niet consequent genoeg zijn geweest. De kiezer wou duidelijkheid, en die hebben we hem niet gegeven.”

    “Als politieke partij moet je zeggen wat je doet en doen wat je zegt, maar dat is bij de CD&V niet altijd het geval geweest. Zeker niet op communautair vlak. Onze communautaire boodschap is de laatste jaren een soort flou artistique geworden”.
    Bron :Knack.


    05-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedenkplaat voor een monument.
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedenkplaat voor Huguette De Bleecker

     

    Vlaamse voorvrouw Huguette De Bleecker-Ingelaere overleed op 10 december 2009. Zij was stichtster van onder meer het Forum van Vlaamse Vrouwen. De Bleecker kreeg op 3 juli 2010 een koperen gedenkplaat aan haar woonhuis in de Tolhuislaan.

    Na een academische zitting in het prachtige Klooster van de Paters Augustijnen, met een welkomstwoord door pater-abt Paul De Wit, en toespraken door An De Moor (voorzitter van de Beweging Vlaanderen-Europa)  namens de schenkers en Herman De Mulder (Vlaamse Volksbeweging) namens de inrichters, trokken de aanwezigen onder een stralende zon — in stoet, met de leeuwenvlag op kop — naar de Tolhuislaan, waar An De Moor de koperen naamplaat onthulde.

    Huguette 

    Na het zingen van Boven Gent rijst en de Vlaamse Leeuw werden de aanwezigen vergast op een Breugelreceptie in de tuin van het Augustijnenklooster.

    Jan de Moor - (via Gent Blogt) ; Bron weblog Angeltjes.


    01-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Start Rock Werchter.
    Vandaag gaat Rock Werchter van start. De Nederlandse groep ‘De jeugd van Tegenwoordig’ mag het legendarische zomerfestival openen; vier dagen lang passeren groepen en artiesten uit binnen- en buitenland de revue op de twee podia.
    Rock Werchter blijft voor vele duizenden jongeren the place to be om het school- of academie jaar af te sluiten en mijn klein dochter Lore deed het met succes op de Kulak.Zij zal ook van de partij zijn op de wei ,maar voor welke groepen weet ik niet.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw gemeentelijk logo.
    Nieuw logo voor de gemeente ARDOOIE.

     

    De gemeente Ardooie heeft een wedstrijd uitgeschreven voor een nieuw logo voor de gemeente. Het logo zal gebruikt worden voor alle mogelijke briefwisseling en activiteiten die plaatsvinden in het kader van het gemeentebestuur van Ardooie.

     

     

    Gemeente ArdooieUit de vele inschrijvingen werd uiteindelijk een logo gekozen met personen rond het woord Ardooie en als slogan ‘investeert in mensen’.

    Hierbij wordt enerzijds verwezen naar de mensen die centraal staan en anderzijds wordt via het werkwoord ‘investeert’ een link gemaakt naar de grote bedrijvigheid in onze gemeente.

     

    Het logo is een ontwerp van Lieven D’Hont uit Ingelmunster en wordt beloond met een waardebon van € 250,00 te besteden bij een lokale handelaar naar keuze.



    Foto

    WELKOM OP MIJN BLOG.
    Foto

    Foto

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Klik op de op leeuw aub
    Foto


    Nieuws Politics

    Foto

    Archief per maand
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!