Foto
Foto
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een en woon in (VLAANDEREN .) en mijn beroep is Gepensioneerd..
Ik ben geboren op 09/02/1939 en ben nu dus 85 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Raad eens ?.
Inhoud blog
  • Cultuur in Vlaanderen.
  • Sluit U ook aan ?
  • Uitnodiging cultuur.
  • Uitnodiging VL@S Ardooie.
  • Ook in 2023.
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Mijn favorieten
  • VVB-Ardooie-Koolskamp
  • Vlaanderen-Flanders
  • Meervoud
  • The Brussels Journal
  • Taal Aktie Komitee.
  • Vlaamse boeken.
  • Wandelen voor Vlaanderen.
  • Vlaamse Aktieve Senioren.
    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • N-VA Ardooie-Koolskamp.
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Sprokkels,mijmeringen en bedenkingen .

    27-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Handtekening A.U.B

    1 Miljoen handtekeningen.


    Beste

    De Vlaamse Volksbeweging, als medestichter van ICEC – International Commission of European Citizens, start een handtekeningencampagne om het zelfbeschikkingsrecht op de Europese agenda te plaatsen. Bedoeling is om samen met onze partners in de Europese Unie minstens 1 miljoen handtekeningen te verzamelen. De campagne loopt tot zondag 30 maart 2014.
    Op die dag houden we met onze zusterverenigingen uit Catalonië, Schotland en Baskenland  een gemeenschappelijke betoging in Brussel.

    Tijdens deze vergadering stellen we je uitgebreid de campagne voor, leggen we uit wat wij maar ook anderen verstaan onder zelfbeschikkingsrecht, is er plaats voor je inbreng en verdelen we het actiemateriaal. Materiaal dat de komende weken overal over Vlaanderen moet worden verspreid. De bedoeling is om op zoveel mogelijk 11-julivieringen handtekeningen te verzamelen. We rekenen hierbij ook op de steun van externen. De vergaderingen staan dus ook open voor vertegenwoordigers van andere organisaties en niet-VVB-leden.

    Op dinsdag 30 april vindt in Torhout de West-Vlaamse regionale informatieavond plaats.
    We hopen je er ook te mogen verwelkomen.

    Praktisch: Cultureel Centrum De Brouckère, Aartrijkestraat 6, Torhout. We starten om 20 uur.  

    Kan je niet aanwezig zijn maar wil je alvast de stellingname ondertekenen, dan kan je terecht op www.europeancitizensdecide.eu .

    Met vriendelijke groet,

    Het VVB-secretariaat



    19-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Citaat.
    Wij weten allemaal wat het parlement is,en wij schamen ons er allemaal over.
    Robert Louis Stevenson.

    18-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erfgoeddag 2013 Ardooie.

    ARDOOIE - Op zondag 21 april is het Erfgoeddag. De Heemkundige Kring en de Cultuurdienst maakten een tentoonstelling over oude klasfoto's. In de raadzaal van het gemeentehuis wordt de unieke verzameling van klasfoto's getoond. Je kan een kijkje gaan nemen van 10 tot 12 uur en van 14 tot 18 uur. De inkom is volledig gratis.


    15-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vernieuwing ? Beter ?

    Doorbraak nu helemaal op eigen poten

    Verzonden op: 15-04-2013

    Verzonden door: Secretariaat 03 320 06 30

    Doorbraak nu helemaal op eigen poten

    Sedert enkele jaren loopt bij de Vlaamse Volksbeweging vzw het project voor verzelfstandiging van het maandblad Doorbraak, jarenlang het ledenblad van die Vlaamse Volksbeweging. In eerste instantie hield dat in dat ook niet-leden van de vereniging zich kunnen abonneren op het blad en dat de redactie Doorbraak in volle onafhankelijkheid van het bestuur van de Vlaamse Volksbeweging vzw samenstelde. Het doel was om Doorbraak een specifieke communicatierol te laten spelen, die los staat van de activiteiten van een vereniging. Met het maartnummer werd een nieuwe, belangrijke en afrondende stap in die verzelfstandiging gezet. Doorbraak wordt vanaf nu uitgegeven door de vzw ‘Stem in ’t Kapittel’, voorgezeten door Jean-Pierre Rondas. Hierdoor kunnen beide projecten, de Vlaamse Volksbeweging vzw en Doorbraak, zich elk op de eigen specifieke manier verder ontwikkelen. De Vlaamse Volksbeweging vzw blijft daarbij, als middenveldvereniging, in eerste instantie actief in het onderbouwen en promoten van de Vlaamse onafhankelijkheidsgedachte en het bevorderen van de Vlaamse identiteitsbeleving. Doorbraak is een volwaardig communicatieproject dat het maatschappelijke debat in Vlaanderen wil voeden en stimuleren, zowel met het maandblad als met de actieve nieuwsstek www.doorbraak.be. Doorbraak biedt daarom ruimte aan auteurs met diverse opvattingen, terwijl de redactie nadrukkelijk uitgaat van de keuze voor volwaardige Vlaamse staatsvorming met een actieve pluralistische invulling. Met het oog op de formele verzelfstandiging van Doorbraak werd beslist tot een herschikking van de functies binnen de Vlaamse Volksbeweging vzw. Peter De Roover, tot nu politiek secretaris van de vereniging, stapt over naar het Doorbraak-project, als afgevaardigde-bestuurder van de vzw en chef-politiek van het blad. Hij neemt om die reden ontslag uit de Raad van Bestuur van de Vlaamse Volksbeweging vzw. Pieter Bauwens blijft hoofdredacteur van het maandblad Doorbraak.

    Guido Moons, voorzitter Vlaamse Volksbeweging (guido.moons@vvb.org)

    Jean-Pierre Rondas, voorzitter ‘Stem in ’t Kapittel’ (uitgever van Doorbraak en www.doorbraak.be)

    Peter De Roover, afgevaardigde-bestuurder ‘Stem in ’t Kapittel’ en chef-politiek Doorbraak (peter.de.roover@doorbraak.be)


    10-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even uw aandacht.
     

    Vlaanderen in Frankrijk

    37-ste “Zwijgende Voettocht door het slagveld van de Peene” (27-04-2013 14:30:00 Comitée van de Peene )

    Bienvenue chez les flamands
    Op zaterdag 27 april 2013 heeft in Zuidpeene ( “Vlaanderen in Frankrijk” ) de 37-ste jaarlijkse “Zwijgende Voettocht door het slagveld van de Peene” plaats. Men verzamelt om 14.30u. op het dorpsplein aan de kerk. Zuidpeene ligt in een rustige en groene omgeving, aan de voet van de Casselberg, op 15 km van Poperinge (VL). * Een volk zonder verleden is een v [Lees verder...]
    Zuidpeene - "Dorpsplein".
    Info: Karel Appelmans (karel.appelmans@telenet.be) Meer info op http://www.michieldeswaen.eu.

    09-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Handtekening zetten.

    Eén miljoen handtekeningen

    Secretariaat 08-04-2013

    We maken het ons (weer eens) niet gemakkelijk. Eén miljoen handtekeningen, dat willen we in de Europese Unie verzamelen in één jaar tijd. Eén miljoen handtekeningen die onze gezamenlijke roep naar onafhankelijkheid moeten ondersteunen. Eén miljoen handtekeningen die de wil van miljoenen in Vlaanderen, in Catalonië, in Schotland, in Baskenland maar ook in Zuid-Tirol, Corsica, Wales of Sardinië.... en waarom ook niet Wallonië moeten uitdrukken dat ze het recht hebben om hun toekomst zelf te kiezen.

    Dé stellingname

    Ik ondersteun het initiatief dat het zelfbeschikkingsrecht van de Europese volkeren binnen de Europese Unie erkend wil zien als een fundamenteel mensenrecht en wens dat de Europese instellingen alle Europese burgers en hun naties ondersteunt als ze dit recht wensen toe te passen.

    Wat bedoelen we er mee?

    Zelfbeschikkingsrecht is een universeel mensenrecht. Dat staat zo in de statuten van de Verenigde Naties. Op het ogenblik dat echter een land uit de EU besluit om onafhankelijk te worden, dan beschikt de EU over geen mogelijkheid om daarop te reageren. Ze hebben dit niet in hun wetgeving voorzien. Een typisch voorbeeld van ‘iets is er, maar we weten het niet want we willen het ook niet zien’. We willen deze lacune in de Europese wetgeving aankaarten. We willen de Europese leiders met hun neus op de feiten drukken. Als straks Schotland of Catalonië voor onafhankelijkheid kiezen, dan moet Europa klaar zijn en niet de andere kant opkijken. De Europese Unie moet het recht op zelfbeschikkingsrecht aanvaarden, in haar wetgeving opnemen en burgers en landen die het recht willen uitoefenen, ondersteunen. Mensenrechten zijn immers universeel en kan je niet negeren (omdat het een lokaal land zoals bijvoorbeeld Spanje nu eenmaal beter uitkomt).

    Waar en hoe breien we er een slot aan? Bedoeling is dat uit heel Europa, alle handtekeningen worden verzameld en dat we die op zondag 30 maart 2014 in een grootse Europese manifestatie naar de Europese leiders in Brussel brengen. Een Europese mars op Brussel dus.

    Wanneer starten we in Vlaanderen? Om deze campagne voor te bereiden en voor te stellen, organiseren we vijf provinciale vergaderingen. We rekenen er op dat naast alle afdelingen ook heel wat individuele leden op deze vergaderingen aanwezig zullen zijn. Datum en plaats vind je in VVB-kalender elders op deze webstek (zie link hieronder).

    Waarom is deze campagne zo belangrijk? In de eerste plaats omwille van het onderwerp op zichzelf. Dat is voor een vereniging als de VVB al levensbelangrijk. Maar ook omdat we op die manier zowel onze afdelingen, als onze leden, als andere sympathisanten kunnen in actie doen treden. Het is zeer belangrijk dat er een nieuw elan uitgaat van de Vlaamse Beweging en de VVB in het bijzonder. De VVB kan op die manier ook naar buiten uit nog meer de speerpunt worden van het niet-partijpolitieke streven naar Vlaamse onafhankelijkheid.

    Wat staat je dus te doen?

    Trommel zoveel mogelijk mensen op om aanwezig te zijn op de provinciale vergaderingen. Zowel leden als niet-leden zijn welkom.

    04-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe rijbewijzen.
    Uitreiking digitale rijbewijzen

    Vanaf mei start het gemeentebestuur met het uitreiken van de rijbewijzen in bankkaartmodel.
    Een omwisseling van een rijbewijs is momenteel nog niet verplicht. Enkel wie in bezit is van oud Belgisch rijbewijs afgegeven vóór 1989 of een meer recent rijbewijs met een verouderde of beschadigde foto, laten dit best omwisselen naar een Europees rijbewijs. Pas vanaf 2015 zal men alle personen die nog geen rijbewijs in bankkaartmodel hebben,
    oproepen voor verplichte omwisseling. Dan zal omwisseling gratis zijn.


    Wie een nieuw rijbewijs wil, dient persoonlijk langs te komen. Pasfoto's zijn niet meer vereist, want de foto van de identiteitskaart wordt automatisch overgenomen. Het rijbewijs kan niet meer onmiddellijk opgemaakt worden. De aanvraag van een nieuw rijbewijs zal 1 week duren. Het rijbewijs kan aangevraagd worden bij de dienst secretariaat.

    Enkel wie in bezit is van oud Belgisch rijbewijs afgegeven vóór 1989 of een meer recent rijbewijs met een verouderde
    of beschadigde foto, laten dit best omwisselen naar een Europees rijbewijs.

     

    Kostprijs:

    • Gratis: bij een eerste rijbewijs, toekennen nieuwe categorie en met medisch attest
    • € 20,00: bij omwisseling*, diefstal, verlies of verval

     

    Rijbewijs

     




    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vraag naar ..................................
    Oproep brandweer Ardooie

    Om optimaal hulp te kunnen bieden aan de bevolking bij brand, watersnood, ongeval, enzovoort, is brandweer Ardooie dringend op zoek naar brandweermannen of -vrouwen.

    Wens je ten dienstste te staan van de bevolking, op om het even welk uur van de dag of nacht, ben je bereid te werken in teamverband en schrikt het volgen van cursussen jou niet af, dan ben jij misschien wel de geschikte persoon om aan te sluiten bij ons modern brandweerkorps.

     

    Wens je eens nader kennis te maken met de werking van ons korps, kom dan op vrijdagavond naar de brandweerkazerne of wend je tot brandweercommandant Johan Vandeputte, Stationsstraat, 34 te Ardooie, tel. 051/74 58 75.

     

     

    Brandweer Ardooie




    02-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Vlaanderen.

    Dankuwel, Philippe!

    Secretariaat 02-04-2013

    Mede door de weinig subtiele uitspraken van Philippe Gilbert over de Vlaamse vlaggen langs het parkoers van wielerkoersen, hebben de media tijdens het paasweekeinde opmerkelijk veel aandacht besteed aan onze jaarlijkse bevlagging van de Ronde van Vlaanderen. Het Laatste Nieuws publiceerde, na het portret van onze vlaggetjesplakkers in de loop van de voorbije week, dinsdag een verslag van hoe de VVB zich toonde tijdens Vlaanderens Mooiste onder de kop ‘Vlaamser dan Vlaamse feestdag’. De inleiding maakte meteen duidelijk waarom die feestdag dan wel “Vlaamser” was: ‘Honderdduizend Vlaamse Leeuwen deelde de Vlaamse Volksbeweging (VVB) zondag uit langs het parkoers van de Ronde. Tweehonderd vrijwilligers stonden op hellingen en aan de finish in Oudenaarde met grote vlaggen. Van Belgische driekleuren, zoals in Gent-Wevelgem, was eergisteren geen sprake. "De Ronde is van ons", zegt Jo Van Bever van de VVB. Maar voor politiek is geen plaats op een dag als deze, klinkt het.’ Daarna volg nog een uitgebreide beschrijving van onze vlagjesplakkers die zelf de resultaten van hun maandenlange arbeid mochten ronddelen, afgewisseld met wat sfeerbeelden en wat toelichting door Jo en Steven Vergauwen.

    Ook in De Morgen werd onder de titel ‘De geel-zwarte Ardennen’ flink wat aandacht besteed aan de VVB. Hier was de insteek een wielrenner uit het zuiden: ‘Philippe Gilbert trapte op meer dan één Vlaamse teen, toen hij onlangs in Humo verklaarde dat leeuwenvlaggen niet thuishoren in de koers. Maar Gilbert was er niet bij zondag. Waren wél op post: hele hordes Vlaamsgezinde vlaggenzwaaiers.’ Waarna het in die uitgebreid artikel in hoofdzaak gaat over de afwezigheid van Gilbert in Vlaanderens Mooiste. Met opnieuw commentaar van Jo Van Bever namens de VVB.

    Dit zijn twee voorbeelden uit de media van dinsdag 2 april. Wie goed rondkijkt, vindt elders nog meer bijdragen waarin de VVB en haar vlaggers op de voorgrond treden.

    Voor wie niet in de regio Antwerpen woont: ATV deed ook een duit in het zakje. Klik daarvoor op de link hieronder.

    Verwijzingen



    Foto

    WELKOM OP MIJN BLOG.
    Foto

    Foto

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Klik op de op leeuw aub
    Foto


    Nieuws Politics

    Foto

    Archief per maand
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!