Foto
Foto
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een en woon in (VLAANDEREN .) en mijn beroep is Gepensioneerd..
Ik ben geboren op 09/02/1939 en ben nu dus 85 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Raad eens ?.
Inhoud blog
  • Cultuur in Vlaanderen.
  • Sluit U ook aan ?
  • Uitnodiging cultuur.
  • Uitnodiging VL@S Ardooie.
  • Ook in 2023.
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Mijn favorieten
  • VVB-Ardooie-Koolskamp
  • Vlaanderen-Flanders
  • Meervoud
  • The Brussels Journal
  • Taal Aktie Komitee.
  • Vlaamse boeken.
  • Wandelen voor Vlaanderen.
  • Vlaamse Aktieve Senioren.
    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • N-VA Ardooie-Koolskamp.
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Sprokkels,mijmeringen en bedenkingen .

    29-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verder strijden.

    Werkgroep BHV verwerpt halfslachtige ‘oplossingen’ voor het probleem BHV

    Verzonden op: 28-11-201O

     

    De Werkgroep BHV - het samenwerkingsverband tussen Het Halle-Vilvoorde Komitee, de Vlaamse Volksbeweging en het Taal Aktiekomitee – herhaalt, na ontleding van uitgelekte (deel)voorstellen en de publiek gemaakte nota van koninklijk verduidelijker Bart De Wever, dat de voorgestelde splitsing van BHV niet tegemoet komt aan de door alle Vlaamse partijen aanvaarde beginselen, omdat zij uitzonderingen inhoudt voor bepaalde Vlaams-Brabantse gemeenten en/of nieuwe voorrechten schept voor de Franstalige Vlamingen in Halle-Vilvoorde. Weliswaar leidden de diverse voorstellen tot vandaag niet tot een akkoord, maar gevreesd moet worden dat ze wel mee de basis zullen vormen voor volgende pogingen om het probleem BHV ‘op te lossen’.

    De Werkgroep BHV betreurt dat de zuivere splitsing niet wordt doorgevoerd in alle gemeenten van Halle-Vilvoorde. De Werkgroep eist dat BHV wordt gesplitst met volledig respect voor het Vlaams regeerakkoord, zowel wat betreft het territorialiteitsbeginsel, het principe van de niet-inmenging en de erkenning van de deelstaatgrenzen, als wat betreft het gelijkheidsbeginsel tussen de verschillende deelstaten. Voor de Werkgroep BHV gaat het hier over vitale belangen van de deelstaat Vlaanderen en principes die breed gedragen worden in Vlaanderen, die herhaaldelijk werden bevestigd in verschillende overeenkomsten onderschreven door alle Vlaamse partijen en vastgeklonken in opeenvolgende Vlaamse regeringsverklaringen.

    De Werkgroep BHV verwerpt daarom het idée om de inwoners van de zes faciliteitengemeenten blijvend de mogelijkheid te geven om bij verkiezingen voor Kamer, Senaat en Europees Parlement een stem uit te brengen op lijsten die ingediend zijn in de kieskring Brussel. Dat is een ernstige inbreuk op het territorialiteitsbeginsel.

    Dat zowel voor de bewoners als voor verkozenen in de zes faciliteitengemeenten bij beroep een Franstalig lid kan worden toegevoegd aan de Vlaamse afdeling van de Raad van State is een nieuwe inbreuk op het territorialiteitsbeginsel en op het gelijkheidsbeginsel, en moet worden verworpen. De huidige onaanvaardbare toestand in de zes zou via deze regeling niet alleen in stand worden gehouden, maar nog verder wettelijk worden verzwaard en verankerd.

    De Werkgroep BHV vraagt dat de Vlaamse partijen geen compromis sluiten over de splitsing van BHV. Dergelijke onvolkomen splitsing maakt geen einde aan de voorrechten van de Franstaligen en de discriminatie in de zes, en zet bovendien de deur open voor verdere Franstalige chantage bij toekomstige onderhandelingen. Wij eisen dat de Vlaamse splitsingsvoorstellen die voorliggen in het parlement onmiddellijk worden behandeld. Het oplossen van een ongrondwettelijke toestand door het democratisch verkozen parlement is per definitie hoogdringend: krachtens het dwingend arrest van het Grondwettelijk Hof had de nieuwe wet immers reeds in juni 2007 moeten van kracht worden. Als blijkt dat een parlementaire meerderheid in dit land geen beslissing kan, mag en/of durft nemen, dan kan België geen democratie genoemd worden.

    Voor de werkgroep BHV,

    Guido Moons Voorzitter VVB

    Francis Stroobants Voorzitter Haviko

    Roel De Leener Voorzitter TAK






    26-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het dorpsverleden.
    Heemkundige Kring stelt jaarboek 2010 voor

    De Heemkundige Kring Ardooie-Koolskamp stelt haar zesde jaarboek voor.

    In dit jaarboek staan heel wat artikels over gebeurtenissen, verhalen, feiten die zich in Ardooie-Koolskamp in het nabije of verre verleden hebben afgespeeld. Een tipje van de sluier wordt hier alvast opgelicht: De tram te Ardooie, de laatste jaren van de oorlog, het toneelleven in Ardooie-Koolskamp, Prinses Liliane en Koolskamp,… zijn onderwerpen die aan bod komen. Wij nodigen u graag uit naar de officiële voorstelling van ons zesde jaarboek op zondag 5 december om 11 uur in het gemeentehuis. Na de voorstelling kan het jaarboek aan € 10,00 aangekocht worden.

     

    Vanaf 6 december is het jaarboek te koop in het gemeentehuis, dienst Bevolking. U kunt ook dit bedrag
    storten op rekening 738-0149790-44 (of IBAN: BE55 7380 1497 9044 – BIC: KREDBEBB) van de
    Heemkundige Kring Ardooie-Koolskamp, 8850 Ardooie, met vermelding ‘jaarboek 2010’. Het jaarboek
    wordt u dan toegestuurd.




    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laat ze zeggen.
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitspraak
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Bart De Wever, voorzitter N-VA:

    "Ik spreek de drie landstalen en ik word een slechte Belg genoemd door mensen die één landstaal spreken."


    25-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woorden verdwijnen.

    Van Dale brengt Verdwijnwoordenboek uit

    Onze Nederlandse taal krijgt er ieder jaar weer nieuwe woorden bij. Tot 10 december kan je op de website van Van Dale nog stemmen voor het woord van het jaar. Ende edoch, er sterven ook veel woorden uit. Van de weeromstuit vond Van Dale het nodig een alleraardigst nieuw woordenboek op de markt te brengen: het Modern verdwijnwoordenboek. Het bevat woorden en uitdrukkingen die in de loop van de 20ste eeuw uit ons taalgebruik zijn verdwenen, zoals hoerenkater, troggelzak of zwijmelgeest. Een aanrader dus voor als u indruk wil maken op uw vrienden op de nakende Kerst- en Nieuwjaarsfeestjes.

    De oorzaak voor het verdwijnen van woorden is divers. Dikwijls worden woorden vervangen door een synoniem. Zo heeft de weledele schobbejak van een koning Carl-Gustaf van Zweden geen bijslaapsters, maar wel minnaressen. Soms ook verdwijnt het voorwerp of gebruik waarop het woord betrekking heeft gewoon uit. Jong N-VA hoopt dat het woord ‘België’ eerdaags ook een plaatsje in het verdwijnwoordenboek krijgt.

     

    Foto: Van Dale


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het lezen waard.
     Leuk om lezen en het te weten voor ieder die zich bezig houd met de taalgrens .

    Guido Fonteyn schrijft 'Grensgebied'

    Niet alleen in de Vlaamse Rand rond Brussel botsen taal en identiteit. Ook in Duitstalig België is er interactie tussen verschillende culturen. Journalist en Walloniëkenner Guido Fonteyn schreef 'Grensgebied' over dit oostelijke deel van ons land. Hij legt een aantal verbanden met de Rand rond Brussel.

    © tvbrussel

    Guido Fonteyn is een Brusselaar met kennis en liefde voor Wallonië. Ook het gedeelte waar het Duits de voertaal is. Hij presenteert een nieuw boek over het grensgebied van Voeren tot Sankt Vith.

    Hij ziet er heel wat gelijkenissen met de Rand: "Als ik naar Sankt Vith rijdt aan de grens met België zijn alle Franstalige borden overschilderd, net zoals bijvoorbeeld aan het gemeentehuis in Wemmel."

    De 75.000 Duitstaligen Belgen delen een grensgebied met hun Franstalige landgenoten. "Maar ze willen verder," zegt  Fonteyn. "Ze willen een eigen provincie, los van Luik. Vandaar hun anti-Franstalig karakter."

    Het verhaal van de Oost-kantons en het Duitstalige België verklaart voor een stuk waarom Franstaligen zich doorheen de jaren verdrukt voelen. "We hebben altijd de indruk dat de Franstaligen voortdurend vooruitgaan. Maar op een objectieve manier gaan ze achteruit. Tot in 1956 was het Duits bijvoorbeeld verboden in het grensgebied, zowel op school als bij de administratie.  Nu spreekt iedereen het. De Franstaligen hebben zich moeten terugtrekken."


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De winnaars van Sint-Maarten.

    24-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kindergeld.

    Brusselaar moet kunnen kiezen voor Vlaamse kinderbijslag.

    De onderhandelingen over een verdere staatshervorming zitten nu echt in een beslissende fase. Een van de aangelegenheden die mogelijk worden overgedragen naar de deelstaten is de kinderbijslag. Voor de Vlaamse Volksbeweging Brussel (VVB Brussel) kan die bevoegdheid alleen maar naar de Gemeenschappen gaan. Inwoners in Brussel moeten kunnen kiezen voor de Vlaamse kinderbijslag.

    Geen goed idee

    De kinderbijslag is voor een integraal onderdeel van het gezinsbeleid (kinderopvang...) wat een persoonsgebonden materie is en dus gemeenschapsbevoegdheid bij uitstek. Voor Brussel is het geen goed idee om deze aangelegenheid rechtstreeks of onrechtstreeks (via “bijhuis” GGC, voluit: Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie) toe te vertrouwen aan het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

    Een regionalisering van de kinderbijslag (en straks andere onderdelen van de sociale zekerheid) zou het precaire evenwicht tussen gewestbevoegdheden en gemeenschapsbevoegdheden in Brussel op “systemische” wijze verbreken.

    Het zou de Vlaamse Gemeenschap voortaan onmogelijk maken om eenzelfde gezinsbeleid te voeren voor haar hele grondgebied. Bovendien zou het haaks staan op het principe van een homogene bevoegdheidsverdeling en leiden tot een onwerkbare situatie (ouderschapsverlof: federale overheid, kinderopvang: Gemeenschappen, kinderbijslag: Gewest/GGC).

    Voor VVB Brussel moeten de Gemeenschappen in Brussel maximaal verantwoordelijkheid (kunnen) opnemen. Brusselse Vlamingen maken integraal onderdeel uit van de Vlaamse Gemeenschap en moeten volwaardig kunnen meegenieten van het gemeenschapsbeleid, met inbegrip van financiële tegemoetkomingen aan gezinnen met kinderen.

    Gemeenschapskeuze

    Deze gemeenschapslogica wordt al gevolgd voor de bestaande schoolpremie en is ook het uitgangspunt voor de toekomstige kindpremie.

    De invoering van de kindpremie (0-3 jaar) wordt momenteel voorbereid door de Vlaamse regering en past in het ruimere kader van een Vlaams sociaal beleid, waarin ook de Vlaamse zorgverzekering wordt verankerd. In Brussel zullen inwoners uit Brussel op vrijwillige basis kunnen instappen in een pakket van dienstverlening, met bijhorende rechten en plichten. Deze gemeenschapskeuze zou gelden voor een bepaalde periode.

    De kindpremie zal bovendien worden gekoppeld aan het aanbod van de Vlaamse Gemeenschap in het kader van haar gezinsbeleid (consultatiebureaus, kinderdagverblijven...).

    VVB Brussel verwacht van de Vlaamse meerderheidspartijen dat ze deze strategische beleidskeuze onverkort doortrekken in het kader van de komende staatshervorming. Brusselaars moeten kunnen kiezen voor een Vlaamse kinderbijslag.

    VVB Brussel is aangesloten bij de Vlaamse Volksbeweging, beweging voor onafhankelijkheid en samenwerking. De projecttekst van de Vlaamse volksbeweging vindt u op http://www.vvb.org/actueel/141/24839. Sven De Kerpel

    voorzitter VVB Brussel

    Contact: 02 513 31 37 - brussel@vvb.org

    23-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ebbenhouten spoor.
    Svetlana Bolshakova bezorgde België brons op het EK atletiek. © belga
    © belga
    N-VA-senator Louis Ide heeft deze voormiddag in de rode salon van de Senaat de Ebbenhouten Spoor uitgereikt aan hinkstapspringster Svetlana Bolshakova. Met de Ebbenhouten Spoor wil N-VA eer betonen aan "een verdienstelijke nieuwe Vlaming, die bewijst dat een succesvolle integratie geen fabel is, een bijdrage levert aan Vlaanderen, die Vlaanderen verrijkt en zo een toonvoorbeeld is voor àlle Vlamingen".
     
    Svetlana Bolshakova is een hinkstapspringster en verspringster van Russische afkomst, die in 2006 huwde met een Vlaamse atleet en naar België verhuisde. Ze kreeg snel de Nederlandse taal onder de knie en ontving in 2008 de Belgische nationaliteit. Bolshakova greep het Belgisch record hinkstapspringen en raakte dit jaar bekend bij het grote publiek dankzij haar bronzen medaille op het EK atletiek in Barcelona. "Haar verhaal, haar wilskracht en buitengewoon aanpassingsvermogen maken van haar de verdiende laureaat voor de Ebbenhouten Spoor", aldus het persbericht van de N-VA.
     
    Bolshakova treedt als laureaat in de voetsporen van Gilbert Nyatanyi ('Gilberke' van 'Alles kan beter'), bokser Sugar Jackson en chirurg Nasser Nadjmi. (belga/lpb)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JAMMER.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een buffer tegen franstaligen die verdwijnt is niet goed.

    De Waele stopt als burgemeester LENNIK.

    De Waele wilde op de gemeenteraad alleen kwijt dat hij ontslag neemt om persoonlijke redenen. Naar verluidt waren er al langer problemen binnen het schepencollege. Zo waren er meningsverschillen over het uithangen van de Belgische vlag aan het gemeentehuis.

    Als minister Bourgeois het ontslag aanvaardt, is de kans groot dat Irina De Knop, een partijgenote van De Waele, de nieuwe burgemeester wordt. Gemeenteraadslid Filip Van Ginderbeuren zou dan haar schepenambt overnemen.

    Willy De Waele is 73 en werd in 1970 voor het eerst verkozen in de Lennikse gemeenteraad. Hij was ook twee keer schepen. In 2001 werd hij burgemeester. De Waele was een vurig pleitbezorger van de splitsing van het kiesarrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ken uw pappenheimers.

    Ken Uw pappenheimers.


    Johan Vande Lanotte is maar een tussenpaus. De bal en de knoop liggen bij Elio Di Rupo, meent De Standaard. De Franstalige partijen dwalen als ze denken dat aan de mensen in Vlaanderen eender wat kan verkocht worden.

    ...
    Een maand geleden schrok het volk nog op als iemand het V-woord uitsprak. Verkiezingen. Vandaag niet meer. De grote meerderheid van het volk volgt de politieke besprekingen ook niet meer. Dat 1.775.000 mensen zondagavond naar de Pappenheimers-quiz keken en amper 220.000 naar 'Plan B' over de splitsing van België, zegt alles. Hoewel... het zegt veel, maar niet alles.

    De politici moeten hun pappenheimers ook kennen. Het is niet omdat 'de mensen' in Vlaanderen de zaak niet meer volgen, dat hen morgen eender wat verkocht kan worden. Dat is waar sommige Franstalige partijen op hopen. Maar zij dwalen.

    'De mensen' in Vlaanderen zitten niet te wachten op een splitsing van het land. Maar ze willen wel 'een oplossing'. En ze weten dat die te maken heeft met bevoegheidsoverdrachten: het wegnemen van de federale tafel van materies waarover men het daar toch niet eens raakt. Ze weten dat dit gaat over de centen en de transfers: dus over fiscale autonomie en responsabilisering. Ze staan erop dat een aanvaardbare oplossing gevonden wordt voor BHV en Brussel.

    Johan Vande Lanotte poogt de brokken te lijmen nadat de Franstalige partijen de nota-De Wever gekelderd hebben. Maar hij is een tussenpaus. De bal én de knoop liggen bij Elio Di Rupo. Het is nu aan hem. Hij is het die de keuze moet maken: genoeg veranderen of verder wegzinken in het moeras? Durft hij te springen?

    Bron:

    Guy Tegenbos, De Standaard


    22-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Evolutie geen revolutie.
    Evolutie, geen revolutie

    Het VRT-programma Panorama onderzocht de haalbaarheid van een splitsing van België. Technisch is die splitsing beslist haalbaar, zo bleek. Wel vindt de N-VA het jammer dat de reportage wel een kostenanalyse maakt voor de splitsing van het land, maar dat dezelfde analyse niet wordt gemaakt voor het behoud van België. Want volgens de specialisten zouden we er op termijn wél beter uitkomen. “De N-VA heeft altijd gezegd dat we voor Vlaanderen als deelstaat van Europa zijn”, verduidelijkte Jan Jambon nogmaals, “maar wij willen dat bereiken via een evolutie, niet door revolutie.” Voor de N-VA blijft de volgende stap dan ook een grondige staatshervorming.


    21-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Naar de markt en kopen,natuurlijk.


    19-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Citaat van de dag.
    "De vraag is: wie zal hem durven te torpederen, wetende dat daarna verkiezingen vrijwel onafwendbaar zijn? Maar dat was ook al de vraag toen De Wever aan zet was. En diens poging heeft maar een uurtje geleefd." Bart Sturtewagen

    17-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het einde ?
    16-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VRT-uitzending over einde van België ook op RTBF
     
     
    De VRT-uitzending over de splitsing van België op
    21 november zal ook op live op de RTBF te zien zijn. Dat laat de
    Franstalige openbare omroep dinsdag weten. De RTBF hoopt hiermee het
    "wederzijds begrip" te versterken.
        De RTBF heeft ervaring met programma's die het einde van België in
    scène zetten. In 2006 zond de omroep de veelbesproken fictieve
    nieuwsuitzending "Bye Bye Belgium" uit over de eenzijdige
    onafhankelijkheidsverklaring van Vlaanderen. De VRT maakt zich sterk dat
    haar
    uitzending meer zal aanleunen bij de realiteit.
        De VRT plant na de uitzending ook een politiek debat met Vlaamse
    politieke kopstukken. Dat zal de RTBF niet uitzenden. De Franstalige
    openbare omroep laat immers geen extreemrechtse politici aan het
    woord. BPE

    16-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor duivenliefhebbers.

    Duivensport

     

    ARDOOIE - In het jaarboek van 2011 zou de heemkring uitgebreid ingegaan op de duivensport in Ardooie en Koolskamp. Maar het zoeken naar info daarover loopt niet van een leien dakje. Daarom roept de heemkring iedereen met info over de duivensport op te mailen naar jan-david@telenet.be.

    12-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.N-VA niet meespelen A.U.B.
     Doorzichtige spelletjes
      --------------------------------
    Stilaan wordt het spelletje van Vande Lanotte duidelijk. Hoelang speelt de N-VA nog mee?

    Toen de Franstaligen de nota De Wever zonder veel omkijken naar de prullenmand verwezen, zat het land met een probleem. Dat probleem lag hem niet zozeer het feit dat er geen akkoord mogelijk bleek (want dat is al zo sinds 2007 en de koning zit nog steeds op z'n troon), doch wel in het feit dat in de perceptie de schuldigen voor het afspringen van de gesprekken aan de verkeerde kant van de taalgrens zaten.

    Het hof zocht zijn heil bij Vande Lanotte. Als die de boel kon rechttrekken, des te beter. Als het niet lukte, geen man over boord, zolang de schuld maar bij de "juiste" komt te liggen.

    Opzet 1: tijd rekken
    Hoe langer deze impasse duurt, hoe meer de mensen het beu worden en hoe groter de kans dat ze zich gaan afkeren van de onverzettelijken.
    Hoe langer deze impasse duurt, hoe groter de kans ook dat de onverzettelijken eindelijk breken.

    Van bij de start viel op dat Vande Lanotte allerminst gehaast was. Op 21 oktober kreeg hij de opdracht toevertrouwd, op 2 november pas zou hij langsgaan bij z'n opdrachtgever voor een eerste verslag. 12 november werd 15 (maar dan is het feest) en dus 16 november (alweer extra tijd gekocht). Vandaag zijn we 12 november en nu reeds wordt er gesproken over een verlenging van de opdracht van Vande Lanotte met minstens één week.

    Opzet 2: de schuld verleggen

    Daartoe is het natuurlijk cruciaal dat de indruk ontstaat dat er effectief vooruitgang is. De hoofdrolspelers praten terug, er wordt duchtig bilateraal overlegt, er wordt ernstig gewerkt (tenminste daar lijkt het wel op met Nationale bank, planbureau en experten die zich in de kelder terugtrokken en vele dagen in volledig stilzwijgen met hun cijfertjes aan de slag gingen) en zie ... er zijn ineens zelf akkoorden. Jawel, vandaag in De Standaard, uit het niets, een nota van Vande Lanotte van wel 30 bladzijden lang met akkoorden.

    Vande Lanotte heeft eerste akkoordjes op zak (standaard.be)

    Vreemd dat Vande Lanotte er in slaagt om wekenlang in volledige discretie te werken (zelfs over de verschillende plannen ivm de financieringswet is nog niets uitgelekt), maar dan nu ineens een hele nota op straat gooit. Vreemd ook dat hij blijkbaar wel 'akkoorden' naar buiten mag brengen zonder dat de zeven in groep daarvoor hun fiat gaven, terwijl anderen dat niet mogen.

    Maar helemaal niet vreemd met opzet 2 in het achterhoofd. En dat blijkt ook ...

    In het luik 'Politieke vernieuwing' mag de Senaat de deuren sluiten vanaf 2014. Klein probleempje, deze hervorming hangt vast aan een andere hervorming die voorziet dat vanaf 2014 alle verkiezingen samen worden gehouden. En wie is er daar tegen (alé, dat hopen we toch)? Juist ja, de N-VA

    In het 2e deel 'Bevoegdheidsoverdrachten' een opsomming van tal van overdrachten, maar met een - op het eerste zicht - beperkte of verkeerde responsabilisering en wie hamert daar op ? Juist ja ...

    Voor de herfinanciering van Brussel is er ook al een akkoord. Ineens heeft Brussel 720 miljoen nodig (standaard.be), maar - als dat geen geste is - het vraagt er nog steeds "maar" 500. Alleen, wie vindt dat teveel? ...

    Blijft er slechts één probleem ... de financieringswet. Maar ook daar werd aan gedacht. Elio Di Rupo heeft Vande Lanotte gevraagd om een compromisvoorstel ter zake uit te werken. Dinsdag wordt dat verzoek dan geformaliseerd door het paleis. Een week later - jaja, het kan snel gaan want er is de voorbije weken serieus gewerkt en heel veel toenadering gekomen - is Vande Lanotte klaar. En dan ... is het aan de N-VA om de boel op te blazen of te plooien.

    In beide gevallen: missie geslaagd !

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wees er bij.

    Verbroederen is leuk,prettig,gezellig en smeed banden voor aktie,Vlaanderen te goede.


    11-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doorduwen A.U.B !!!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Webadressen op.vla voor Vlaanderen?

     


    Vlaamse regering moet werk maken van extensie.vla

    Persbericht Vlaamse Volksbeweging - 10/11/2010

    Guido Moons - Voorzitter VVB

    De Vlaamse Volksbeweging (VVB) neemt nota van de conclusies van de studie van Deloitte naar de haalbaarheid en wenselijkheid van een internetextensie.vla. De extensie zou te duur zijn, Vlaanderen te onbekend en het zou politiek gevoelig liggen. Kortom, niemand zou er warm voor lopen.

    Los van de discussie over de kwaliteit van de studie - er zouden slechts een veertigtal ingevulde vragenlijsten zijn - meent de VVB dat het zeker niet het moment is om nu van het beleid dat sedert jaren wordt gevoerd en gericht is op de vorming van een Vlaamse identiteit af te wijken. Wel integendeel. België draait vierkant en de regeringsvorming zit meer dan muurvast. Daarnaast is men er zich nu eindelijk ook in Wallonië van bewust aan het worden dat een eigen Waalse identiteit belangrijk is. Op dat ogenblik terugkrabbelen, is niet alleen onbegrijpelijk, maar ook onverantwoordelijk.

    De VVB heeft het ook moeilijk met de politiek gevoeligheid als reden om geen aanvraag in te dienen. De extensie.vla kan inderdaad "als een stap naar een onafhankelijk Vlaanderen worden gezien", maar los van het feit of het voortbestaan van België wenselijk is - het standpunt van de VVB hierover is bekend - menen we dat Vlaanderen en de Vlaamse Regering in het bijzonder onafhankelijk moet kunnen beslissen over de domeinen waarover ze bevoegd is. De Vlaamse Regering investeert al jaren in de vorming van een Vlaamse identiteit via projecten en dergelijke en het aanvragen van een suffix.vla voor Vlaanderen is niet meer dan een voortzetten van dat streven.

    Dat de naam Vlaanderen internationaal niet veel teweeg brengt, zou voor de Vlaamse regering al helemaal geen bezwaar mogen zijn. Het is immers de taak van de Vlaamse regering om Vlaanderen internationaal op de kaart te zetten. Met Vlaamse Huizen, via handelsakkoorden, cultuur en nu dus een eigen internetextensie.

    Uiteraard moet er bespaard worden en zijn er hoogstwaarschijnlijk andere dringendere zaken die moeten worden aangepakt, maar als er niet snel gehandeld wordt, moeten we straks gedwongen nog jaren wachten. Het biedingvenster voor internetextensies gaat immers op 30 mei 2011 open om enkele weken later alweer voor enkele jaren te sluiten.

    De VVB roept de Vlaamse regering dan ook op haar verantwoordelijkheid te nemen en de webextensie.vla nu aan te vragen. De Vlaamse Volksbeweging zal er in de toekomst alvast met veel plezier gebruik van maken.

    Vlaamse Volksbeweging vzw
    Passendalestraat 1A
    2600 Berchem
    03 320 06 30




    08-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 November herdenking.

    UITNODIGING

     

           donderdag 11 november 2010 in Diksmuide

                Vlaamse Vredesdag aan de IJzertoren

     

             Org.: IJzerbedevaartcomité en Verbond VOS vzw, Vlaamse Vredesvereniging

     


     

    P R O G R A M M A
     

    • Vanaf 10.00u
      GRATIS rondrit doorheen het WOI-gebied rond Diksmuide

    Vertrek autocars: 10.00u (terug om 12.00u) en 14.30u (terug om 16.30u)

    Begeleiding: Luc Glorieux (Busworld - voorzitter werkgroep IJZERTORENMUSEUM)

    Vooraf inschrijven absoluut noodzakelijk (met vermelding van voor- of namiddag).

    • 12.00u
      Middagmaal (soep – hoofdgerecht – dessert) mogelijk in restaurant St.-Jan: € 15,- 

    Vooraf inschrijven ook noodzakelijk – door overschrijving op 474-3100521-50 met vermelding ‘middagmaal 11 november’

    • 14.00u
      Inleiding door Paul De Belder, algemeen voorzitter
       

    Met o.m. voorstelling van de Geweldige Krant, editie 2011, opgemaakt door het Sint-Martinusinstituut Koekelare en met steun van de Provincie West-Vlaanderen
     

    11 novembertoespraak door Nelly Maes, voorzitter  Vlaams Vredesinstituut -  lid werkgroep TEN VREDE 


    Thema: ‘Oorlogsherdenking herdacht’ – hoe kijkt het Vlaams Vredesinstituut aan tegen de verschillende vormen van herdenking en het herdenkingstoerisme in het algemeen?
     

    Bloemenhulde in de crypte en toespraak door Co English namens het Verbond VOS vzw, Vlaamse Vredesvereniging



    Beperkt aantal plaatsen.
    Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen.


     

    vzw Voor Vrede, Vrijheid en Verdraagzaamheid – vzw Bedevaart naar de Graven aan de IJzer
    IJzerdijk 49 – 8600 Diksmuide
    tel. 051/50 02 86 – fax 051/50 22 58
    info@ijzertoren.org – www.ijzertoren.org – www.tenvrede.be



    05-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij treuren mee.

    Met verslagenheid en diepe droefheid

    melden wij u het overlijden van Ivan, de

    stichter en bezieler van Vlaanderen Vlagt:




     


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Splitsen ?

    VRT gaat België splitsen op 21 november

    De VRT maakt op 21 november een grootscheepse oefening in het splitsen van België. Met de hulp van 12 professoren onderzoekt 'Panorama' of en hoe België gesplitst kan worden. Dat schrijven de Coreliokranten.

    Het Panorama-project werd onder leiding van hoofdredacteur Duiding Kris Hoflack gedurende maanden in stilte voorbereid en wordt op 21 november uitgezonden, naar alle waarschijnlijkheid in volle formatieperiode dus. Voor de politici aan de onderhandelingstafel ligt zo'n uitzending in prime time over de splitsing van het land gevoelig.
     
    Bye bye Belgium
    De VRT is er als de dood voor dat de uitzending in politieke kringen wordt voorgesteld als Bye Bye Belgium. Die titel refereert aan de beruchte docufictie van de RTBF uit december 2006. Bye Bye Belgium wou de Franstalige kijkers doen geloven dat het Vlaams Parlement eenzijdig de onafhankelijkheid had uitgeroepen en de revolutie uitbrak, met knotsgekke gevolgen, zoals trams die plots stilstonden aan de gewestgrens.
     
    De RTBF kreeg toen een storm van kritiek over zich heen. "Die uitzending klopte gewoon niet met de realiteit en was misleidend", zegt VRT-journalist Ivan De Vadder. "Wij proberen na te gaan hoe een splitsing zich in realiteit zou voltrekken, tot in de praktische details".
     
    Politici zitten niet in de uitzending. Achteraf volgt wel een debat met partijkopstukken. (belga/mvl)
    Bron :HLN

    03-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.K.V.H.V
    Sluit aan,hoe meer zielen hoe meer vreugde .


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sint Maarten in Ardooie.

     

    Een vijfde meer wagens voor Sint-Maartens- stoet.

    6 november 2010

    SINT-MAARTENSSTOET

    Sint-Maartensstoet

     

    ARDOOIE - Het Sint-Maartenscomité is tevreden. Voor de stoet van zaterdag zijn maar liefst 38wagens en groepen ingeschreven.
     
     
    ‘Vorige keren schommelde het aantal deelnemers altijd rond de dertig. Maar voor de jubileumstoet van nu zaterdag hebben de Ardooise verenigingen een tandje bij gestoken', zegt Rudi Debusschere van het Sint-Maartenscomité.

    Voordat de stoet zich om 18uur op gang trekt, is er nog een grote kindernamiddag. Die begint om 14uur. Dan gaat de jeugdraad terug in de tijd met een bietenwedstrijd voor kinderen van 3 tot 12jaar. Daarna kunnen de kinderen volledig uit hun dak gaan tijdens de Kids Disco Show. Tijdens de namiddag brengt de enige echte Sint-Maarten een bezoekje aan de kinderen.

    Het vooravondprogramma begint om 17.30uur met straatanimatie voor groot en klein. Muziek, clowns en circusartiesten vullen de markt voor, tijdens en na de stoet. Om 18uur mag belleman Donald Debel de stoet officieel openen. De stoet start in de Motestraat en wordt ontbonden op 'tJaekensplein. De tribunes worden opgesteld ter hoogte van het oud-gemeentehuis.

    Na de stoet gaat het feest verder in de feesttent op het Polenplein. Met optredens van coverband Discovery, verbranding van Pietje Pek en de prijsuitreiking van mooiste wagen. Na een muzikaal vuurwerk om 23.15uur zetten Paul Severs en de Ardooise schlagertrots Laura Lynn de feesttent in vuur en vlam tot in de vroege uurtjes.

    www.sintmaartensstoet.be

    02-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen vlagt ook op de Koppenberg.
     

    Proficiat Sven Nijs en dit voor de achste keer.Wie doet hem na ?

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stop er mee.!!!
     

    Eric Van Rompuy hekelt ‘oorlogstaal’ van Picqué

    Oorlogstaal, zo noemt Vlaams parlementslid Eric Van Rompuy (CD&V) de reactie van Brussels minister-president Charles Picqué (PS) op het VN-mensenrechtenrapport. Volgens Picqué dienen de taalvoorwaarden in sommige Vlaamse gemeenten ook om de migranten uit Brussel te weren.
     

    Van Rompuy hoorde afgelopen weekend opnieuw ‘oorlogstaal’ tussen PS en N-VA, zo schrijft hij op zijn blog. Daar zorgden onder andere Picqué en Siegfried Bracke van N-VA voor, aldus Van Rompuy.

    Brussels minister-president Picqué reageerde afgelopen weekend op het VNmensenrechtenrapport. Daarin wordt kritiek geuit op de taalvoorwaarden in sommige Vlaamse gemeenten in de rand rond Brussel.

    Die voorwaarden zijn er niet alleen om het Vlaamse karakter in de Vlaamse rand te bewaren, maar zijn volgens Picqué ook bedoeld om de migrantenstromen tegen te houden. Daardoor wordt Brussel alleen verantwoordelijk voor het beheer van de migratiestromen in de buurt, aldus Picqué.

    Bij N-VA kwam de oorlogstaal volgens Van Rompuy uit de mond van Siegfried Bracke. Die sloot in een kranteninterview nieuwe verkiezingen niet uit als er op 12 november geen uitzicht is op een politiek akkoord rond de staatshervorming.

    Volgens de CD&V-er kan koninklijk bemiddelaar Johan Vande Lanotte (SP.A) enkel slagen in zijn opdracht als “de rust weerkeert en langs beide kanten van de taalgrens oorlogstaal wordt vermeden.” Dinsdag brengt Vande Lanotte een tussentijds verslag uit bij de koning.
    Bron: Brussel nieuws



    Foto

    WELKOM OP MIJN BLOG.
    Foto

    Foto

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Klik op de op leeuw aub
    Foto


    Nieuws Politics

    Foto

    Archief per maand
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!