‘Vorige keren schommelde het aantal deelnemers altijd rond de dertig. Maar voor de jubileumstoet van nu zaterdag hebben de Ardooise verenigingen een tandje bij gestoken', zegt Rudi Debusschere van het Sint-Maartenscomité.

Voordat de stoet zich om 18uur op gang trekt, is er nog een grote kindernamiddag. Die begint om 14uur. Dan gaat de jeugdraad terug in de tijd met een bietenwedstrijd voor kinderen van 3 tot 12jaar. Daarna kunnen de kinderen volledig uit hun dak gaan tijdens de Kids Disco Show. Tijdens de namiddag brengt de enige echte Sint-Maarten een bezoekje aan de kinderen.

Het vooravondprogramma begint om 17.30uur met straatanimatie voor groot en klein. Muziek, clowns en circusartiesten vullen de markt voor, tijdens en na de stoet. Om 18uur mag belleman Donald Debel de stoet officieel openen. De stoet start in de Motestraat en wordt ontbonden op 'tJaekensplein. De tribunes worden opgesteld ter hoogte van het oud-gemeentehuis.

Na de stoet gaat het feest verder in de feesttent op het Polenplein. Met optredens van coverband Discovery, verbranding van Pietje Pek en de prijsuitreiking van mooiste wagen. Na een muzikaal vuurwerk om 23.15uur zetten Paul Severs en de Ardooise schlagertrots Laura Lynn de feesttent in vuur en vlam tot in de vroege uurtjes.

www.sintmaartensstoet.be