Foto
Foto
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een en woon in (VLAANDEREN .) en mijn beroep is Gepensioneerd..
Ik ben geboren op 09/02/1939 en ben nu dus 85 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Raad eens ?.
Inhoud blog
  • Cultuur in Vlaanderen.
  • Sluit U ook aan ?
  • Uitnodiging cultuur.
  • Uitnodiging VL@S Ardooie.
  • Ook in 2023.
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Mijn favorieten
  • VVB-Ardooie-Koolskamp
  • Vlaanderen-Flanders
  • Meervoud
  • The Brussels Journal
  • Taal Aktie Komitee.
  • Vlaamse boeken.
  • Wandelen voor Vlaanderen.
  • Vlaamse Aktieve Senioren.
    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • N-VA Ardooie-Koolskamp.
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Sprokkels,mijmeringen en bedenkingen .

    31-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 juni .
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op 7 juni moet het gebeuren,ik stem en kies voor.........................................................................
    VLAANDEREN, U toch ook ?
    Voor alle info:www.ikkiesvoorvlaanderen.be

    30-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peeters en Fortis.

    "Verkoop Fortis aan Paribas was niet de beste oplossing"

    De kritiek van Peeters moet ook hard aankomen bij zijn partijgenoot en premier Van Rompuy.
    "De verkoop van Fortis aan BNP Paribas was niet de beste oplossing." Dat zegt Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) in een dubbelinterview met Bart De Wever (N-VA) in de krant De Tijd. "Mochten we Fortis nog eens kunnen overdoen, dan zouden we het anders aanpakken", zegt Peeters. "Indien men met dit dossier naar de Vlaamse regering zou zijn gekomen, zoals met Ethias, KBC en Dexia, dan denk ik dat het anders gelopen zou zijn."

    "Dramatisch"
    "Dat is dramatisch wat u nu zegt", reageert De Wever. Het kartel van N-VA en CD&V is opgeofferd omdat Fortis moest worden gered, zo staat in De Tijd.

    De krant voegt nog toe dat de kritiek van Peeters hard moet aankomen bij ex-premier Yves Leterme en zijn opvolger Herman Van Rompuy. Zij gingen immers voluit voor de deal met BNP Paribas. (belga/vsv)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kiezen voor Vlaanderen.

    Kiezen voor Vlaanderen, dat gaat om werk, pensioen, gezondheid, kinderbijslag... Specialisten leggen uit waarom.

    Jan Van de Casteele 29-05-2009

    Kinderbijslag, een job, een pensioen, belastingen. Dàt zijn de problemen van de mensen? Juist. Specialisten zetten voor AK-VSZ uiteen waarom Vlaanderen die dingen zelf moet kunnen regelen. Van argument tot document. Een verslag van dit symposium is brandstof voor de Vlamingen. We bezorgen het de Tussendoor-lezer als bijlage bij dit KORT-bericht.

    Het Aktiekomitee Vlaamse Sociale Zekerheid is een werkgroep van het Overlegcentrum van Vlaamse Verenigingen (OVV). Het AK-VSZ organiseerde op zaterdag 21 maart een symposium onder de titel “Vergrijzing en ontgroening”. Een groep specialisten - Herman Deweerdt (AK-VSZ), Danny Pieters (KU Leuven), Roger Pauly (Gezindsbond), Jan Van Doren (Voka), Alain Mouton (Trends), Koen Algoed (KU Leuven) - behandelde er de kernthema’s die een impact hebben op de toekomst van Vlaanderen: Vlaanderen moet over die bevoegdheden zelf kunnen beschikken. 

    AK-VSZ-voorzitter Gui Celen rondde het symposium af. Hij hoopte dat ‘een droom’ na 7 juni, bij de regionale verkiezingen, een stuk werkelijkheid wordt: dat Vlaanderen op 7 juni doet wat het moet doen, namelijk kiezen voor Vlaanderen,

    - zodat Vlaanderen in volle vrijheid over de inkomsten van zijn eigen arbeid kan beschikken en die inkomsten ook naar eigen inzicht kan herverdelen, besteden en beheren.

    - zodat Vlaanderen zijn werkloosheidsuitkeringen volledig in eigen handen kan nemen, als noodzakelijk instrument om zijn tewerkstelling optimaal te kunnen stimuleren.

    - zodat Vlaanderen zijn kinderbijslagen in eigen handen kan nemen, als noodzakelijk instrument om een ingrijpend en gedurfd gezinsbeleid te voeren en de negatieve gevolgen van de ontgroening alsnog tijdig om te keren.

    - opdat Vlaanderen zijn gezondheidszorg in eigen handen kan nemen, als noodzakelijk instrument om via een nog verder doorgedreven preventiebeleid en zonder verlies van
    kwaliteit, de noodzakelijke besparingen te realiseren.

    - zodat Vlaanderen zijn pensioenen in eigen handen kan nemen, als noodzakelijk instrument om via aanvullende pensioenstelsels die niet op ‘repartitie’ maar op ‘kapitalisatie’ zijn geschoeid, én door aanmoediging van het individueel pensioensparen, de gevolgen van de vergrijzing structureel kan consolideren.

    Peter De Roover (politiek secretaris VVB) parafraserend, rondde Celen af als volgt: ‘Wat we zelf doen, doen we niet noodzakelijk beter, maar we doen het tenminste zelf. Dat is althans wat ik versta onder ‘responsabilisering’ ...

    Celen wil een land waar solidariteit in volle klaarheid wordt afgesproken, realistisch en tijdsgebonden is en gestoeld op vrijwilligheid, wederkerigheid en wederzijds respect.
    Een land tenslotte, dat ooit de moed zal hebben om met de wijze woorden van de onlangs overleden Jaap Kruithof, een onverdachte Vlaams-nationalist, aan onze Waalse vrienden te zeggen: ‘Sorry, maar u vraagt gewoon te veel, want wij willen ook nog solidair kunnen zijn met andere achtergebleven volkeren binnen en buiten Europa... ‘Dat land kan niet anders dan een vrij en onafhankelijk Vlaanderen zijn. De Vlaamse Staat.’

    Het verslagboek van het symposium van AK-VSZ vindt de lezer als bijlage bij dit KORT-bericht. Op eenvoudig verzoek (adres onderaan) bezorgt AK-VSZ ook een afgedrukte versie hiervan. Aanvraag via epost akvsz@vnz.be of telefonisch op 015-28 90 96.


    29-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe naam ?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Als je een suggestie kent ,laat het dan weten in het gastenboek .laat maar komen .Andere naam voor Waals Gewest?
    De naam Waals Gewest moet verdwijnen, vindt de socialistische regionale lijsttrekker Sébastian Pirlot. Hij maakt in L'Avenir duidelijk dat hij het Waals Gewest en de Franstalige Gemeenschap in België één parlement wil geven en één administratie, en daar hoort een nieuwe naam bij. Hij gaf er nog geen suggestie voor.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is er nog iets te vragen ?

    Stoppen met vragen. Een nieuwe strategie voor Vlaanderen (Bart Maddens)

    Jan Van de Casteele 29-05-2009

    'Vlamingen vragen niet langer een staatshervorming'. Het is de wat provocerende titel van een opiniestuk van prof. Bart Maddens (KU Leuven) in De Morgen (27 mei 2009). Vlamingen moeten nu maar eens de rollen omkeren, tot "nos chers amis" zelf om "beweging" vragen. Ondertussen is de boodschap: doen wat we kunnen doen en de Franstaligen en België afblokken waar nodig (met belangenconflicten bvb?)

    Bart Tommelein (Open Vld) wil – vanuit een belgicistische reflex - geen communautaire passage in het Vlaamse regeerakkoord. Volledig akkoord, aldus Bart Maddens, laat de Franstaligen nu zelf maar eens komen...

    'We kunnen de passage van 2004 integraal overnemen in het nieuwe regeerakkoord, maar dat zou op een oorverdovend hoongelach worden onthaald. De Vlaamse partijen kunnen een concrete deadline vooropstellen, maar ook dat zou behoorlijk dom zijn, want op die manier leggen ze het lot van de Vlaamse regering in handen van de Franstaligen.'

    Wat dan wel? 'De oplossing ligt voor de hand. De Vlamingen moeten zich maar houden aan het institutionele status-quo. Na 10 juni hebben de Franstaligen gekozen voor een verrottingsstrategie en twee jaar lang een perfide kat-en-muisspelletje gespeeld met de Vlaamse onderhandelaars. Als ze nog een greintje zelfrespect hebben, dan geven ze de Franstaligen na de verkiezingen gewoonweg een koekje van eigen deeg: "On n'est demandeur de rien sur le plan institutionnel".'

    Financieringswet

    Respect voor het institutionele status-quo betekent volgens Maddens wel dat de Vlaamse regering zich houdt aan de letter van de financieringswet, en dus weigert bij te dragen tot het verminderen van het federale begrotingstekort en dat het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kan fluiten naar extra middelen.

    Dat betekent ook dat de Vlaamse regering de bestaande bevoegdheden maximaal uitoefent, bijvoorbeeld op het vlak van het grootstedenbeleid, de fiscaliteit en het gezinsbeleid. 'In dat arsenaal van bestaande bevoegdheden bevindt zich bovendien een machtig wapen waarmee de Vlaamse overheid het federale beleid naar haar hand kan zetten: het belangenconflict. De Franstaligen gebruikten het op BHV op de lange baan te schuiven. Alvast Frank Vandenbroucke heeft begrepen dat de Vlamingen dat ook kunnen (federale afschaffing lastenverlaging vijftigplussers gekelderd via belangenconflict)', meent Maddens.

    'De dag dat de Vlaamse regering systematisch de federale beslissingen die ingaan tegen de Vlaamse belangen zal blokkeren, komen we vanzelf in een echt confederaal systeem terecht. Het volstaat dat de Vlaamse regering kordaat de bestaande bevoegdheden gebruikt in functie van de Vlaamse belangen... En mochten de Franstaligen na enige tijd met hangende pootjes komen smeken om toch maar eens ernstig over die grote staatshervorming te praten (bijvoorbeeld omdat ze alweer vers geld nodig hebben voor hun onderwijs), dan kunnen de Vlamingen breed glimlachend antwoorden: "Mais chers amis, on n'est demandeur de rien, mais si vous insistez...".'

    Integrale tekst opiniestuk Maddens in De Morgen: zie bijlage

    Eerder verscheen in De Standaard een artikel van Maddens over hetzelfde onderwerp: zie rubriek Actueel van 5 maart 2009 ("Als Vlaanderen nu eens "non" blijft zeggen...")

    Bijlage


    28-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.V.V.B laat zich horen.

    Wij vragen niets

    VVB-voorzitter Eric Defoort zendt open brief aan Kris Peeters

    Verzonden op: 28-05-2009

    Verzonden door: Marc Van de Woestyne 03 366 18 50

    Aantal keren gelezen: 8

    Naar aanleiding van een recent opiniestuk van politicoloog Bart Maddens heeft VVB-voorzitter Eric Defoort een open brief gezonden aan Vlaams minister-president Kris Peeters.

    Mijnheer de minister-president,

    Het is nu al enige tijd geleden dat Bart Maddens, politicoloog aan de KULeuven, voor de allereerste keer een nieuwe communautaire strategie vooropstelde: Vlaanderen vraagt niets meer, houdt zich hierbij aan de letter van de financieringswet, oefent de bestaande bevoegdheden maximaal uit, roept belangenconflicten in wanneer het federale beleid maatregelen neemt die de Vlaamse belangen zouden kunnen schaden. De Vlaamse Volksbeweging maakte Maddens’ strategie tot de hare en propageerde die in Vlaanderen ondermeer via haar blad “Doorbraak”, via een interview in “Knack” (13 mei) en mijn toespraak op de VVB-Conventie van 17 mei. Vandaag herneemt de KUL-politicoloog Maddens zijn strategie “wij vragen niets” in een opiniestuk in de krant “De Morgen”(27 mei).

    Mijnheer de minister-president, heeft U geen weet van dat alles? U vindt het alvast niet nodig om hierover publiek te reflecteren en verkiest om, zonder enig zelfrespect, weer eens met de voorheen al mislukte strategie van “dialoog van gemeenschap tot gemeenschap” uit te pakken. Uiteraard kan de “Maddensstrategie” slechts slagen wanneer de Vlaamse partijen ook op het federale niveau de consequenties hiervan inzien en daarnaar willen handelen: een expansieve Vlaamse politiek kan niet samengaan met de niet aflatende zorg om het federale uit de wind te zetten.

    Als voorzitter van de Vlaamse Volksbeweging vraag ik U, mijnheer de minister-president, om U in het openbaar uit te spreken over de strategie “On n’est demandeur de rien”. Mocht U volharden in het stilzwijgen dienaangaande, dan zullen Vlamingen massaal hierop antwoorden in het stemhokje op 7 juni.

    Met oprechte hoogachting,

    Eric Defoort voorzitter Vlaamse Volksbeweging

    26-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bekentenis.
    BLIKVANGER
    26/05/09
     Peeters bekent, N-VA heeft gelijk gekregen

    “Dat zeg ik niet. Spijtig genoeg hebben zij gelijk gekregen. De verantwoordelijkheid voor het falen neem ik volledig op mij.” Dat antwoordt Kris ...

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kartel ja of neen ?

    "Kartelbladzijde is omgedraaid" (Peumans)

    26/05/2009 11:09

    Vlaams parlementslid Jan Peumans (N-VA) denkt niet dat er ooit nog terug een kartel komt van zijn partij met CD&V. "Je mag nooit nooit zeggen in de politiek, maar ik denk dat die bladzijde omgedraaid is", zei de Limburgse lijsttrekker dinsdagmorgen in het programma "De Ochtend '09" op Radio 1.

    Afgelopen weekend had voormalig premier Yves Leterme, die in 2004 mee aan de basis lag van het kartel, in interviews verklaard dat een hergroepering van politieke krachten om bepaalde programmapunten uit te voeren, noodzakelijk is. "Dat blijft de goede aanpak. Ik merk ook dat er bij militanten en kiezers van CD&V en N-VA een grote heimwee blijft bestaan naar het kartel. Men vindt het erg spijtig dat het in september van vorig jaar gecrasht is", luidde het. "Ik heb ook gelezen dat Yves Leterme heimwee heeft naar het kartel", reageerde Peumans dinsdag op de openbare omroep. "Ik denk dat dat berouw is na de zonde. Het is héél duidelijk te laat." (DWM)


    22-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bart de beste.
    22/05/09
     Bart De Wever is de beste, stelt Imago Audit 09

    Op basis van een panel met 1800 respondenten verrichtte het communicatiebureau Fé in opdracht van de VRT een imago-audit. Dé basisvragen: wie is de ...

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse aktie in Halle.
    Meer van die akties zal lonen.
    Kandidaten en militanten van de Franstalige lijst Union des Francophones (UF) hebben vandaag tevergeefs geprobeerd om verkiezingsaffiches op te hangen in het Vlaams-Brabantse Halle. Die gemeente stelt enkel aanplakborden ter beschikking voor Nederlandstalige propaganda. Enkele tientallen Vlaams-nationalistische actievoerders beletten echter dat de affiches geplakt konden worden.

    De Franstalige delegatie, onder leiding van de niet-benoemde burgemeester van Linkebeek Damien Thiéry en van de Franstalige schepen uit Sint-Genesius-Rode Eric Libert, probeerden de officiële aanplakborden op het Oudstrijdersplein in Halle te bereiken. Maar ze raakten niet voorbij tientallen Vlaams-nationalisten, onder wie militanten van het TaalAktieKomitee (TAK), die de Franstaligen verhinderden hun affiches te plakken.

    De sfeer was gespannen en de actievoerders namen de affiches en de emmer met lijm die die de Franstaligen bijhadden, af. Na twintig minuten ging de UF-ploeg onverrichter zake weer weg. (belga/sps)
    bron:HLN.

    21-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klare taal.
    21-05-2009 Algemeen
    Gebruik deze link als u rechtstreeks dit artikel wilt bookmarken of linken...Het orkest van de Titanic

    De tekorten van de staatsbegroting en de stijging van de kostprijs van de sectoren pensioenen, gezondheidszorg en de vervangingsinkomens nemen alarmerende proporties aan. En toch huldigen de regering en vele economen zich in complete stilte. Het is trouwens onbegrijpelijk dat men minister Reynders zijn gangen laat gaan. Zijn departement financiën draait al jaren vierkant.

    Als een aantal vrije beroepen en bedrijven jarenlang helemaal geen belastingsaangiften indienen, sommigen daar quasi ongestraft mee wegkomen, dat zeer ingewikkelde dossiers zonder enig resultaat worden afgesloten "wegens gebrek aan competente medewerkers" dan kunnen we ons afvragen hoe in dit land nog burgers kunnen aangespoord worden tot het van harte betalen van verschuldigde belastingen!

    Als klap op de vuurpijl wordt Verhofstadt terug opgevoerd, zot van glorie, terwijl hij in niet geringe mate bijgedragen heeft tot het bereiken van de huidige toestand.

    De Vlaamse publieke opinie slaapt intussen verder en velen durven zich niet "outen" als bewuste Vlaming en draaien enkel mee met het "orkest van de Titanic"... 

    Wij moeten opnieuw durven... Vlaanderen moet de ambitie honoreren van diegene, die de scheidingsoperatie zonder veel kleerscheuren doorkomt. Want zonder kleerscheuren zal het niet gaan, tenzij men weer afzakt naar "staatshervormingen" waarbij deelstaten, die homogene bevoegdheidspakketten bezitten en meer responsabilisering, volstaan.

    Onze karavaan trekt immer verder. Maar jaren zal het niet meer duren. Wij beleven de tijd dat de kansen keren, dat het uur van de Vlamingen slaat.
    Tekst:Jef Eggermont.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Clown Nr1 !!!
        Er was eens een tijd dat Bert Anciaux op de barricaden stond voor een onafhankelijk Vlaanderen. In de Volksunie geloodst door vader Vic Anciaux, was Bertje algauw een van de k...
    meer >>

    20-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.B.H.V is er terug.
    dossier

    De Stemming

    Drie burgemeesters versturen Franstalige kiesbrieven

    De burgemeesters van Linkebeek, Kraainem en Wezembeek hebben de oproepingsbrieven voor de verkiezingen opnieuw in het Frans opgestuurd naar de Franstalige inwoners. Ze kregen daarvoor de steun van Olivier Maingain, de burgemeester van Sint-Lamberts-Woluwe. Dat schrijven La Libre en Le Soir.

    Omzendbrief-Peeters
    De Franstalige oproepingsbrieven voor de regionale en Europese verkiezingen van 7 juni moeten binnenkort in de brievenbussen belanden. Ook in 2007 en 2006 schonden de drie burgemeesters al de omzendbrief-Peeters door de oproepingsbrieven in de twee talen te versturen. Die omzendbrief stelt dat iedereen een Nederlandstalige brief moet krijgen. Franstaligen kunnen dan later een brief in hun eigen taal aanvragen.

    Steun Maingain
    De schepencolleges van Linkebeek, Wezembeek en Kraainem namen maandag de beslissing om de kiesdocumenten opnieuw in het Frans op te stellen voor de Franstaligen. Maingain verleende zijn steun en liet de Franstalige oproepingsbrieven drukken. "Elke kiezer moet zijn oproepingsbrief in zijn eigen taal ontvangen. De Vlaamse omzendbrieven, die de Franstalige burgers verbieden om in hun gemeente in hun eigen taal administratief behandeld te worden, zijn illegaal", aldus Maingain.

    Benoeming
    Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Marino Keulen weigert al drie jaar de drie burgemeesters officieel te benoemen, net omdat ze Franse oproepingsbrieven hadden verstuurd. (belga/eb)
    Bron:De Morgen.

    19-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geloofwaardigheid ? a.u.b !!!

    Peeters is altijd blijven volhouden dat er garanties waren op deelakkoorden. Maar zelfs die zijn er niet. Hij geeft ons met zeven maanden vertraging gelijk.

    Geert Bourgeois over Waalse garanties (Belga)
    16 februari 2009


    18-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.B.H.V het stekelvarken.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen  

    Seminarie over Brussel-Halle-Vilvoorde

     Op dinsdag 19 mei van 20 tot 22 uur vindt in ‘De Ultieme Hallucinatie’ Koningsstraat 316, 1210 Brussel, een seminarie over Brussel-Halle-Vilvoorde plaats. Sprekers die aan dit seminarie deelnemen, zijn Prof. Dr. Matthias Storme (UA), Prof. dr. Christian Behrendt (ULG), Luc Deconinck (jurist), Francis Stroobants (Halle-Vilvoordekomitee) en Bart Coopman (burgemeester van Zemst). Mits voorinschrijving kan iedereen deelnemen. Inschrijven kan via dwb@dewakkereburger.be


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog eens de Conventie.

    18-05-2009

    OVV-Conventie: "ik kies voor Vlaanderen”.

    Gisteren waren we met behoorlijk veel volk op de OVV- Conventie, “ik kies voor Vlaanderen”. Heel wat toppolitici, vooral van de twee echte Vlaamsgezinde partijen, waren aanwezig.

    Ook sprekers uit de bezette gebieden, zoals de burgemeester Willy De Waele (Open VLD) uit Lennik, sprak in zijn redevoering harde taal en spaarde de eigen partij niet. Willy De Waele eindigde zijn toespraak met:

    Boodschap aan de Francofonie

    FRANSTALINGEN IN VLAAMS BRABANT MOETEN ZICH AANPASSEN NIET DE VLAMINGEN!!

    Wij spreken Nederlands. Daarom, als je deel wilt uitmaken van onze samenleving dan heeft u geen andere keuze dan onze taal te leren en onze cultuur te aanvaarden.

    Vlaanderen is ons LAND, onze GROND, onze MANIER VAN LEVEN en wij willen u alle mogelijkheden bieden om er van te genieten.
    Maar dan moeten jullie eens en voorgoed ophouden onze taal, onze cultuur, onze burgers te beledigen.

    Wij hebben u niet gedwongen naar hier te komen; u bent uit vrije wil naar hier gekomen.

    AANVAARD VLAANDEREN ZOALS VLAANDEREN U AANVAARDE.

    Indien u onze taal, onze cultuur en onze levenswijze blijft onderuithalen raden wij u aan gebruik te maken van een Vlaams voorrecht:

    HET RECHT OM OP TE STAPPEN"



    Het leek er op alsof hij de mosterd bij de Australische premier had gehaald.

    Een tweede burgemeester Dirk Brankaer (CD&V) uit Overijse voelde zich duidelijk in de steek gelaten door de eigen partij. Ook hij trok hard van leer en kreeg meermaals een daverend applaus, niet alleen van zijn eigen militanten maar van alle aanwezigen.

    De beste toespraak kwam echter van de voorzitter van het VVB, Eric Defoort zelf. Hij bracht het met zoveel vuur, dat hij tussendoor zei, dat hij kwaad werd bij het herlezen van zijn eigen toespraak.

    Wie interesse heeft kan de toespraken hier lezen.

    www.ovv.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog de Conventie.
    18-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Conventie - VERKIEZINGEN09:
    Klik op de afbeelding om de link te volgen   De Vlaamse Volksbeweging (VVB) roept de
    Vlaamse partijen om op geen communautaire eisen te stellen, maar de
    Franstaligen met hun vragen op de proppen te laten komen. Dat was de
    boodschap van voorzitter Eric Defoort zondag op "dé" conventie "Ik kies
    voor Vlaanderen" in Antwerpen, waar een 1.500 Vlaamsgezinden op afkwamen.
    Vooral de CD&V-top en het initiatief Belgavox, dat gelijktijdig in Brussel
    liep, moesten het ontgelden.
       Defoort hekelde de CD&V die, nadat ze haar communautaire eisen van
    2007 overboord gooide, na 7 juni de dialoog van gemeenschap tot
    gemeenschap wil hervatten. "Politiek is niet de kunst van het mogelijke,
    mijnheer Peeters. Politiek is de kunst van het mogelijk maken van wat je
    noodzakelijk vindt", richtte hij zich tot de
    kandidaat-minister-president.
       Hij waarschuwde de toehoorders dat de CD&V, met Kris Peeters als
    boegbeeld, na 7 juni gewoon wil doorgaan met dezelfde regering. "Met dat
    soort partners wil CD&V zomaar naar een grote - dat beweren de CD&V'ers
    toch - staatshervorming trekken", aldus Eric Defoort. De "Vlaamse" CD&V'er
    riep hij op om "de verlakkerij" van de partijtop niet te nemen en dat
    duidelijk te maken in het stemhokje. Sp.a, Open Vld en Groen! kregen zware
    kritiek te verduren.
       De VVB ziet de twee Vlaamsnationale partijen, Vlaams Belang en N-VA,
    als bondgenoten. Partijen als LDD, die eerder op de dag in hetzelfde
    complex zijn verkiezingsmeeting hield, en SLP, ziet het als mogelijke
    bondgenoten.
       Defoort riep de Vlaamse partijen op zich voor de verkiezingen uit te
    spreken voor een alternatief. "Wij vragen niets. De Franstaligen moeten
    met hun vragen op de proppen komen. Wij concentreren ons op de eigen
    bevoegdheden die we exhaustief en tot in de grijze zone hanteren", aldus
    de VVB-voorzitter. Hij voegde eraan toe dat Vlaanderen belangenconflicten
    moet inroepen bij federale maatregelen die schadelijk voor het gewest
    geacht worden, "hoe miniem ook". Ook riep hij op om tekorten op andere
    niveaus niet langer door de Vlaamse begroting te laten dragen. BHV wil hij
    de "ridicule" parlementaire weg laten volgen "tot aan de niet te ontlopen
    splitsing".
       Op de conventie spraken ook de burgemeesters van de Brusselse
    randgemeenten, de liberaal Willy De Waele (Lennik) en de christendemocraat
    Dirk Brankaer (Overijse). De Waele hekelde de BHV-saga, waarbij de
    Franstaligen de uitvoering van de stemming in de Kamercommissie
    Binnenlandse Zaken door de diverse belangenconflicten gedurende 2 jaar, 2
    maanden en 19 dagen kunnen blokkeren. Voor Brankaer heeft het communautair
    gekibbel van de afgelopen jaren ervoor gezorgd dat de publieke opinie is
    gaan nadenken over Vlaamse onafhankelijkheid en dat Vlaamse politici de
    Vlaamse beloften boven de Belgische durven plaatsen
    . De BRT waar je volgens hen
     naar moet kijken om alles te weten, wist om 19 uur niets van de Conventie
    van Belgavox wel. Toch een beetje eigenaardig vermits ik er persoonlijk
     een wagen van de BRT heb opgemerkt.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iets gehoord van de Conventie ?
    18-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niets gezien of gehoord op de VRT.

    Vandaag zondag 17 mei 2009 zou de "Conventie" met als thema "Ik kies voor Vlaanderen" moeten plaats gevonden hebben in Antwerpen. Dit evenement werd ingericht door de "Vlaamse Volksbeweging".
    Ik heb naar het nieuws gekeken op VRT-één om 18.00 uur maar met geen woord werd er gerept over de "Conventie".
    Alleen op het einde van het nieuwsbericht zei de nieuwslezer dat in het journaal van 19.00 uur uitgebreid aandacht zou besteed worden aan het "Belgavox concert" dat eveneens vandaag plaats vond in de schaduw van het Atomium. Dit concert (voor verdraagzaamheid...diversiteit en nog meer flauwe kul) fungeerde als tegenhanger van de "Conventie".
    Dit gratis concert werd gesponserd door o.a. de Nationale Loterij, Belgacom en de NMBS. Ik begrijp niet waarom een gratis concert moet gesponserd worden. Naar wie gaat dan al dat sponsorgeld???
    Ook de VRT deed een duit in het zakje door flink reclame te maken voor het "Belgavox concert" en dit tijdens de finale van het liedjesprogramma "Zo is er maar één", bij monde van de presentatrice Yasmine (vrijdagavond 8 mei 2009).

    Ik was belet om naar het nieuws van 19.00 uur te kijken.

    Wel  heb ik nog eens gekeken naar het nieuws van 20.00 uur. Er werd weer met geen woord gerept over de "Conventie". 
    Wel werd er meegedeeld dat op het "Belgavox concert" zo'n 35.000 mensen aanwezig waren, maar dat waren nog maar voorlopige cijfers.
    Over een verslaggeving van de "Conventie" handelend over Vlaamse eisen heb ik niets gehoord of gezien. Heeft die dan misschien niet plaats gevonden.
    Is de VRT dan geen objectieve en neutrale zender.
    De werknemers van de VRT worden toch dik betaald met Vlaams belastingsgeld. En niettegenstaande dat doen ze verslaggeving over een evenement waarvan de deelnemers streven naar het behoud en de éénheid van België,  terwijl een manifestatie over de Vlaamse eisen totaal niet aan bod komen.
    Spugen in de hand die hen voedt en grote sier maken dat is blijkbaar hun handelsmerk.
    Zoiets is alleen maar mogelijk in België.

    Met Vlaamse groeten.


    16-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even fuiven,waarom niet ?
    Allen naar Kortrijk.


    15-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Open VLD ?wat nu weer.

    Een onthutsend kijkje in de Belgische politiek geeft het boek Wat ik zag was ontnuchterend van ex-VLD-penningmeester Leo Goovaerts. Hij leende ex-premier Verhofstadt 50.000 euro, maar kreeg die nooit terug. Daarom accepteerde hij in ruil maar een verkiesbare liberale plaats op de Senaatslijst. Maar voor het zover kwam, werd hij uit de partij gezet. Over de kwestie lopen al jaren rechtszaken. Op de  laatste zitting van de raadkamer is een beslissing uitgesteld tot... na de verkiezingen, meldt Knack. Online bestellen

    14-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het woord aan Bart De Wever. Videoblog Bart De Wever 13/05/09
    Klik hier om dit filmpje te bekijken.    
    Videoblog Bart De Wever     13/05/09
    Videoblog van woensdagavond 13 mei.



    Geluid opzetten.

    13-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Transfers.

    Juul Hannes licht mythe toe

    Belgische transfers op Klara

    Marc Van de Woestyne 13-05-2009

    Zondag 17 mei wordt op Klara een interview uitgezonden met Juul Hannes over "De mythe van de omgekeerde transfers". Het is het begin van een reeks uitzendingen over de Belgische transfers. De uitzending is te beluisteren via

    http://download.streampower.be/vrt/podcast/Klara_fron_20090511.mp3

    Wie geïnteresseerd is in de cijfers van deze transfers, vindt die in het boek van Juul Hannes, te koop in de VVB-winkel via www.vvb.org/winkel


    12-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.V.R.T neutraal ?

    Bourgeois: "VRT-steun aan Belgavox-concert kan niet"

     Ik vind dit absoluut niet kunnen. De VRT moet politiek strikt neutraal zijn. De openbare omroep is hiermee een gevaarlijke weg aan het opgaan en is haar eigen toekomst aan het bezwaren 
    Ex-mediaminister Geert Bourgeois (N-VA)
    Gewezen mediaminister Geert Bourgeois (N-VA) is er niet over te spreken dat de openbare omroep VRT het gratis Belgavox-concert steunt. "Het gaat om een initiatief dat de Belgische identiteit wil versterken. De VRT moet strikt neutraal zijn en zich onthouden van elke politieke stellingname", zegt Bourgeois.

    Het gratis Belgavox-concert vindt op 17 mei plaats aan de voet van het Atomium. Filip Kowlier, Toots Thielemans, Machiavel, An Pierlé, Gabriel Rios en Jasper Steverlinck zijn slechts enkele namen die op de affiche staan.

    Het concert wil "bijdragen tot het versterken van de solidariteit, de dialoog, het respect, het samenhorigheidsgevoel en de multiculturele diversiteit in België", staat op de website van de vzw Belga-Vox, de initiatiefnemer van het concert. De vzw wil "helpen bij het versterken van de Belgische identiteit".

    Verschillende partners steunen het concert. De VRT-radiozender Radio 1 is één van de hoofdsponsors. Bovendien mag JackoBond als winnares van het VRT-televisieprogramma 'zo is er maar één' optreden op het Belgavox-concert.

    VRT neemt politieke stelling in

    Volgens N-VA-parlementslid Bourgeois neemt de VRT met die steun een politieke stelling in, wat strijdig is met de beheersovereenkomst en de mediadecreten.

    "Ik vind dit absoluut niet kunnen. De VRT moet politiek strikt neutraal zijn. De openbare omroep is hiermee een gevaarlijke weg aan het opgaan en is haar eigen toekomst aan het bezwaren", meent Bourgeois. Hij wil Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) over de kwestie ondervragen. (belga/mvdb)/De Morgen.

    11-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onbegrijpelijk.
    BLIKVANGER
    11/05/09
     Milquet gunt Vlaamse gezinnen geen extra premie

    De N-VA pleitte als eerste voor een aanvullende Vlaamse kinderbijslag van €500 per jaar voor kinderen t.e.m. 3 jaar. Inmiddels groeit de steun voor ...

    10-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MOEDERDAG.
    Wij vergeten onze moeders niet.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jawadde !!!

    Waalse staten-generaal spreekt zich uit voor aanhechting aan Frankrijk

    Aan de universiteit van Luik (ULg) is de staten-generaal van Wallonië gehouden. Zowat 150 deelnemers bogen zich er over de toekomst van Wallonië als België uit mekaar valt. Bijna driekwart (74,4%) stemde voor een aanhechting aan Frankrijk. Slechts weinigen stemden voor een onafhankelijke Waalse staat (16,2%) of een staat Wallonië-Brussel (9,4%).

    Van Cau
    Er waren nauwelijks politici te bespeuren op de staten-generaal van Wallonië. Jean-Claude Van Cauwenberghe (PS) was een van de weinigen die was ingegaan op de uitnodiging van het organisatiecomité. Alle leden van het Waals parlement hadden nochtans een uitnodiging gekregen. De organisatoren van de staten-generaal van Wallonië geloven niet meer in het federale België en menen dat Wallonië zijn eigen toekomst in handen moet nemen. (belga/bf)

    09-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De V.V.B zit vandaag in Voeren.
    Voor de gezondheid en vitaminen op te doen voor de aktie op 17 mei.Fiets- en wandeldag in Voeren

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlamingen vooruit,doen!!!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    CITAAT VAN DE DAG
    09/05/09
     , Het Laatste Nieuws
    LDD en N-VA grote winnaars volgens jongste peiling

    De N-VA zit in de lift volgens de jongste peiling van Het Laatste Nieuws: met 8,4% en 4 zetels winst doet de p...

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat.
    Jackobond wint 'Zo is er maar één'

    Jackobond wint 'Zo is er maar één'

    tv 22u28 - Jackobond heeft de vierde editie van het tv-programma 'Zo is er maar één' gewonnen en is daarmee dé Nederlandstalige belofte ...


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bedrog ?

    Doe zeker de Stemtest!

    Jan Van de Casteele 08-05-2009

    Samen met de VRT lanceerde De Standaard Stemtest 2009. , een product van o.m. de professoren Marc Hooghe (KU Leuven), Kris Deschouwer (VUB) en Stefaan Walgrave (UA), in samenwerking met o.a. Ivan De Vadder (VRT) en Bart Brinckman (DS). Moet er nog objectief zand zijn? We kunnen onze beste lezers aanraden om aan dit misbaksel zéker deel te nemen en vast te stellen met welke onzin drie eminente professoren, met een hoog B-gehalte, zich bij verkiezingen telkens weer bezighouden. De vragen lijken samengesteld in de zesde klas van of andere lagere school, de vragen over staatshervorming en communautaire thema’s zelfs in de kleuterklas.

    Sommige vragen zijn absoluut onduidelijk. Of wat dacht u van ‘ouders van spijbelende kinderen moeten worden gestraft’. Hoe dan wel?.

    Formuleringen zijn slordig, of hoe interpreteren we ‘Te veel aandacht voor zwakkere groepen in het onderwijs, haalt de kwaliteit naar beneden.’ Te veel is nooit goed zeker?

    Nog zo eentje: ‘Middelbare scholen moeten de mogelijkheid krijgen om dure schoolreizen te organiseren’. Wat is duur?. En wie zit nu te wachten op een ‘dure’ schoolreis?

    Bepaalde vergelijkingen zijn politieke kolder. Een voorbeeld maar: ‘De wachtlijsten in de gehandicaptensector wegwerken (a) is belangrijker dan de belastingen te verlagen (b)’. Een probeem voor een deelgroep integraal “wegwerken” (oplossen) staat tegenover een onduidelijke belastingverlaging voor een totale bevolkingsgroep of zo? En wat je die twee opties ok vindt?

    Sommige zijn politiek irrelevant. ‘Er moeten meer gesloten centra voor delinquenten komen’. Meer dan?

    De communautaire vragen (5 vragen van de 30) zijn zo mogelijk nog ridiculer. We geven ze op een rijtje

    Vraag 2. ‘In het lager onderwijs moeten sommige vakken in het Frans kunnen worden gegeven’.
    Welke partij heeft dat in het programma staan?

    Vraag 11. ‘De Vlaamse en federale verkiezingen moeten samenvallen’.
    Dé dada van de drie proffen en van al wie meer Vlaanderen wil afblokken door weer meer België. Paarsgroen is hiervoor, CD&V tegen (behalve de behoudsgezinde vleugel van ex-premiers).

    Vraag 12. ‘Engels moet worden erkend als officiële taal in Brussel.’
    Vraag 13. ‘De Vlaamse regering moet stappen zetten om Vlaanderen onafhankelijk te maken’.
    Vraag 25. ‘Scholen moeten kinderen verplichten om ook op de speelplaats Nederlands te praten’

    Niets over staatshervorming dus, behalve de ene vraag naar onafhankelijkheid. Het laat zich nu al raden: de onderzoekers zullen wel besluiten dat ze wetenschappelijk hebben vastgesteld dat ‘de mensen niet wakker liggen van een staatshervorming’, dat ze die Vlaamse verkiezingen maar terug onder de Belgische moeten schuiven.

    Dat terwijl een klein kind weet dat men met die beperking tot het communautaire eindstation, alle passagiers uit de trein gooit, die een heel eind in die richting willen meesporen.

    De rest van het communautaire debat wordt herleid tot secundaire punten (Engels in Brussel) of details waar zelfs de meeste radicale Vlaamsgezinden hun slaap niet voor laten (verplicht Nederlands op de speelplaats). Zaken die niets met het communautaire debat hebben te maken.

    Ook hier weer een absoluut lachwekkende formulering. Het woord "aanmoedigen" gebruiken in vraag 25, dat zal wel iets te genuanceerd geweest zijn…

    Vermelden we tot slot nog vraag 35: ‘Het moet mogelijk zijn om met het Vlaams Belang een regering te vormen’. Is het hier de bedoeling het cordon in vraag te stellen?

    Een pseudo-wetenschappelijk gedrocht, noemt Frank Thevissen dit werkstuk ‘Als oefening in ongebreidelde incompetentie kan deze test vol verkruimelde stellingen dus opnieuw tellen’. Het wemelt trouwens van 'meer', 'minder', 'weinig', 'veel' in deze vragenbatterij zonder dat de kiezer daarbij enig referentiepunt krijgt aangereikt om elementair degelijk en betekenisvol te kunnen antwoorden op dergelijke stellingen’, aldus nog Thevissen. (zie blog http://www.knack.be/blog/blog-algemeen/71-89/de-doe-deze-stemtest-best-weg-test-2009.html).

    Overtuig uzelf van het lekkere werkstuk van de B-professoren en surf naar: www.standaard.be/stemtest

    08-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog betrouwbaar ?

    Vijnck weer weg: blauwe en rauwe frustratie

    Jan Van de Casteele 08-05-2009

    Bart Somers heeft zich verbrand en vindt dat spijtig. Het is nog niet zo zeker dat Open VLD dat een groot probleem vindt. In De Standaard gaf de tweede linie van de partij op een merkwaardige manier commentaar (de tenoren wensten niet te reageren...)

    'Dit kan één keer (maar geen twee keer)' (Rik Daems).

    'Wie niets doet, kan niets verkeerd doen... Somers heeft dat op een grootse manier rechtgezet' (Dirk Van Mechelen).

    'Ik verdenk er Dedecker van dat hij dat in scène heeft gezet... De partijvoorzitter wilde Dedecker een koekje van eigen deeg bezorgen. Ik kan dat allemaal begrijpen'. (Bart Tommelein).

    'Wie heeft nog nooit een fout gemaakt' (Jeanine Leduc)

    'Ik heb begrip voor de druk waaronder Somers moet werken... Ik hoop dat we het nu opnieuw over de inhoud kunnen hebben' (Dirk Sterckx)

    'Vergissen is menselijk' (Guy Vanhengel)

    'Somers heeft volgens mij gehandeld met het partijbelang voor ogen... Deze affaire zegt meer over Vijnck dan over Somers' (Mercedes Van Volcem)

    'Natuurlijk is Bart Somers nog geloofwaardig als voorzitter (Georges Lenssen)

    'Voor Open VLD is de kous nu af' (Philippe De Backer)

    Jef Valkeniers is de enige die het voorval niet minimaliseert: 'Ik zie echt niet goed in waarom men zo iemand beloftes moest doen en die dan op papier zetten ook. Of het moet echt geweest zijn om LDD hun fractie af te nemen'...

    Commentaar

    Dat bij LDD in 2007 zowat iedereen welkom was om de lijsten te vullen, mag niet verbazen. Is ook niet ergerlijk. Wat men van de lijsttrekker of het programma ook vindt, Dedecker zette een opvallende en onverwacht goede prestatie neer, ondanks de kiesdrempel, ook al zo'n ideetje, ontsproten aan de arrogantie van de (VLD-)macht.

    Bovendien was Vijnck via het spel van apparentering aan een zitje geraakt. Een circusregeling die de politici aan zichzelf te danken hebben.

    Vijnck had weinig voorkeurstemmen, maar men moet maar eens kijken naar de scores van andere verkozenen, zelfs ministers. Bovendien, met een mens die 800.000 voorkeurstemmen haalt, houden de liberalen ook de zot...

    Dat Vijnck geen potten brak in het parlement, is evenmin een uitzondering. Veel politici werden door krantenredacties gewogen en te licht bevonden. Of nergens bespeurd. Altijd hun eigen schuld? Of schermen de toppers het speelveld af?

    Dat Vijnck overliep naar Open VLD, is geen schande, noch voor hem, noch voor de democratie. Een mens kan veranderen van gedacht.

    Dat hij zo kort nadien op zijn stappen terugkeerde, kan om veel redenen zijn gebeurd. Een nog hogere "premie"? Het kan. Maar wellicht ook het te late besef of de onwetendheid dat hij een hele rist medewerkers broodroofde. Dat zal die hemelsblauwe VLD hem wel niet vooraf hebben verteld. Gekonkelfoes...

    Voor het overige ging Somers in de fout met de centenbelofte en met zijn nogal zielige openbare biecht achteraf. Dit soort theater kan beter worden vertolkt.

    Rauwe frustratie

    Als het gaat om "zeden" mogen bovendien ook sommige haastige commentatoren eens in spiegel kijken. De scheldtirades die onder meer Hugo Camps ('Piccol', 'malloot', 'flapdrol', 'sujet van kontdraaierij', 'gehakt'...), en Walter Pauli ('onbeduidend', 'onnozel', 'minus habens', 'nobody') over de kleine man rondstrooiden, getuigen van een rauwe frustratie. Ze laten vermoeden dat er ook bij de intellectuele achterban van paars sprake is van een lichte vorm van paniek.

    Aan die Camps moeten ze bij De Morgen stilaan toch eens iets gaan doen. Ondanks vuile VLD-spelletjes liet hij ons weten België 'een kunstwerk' te vinden. 'Belgen zouden uit elkaar moeten barsten van vreugde en onzin'... En over Verhofstadt op de NOS: 'Aan zijn ogen ontsprongen duizend fonteinen van plezier in het leven'... Net iets te veel van de fles gehad, zeker?

     


    07-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo is er maar een.

    Jacko Bond in finale Zo is er maar één

    Vrijdagavond 8 mei zit Jacko Bond, de groep rond Riet Muylaert, verdiend in de finale van Zo is er maar één.
    Eindelijk kan er een eigen nummer gezongen worden, en we zijn ervan overtuigd dat juist daarmee Jacko Bond het verschil zal maken.
    Stemmen op Jacko Bond wordt dan ook kiezen voor kwaliteit van tekst, muziek en zang.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wandelen en fietsen met de V.V.B
    Fiets- en wandeldag in Voeren
    Klil even op het woordje VOEREN,en doe mee met de V.V.B

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geloofwaardige Open VLD,of niet ?
    Exact een maand voor de verkiezingen heeft de verkiezingscampagne haar eerste, onverwachte, thema: de kwaliteit van het politieke personeel en het geld dat aan dat personeel wordt besteed. Dat thema danken we aan de heren Bart Somers en Kris Luyckx van Open VLD en aan de heer Dirk Vijnck van aanvankelijk Lijst Dedecker, dan Open VLD en vervolgen...
    meer >>

    06-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Walen zijn slecht gekleed .
    Het Parochieblad van de Brusselse francophonie, de RTBf en de ULB hebben een groots (?) opgezette rondvraag gedaan onder 900 Walen en 900 Franstalige Brusselaars.

    null null null null null null


    Dit in het kader van de door de Franstalige partijen vaak gebruikte termen Wallo-Brux, Waals-Brusselse identiteit, Communauté Wallonie-Bruxelles en andere gedrochten.
    Niet veel opvallends, enkel dat de ondervraagden uit beide regio's het erover eens zijn dat onderwijs prioriteit moet krijgen na de verkiezingen.
    Verder wil ongeveer de helft van de Walen verder in zee met Brussel, na een eventuele splitsing van den belziek, meer slechts een kwart van de (Franstalige) Brusselaars is te vinden voor een huwelijk met Wallonië als het zover komt.

    Zowat een derde van die Brusselaars zien een "Brussels DC" wel zitten. Juist daarom allicht dat in Franstalig België het aanleren van het Engels voorrang geniet op het aanleren van het Nederlands... Op dit vlak hebben ze het dus nog altijd niet begrepen, en eisen aldus dat wij Vlamingen óns aanpassen in ónze regio.
    Zeg dus nog maar eens dat wij met zo'n mensen met zo'n denken verder moeten...

    Ook op de VRT-Radio 1 was er even aandacht aan besteed.
    Een kleine rondvraag van Radio 1 aan studenten van de ULB levert wel enkele lachwekkende reacties op.
    Zo zou een Brusselaar zijn talen beter onder de knie hebben dan de Waal (???????) en de Waal is slechter gekleed dan de Brusselaar... null

    Luister hier, en hier.

    04-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De mars op Brussel.
    Afgelopen zondag ging in Brussel de ‘Mars op Brussel’ door, een optocht georganiseerd door het KVHV met de vraag om een Vlaamse onafhankelijkheid. Het werd een succes.

    Ongeveer 1500 deelnemers kwamen afgezakt naar de optocht, die overigens zonder incidenten verliep. Onder de deelnemers waren verschillende politici van...
    meer >>

    03-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkiezingen van 7 juni.

    Geen Franstalige partijen op aanplakbord

    zo 03/05/09 16:00 - Op de aanplakborden voor de Vlaamse en Europese verkiezingen in Halle kunnen enkel Vlaamse partijen terecht. Daarvoor werd een reglement goedgekeurd in de gemeenteraad.

    In Halle hebben enkel Vlaamse partijen verkozen raadsleden. Alle partijen uit de gemeenteraad krijgen elk telkens 2,5 bij 1,25 meter. "De overblijvende ruimte wordt ter beschikking gesteld van de andere Vlaamse ingediende lijsten", aldus het reglement.

    Andere gemeenten in Halle-Vilvoorde plaatsen helemaal geen openbare plakborden voor de verkiezingen om zo op die manier Franstalige kiesaffiches uit het straatbeeld te weren. Dat is het geval in Opwijk, Merchtem, Beersel, Kapelle-op-den-Bos, Machelen, Ternat en Meise.

    Affligem zal Franstalige kiesaffiches op de openbare plakborden te overplakken met witte exemplaren. Andere gemeenten verdelen stickers om Franstalig drukwerk uit brievenbussen te weren en zamelen dit ook in.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook crisis in Ardooie.
    ARDOOIE - Bij de firma Sioen bereikten directie en vakbonden donderdag een akkoord over het sociaal plan voor het collectief ontslag van dertig personeelsleden.

    01-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Debateren,wie kan het ?
    De Slimste Debater?     (01/05/09 - www.grootverkiezingsdebat.be)
    N-VA-voorzitter Bart De Wever overklaste Europees SP.A-lijsttrekker Van Brempt, de Antwerpse lijsttrekkers Van Mechelen, De Winter, Verstrepen en Vogels, en parlementslid De Kort in een debat. Op het groot VOKA-debat in Antwerpen werd de tegenstand op gelijkaardige wijze ingeblikt. Stof om nadenken voor diegenen die de populariteit en overtuigingskracht van Bart De Wever reduceren tot een optreden in "De Slimste Mens".
    Het tweede Groot Verkiezingsdebat werd een succes! De organisatie bedankt alle aanwezigen, de politici en moderator Linda De Win.

    Rest ons nog de uitslagen van de stemming te publiceren.

    Er zijn 410 stemmen uitgebracht en de uitslag is als volgt:

    Groen!: 3,4%
    SP.A: 6,3%
    CD&V: 11,2%
    Open VLD: 12.7%
    LDD: 4,1%
    N-VA: 42,7%
    Vlaams Belang: 14,9%
    andere: 0,5%
    ongeldig: 4,1%...

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HERHALING.

    Mars op Brussel voor een zelfstandig Vlaanderen - 3 mei 2009

    Op 3 mei organiseert het KVHV een 'mars op Brussel' voor een zelfstandig Vlaanderen.

     

    Plaats van afspraak is het noordstation om 11u.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     



    Foto

    WELKOM OP MIJN BLOG.
    Foto

    Foto

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Klik op de op leeuw aub
    Foto


    Nieuws Politics

    Foto

    Archief per maand
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!