Foto
Foto
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een en woon in (VLAANDEREN .) en mijn beroep is Gepensioneerd..
Ik ben geboren op 09/02/1939 en ben nu dus 85 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Raad eens ?.
Inhoud blog
  • Cultuur in Vlaanderen.
  • Sluit U ook aan ?
  • Uitnodiging cultuur.
  • Uitnodiging VL@S Ardooie.
  • Ook in 2023.
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Mijn favorieten
  • VVB-Ardooie-Koolskamp
  • Vlaanderen-Flanders
  • Meervoud
  • The Brussels Journal
  • Taal Aktie Komitee.
  • Vlaamse boeken.
  • Wandelen voor Vlaanderen.
  • Vlaamse Aktieve Senioren.
    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • N-VA Ardooie-Koolskamp.
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Sprokkels,mijmeringen en bedenkingen .

    28-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een erkenning .

     

    Bart De Wever man van het jaar in Humo's Pop Poll

    27/02/11, 23u18
    De Wever zette gisteren zijn keel open op het Vlaams Nationaal Zangfeest. © belga

    De Humo-lezers hebben N-VA-voorzitter Bart De Wever uitgeroepen tot man en politicus van het jaar. Humo-monument Guy Mortier en komiek Philippe Geubels maakten vanavond in het Antwerps sportpaleis de Humo's Pop Poll de Luxe-prijzen 2011 bekend.

    • © belga
    Op muzikaal vlak wonnen Daan, Selah Sue en The Black Box Revelation de prijzen van respectievelijk beste zanger, zangeres en groep. Stromae kaapte met 'Alors on danse' nog de prijs van beste nummer weg, terwijl Pukkelpop het beste rockfestival werd bevonden.
     
    Studio Brussel blijft de beste radiozender. 'Music for Life' werd verkozen tot beste radioprogramma, en Tomas De Soete tot beste radiopresentator. Eric Van Looy is dan weer tv-persoonlijkheid van het jaar, 'De slimste mens van de wereld' het beste tv-programma.
     
    Jonas Geirnaert van Neveneffecten werd bekroond als tekenaar van Kabouter Wesley en als personage in 'Basta'. Tom Van Dijck en Barbara Sarafian mogen zich in 2011 van de Humo-lezers beste acteur en actrice noemen. Herman Brusselmans is beste auteur.
     
    Net zoals vorig jaar werd tot slot Erika Van Tielen aangeduid als de BV die de Humo-adepten het liefst van al uit de kleren zien gaan. (belga/sam)

    26-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kijk eens aan .
    Een positief geluid.
    Acht vooraanstaande Franstalige denkers uit Brussel roepen de Franstaligen op de loopgraven over Brussel en BHV te verlaten.
    Ze verwerpen de ‘onverantwoorde vurigheid waarmee de Franstalige partijen zich verzetten tegen de splitsing van BHV'. ‘Bovendien vinden ze het terecht dat van mensen die zich duurzaam in Vlaanderen of in Wallonië vestigen, verwacht wordt dat ze de moed en de nederigheid hebben om de officiële taal van hun gewest te leren.'

    Eindelijk eens een positief geluid.

    Bron: de krant "De Standaard van 26 februari 2011."
    http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=E636Q1NN&_section=61610882&utm_source=standaard
    &utm_medium=newsletter&utm_campaign=ochtendupdate


    Met Vlaamse groeten.
     Bron:blog Gos.

    24-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naar Raad van State.
     

    Vlaanderen naar Raad van State tegen Franstalige radiofrequentie.

    De Franse gemeenschap is van plan om dertien nieuwe radiofrequenties in Brussel in gebruik te nemen. Die nieuwe frequenties zouden de ontvangst van een "groot aantal Vlaamse radio's sterk tot zeer sterk kunnen verstoren". Vlaams minister van Media Ingrid Lieten (SP.A) stapt daarom naar de Raad van State.

    Ook FM Brussel kampt met concurrentie van anderstalige zenders

    Dat liet de minister dinsdag in het Vlaams parlement weten na vragen van Wilfried Vandaele (N-VA) en Carl Decaluwé (CD&V).

    De Franse gemeenschap publiceerde eind vorig jaar een reeks besluiten waaruit bleek dat het dertien nieuwe radiofrequenties voor Brussel in gebruik wilde nemen. Minister Lieten is niet opgezet met die plannen: "Er werd vanuit de Franse gemeenschap niets gemeld". Bovendien zou het geplande vermogen van die frequenties "groter dan ooit werd afgesproken of goedgekeurd door de Vlaamse gemeenschap".

    Volgens de berekeningen zullen de nieuwe frequenties voor nog meer storingen in het Vlaamse radiolandschap zorgen. Onder andere de frequenties van de VRT en van Joe FM zouden gestoord worden, in sommige gevallen tot in Limburg en Antwerpen.

    Lieten heeft haar administratie de opdracht gegeven een procedure op te starten bij de Raad van State. Zenders die gestoord worden kunnen zelf klacht indienen bij de Conseil Superieur de l'Audiovisuel (CSA), omdat storingsklachten vallen onder de bevoegdheid van de toezichthoudende instantie van de Franse gemeenschap.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toegeven ,stop er mee.

    : De 16 in ruil voor Vlaamse inschikkelijkheid

    Voortdurend wordt ons verzekerd dat Franstalig België het nu echt wel begrepen heeft en dat het land inderdaad dient hervormd. Eric Van Rompuy (CD&V) levert het bewijs van het tegendeel.

    Binnen zijn partij valt te horen hoe Elio Di Rupo de wetstraat 16 zou aangeboden hebben aan de CD&V als die maar de N-VA zou laten vallen. Di Rupo en Beke ontkennen. In het interview met Le Soir geeft Van Rompuy ook te kennen dat meer en meer CD&V'ers het beu zijn om door de PS als vod behandeld te worden.

    Tijd dat men bij CD&V (en N-VA) conclusies gaat trekken: dit land hervormen lukt niet meer, het is tijd om een stapje over te slaan . bron T.A.K

    Eric van Rompuy verwijt N-VA en PS gebrek aan moed (standaard.be)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cultureel Ardooie.
    Muzikaal verteltheater in de Ardooise bib

    Theater Zamzam met :

    "Balthazar, de eenzaamste ezel ooit" van Inge Misschaert & Marieke Coenen - over afscheid nemen en verder gaan.

     

    Woordkunstenares Sabine Goethals leest voor uit het boek van Inge Misschaert, gaat creatief om met de prachtige tekeningen van Marieke Coenen, en dit alles wordt opgeluisterd met live muziek en live gezongen liedjes door een muzikant.

    Een warm verhaal over afscheid nemen en doorgaan!

     

    Waar : leeszaal van de bibliotheek

    Wanneer : op woensdag 6 april van 14 u. tot 14.40 u.

    Leeftijd : 3e kleuter, 1e en 2e leerjaar, begeleidende ouders zijn steeds welkom

     

    Hoe inschrijven ?

    Deelname is gratis maar er dient wel vooraf ingeschreven te worden.  Dit kan in de bibliotheek te Ardooie, per mail (ardooie@bibliotheek.be) of telefonisch (051/74 73 08) vanaf vrijdag 1 april om 14 uur.  


    20-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste oproep.

     

    Lotto Arena te klein voor Vlaams Nationaal Zangfeest

    Die titel moet na het Zangfeest in alle kranten staan. Daar gaan we voor! Let wel, zover zijn we nog niet. Momenteel zijn er nog iets meer dan 500 kaarten te koop, maar het moet ons gewoon lukken om de Lotto Arena tot de allerlaatste stoel uit te verkopen. Het wordt immers hoog tijd dat de Vlamingen nog eens uit hun kot komen en hun stem laten horen. De laatste weken doet de pers hard z’n best om ons te doen geloven dat ‘de mensen’ koste wat kost een compromis willen, desnoods een slecht. De Franstaligen zien hun kans schoon en plaatsten de uitbreiding van Brussel al opnieuw op de agenda. Was de uitslag van de verkiezingen niet duidelijk genoeg? Blijkbaar niet. Laat ons daarom op het Zangfeest onze boodschap nog eens kracht bijzetten: Vlaanderen wil zijn toekomst in eigen handen. Uit 5.000 kelen moeten ze ons tot in Brussel horen. Nog geen kaart? Bestellen kan nog op het nummer 03/237.93.92 of via info@anz.be of via de vel e verkooppunten in Vlaanderen. Tot op het Zangfeest!

    Overzicht lokale verkooppunten

    Groot-Bijgaarden (0485/62.43.02) - Antwerpen (03/213.35.85) - Zandvliet (03/236.45.40) - Kontich (03/457.13.51) - Nijlen (03/481.82.76) - Berchem (03/218.56.58) - Berchem (03/230.24.62) - Hoboken (03/827.71.39) - Boom (0496/53.31.38) - Hasselt (011/21.13.88) - Oostende (059/50.24.53) - Kortrijk (0474/84.49.36) - Roesbrugge (057/30.02.08) - Gent (09/329.04.56) - Sint-Niklaas (03/777.55.98)

    Extra bussen naar het Zangfeest

    Dankzij de inzet van tal van lokale vrijwilligers worden er vanuit diverse steden en gemeenten bussen ingelegd naar het Zangfeest. Maak hier zoveel mogelijk gebruik van! Het is niet alleen een stuk comfortabeler (geen file- en parkeerstress), het is ook veel gezelliger en voor de prijs hoef je het ook niet te laten. Hierbij een overzicht van de buslijnen en de contactnummers: Opoeteren - Genk - Hasselt - Lummen (089/86.35.38), Gent (09/329.04.56), Oostende - Middelkerke (059/50.24.53), Kortrijk (0474/84.49.36), Tielt-Winge - Leuven - Nossegem - Mechelen (0477/57.80.16), Blankenberge (050/70.30.58), Asse - Merchtem (0474/26.92.39)

    lees meer...

    Het Zangfeest op facebook

    Wie actief is op facebook, kan via http://www.facebook.com/home.php#!/event.php?eid=142325325802509 zijn aanwezigheid bevestigen en vrienden en familie uitnodigen.


    18-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wel,wel,wel,wat een spel.
    Weer die SP-a,wat nog allemaal .
    Sp.a-ers en nieuwe media: het blijkt geen geslaagd huwelijk. Eind november verstuurde Frank Vandenbroucke een uiterst kritisch emailbericht over de nota van partijgenoot Vande Lanotte niet alleen naar enkele medewerkers van de eigen studiedienst, maar tevens naar een buitenstaander. Amper een week eerder liet Vandenbroucke overigens een volledig...
    meer >>
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------

    15-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Splitsing ?

    15/02: Emotie is al gesplitst.

    --------------------------------------------------------------------------------------------------
    Afgelopen zaterdag werd in de Antwerpse kathedraal afscheid genomen van Marie-Rose Morel. RTBF vond het nodig ook een cameraploeg af te vaardigen die een wel heel gekleurd verslag bracht. Vooral de slotzin is te gortig voor woorden: "haar kanker diende wellicht om haar extreemrechtse ideeën in de media te versterken".

    http://www.deredactie.be/permalink/1.962490 (redactie.be)

    De Vlaamse media reageerden ditmaal scherp, al doet de verbazing bij sommigen toch wel wat wenkbrauwen fronsen. Het volstaat om regelmatig eens Le Soir open te slaan, franstalige internetfora te lezen, het journaal op RTBF of RTL (geen haar beter) te bekijken, om te beseffen dat we in twee werelden leven.

    Emotie is blijkbaar wel al geregionaliseerd (redactie.be)
    Bron : T.A.K
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------

    14-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laat ons zingen.
    Vlamingen zingen te samen te Antwerpen,wees er bij.
    ANZ

    13-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste peiling.

    N-VA wint 5 procent in peiling

    N-VA-voorzitter Bart De Wever. © photo news

    Een Vlaamse kiezer op drie zou voor N-VA stemmen indien er zondag verkiezingen zouden plaatsvinden. In vergelijking met de parlementsverkiezingen van 13 juni zou de partij vijf procent stemmenwinst boeken en uitkomen op 33 procent, zo blijkt uit een opiniepeiling die uitgevoerd werd in opdracht van de kranten van de groep l'Avenir.

    Volgens de peiling zouden CD&V (-4,7 procent), Open Vld (-2,4 procent) en LDD (-0,9 procent) de grootste verliezers zijn aan Vlaamse kant. Sp.a wint 0,3 procent. Groen! boekt 1,2 procent winst en Vlaams Belang boert in Vlaanderen 1,1 procent achteruit.
     
    In Wallonië zou de PS licht vooruitgaan met 0,2 procent en uitkomen op 37,8 procent van de stemmen. Grootste verliezer is cdH, dat 1,8 procent van de Waalse kiezers verliest. De PP zou een verlies van 2,7 procent slikken.
     
    Brussel-Halle-Vilvoorde
    N-VA zou ook forse stemmenwinst boeken in het arrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde. De peiling onthult een stijging met 3,5 procent. De PS zou in BHV ook 1,6 procent vooruitgaan. In Brussel zouden MR en cdH respectievelijk 2,8 en 2,4 procent moeten inboeten. N-VA zou er 1,4 procent winnen.
     
    De peiling is van 4 tot 8 februari uitgevoerd via het internet met een steekproef van 2.709 Belgische kiezers. De maximale foutenmarge van de peiling, uitgevoerd door Dedicated Research, bedraagt 3,7 procent in Wallonie, 4,0 procent in Brussel, 3,5 procent in BHV en 2,8 procent in Vlaanderen. (belga/sam)

    12-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De lente op komst.
    Laat het zoemen met bloemen ...

    Onze bijen stellen het vandaag niet zo goed. Ze zijn nochtans erg nuttig en een onmisbare schakel in de natuur. Denk maar aan de bestuiving. Eén van de problemen is het verdwijnen van bloemen met nectar in tuinen, bermen, weilanden en op akkers. Maar daar kunnen we vrij makkelijk iets aan doen.

     

    Laat het zoemen met bloemen ...De dienst Milieu-, Natuur en Waterbeleid van de provincie West-Vlaanderen ontwikkelden samen met het Provinciaal Centrum voor Landbouw en Milieu twee verschillende zaadmengsels voor bloemen waar bijen dol op zijn.

     

    Beide mengsels zijn in de eerste plaats bedoeld om in tuin of parken in te zaaien, liever niet in bermen en weilanden.

     

    Het eerste mengsel is samengesteld uit éénjarig akkerkruiden die je bij voorkeur op een zonnige plek en op 'blote' grond uitzaait. Het maakt de niet alleen aantrekkelijker voor bijen, de tuin wordt ook gewoon mooier.

     

    Het tweede mengsel bevat zowel één- als meerjarige planten en kan dus, mits het nodige beheer, evolueren naar een heuse bloemenweide.

     

    Bestel je bloemenzaad bij de provincie

    Het bloemenzaad kan besteld worden via www.west-vlaanderen.be/natuur, ofwel via het provinciaal informatiecentrum Tolhuis op het gratis nummer 0800 20 021. Beide mengsel zijn gratis verkrijgbaar in een beperkte verpakking van 10 g, goed voor ongeveer 7 tot 10 m². Het inheemse mengsel met graslandkruiden is tevens verkrijgbaar in grotere verpakking aan 7 euro per 50 g. De campagne loopt vanaf de maand februari tot zolang de voorraad strekt.




    11-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geweigerde opdrachten.

    "Wallonië weert Vlaamse opdrachten"
    Het Vlaamse bedrijf Heyer (Sint-Truiden) meent dat de Waalse overheid als gevolg van de Vlaams/Waalse twisten minder opdrachten dan vroeger gunt aan Vlaamse bedrijven. De leverancier van ziekenhuismateriaal zegt dat de Waalse overheid soms zelfs de wet overtreedt om maar geen Vlaams bedrijf in te hoeven schakelen. Heyer overweegt nu om in Namur dan maar een Waalse dochter op te richten, om te kunnen blijven leveren. Bron: Madeinlimburg
    PS:Wat doen onze politiekers daaraan.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw in Spanje.
    In Baskenland is een nieuwe links-nationalistische partij aan de pers voorgesteld. ‘Sortu’ is de naam van de nieuwe politieke formatie waarnaar lang werd uitgekeken. De naam betekent zoiets als 'geboorte' of 'creatie'. De eerste reacties zijn vrij positief.

    De nieuwe partij werd in het leven geroepen met de steun van ...
    meer >>

    08-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussel niet lossen.

    VVB Brussel: “Brussel opgeven voor Vlaanderen is geen optie.

    Terwijl iedereen wacht op het resultaat van de gespreksronde van koninklijk bemiddelaar Reynders, laait de discussie over Brussel in de staatshervorming hoog op. De druk op de Vlaamse onderhandelaars om te plooien wat Brussel betreft neemt toe. Voorstellen worden gedaan om persoonsgebonden bevoegdheden (bvb. kinderbijslag) niet aan beide Gemeenschappen toe te wijzen, maar te regionaliseren. Daarmee dreigen de Brusselse Vlamingen de dupe van de communautaire rekening te worden.

    Voor VVB Brussel moeten de Gemeenschappen in Brussel maximaal verantwoordelijkheid kunnen opnemen. Zo moet er in het kader van de verdere staats(her)vorming worden van uitgegaan dat “meer Vlaanderen” ook betekent “meer Vlaanderen in Brussel”. Brusselse Vlamingen maken integraal onderdeel uit van de Vlaamse Gemeenschap en moeten volwaardig kunnen meegenieten van het gemeenschapsbeleid. Dat geldt ook voor het gezinsbeleid, met inbegrip van financiële tegemoetkomingen aan gezinnen met kinderen.

    Een regionalisering (of bi-communautarisering) van de kinderbijslag zou het de Vlaamse Gemeenschap voortaan onmogelijk maken om eenzelfde gezinsbeleid te voeren voor haar hele grondgebied. In plaats van homogene bevoegdheidspakketten dreigt bovendien een onwerkbare versnippering: kinderopvang is een gemeenschapsbevoegdheid, ouderschapsverlof een federale bevoegdheid en kinderbijslag zou een regionale (of bicommunautaire) bevoegdheid worden. Hetzelfde geldt voor de gezondheidszorg.

    VVB Brussel wil de Vlaamse onderhandelaars steunen om in moeilijke tijden een eervol compromis te sluiten, op voorwaarde dat de Brusselse Vlamingen voor zowel huidige als toekomstige “persoonsgebonden bevoegdheden” integraal deel blijven uitmaken van de Vlaamse Gemeenschap. Geen regionalisering van de kinderbijslag dus.

    Sven De Kerpel voorzitter VVB Brussel

    Contact: 02 513 31 37- brussel@vvb.org

    VVB Brussel is aangesloten bij de Vlaamse Volksbeweging, beweging voor onafhankelijkheid en samenwerking. De projecttekst van de Vlaamse Volksbeweging vindt u op http://www.vvb.org/actueel/141/24839


    05-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beersel ,proficiat.

     

    Beersel trekt ten strijde tegen verfransing

    BEERSEL - Beersel, een van de Vlaamse gemeenten in de Brusselse rand, wil de verfransing terugdringen. Zo zal aan winkeliers gevraagd worden om Nederlands te spreken en vooral geen Franstalige opschriften te gebruiken, meldt vrt.

    Aan de immobiliënkantoren zal gevraagd worden alleen met Nederlandstalige publicaties te werken. En oude straatnaambordjes zullen vervangen worden door nieuwe met een Vlaamse Leeuw in verwerkt.
    Vele gemeenten in de rand van Brussel kunnen daar een voorbeeld aan nemen,wie volgt ?
    Laat het ons weten.


    04-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse voetbalploeg ,wanneer?
    Waals voetbalplan op komst
    Er wordt gewerkt aan een Waals voetbalplan en een vereniging van Waalse voetbalclubs, zo heeft de Waalse sportminister Antoine bekendgemaakt. Hij sprak over "verdere federalisering van het Belgische voetbal" maar bedoeld wordt vermoedelijk een de-federalisering want Antoine zei volgens de Morgen dat de Waalse luchthavens het ook beter gingen doen toen ze niet meer federaal waren, en hij verwacht van het voetbal hetzelfde voordeel.
    VOOR WANNEER EEN VLAAMSE VOETBALPLOEG: DE VLAAMSE LEEUWEN in plaats van de rode duivels ?

    03-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SUCCES .

    N-VA heeft voortaan ook afdeling in Ardooie

    Ardooie - Woensdagmorgen werd in Ardooie een nieuwe lokale afdeling van de N-VA opgestart. Provincieraadslid Kristof Pillaert en volksvertegenwoordiger en ‘peter’ Bert Maertens, die overigens met een Ardooise scheep gaat, stelden het bestuur voor aan de pers. De kersverse voorzitter van de Ardooise afdeling is Fons Lammertyn.

    Het N-VA-bestuur, samen met peter Bert Maertens en provincieraadslid Kristof Pillaert (Foto ARD)

    Het N-VA-bestuur, samen met peter Bert Maertens en provincieraadslid Kristof Pillaert (Foto ARD)

    Fons Lammertyn is de gewezen gewestsecretaris van de Roeselaarse KSA, oud-voorzitter van Noordstraat Shopping Center vzw Roeselare, gewezen secretaris Centrumstraten, oud-bestuurslid Unizo Roeselare en voormalig secretaris Manège ’t Oud Molenhof in Ingelmunster. De eerste activiteit van de nieuwbakken afdeling staat gepland op 15 maart. Dan komt Siegfried Bracke naar Ardooie voor een gespreksavond. Er wordt ook onder meer een informatiebrochure rondgedeeld en een website opgestart. Naast de voorzitter zijn er nog vijf bestuursleden actief: Liesbet De Vriese, Daan Vandamme, Kurt Eeckhout, Marc Van Holm en Robrecht Deman. Opvallend is de naam van Robrecht Deman. Hij is immers de zoon van Patrick Deman, sinds een jaar voorzitter van de plaatselijke CD&V-afdeling en ook actief in de gemeenteraad.


    01-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Splitsen.

    Orde van Vlaamse Balies wil justitie splitsen

    ma 31/01/2011 - 22:28 Jo Stevens, de voorzitter van de Orde van Vlaamse Balies (VBO), heeft in zijn nieuwjaarstoespraak voor een splitsing van justitie gepleit. Volgens hem is er nu al een voortdurende feitelijke splitsing aan de gang.

    "Justitie werkt anders in Vlaanderen dan in Wallonië en Brussel", stelt de OVB-voorzitter Jo Stevens vast. "Het wetgevende werk groeit uiteen door de eigen bevoegdheden van de deelstaten, en de rechters in Vlaanderen interpreteren de rechtsregels in toenemende mate anders dan hun Franstaligen collegas.

    De voorzitter ziet daarom mogelijkheden om een aantal aspecten van justitie naar de deelstaten over te dragen. Volgens hem zouden vooral persoonsgebonden materies kunnen worden overgeheveld. "Het materieel recht zou hoofdzakelijk federaal blijven", zegt hij. "Maar de organisatie en de werking van de rechtscolleges van eerste en tweede aanleg en de opleiding en benoeming van magistraten kunnen een gemeenschapsbevoegdheid worden."

    "De gemeenschappen zouden inspraak krijgen in het vervolgings- en strafuitvoeringsbeleid, terwijl hun bevoegdheid in het jeugdsanctierecht uitbreidt", voegt hij daaraan toe.



    Foto

    WELKOM OP MIJN BLOG.
    Foto

    Foto

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Klik op de op leeuw aub
    Foto


    Nieuws Politics

    Foto

    Archief per maand
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!