Foto
Foto
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een en woon in (VLAANDEREN .) en mijn beroep is Gepensioneerd..
Ik ben geboren op 09/02/1939 en ben nu dus 85 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Raad eens ?.
Inhoud blog
  • Cultuur in Vlaanderen.
  • Sluit U ook aan ?
  • Uitnodiging cultuur.
  • Uitnodiging VL@S Ardooie.
  • Ook in 2023.
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Mijn favorieten
  • VVB-Ardooie-Koolskamp
  • Vlaanderen-Flanders
  • Meervoud
  • The Brussels Journal
  • Taal Aktie Komitee.
  • Vlaamse boeken.
  • Wandelen voor Vlaanderen.
  • Vlaamse Aktieve Senioren.
    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • N-VA Ardooie-Koolskamp.
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Sprokkels,mijmeringen en bedenkingen .

    30-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.V.V.B en VOEREN.

     

     

    50 jaar Voeren in Limburg.

     

    Op 1 september 2013 is het 50 jaar geleden dat de 6 Voerdorpen werden overgeheveld van de provincie Luik naar de provincie Limburg als gevolg van de taalgrensregeling en taalwet van 1963. Deze ingrijpende gebeurtenis heeft tot vandaag toe de evolutie en ontwikkeling van Voeren getekend en bepaald. Deze verjaardag moeten we vieren en zal zeker niet onopgemerkt voorbijgaan.

     

    Daarom organiseert het Feestcomité De Stoet van Moelingen op zondag 1 september 2013 een jubileumviering met om 11.00 uur Frühshoppen in de feesttent, om 14.00 uur een muzikale optocht met Voerense, Limburgse en Vlaamse vlaggen. Aansluitend worden de feestvierders op het kerkplein en in de feesttent getrakteerd op een heerlijk muzikaal aperitief gebracht door de volkse dans- en zanggroep Nogal Neig. Ook het

    inter-Limburgs heimat gevoel wordt geprikkeld met het optreden van de formatie Egaal. Tijdens deze Nacht van het Vlaamse en Limburgse Lied zal als kers op de taart, de Bard van het Vlaamse lied Raymond van het Groenewoud met zijn volledig orkest voor een onvergetelijke afsluiter zorgen.

     

    In de loop van de avond zal Huub Broers, senator en burgemeester van Voeren een toespraak houden. De dorstigen worden gelaafd en de hongeren gespijsd met een “Breugeliaanse Catering”. Er is eveneens een tentoonstelling over de “Vlaamse strijd in Voeren” in het nabij gelegen Vlaams Cultureel Centrum “De Voerpoort”. Het organiserend comité nodigt naast de Vlaamse strijders van toen ook alle mandatarissen en sympathisanten uit die een boon hebben voor onze gemeente. Kortom, iedereen is welkom! De VVB en TAK zullen er bij zijn. Het wordt dus druk op zondag 1 september. Aan jou de keuze: het Gordelfestival of Voeren.


    28-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gordelen ?

    "Bewegen klinkt goed" is de slogan van de vernieuwde Gordel.
    Met deze nieuwe formule nemen de organisatoren niet graag het woord "Vlaams" in de mond.
    Omdat "Vlaams Bewegen" nog beter klinkt gordelt TAK opnieuw en op zijn manier:

    ° zondag 1 september in Sint-Genesius-Rode.
    Afspraak om 11u aan het gemeentehuis.


    ° Er wordt ook gekleverd/gevlagd:
        . vrijdag 30 augustus in het Provinciedomein Huizingen (Henri Torleylaan) , 19u30
        . zondag 1 september aan het BLOSO-domein in Hofstade (Tervuursestwg) én opnieuw in Huizingen, vanaf 8u (vanwaar je nadien kan doorstoten naar Rode tegen 11u)

    Graag bevestigen
    INFO bij Roel : 0485 62 43 02

    25-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VANDAAG.
    www.vlaamsbelang.org            Vandaag vindt te Steenstrate de twaalfde editie van de IJzerwake plaats. Het wordt een speciale editie want het is de eerste keer dat ze niet langer gepaard zal gaan met de politiek-correcte en lauw geworden IJzerbedevaart in Diksmuide. Verwacht wordt dan ook dat de Wake het aantal aanwezigen van de vorige jaren zal overtreffen. En hopelijk met wat zon.


    15-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaams familie festival.

    Familiefestival Ten Vrede
    vrijdag 30 aug., zaterdag 31 aug.
    & zondag 1 sept. 20
    13

    • Wist u dat dit SYMPATHIEKE FAMILIEFESTIVAL bedoeld is voor IEDEREEN en voor ALLE LEEFTIJDEN?
      met o.a. 3 dagen kinderanimatie (topdag op zondag!) - nationale en internationale topartiesten - kunst- en ambachtenmarkt - diverse infostanden en workshops - duiding bij actuele conflicten (op zaterdag b.v. VRT-journalist Stijn Vercruysse) - 3 dagen sfeermuziek op de weide met DJ Proudmich - sms4light-dorp - Duvel droomschip - ...

    Lees meer ...


    13-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze toekomst.

    Allen er naar toe,hoe meer we weten hoe beter.

    Toekomstverkenningen Richard Celis.

    Op zaterdag 12 oktober vindt in Antwerpen een nieuw luik van de Toekomstverkenningen Richard Celis plaats. De titel is deze keer: 'Op weg naar 2020. Welk sociaal beleid voor en door Vlaanderen.' Sprekers die er aan bod komen, zijn: Jan De Groof, Paul Schnabel, Marc De Vos en Hendrik Vuye, Caroline Ven, Etienne Vermeersch, Rik Van Cauwelaert en Inge Vervotte. Namens de organisatie verzorgt Eric Ponette de inleiding. Meer details over dit initiatief zijn te vinden in de uitnodiging (zie bijlage).

    Bijlage


    Uitnodiging TRC
    (285 Kb)






    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doet u ook mee ?

    Gordelfestival 2013


    Ook dit jaar staat het eerste weekend van september in het teken van een sportief publieksevenement in de Groene Gordel. Op vrijdag 30 augustus en zondag 1 september nodigen we je uit om mee te doen met het eerste Gordelfestival.
    Het Gordelfestival bouwt verder op de sterke punten van De Gordel, maar er is meer. De hele regio van de Groene Gordel komt aan bod en het evenement wordt gespreid over twee dagen, vrijdag 30 augustus en zondag 1 september.
    Op vrijdag 30 augustus start het Gordelfestival met een feestelijk openingsconcert. Vanaf 18u kan je gaan kijken naar Senne Guns, Walrus, Axl Peleman en De Nieuwe Snaar in het provinciedomein Huizingen.
    Op zondag 1 september heb je keuze uit 16 sportieve parcours. Onderweg pik je een terrasoptreden of sportinitiaties mee. Het Bloso-centrum in Hofstade en het provinciedomein in Huizingen zijn de twee grote trefpunten voor de wandel- en fietstochten. Ook in Pepingen, dit jaar focusgemeente van het Gordelfestiva l, is er een verrassend aanbod in Park Ter Rijst. Ontdek er het kunstparcours PEP-IN-GEN of spring op je mountainbike voor een tocht door het Pajottenland.
    Benieuwd naar het volledige programma of wil je meer weten over de nieuwe festivalformule? Op de nieuwe website www.gordelfestival.be vind je alle routes, optredens, praktische info,… Schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven of volg het Gordelfestival op Facebook en Twitter.
    Tickets voor het Gordelfestival kosten 5 euro per persoon of 10 euro voor een gezinsticket (tot 5 personen van hetzelfde gezin, maximum 2 volwassenen). Je ticket is geldig voor alle activiteiten op vrijdag 30 augustus én op zondag 1 september. Kinderen onder 12 jaar komen gratis naar het Gordelfestival. Meer info en het online bestelformulier vind je op www.gordelfestival.be/tickets. Online inschrijvers maken kans op een toeristisch arrangement van de Provincie Vlaams-Brabant of een Bloso-sportkamp.


    11-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feesten in het parkje.
    Peloeze fjéste Ardooie,de moeite waard.
    -----------------------------------------------------
    Op 18 augustus,ingang gratis.
    11u30-Fjéste-aperitief.
    13uur-Doorlopende animatie.
    19uur-Optreden de Basscats.
    21uur-Lichtspektakel.
    Zoals reeds gezegd,de moeite waard. Tot dan ?
    ------------------------------------------------------


    07-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daar is het spook terug.
     

    'Te weinig Nederlandstalige rechters voor BHV'

    Uit een nieuwe werklastmeting, die De Tijd kon inkijken, blijkt dat er in de toekomst te weinig Nederlandstalige rechters zullen zijn in het arrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde. Volgens de krant moeten de politieke partijen opnieuw onderhandelen over de splitsing van het gerechtelijk arrondissement.

    'B-H-V moet heronderhandeld worden'

    'B-H-V moet heronderhandeld worden'


    ZEKER  WETEN !!!


    Hallo ? CD&V en OPEN VLD.

    Doet er iets aan.


    DE POSTJES zijn belangrijker ,zeker .

    Uit de werklastmeting blijkt dat er meer Nederlandstalige rechters nodig zijn dan in het akkoord voorzien.

    Nu is nog een rechter op de drie in Brussel Nederlandstalig, in de toekomst zou dat maar een op de vijf zijn. Volgens de nieuwe werklastmeting is dat veel te weinig.

    Foute cijfers
    Het was al eerder duidelijk dat het akkoord over de splitsing van het gerechtelijk arrondissement BHV onderhandeld was op basis van foute cijfers. Toch wilden de Franstalige partijen het akkoord niet meer wijzigen.

    Minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open VLD) stelde daarom het advieskantoor KPMG aan om de reële werklast bij de Brusselse rechters te meten.

    Volgens De Tijd besluit KPMG dat er bij de arbeidsrechtbank 34 procent Nederlandstalige rechters nodig zijn, dus 12 rechters in plaats van de geplande 5. Dat is meer dan de huidige 9 Nederlandstalige arbeidsrechters in Brussel.

    En bij de Brusselse rechtbank van eerste aanleg zou de burgerlijke afdeling ruim 35 procent Nederlandstalige rechters moeten krijgen. Voor de hele rechtbank van eerste aanleg zijn er 29 procent Nederlandstaligen nodig, dus ook meer dan afgesproken.


    01-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parkgenoegens.
    Parkconcert Ardooie

    Parkconcert - donderdag 29 augustus 2013, 20u30, Mgr. Roelenspark Ardooie (bij bibliotheek), GRATIS 

    Lost Barron (20u30) is samengesteld uit leden van The Stools, Empire en Old Vows die samen de stevigerekant van de rock opzoeken. Hierin worden verschillende muzikale invloeden samengesmolten tot eenenergieke set. Na een reeks succesvolle optredens is Lost Baron klaar om zich volledig te geven op hetparkconcert!

     

    Die Verdammte Spielerei (21u30), dat is het zotste wandelorkest dat je ooit hebt gezien. Ze marcherenfier als een fanfare. Of waggelend als een rij eenden. Maar verloren lopen ze nooit, dank zij hun immeractieve en zeer oplettende Herr Kapellmeister.Ze hebben een zéér verrassend repertoire. Typische fanfaremuziek, maar ook eenpolka of een populaire radio-melodie. Een meezingnummer of een rocksong. Enaltijd wel een of andere gekke verrassing. Het zijn brave mensen, maar ook eenbeetje zot.

     

    Die Verdammte Spielerei  Lost Barron



    Foto

    WELKOM OP MIJN BLOG.
    Foto

    Foto

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Klik op de op leeuw aub
    Foto


    Nieuws Politics

    Foto

    Archief per maand
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!