De wijkfeesten werden in 1963 gestart om geld in te zamelen voor het schooltje van de Weze. Voor de jubileumeditie willen de organisatoren zoveel mogelijk oud-leerlingen van de school samenbrengen.

De Wezefeesten worden deze zomer gevierd op 9, 10 en 11 augustus. Op het feestprogramma staat onder andere een diepvriesgroentenkaarting, maar ook een sportieve tijdrit voor wielertoeristentrio’s, een gezinssneukelfietstocht, een barbecue en op zaterdagavond een traktaat voor alle bewoners en oud-leerlingen met een gratis optreden van De Romeo's gevolgd door een foute party.

De eerste Wezefeesten in 1963 werd tussen pot en pint besproken. Op de koer van de school werd een boerenkar omgetoverd tot podium en het afdak van de school diende als overdekt terras.

School dicht

De Wezeschool sloot in 1987 de deuren, maar de feesten bleven bestaan. Bij de start van het schooltje in 1870 waren er maar liefst 248 kinderen. Voor er sprake was van de Wezefeesten om geld in het laatje te brengen, onderhield de zustergemeenschap er een boerderij en boomgaard.

In 1932 werd het uiteindelijke schoolgebouw opgetrokken. Later kwam er een kapel naast de school. Vandaag zijn er woningen in de oude gebouwen en in de kapel is een cultuurcentrum ondergebracht. Bron:Het Nieuwsblad.