Foto
Foto
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een en woon in (VLAANDEREN .) en mijn beroep is Gepensioneerd..
Ik ben geboren op 09/02/1939 en ben nu dus 85 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Raad eens ?.
Inhoud blog
  • Cultuur in Vlaanderen.
  • Sluit U ook aan ?
  • Uitnodiging cultuur.
  • Uitnodiging VL@S Ardooie.
  • Ook in 2023.
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Mijn favorieten
  • VVB-Ardooie-Koolskamp
  • Vlaanderen-Flanders
  • Meervoud
  • The Brussels Journal
  • Taal Aktie Komitee.
  • Vlaamse boeken.
  • Wandelen voor Vlaanderen.
  • Vlaamse Aktieve Senioren.
    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • N-VA Ardooie-Koolskamp.
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Sprokkels,mijmeringen en bedenkingen .

    31-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blijven Gordelen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vlaamse Volksbeweging blijft Gordelen.

    De Vlaamse Volksbeweging (VVB) blijft zoals de vorige jaren actief deelnemen aan De Gordel. Op de vier Gordelpunten (Dilbeek, Overijse, Zaventem én Sint-Genesius-Rode/Alsemberg) zullen VVB-leden op zondag 2 september onder meer ballonnetjes uitdelen met de slogans 'De Gordel blijft!' en 'Een hart voor de Zes'.

    Volgens Guido Moons, voorzitter van de VVB, moet De Gordel ook na dit jaar blijven bestaan. Het is telkens weer een signaal van Vlaanderen dat het de Vlamingen in de rand en in het bijzonder in de zes faciliteitengemeenten blijft steunen tegen de francofone imperialistische politiek.

    De actie van zondag mag volgens Moons niet worden gezien als een provocatie maar wel als een aanklacht tegen de Franstalige politici die een gezinsmanifestatie boycotten om te proberen hun brutale annexatiepolitiek voort te zetten.

    Voor de redactie: voorzitter Guido Moons is voor bijkomende toelichting bereikbaar op nummer 0494 47 59 97.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor de veiligheid.
    Een rookmelder laat je niet stikken!

    brandmelderJaarlijks zijn er in België ca. 10.000 woningbranden. Daarbij maakt niet alleen de hitte van het vuur slachtoffers, maar vooral de rook is dodelijk! Zeker als de brand 's nachts uitbreekt. Investeer daarom in een goede rookmelder, hang hem op de juiste plaats en test hem regelmatig. Zo gaat u met een gerust hart slapen.

     

    Onderstaande website legt alles uit over brandpreventie. Jaarlijks zijn er in België immers een 10.000-tal branden. Met een rookmelder, een brandblusser, een branddeken en een vluchtplan ben je al op de goede weg. Als je deze brandpreventiemiddelen tenminste correct gebruikt! 

     

    Meer info op www.speelnietmetvuur.be en www.besafe.be !

    rookmelders detecteren de rook sneller dan u.




    28-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jaarlijkse V.V.B uitstap.

    VVB naar Tongeren.

      

    Naar stilaan jaarlijkse gewoonte trekt de Vlaamse Volksbeweging er op uit om een Vlaamse stad van naderbij te ontdekken. Dit jaar worden alle VVB'ers verwacht in Tongeren voor een rijkgevuld programma op zaterdag 29 september(zie bijlage)

    Bijlage



    (1005 Kb

    26-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.F.D.F onverdraagzaam.

    Linkebeek verbiedt Gordelwandeling

    © brusselnieuws.be
    Ook Linkebeek stelt zich in extremis moeilijk op tegenover de Gordel. Een wandeling van 13 kilometer mag niet wegens "mogelijke veiligheidsproblemen".
    Burgemeester van Linkebeek wil bij Brussel horen

    Burgemeester van Linkebeek wil bij Brussel horen

    Het schepencollege weigerde donderdag om de wandeling door de gemeente te laten trekken. De fietstocht mag wel. Dat schrijft La Libre Belgique.

    De beslissing van de gemeente is volgens burgemeester Damien Thiéry (FDF) - die overigens ook opkomt bij de gemeenteraadsverkiezingen over minder dan twee maanden - ingegeven door mogelijke veiligheidsproblemen.

    "Ik ben verplicht mij ernaar (naar de splitsing van BHV) te schikken. Ik zie echter niet in waarom ik me daarnaar zou moeten plooien. De organisatoren van de Gordel moeten de regels naleven die ook voor hen van toepassing zijn", liet Thiéry optekenen.

    Eerder liet ook Sint-Genesius al de gemeentelijke spierballen rollen door een vertrekpunt van de Gordel te weigeren.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Strijden is de boodschap.

    Ruim 4.500 mensen beleven IJzerwake .

     

    • Archiefbeeld van de IJzerwake uit 2011
    'België moet omver en Vlaanderen moet erover.' Dat was de boodschap op de IJzerwake in Ieper. Volgens voorzitter Wim De Wit heeft Vlaanderen een te grote prijs betaald voor het communautaire akkoord.

    Enig triomfalimse was er wel op de IJzerwake. Tenslotte bracht de viering zowat 4.500 tot 4.700 mensen op de been terwijl de Vlaamse concurent, de IJzerbedevaart, het moest stellen met een dikke duizend aanwezigen.

    Overigens kwam er vorig jaar meer volk naar de IJzerwake. Maar het was toen beter weer. Volgens de organisatoren is een aantal mensen wellicht uit nostalgie naar de even verderop gelegen IJzertoren gegaan. Het was immers de laatste zomerse editie van de IJzerbedevaart.

    Op de IJzerwake werd harde taal gesproken. 'Omver en erover' was de leuze - België moet omver en Vlaanderen moet erover.

    Het Vlinderakkoord en de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde vormen een nederlaag voor Vlaanderen, vindt de organisatie. 'Iedereen beseft dat de zogenaamde propere splitsing in feite neerkomt op een vuile uitbreiding van Brussel', stelde voorzitter Wim De Wit.

    'Vlaanderen heeft een grote prijs betaald. Een veel te grote prijs. We hebben een nederlaag geleden.' De Wit gaf ook staatssecretaris voor Staatshervorming, Servais Verherstraeten (CD&V) een veeg uit de pan omdat hij 'met zijn neus in de lucht' Vlaanderen verraadt.

     'De onrechtvaardige privileges voor de Franstaligen liggen gebetonneerd in bijzondere wetten en grendels. Vermits België niet kan bestaan zonder grendels, kiezen we de afschaffing van beid', luidde zijn boodschap.

    De Wit deed ook een oproep aan de V-partijen -  Vlaams Belang, N-VA en LDD - om de onderlinge hetze te stoppen en de handen in elkaar te slaan.

    De gastspreker, oud-Open Vld-burgemeester van Wemmel Willy Dewaele, maakte brandhout van de splitsing van BHV en de hervorming van het gerechtelijk arrondissement.

    'Niet de grondwet maar de kieswetgeving diende aangepast te worden aan de territoriale indeling van de federale staat in gewesten, gemeenschappen en taalgebieden', vond hij. De Vlamingen worden volgens hem in de federale staat grondwettelijk gegijzeld en het land wordt voorlopig nog enkel bijeengehouden door een permanente chantage.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse strijd nog niet gestreden.

    Nog verder strijden is een noodzaak.

    Onder de IJzertoren in Diksmuide is de 85ste IJzerbedevaart begonnen. Voor het eerst is er ook een Waalse delegatie aanwezig voor de 'Vlaams-pacifistische plechtigheid'. Voorzitter Paul De Belder beklemtoonde dat de Vlaamse strijd nog niet is gestreden.

    Er zal hulde gebracht worden aan drie soldaten die op dezelfde dag sneuvelden tijdens de Eerste Wereldoorlog, onder wie een Waalse soldaat.

    Het IJzerbedevaartcomité wil daarmee de solidariteit onder de soldaten benadrukken, ongeacht tot welke taalgroep ze behoorden. 

    'Wij brengen een Vlaams verhaal, maar vanuit een Vlaamse optiek, niet vanuit een anti-Belgische of anti-Waalse optiek', zegt de voorzitter van het IJzerbedevaartcomité. Maar net die genuanceerde booschap speelt de opkomst parten, erkent hij.

    Volgens de eerste voorzichtige schattingen trotseerden nog een goeie duizend bedevaarders het druilerige weer, onder wie slechts een handvol politici zoals Jan Peumans (N-VA), Kris Van Dijck (N-VA), Wouter Van Bellingen en Michel Doomst (CD&V).

    De voorzitter van het Waals Parlement, en het Brussels en het Duitstalig parlement hebben kransen laten neerleggen op de dodenherdenking. 

    Niettemin benadrukte de voorzitter het Vlaamse karakter van de IJzerbedevaart. 'We blijven ons verzetten tegen het betonneren van de Franstalige voorrechten in Vlaams-Brabant, waar als stank voor dank Vlaamse wandelaars figuurlijk wandelen worden gestuurd. Wij weigeren vrede te nemen met de vergrendeling van de Vlaamse meerderheid.'

    Hij zei ook dat het niet laatste IJzerbedevaart is, wel de laatste in augustus. Vanaf volgend jaar vindt de herdenking plaats op 11 november.Ook aan de essentie van het evenement zal niet geraakt worden, klonk het.

    Ook Vlaams parlementsvoorzitter Jan Peumans nam het woord. 'Het is een goede zaak dat de IJzerbedevaart naar de bron terugkeert, namelijk de herdenking van gesneuvelden in WOI en oorlogsslachtoffers in het algemeen.'

    Opvallend is dat het leeuwendeel van de N-VA-kopstukken wegblijft. De IJzerbedevaart heeft al lang geen mobiliserend effect meer op de Vlaams-nationalisten, wegens niet relevant meer en te weinig Vlaams.

    Scherpe taal op IJzerwake

    In Steenstrate is ook de IJzerwake aan de gang, een Vlaams-radicale afsplitsing van de IJzerbedevaart, en die valt voor de eerste keer samen met de IJzerbedevaart.

    Bij de aanvang van de eucharistieviering waren een kleine vijfduizend mensen op de wei aan het monument van de gebroeders Van Raemdonck. Onder hen heel wat parlementsleden en de partijtop van het Vlaams Belang.

    'De splitsing van BHV is afgekocht zonder tegenprestatie', zei gastspreker Willy Dewaele, gewezen Open VLD-burgemeester. 'De Vlaamse meerderheid is een minderheid geworden.Het is geen compromis, het is een volledige nederlaag.'

    Voor het eerst sinds de afscheuring in 2003 vallen beide evenementen samen. Vanaf volgend jaar vindt de IJzerbedevaart plaats in november.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De laatste in Augustus.

    IJzerbedevaart van 2012 start in Diksmuide .

     

    (archieffoto) 
    In Diksmuide begint rond deze tijd de jaarlijkse IJzerbedevaart. Voor het eerst is er ook een Waalse delegatie aanwezig. Het is bovendien de eerste keer dat de dodenherdenking samenvalt met de Vlaams-radicale IJzerwake.

    Er zal hulde gebracht worden aan drie soldaten die op dezelfde dag sneuvelden tijdens de Eerste Wereldoorlog. De twee Vlaamse broers Van Raemdonck en een Waalse soldaat.

    Het IJzerbedevaartcomité wil daarmee de solidariteit onder de soldaten benadrukken, ongeacht tot welke taalgroep ze behoorden. De IJzerbedevaart werd jarenlang verguisd en verafschuwd ten zuiden van de taalgrens, maar is nu kennelijk aanvaardbaar geworden.

    Zo zullen de voorzitter van het Waals Parlement, en het Brussels en het Duitstalig parlement kransen laten neerleggen op de dodenherdenking.  Er zijn ook kransen aangekondigd van de parlementen van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en van dat van de Duitstalige Gemeenschap, en uiteraard van het Vlaams Parlement.

    Opvallend is dat het leeuwendeel van de N-VA-kopstukken wegblijft. De IJzerbedevaart heeft al lang geen mobiliserend effect meer op de Vlaams-nationalisten, wegens niet relevant meer en te weinig Vlaams.

    In Steenstrate is ook de IJzerwake aan de gang, een Vlaams-radicale afsplitsing van de IJzerbedevaart.  De deelnemers zijn voorstander van een onafhankelijk Vlaanderen.

    Bij de aanvang van de eucharistieviering waren een kleine vijfduizend mensen op de wei aan het monument van de gebroeders Van Raemdonck. Onder hen heel wat parlementsleden en de partijtop van het Vlaams Belang.

    Voor het eerst sinds de afscheuring in 2003 vallen beide evenementen samen. Vanaf volgend jaar vindt de IJzerbedevaart plaats in november.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goed voor uw geldbeugel.
    Gas - elektriciteit: Durf vergelijken

    Voor energie en meer bepaald voor gas en elektriciteit is het niet altijd eenvoudig om de beste leverancier of de juiste formule te kiezen. Daarom heeft de gemeente beslist om mee te werken aan de nationale informatiecampagne van de FOD Economie: "Gas - Elektriciteit": durf vergelijken!


    Waarvoor?
    Je weet niet hoe je moet vergelijken? Je weet niet hoe je naar een andere leverancier of naar een andere tariefformule moet overstappen? Je wenst informatie over de vergelijkingsmogelijkheden?


    De gemeente organiseert spreekuren om je te helpen de beschikbare vergelijkingstools op het internet te gebruiken zodat je de aanbiedingen van de verschillende aardgas- en elektriciteitsleveranciers kunt vergelijken en zelf een keuze kunt maken met kennis van zaken (prijs, vast of variabel contract, dag-/nachttarief, groene energie, ...).


    Waar en wanneer?

    Donderdag 20 september en 27 september van 8u30 tot 12u en van 13u tot 16u30 in het Sociaal Huis, Marktplein 1 te Ardooie.

    Breng zeker je laatste eindafrekening van je huidige aardgas- of elektriciteitsleverancier mee!

     




    24-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kiezen,Diksmuide of Steenstrate.
    IJzerwake zondag 26 augustus 2012 in Steenstrate.

     


    Of


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toch een schande.
    Vlaanderen laat maar begaan,slaapt de Vlaamse leeuw ?

    Gordel: ook gemeenteraad Rode weigert vertrek

    © brusselnieuws.be/FM Brussel
    Ook de gemeenteraad van Sint-Genesius-Rode weigerde tijdens een woelige zitting de toestemming om een vertrekpunt voor de Gordel te organiseren in de gemeente. Volgens de raad ondervindt de bevolking overlast.
    Gordel 2011

    Gordel 2011 (© DCAL)

    De gemeenteraad bekrachtigt met de stemming een eerder besluit van het schepencollege. De Vlaamse schepen stemde daar tegen, waardoor de gemeenteraad zich moest uitspreken. In de gemeenteraad stemden de Franstaligen voor het besluit, de Nederlandstaligen tegen. De Gordel mag wel door de gemeente passeren.

    Burgemeester Myriam Rolin (CDH) stelt dat de grote meerderheid van de inwoners gekant is tegen een vertrekpunt voor de Gordel in Rode omdat het evenement voor heel wat overlast zou zorgen. De aanwezigheid van de Gordel is volgens de burgemeester ook peperduur.

    Vlaams schepen Anne Sobrie (CD&V) van haar kant betwist dat er klachten zijn van handelaars omwille van overlast. De financiële argumenten vindt Sobrie maar flauw. Ze stelt dat de burgemeester wel 60 federale politieagenten vordert om haar huis te beschermen, een maatregel die volgens haar duurder is dan de organisatie van een vertrekpunt.

    Sobrie ziet een politieke motivatie om de start- en aankomstplaats van de Gordel te weigeren. "CDH wil een gezamenlijke Franstalige lijst trekken en heeft daarvoor de steun van het FDF nodig. Onze CDH-burgemeester is dan ook gezwicht voor de eisen van het FDF: Rolin verbiedt de Gordel, in ruil zal het FDF op haar lijst gaan staan."

    Woelige gemeenteraad
    De zitting verliep erg onrustig door de aanwezigheid van leden van het Taal Aktie Komitee (TAK) en Vlaams Belang, die de zaal waar de zitting zou plaatsvinden een tijdlang op luidruchtige wijze bezetten. Politieagenten moesten de militanten manu militari de zaal uit werken.

    CD&V-voorzitter Wouter Beke interpreteert de weigering als een teken dat de B-H-V-akkoorden de Franstalige meerderheid zwaar op de maag liggen. Volgens hem illustreert de houding van Rode dat het om een goed akkoord gaat.

    De Gordel heeft 31 jaar een vertrekpunt gehad in Sint-Genesius-Rode.  Straks zit organisator Bloso samen met de provinciegouverneur en de Vlaamse ministers Muyters en Bourgeois over een alternatief. Mogelijk start de Gordel in buurgemeente Beersel.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beke totaal verkeerd .

    23/08: O die Woutertje toch,denk toch eens na.


    Wouter Beke meent te weten waarom madame Rolin Rode als gordelstartpunt wenst te verbieden ... hou jullie alvast heel goed vast ... ze heeft de splitsing van BHV nog niet verteerd!

    Fout Woutertje ... ze heeft na de splitsing van BHV en de toegevingen die in de zes door u werden gedaan net nog meer honger gekregen. Trouwens, als het echt aan Rolin ligt, dan kan het toch maar een kleine moeite zijn om de minister van Binnenlandse Zaken te laten optreden en Rode alsnog "vrij te geven".

    Hij ziet het probleem overigens niet met het opdoeken van Rode als gordeltrefpunt ... de gordel mag nog steeds door de gemeente en iedereen die dat wil kan toch even stoppen? Juist ja ... en wat met de wandelingen en kleinere fietstochten die vanuit Rode vertrekken? De randactiviteiten die door het lokale Vlaamse verenigingsleven konden worden ontwikkeld dankzij de gordel? Voor deze verenigingen is dit een hele streep door de rekening ... enerzijds omdat ze een hoop inkomsten mislopen, anderzijds omdat er nu op 1 week van de gordel al een aantal contracten zijn aangegaan met toeleveranciers waar nu nog moeilijk onderuit te komen is.

    In alle geval heeft Woutertje nu nog meer zin om op 2 september te komen gordelen ... en dat geeft ons dan weer nog meer zin.

    http://www.knack.be/nieuws/belgie/burgemeester-sint-genesius-rode-heeft-splitsing-bhv-niet-verteerd-beke/article-4000166795569.htm.

    23-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Gordel.
    Problemen blijven duren.
    Wie treed er op ?
    © belga.

    De gemeenteraad van Sint-Genesius-Rode geeft geen toelating aan de organisatoren van De Gordel om een start- en aankomstplaats in te richten in de gemeente.

    Vlaams minister van Binnenlandse Zaken Geert Bourgeois liet eerder op de dag al weten juridisch niet te kunnen optreden tegen het gemeentebestuur.


    21-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blijven we zo dom ?

    Interview in De Standaard dd. 20 augustus 2012

    Guido Moons: 'Vlaming betaalt crisis driemaal'

    Secretariaat 20-08-2012

    Op 20 augustus 2012 publiceerde De Standaard een vraaggesprek van Guy Tegenbos met VVB-voorzitter Guido Moons.

    'Vlaming betaalt crisis driemaal'

    'Dat het slecht gaat met Brussel, kan men niet wijten aan de onafhankelijkheid van Vlaanderen maar enkel aan het Belgisch systeem'. België faalt ook economisch. Dat is de variant van de Vlaamse Volksbeweging op 'it's the economy, stupid'. Dat blijkt uit een gesprek met Guido Moons, voorzitter van de Vlaamse Volksbeweging, VVB.

    'Er zijn dit najaar niet alleen de lokale verkiezingen en het nakend gevecht over de financieringswet. Er is vooral de economische crisis.'

    'Gouverneur Luc Coene van de Nationale Bank en anderen doorprikten de sprookjes van premier Elio Di Rupo. Het is volop crisis. De Vlaming voelt dat en zal driemaal betalen: eenmaal voor zichzelf, eenmaal voor de rest van België, en dan presenteert Di Rupo hem nog de factuur voor de staatshervorming en de PS-staat. De vraag is: willen de Vlamingen dat blijven betalen?'

    De Vlaming is toch niet tegen solidariteit?

    'Dat zeg ik al jaren. Er zijn wel drie voorwaarden: de geldstromen moeten transparant zijn en dat zijn ze niet, ze moeten eindig zijn en dat zijn ze evenmin, en ze moeten resultaat hebben en dat hebben ze niet. En dan hoort de Vlaming premier Di Rupo zeggen dat hij aan de macht wil blijven tot 2019.'

    Zegt u nu: de VVB moet alleen wachten tot Di Rupo de Vlamingen economisch overtuigd heeft om voor onafhankelijkheid te gaan?

    'Hij maakt de Vlamingen rijp. Wij als VVB moeten klaarstaan om de overtuiging die groeit onder de Vlamingen te ondersteunen met feiten en cijfers die aantonen dat de oorzaak van de economische neergang het Belgisch systeem is en dat Vlaamse onafhankelijkheid de oplossing is. Wat in 2010 "de Vlaamse onderstroom" heette, zal in 2014 nog aangegroeid zijn.'

    'België faalt niet enkel in wat traditioneel "communautair" is, maar ook in de aanpak van de crisis. We doen dat beter zelf, vinden de Vlamingen. Om dat straks goed te doen, moeten we nu ook het debat over de Vlaamse verankering van de bedrijven actualiseren. Wat de Vlaamse regering doet inzake innovatie en zo, is wellicht goed, maar de economische hefbomen, de loonkosten en de fiscaliteit, zijn nog altijd federaal en jagen arbeidsplaatsen weg.'

    BHV is gesplitst en de heisa erover is weg. Conclusie: de Vlaming is tevreden.

    'De heisa weg? Die zal toenemen! Zie de rellen in Vilvoorde: politie en parket pakken de relschoppers op; de Brusselse onderzoeksrechter - de zittende magistratuur wordt niet gesplitst - laat ze vrij. De test voor de politieke splitsing van BHV komt ook snel. Straks moeten de kiesbrieven op de bus. Zullen de balsturige Franstalige burgemeesters van de Vlaamse faciliteitengemeenten de wet blijven schenden? En wat kan Vlaams minister Geert Bourgeois (N-VA) dan doen?'

    Vertrouwt u hem niet?

    'Jawél! Maar zijn vleugels zijn geknipt. Wouter Beke (CD&V) en Alexander De Croo (Open VLD) hebben een staatshervorming geslikt zonder verankering van de rondzendbrief-Peeters. Maingain mag dan wel buiten spel staan, hij haalt zijn gram.'

    'En dan komt Carla Galle vertellen dat Bloso stopt met de Gordel omdat BHV gesplitst is. De ministers Muyters (Sport) en Bourgeois moeten ingrijpen. De Gordel moet blijven.'

    Het is al erg genoeg dat de IJzerbedevaart ermee stopt?

    'Ik betreur het wegvallen van de IJzerbedevaart.'

    De splitsing van BHV kan daar toch niet meer geëist worden?

    'Er is een góede splitsing nodig, en na BHV zitten we met BMR, de Brussels Metropolitan Region.'

    Voka was hiervan toch een pleitbezorger: Zaventem heeft dit nodig?

    'Inspelen op de stadsdynamiek is prima. Maar Voka is naïef. De Vlamingen zullen naar de BMR-raad gaan met een economische agenda. De Franstaligen met een politieke. Een verfransende.'

    De verfransing is niet meer wat ze geweest is. Niet de rijke Franstalige Brusselaars maar de lagere middenklasse, vaak niet Franstalig van oorsprong, immigreert in Vlaams-Brabant. Ook veel mensen uit Oost-Europa, en zo.

    'Ik heb de commentaren in De Standaard over de "veranderstaliging" gelezen. Wij hebben dat zelf aangekaart toen Kind&Gezin onlangs meldde dat het in Vlaams-Brabant in almaar meer gezinnen kwam waar geen Nederlands gesproken wordt. De Vlaamse regering moet snel een aangepast onthaalbeleid ontwikkelen. Met rechten en plichten.'

    En Brussel jammert?

    'Het gaat ook economisch slecht met Brussel, ja. Maar Vlaanderen is - voor zover ik weet - nog niet onafhankelijk geworden. Daaraan is het dus niet te wijten. Vlaamse eisen zoals een hoofdstedelijke tweetaligheid, één politiezone, zijn ook niet gerealiseerd. De neergang van Brussel is dus de schuld van het Belgisch systeem.'


    18-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met muziek de zomer uit.

    Parkconcert in Mgr. Roelenspark

    PARKCONCERT - DONDERDAG 30 AUGUSTUS, 20UMGR. ROELENSPARK ARDOOIE (BIJ DE BIB) - GRATIS

     

    Maximus (20u).

    Ardooienaar Yannick Uyttenhove verdiende zijn strepen als (contra)bassist reeds bij talloze artiesten als Garland Jeffreys, Luka B... (lees meer)


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het park.
    Peloeze Fjèste wil weer echt familiefestival worden
    Foto - Klik
    ARDOOIE -

    ARDOOIE - Op zondag 19 augustus staat het park aan de Monseigneur Roelensstraat voor één dagje in het teken van de Peloeze Fjèste. Het Peloeze-comité heeft voor deze derde editie een programma uitgewerkt voor het hele..."

    Lees meer »

    17-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jumbo Run.
    Jumbo Run in Ardooie
    ARDOOIE -

    ARDOOIE - De Jumbo Run, de motortocht voor kinderen uit het Dominiek Savio Instituut in Gits, komt dit jaar aan in Ardooie. De lange colonne motoren wordt op zaterdag 18 augustus rond de middag verwacht aan 't Hofland..." Bron Het Nieuwsblad.

    Lees meer »

    11-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk voorbij.
     

    ENECO TOUR : Tijdrit in Ardooie op zaterdag 11 augustus

    Eneco TourDe rust is terug gekeerd in het dorp. EINDELIJK.








    ----------------------------------------------------------------------------------------------------


    10-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tijdrit Eneco-tour in Ardooie.

    Eneco TourMorgen zaterdag 11-08-2012 van 10u tot 18 uur is Ardooie afgezonderd en afgesloten van de buitenwereld, de ongemakken moet je er maar bijnemen.Maar niet iedereen is daar mee gediend,mijnheer de burgemeester.Een gewone rit is nog aan te nemen,maar geen tijdrit.Dat is een oordeel van talrijke inwoners waaronder ook middenstanders.Waarvoor dank,en tot op 14 oktober.


    06-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na de V.V.B nu ook de N-VA.

    "Waalse vlag welkom op kampplaatsen in gemeenten waar N-VA bestuurt"

    waalse vlag welkom op kampplaatsen in gemeente waar n va bestuurt

    16:09 Binnenland In de Vlaamse gemeenten waar de N-VA na 14 oktober mee zal besturen, zullen er geen gemeentelijke reglementen komen die Waalse jeugdbewegingen verbieden om de Waalse vlag te laten wapperen. Dat zegt N-VA-ondervoorzitter Ben Weyts op zijn website. Weyts reageert daarmee op Waalse gemeentebesturen die een probleem hebben met leeuwenvlaggen op kampplaatsen van Vlaamse jeugdbewegingen.

    Afgelopen weekend raakte bekend dat de KSJ van Moepertingen (Bilzen) op kamp in Jalhay, in de Ardennen, klachten kreeg over hun Vlaamse leeuwenvlag (foto). Een gemeentereglement stelt er dat de Vlaamse vlag enkel kan in combinatie met de Belgische driekleur.


    05-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Respect voor de buren.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    VVB eist respect voor de Waalse haan.

     

    Hoewel we dat niet verwachten, mag niet helemaal uitgesloten worden dat sommige Vlaamse gemeenten zouden reageren op het verbod de Vlaamse Leeuw te tonen in bepaalde Waalse gemeenten. De Vlaamse Volksbeweging roept alle Vlaamse gemeenten op de Waalse haan onder geen beding te verbieden.

    Wij willen in tegendeel alle Waalse bezoekers uitnodigen open en vrij hun symbolen mee te dragen en te tonen wanneer ze bij ons op bezoek komen.

    Vlaanderen blijft de Waalse vrienden passend en met respect welkom heten.

    Peter De Roover Politiek secretaris VVB

    0497 45 11 13

    04-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo zijn ze,die franstaligen.

    Rel rond Vlaamse leeuwenvlag op jeugdkampen in Ardennen.

    In de Ardense gemeente Jalhay is een communautaire rel ontstaan nadat de KSJ van het Limburgse Mopertingen een vlag met de Vlaamse leeuw boven zijn kamp hing. In meerdere Waalse gemeenten is die vlag bij reglement verboden.

    Vlaamse leeuw © Belga

    De KSJ van Mopertingen is op kamp in Royompré een deelgemeente van Jalhay in de Ardennen. De leiders van de jeugdbeweging hebben aan hun kamp een Vlaamse leeuwenvlag gehesen. Bij het gemeentebestuur zouden daartegen klachten van inwoners van de gemeente binnengelopen zijn.

    Belgische driekleur

    Ook de eigenaar van het terrein uitte zijn ongenoegen over de Vlaamse vlag. De jeugdbeweging werd zelfs even zonder elektriciteit gezet. De eigenaar eist de verwijdering van de vlag of er moet een Belgische driekleur naast gehangen worden.

    'Onze jeugdbeweging wil geen enkele politieke boodschap uitdragen,' zegt KSJ-leider Jasper Willems in Het Belang van Limburg. 'Moeten wij ons nu al schamen voor onze eigen vlag? Dat is toch te gek voor woorden.'

    Reglement

    Jalhay heeft, net als andere Waalse gemeenten, een reglement goedgekeurd dat het gebruik van Vlaamse vlaggen verbiedt, tenzij in combinatie met de Waalse, de Belgische of de Europese vlag.

    ''In Wallonië vinden veel mensen de Vlaamse leeuw provocerend,' zegt jeugdkampcoördindator Charles Seynhaeve van Jalhay. 'Het uithangen van die vlag kan de openbare orde verstoren.'

    Contract

    De jeugdbeweging heeft van de gemeente een Belgische vlag in bruikleen gekregen om die op te hangen naast de leeuwenvlag. Volgend jaar gaat de KSJ van Mopertingen op kamp in Houffalize. In die gemeente hebben ze een contract moeten ondertekenen dat hen verbiedt om de Vlaamse vlag te hijsen. (EE)


    03-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.B.H.V spook is er weer .
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Daarom geen feestgedruis bij ‘splitsing’ BHV

     

    “De splitsing van het gerechtelijk arrondissement zal ook weinig verschil uitmaken, stelt Hennart. 'Er zal inderdaad een ontdubbeling komen, van het parket. Ook de rechtbank in eerste aanleg wordt ontdubbeld in een Franstalige en een Nederlandstalige tak, maar de rechters zullen in Brussel blijven. Met andere woorden: als er een feit gebeurt in Vilvoorde, dan zal het parket van Vilvoorde de zaak eerst bekijken, maar als de gearresteerde voor de Franstalige procedure kiest, dan zal het parket ook naar de Franstalige onderzoeksrechter in Brussel moeten stappen. De wet gaat aan deze situatie dus niets veranderen.'” Bron: De Standaard, www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20120803_017 Luc Hennart is voorzitter van de Brusselse rechtbank van eerste aanleg en geeft commentaar bij de vrijlating van de Vilvoordse ordeverstoorders.

    Misschien kan bovenstaand citaat verklaren waarom de Vlaamse Beweging niet stond te juichen bij de ‘splitsing’ van Brussel-Halle-Vilvoorde zoals door Di Rupo in samenwerking met CD&V, Open VLD, SP.a en Groen uitgevoerd?

    Voor de Vlaamse Volksbeweging Peter De Roover, politiek secretaris


    02-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gordel moet blijven.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen TAK teleurgesteld over opgave van Bloso.
    .
    2 jaar geleden gooide Carla Galle (administrateur-generaal Bloso) reeds de knuppel in het hoenderhok. Na afloop van de 29ste Gordel sprak ze toen de wens uit om in de aanloop naar de jubileumeditie van vorig jaar BHV gesplitst te zien zodat men in “in schoonheid” kon eindigen. Zover kwam het verleden jaar nog niet, dit jaar is het er dan wel van gekomen. Meteen het signaal voor Bloso om op 2 september een laatste keer voluit te gaan.

    Verbaasd over deze evolutie zijn we bij het Taal Aktie Komitee dus niet. Het maakt er onze teleurstelling over de opgave van Bloso echter niet minder op. Een kans voor minister Muyters om te tonen dat N-VA wel degelijk verandering kan brengen ... of niet?

    De Gordel was (en wat ons betreft IS) een prachtig instrument om 1 dag op het jaar het Vlaams karakter van de randgemeenten in de verf te zetten. Door het voortbestaan van de gordel te koppelen aan de splitsing van BHV werd de indruk gewekt dat dit niet meer nodig zou zijn, dat de dreiging over onze Vlaamse gemeenten ineens zou weggenomen zijn. Niets is natuurlijk minder waar! Dit werd ook al duidelijk aangegeven door Michel Doomst, burgemeester van Gooik. Van een voorvechter van de zuivere splitsing van BHV ontpopte hij zich toch een vurig verdediger van de koehandel rond BHV. Desondanks geeft ook hij aan dat de splitsing van BHV "niet meer is dan een begin" en "dat er nog veel zal moeten gestreden worden om de verfransing tegen te gaan". Het Taal Aktie Komitee is van mening dat er in die strijd plaats is voor een evenement als de Gordel.

    De oorsprong van de Gordel ligt trouwens in de zes Vlaamse gemeenten rond Brussel met taalfaciliteiten: Sint-Genesius-Rode, Linkebeek, Drogenbos, Wemmel, Wezembeek-Oppem en Kraainem. Net deze gemeenten worden in deze splitsing van BHV aan hun lot overgelaten en politiek en juridisch afgezonderd van de rest van Halle-Vilvoorde. Van pacificatie is al helemaal geen sprake. Getuige het dreigement vanwege de burgemeester van Sint-Genesius-Rode om de gordel startverbod te geven en vooral de wens - zoals uitgesproken door een aantal Franstalige mandatarissen uit Wemmel en Rode - om ‘hun’ gemeente volgende legislatuur zonder Vlaamse pottenkijkers te kunnen besturen. De splitsing van BHV had in plaats van een stopsignaal dus een signaal moeten zijn om er extra hard voor te gaan ... ter compensatie van het Vlaamse falen op politiek niveau.

    Vergeten we ook niet dat een evenement als de gordel voor het lokale verenigingsleven in de betrokken gemeenten een welgekomen financiële ruggesteun was. De gordel vergt een serieuze inspanning van het lokale verenigingsleven, zoveel is zeker, maar daar stond wel wat tegenover. Via activiteiten die men in de marge van de gordel kon ontwikkelen, kon men toch een deel van de subsidies die men door de onwil van Franstalige bestuurders misliep compenseren.

    De conclusie is duidelijk: de gordel moet doorgaan! Niet in een afgezwakte toeristische vorm, maar zoals we hem nu kennen. Als een lint van Vlaamse gordelaars dat de zes onderling en met de rest van Vlaanderen verbindt. Als een niet mis te verstaan signaal aan franstalig Brussel en Wallonië die hun aanspraken op Vlaamse gemeenten heus nog niet hebben opgeborgen.

    We rekenen erop dat de Vlaamse minister van Sport (en dus ook Bloso) Philippe Muyters (N-VA) eindelijk ook eens Vlaams scoort en de plannen van Bloso serieus bijstuurt.


    Foto

    WELKOM OP MIJN BLOG.
    Foto

    Foto

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Klik op de op leeuw aub
    Foto


    Nieuws Politics

    Foto

    Archief per maand
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!