Foto
Foto
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een en woon in (VLAANDEREN .) en mijn beroep is Gepensioneerd..
Ik ben geboren op 09/02/1939 en ben nu dus 85 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Raad eens ?.
Inhoud blog
  • Cultuur in Vlaanderen.
  • Sluit U ook aan ?
  • Uitnodiging cultuur.
  • Uitnodiging VL@S Ardooie.
  • Ook in 2023.
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Mijn favorieten
  • VVB-Ardooie-Koolskamp
  • Vlaanderen-Flanders
  • Meervoud
  • The Brussels Journal
  • Taal Aktie Komitee.
  • Vlaamse boeken.
  • Wandelen voor Vlaanderen.
  • Vlaamse Aktieve Senioren.
    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • N-VA Ardooie-Koolskamp.
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Sprokkels,mijmeringen en bedenkingen .

    31-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even sportelen.
    ARDOOIE - Op zaterdag 17september organiseert de vereniging Curieus de Curieuze Ardooie Wandeling, een 5, 10 of 15kilometer lange wandeltocht doorheen en rond Ardooie.
    De tocht start aan de Albertzaal (oude sporthalle) tussen 7u30 en 15 uur.

    30-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stop dat spel.

    29/08: De plezantste thuis

    We starten de week met een vrolijke noot. Didier Reynders was vanmorgen te gast op Radio 1 en verzachtte alle fileleed met enkele bizarre hersenkronkels.

    Maandenlang verkondigden de Franstaligen dat onderhandelen zonder de N-VA zoveel makkelijker zou gaan; nu roept Didier Reynders de Vlamingen op om te tonen dat onderhandelen zonder de N-VA inderdaad makkelijker is ... zoek de fout.

    Over de deelname van Olivier Maingain aan de gesprekken was Reynders formeel: We zijn al meer dan een jaar aan het onderhandelen zonder Olivier Maingain en er is nog altijd geen akkoord. Ik stel vast dat er in 2005 - met Maingain aan tafel - wel een akkoord mogelijk was. En dus moet Maingain als "facilitator" mee aan tafel.

    Volledige gesprek uit de ochtend (radio 1)
    Vlamingen moeten bewijzen dat het makkelijker is zonder N-VA (HLN.be)

    29-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkeersperikelen.
    ARDOOIE - Vanaf aanstaande maandag start het Agentschap Wegen en Verkeer met werken in de Oostlaan (N37) in Ardooie. Het wegdek krijgt ter hoogte van het kruispunt met de Kortrijkstraat en de Izegemstraat een nieuw laagje asfalt.

    28-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dat is de tweedracht,jammer.

    Minder dan 2.000 aanwezigen op IJzerbedevaart te Diksmuide.

    Dat is de oorzaak van de tweedracht.
                                 Jammer.

     

    In Diksmuide is zondag de 84ste IJzerbedevaart aan de gang. Er zijn zo'n 2.000 aanwezigen op de herdenking van de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog.

    Voorzitter Paul De Belder van het IJzerbedevaartcomité zei in zijn toespraak geen goed oog te hebben in de communautaire onderhandelingen die formateur Elio Di Rupo met acht partijen voert. "Een Copernicaanse revolutie zal het alleszins niet zijn, enkel wat gebroddel in de marge."

    De IJzerbedevaart is een jaarlijkse Vlaamsgezinde bijeenkomst ter herdenking van de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog. De bedevaart wil elk jaar een boodschap van vrede, vrijheid en verdraagzaamheid uitdragen en traditioneel is er ook aandacht voor de politieke actualiteit.

    Voorzitter De Belder betreurt dat de grootste Vlaamse partij, de N-VA, niet langer bij de onderhandelingen betrokken is, maar liet in het midden of N-VA buitenspel is gezet of zichzelf buitenspel heeft gezet.

    "Ik hoop alleen dat de geschiedenis ons binnen 10 of 20 jaar niet zal leren dat Vlaanderen opnieuw (...) een historische kans heeft gemist ten gevolge van de tegennatuurlijke entente van alvast op sociaaleconomisch vlak rechts-radicale flaminganten enerzijds en verstokte Belgicisten anderzijds."

    Volgens de organisatoren zijn er zondag zo'n kleine 2.000 aanwezigen opgedaagd op de weide aan de IJzertoren. Dat is ooit veel meer geweest.

    Veel grote politieke kopstukken waren er niet. Vlaams parlementsvoorzitter Jan Peumans (N-VA) gaf er een toespraak. Vlaams minister-president Kris Peeters, momenteel nog in het buitenland, liet zich vervangen door zijn partijgenoot Vlaams parlementslid Jan Durnez (CD&V).


    26-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZONDAG.

    IJzerbedevaart 2011: jong en vernieuwend spektakel (alweer)!

    In Diksmuide gaat ook dit jaar weer iets door dat nog steeds de verkrampte, oubollige naam ‘Ijzerbedevaart’ voert maar gelukkig dankzij het linkse Ijzerbedevaartkomitee sinds de jaren ’80 van vorige eeuw een massaal bijgewoond flitsend en verjongd spektakel is geworden.

    Dit jaar is het symbool op de affiche het hippie-vredesteken uit de jaren ’60. Verjongend! Vorig jaar was het een punker uit de jaren ’70, goede bronnen fluisteren dat volgend jaar een Amerikaanse jukebox uit de jaren ’50 wordt afgebeeld.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een droog en zonnig ?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen En wat brengen de besprekingen in het week-end ? Stop toch er mee.

    25-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stop die besprekingen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    klok 25 augustus 2011

    Vandaag publiceert de Gravensteengroep haar visie op de splitsingsvoorstellen van Elio Di Rupo in De Standaard. “Hoewel deze groep Vlaamsgezinde intellectuelen als linkser dan gemiddeld en dus als rekkelijk wordt beschouwd, laat ze er geen spaander van heel”, schrijft journalist Bart Sturtewagen. De conclusie is dat niets doen beter is dan deze aanpak. Een akkoord dat het conflict voortzet, is geen prijs waard.

    Het speelveld voor het bereiken van een akkoord over de splitsing van BHV wordt met de dag smaller. Gisteren doorbrak de MR nogmaals elke schijn van sereniteit door aan te komen dragen met het voorstel om de inwoners van de Vlaamse Rand bij referendum te laten kiezen of ze bij Brussel willen horen. In een laboratoriumsituatie zou dat nog een interessant politiek experiment kunnen opleveren. De vraag zou bijvoorbeeld ook kunnen luiden: wenst u inwoner van Brussel te worden als alle gemeenten, rijk en arm, worden samengevoegd? Het antwoord daarop staat nog niet bij voorbaat vast. Maar de betekenis van het referendumvoorstel is dat er geen wil tot pacificatie bestaat. Welke zin heeft het dan om naar een pijnlijk maar dapper compromis te zoeken?

    Vandaag publiceert de Gravensteengroep haar visie op de splitsingsvoorstellen van Elio Di Rupo. Hoewel deze groep Vlaamsgezinde intellectuelen als linkser dan gemiddeld en dus als rekkelijk wordt beschouwd, laat ze er geen spaander van heel. De conclusie is dat niets doen beter is dan deze aanpak. Ze laat geen ruimte voor een andere uitweg dan de harde splitsing, zonder enige compensatie, zelfs niet voor de Franstaligen in de zes randgemeenten. (…)

    Elke zoektocht naar een nauwkeurig afgewogen compromis is pijlsnel zinloos aan het worden. Een kantelend huwelijk kan ook niet gered worden door een lange lijst van ondertekende afspraken, te leveren inspanningen en te betalen compensaties met omschrijvingen van welke rechtbank bevoegd is bij overtreding. Als er geen minimaal vertrouwen is in een verder gemeenschappelijk doel, dan houdt het op. De vraag is alleen nog wanneer dat moet worden vastgesteld.

    De niet-splitsing van BHV is decennialang een weeffout in het Belgische systeem geweest, zonder dat het de werking ervan onmogelijk maakte. Door politieke keuzes en berekeningen is dat laatste nu wel het geval. Maar elk gesprek over de manier waarop de grenzen tussen de deelstaten worden getrokken en over de rechten en plichten van minderheden die daarbij ontstaan, wordt onmogelijk omdat er geen hoop op pacificatie is.

    Het is slechts zinvol om de Vlamingen te vragen de logische splitsing van BHV te vergulden als daartegenover de garantie staat dat de Belgische binnengrenzen vastliggen en zullen worden gerespecteerd. Het beëindigen van dit conflict kan een prijs waard zijn. Maar een akkoord dat het conflict slechts voortzet, is geen prijs waard. Bron:De Standaard.


    24-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jong NV-A Ardooie-Koolskamp.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


     

     
    Beschrijving:

    vrijdag 26 augustus 2011: Rysselendemolen Ardooie 19:30.

    Zomerquiz Jong N-VA  Ardooie- Koolskamp.

    Met als gastspreker Koenraad De Groote

    Plaats:
    Rysselendemolen Ardooie

    21-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steun de RAND.

     


    19-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diksmuide.

    KVHV bevrijdt Ijzertoren

    De Katholiek Vlaams Hoogstudentenverbond (KVHV) afdelingen Gent, Leuven, St. Katelijne Waver en Antwerpen voeren vandaag een actie uit onder de naam “De nationale studentengrap” aan de IJzertoren. De IJzertoren is sinds het interbellum een belangrijk symbool voor de Vlaamse beweging en staat dan ook vanaf het begin symbool voor Vlaams Zelfbestuur, Godsvrede en Nooit meer Oorlog.

    Het KVHV ziet de recente naamsverandering van dit monument naar “Het memoriaal voor Vlaamse ontvoogding en vrede” echter als een belediging aan alles waar dit monument voor zou moeten staan. Er is een duidelijk verschil in de lading die de nieuwe naam draagt en de oorspronkelijke betekenis van het monument. Het negeren van de termen zelfbestuur en Godsvrede zijn in onze ogen een even grote kaakslag als het dynamiteren van de oorspronkelijke toren in 1946.

    Het bouwen van de IJzertoren werd oorspronkelijk bekostigd door Vlaamse gezinnen en de recente veranderingen en pogingen om het monument een andere betekenis te geven bovenop of naast de oorspronkelijke betekenis zijn een belediging voor hen die in het verleden middelen geleverd hebben voor het oprichten van het monument en vooral ook voor de gesneuvelde Vlaamse strijders die in de Eerste Wereldoorlog hun leven opofferden.

    Het KVHV zal de IJzertoren bezetten om het monument opnieuw op te eisen als symbool voor de oorspronkelijke waarden die eraan verbonden waren. Het KVHV zal niet lijdzaam toezien op de achterbakse pogingen om de symbolen en monumenten van de Vlamingen af te nemen. Door middel van deze ludieke, maar gemeende actie willen wij alvast een halt toeroepen aan dit proces. Door de naamswijziging wordt niet enkel een vuil politiek spel gespeeld, maar ook schade toegebracht aan de Vlaamse cultuur en geschiedenis. Dergelijke praktijken lijken sterk op het elimineren en zelfs puur negationisme van de Vlaamse geschiedenis, traditie en identiteit.

    Het monument wordt beheerd door het gesubsidieerde IJzerbedevaartbestuur en behoort aldus nog steeds toe aan de Vlaming die zich schaart achter de woorden Zelfbestuur, Godsvrede en Nooit meer Oorlog. 
Het huidige bestuur heeft zich steeds openlijker losgewrongen van de Vlaamse strijd, niet enkel door de manier waarop het omgaat met de IJzertoren als monument zelf, maar ook door hoe ze de Vlaamse strijd benaderen.

    Het IJzerbedevaartbestuur gaat zelfs zo ver dat men oppert dat de Vlaamse strijd gestreden is. 
De contradictie wil net dat er nu meer dan ooit Vlamingen op partijen stemmen die gericht zijn op Vlaams zelfbestuur en nog steeds hun eisen en grondwet genegeerd zien in de Belgische politiek. Het monument is vandaag nog even relevant als het vroeger was en de Vlaamse strijd duurt voort. Pogingen tot het wegvagen van de waarden die door onze voorouders beaamd werden brengen geen einde aan die strijd.

    De actie dient ook gezien te worden in het licht van de bezetting van het Gravensteen door studenten ongeveer 50 jaar geleden. Deze bezetting ging de geschiedenis in als de grootste studentengrap ooit. Deze actie droeg toen ook een politieke betekenis. Toen waren KVHV’ers ook de initiatiefnemers in dit studentenprotest. Zo wensen we de actie eveneens aan te grijpen als herinnering aan de bezetting van het Gravensteen, maar ook om aan te tonen dat de student nog steeds een rol en stem heeft in deze maatschappij die niet genegeerd mag worden.

    Met het KVHV wensen wij ons ook te onderscheiden van passieve studentenkorpsen die hun tijd verdoen met wilde braspartijen. Hoewel het KVHV ook zijn plezier heeft leggen wij de nadruk op betekenisvolle activiteiten en pogingen om de situatie van Vlaanderen te verbeteren.

    KVHV is een kleurendragende academische gemeenschap die zich inhoudelijk plaatst rond nationaal-conservatieve principes. Wij willen menselijk kapitaal verenigen in een avant-gardistische, elitevormende levensgemeenschap die de soevereiniteit en de emancipatie van onze leden en van onze volksgemeenschap nastreeft.

    Jonas Naeyaert
    Praeses KVHV Gent

    Dieter Peeters
    Praeses KVHV Antwerpen

    Jeroen Van Dyck
    Praeses KVHV Leuven

    Kevin Dictus
    Praeses KVHV St. Katelijne Waver


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boek Dag Vlaanderen.
    ● Een weblogger schreef een uitgebreide recensie van het hier al eens genoemde boek Dag Vlaanderen, waarin RTBF-journalist Christophe Deborsu verschillen tussen Walen en Vlamingen beschrijft en stukjes geschiedenis vertelt.
    ------------------------------------------------------------------------------

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CD&V opletten.
    Woord houden CD&V dan bent u geloofwaardig.
               

    Over B-H-V moet niet onderhandeld worden. Het moet worden gesplitst zoals wettelijk bepaald is en zonder compensaties voor Brussel of Wallonië.

    18-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opletten geblazen.

    Komitee Randgemeenten waarschuwt voor BHV-onderhandelingen

     
    © photo news
    Het Komitee der Randgemeenten waarschuwt in een brief aan de gemeentebesturen van Halle-Vilvoorde dat de zes gemeenten met bijzonder taalstatuut tijdens de komende regeringsonderhandelingen over de splitsing van BHV "als onaanvaardbare pasmunt dreigen gebruikt te zullen worden". Het Komitee verspreidt deze boodschap ook in het nieuwe nummer van zijn tijdschrift De Zes dat voor een keer in heel Halle-Vilvoorde gebust wordt.
     
    Het Komitee herinnert de gemeentebesturen aan hun vroegere standpunten dat er voor deze splitsing van BHV geen prijs dient betaald te worden. Zo werkte de Staten-generaal van schepencolleges Halle-Vilvoorde eind 2003 een volledig wetsvoorstel uit over de splitsing en engageerden de Vlaamse meerderheidspartijen zich in 2004 onder druk van deze gemeentebesturen om BHV te splitsen zonder een prijs te betalen.
     
    Respect voor de grondwet
    "Bij aanvang van de regeringsonderhandelingen tussen de 8 partijen moeten wij vaststellen dat er geen sprake is van een afzonderlijke splitsing uit respect voor de grondwet, maar dat deze steeds gekoppeld wordt aan onderhandelingen", aldus het Komitee dat met name niet te spreken is over de nota Di Rupo en de wetsvoorstellen Beke die als basis dienen voor de besprekingen.
     
    Het Komitee verwijst naar voorstellen van Di Rupo om in de 6 faciliteitengemeenten Nederlandstalige én Franstalige kieslijsten te behouden waardoor er geen sprake is van een zuivere splitsing. Dat Franstaligen nog slechts om de 3 tot 6 jaar een individueel verzoek moeten indienen om documenten in hun taal te ontvangen betekent een omzeiling van de omzendbrief-Peeters, luidt het ook. (belga/sps)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze belleman .
  • Donald Debelsbr
  • Donald Debels onze belleman Vlaams kampioen.

    ARDOOIE - In tegenstelling tot wat de plaatselijke speaker en een juichende Gentse bellenman Jean-Pierre Van Der Perre dachten, is het toch de Ardoois Bellenman Donald Debel die het eerste Vlaams wielerkamioenschap voor bellenmannen heeft gewonnen tijdens de Wezefeesten.

    De organisatie had de lengte van de wedstrijd verkeerd voor. Normaal zouden de bellenmannen drie keer passeren, maar de koers was blijkbaar één ronde langer dan wat de commentator en de deelnemers aanvankelijk dachten, waardoor Debel uiteindelijk toch nog iedereen kon inhalen tijdens die laatste ronde.

    15-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waakzaam blijven !!!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Communautaire vuur rond Brussel wordt opgepookt

    Alle inwoners van het arrondissement Halle-Vilvoorde krijgen deze week een exemplaar in de bus van "De Zes", het tijdschrift van het "Komitee der randgemeenten", dat ijvert voor het Vlaamse karakter van de Vlaamse gemeenten rond Brussel.

    Normaal wordt "De Zes"  (een verwijzing naar de zes faciliteitengemeenten, nvdr.) alleen bezorgd aan 32.000 abonnees, maar omdat deze week de onderhandelingen over de regeringsvorming herbeginnen, wil het comité zijn standpunt over BHV op een ruimere schaal bekend maken.

    Het comité vreest dat de faciliteitengemeenten als pasmunt zullen dienen bij de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde. "De nota van Di Rupo was helemaal gevaarlijk", zegt André Lerminiaux, van het comité, "maar als Beke met zijn nota het ook eens is met stemrecht in Brussel en dergelijk meer, dan is dit het begin van een overstroming."


    13-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomerquiz te Ardooie-Koolskamp.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Datum:
    klok 26/08/2011 19:30-22:30
    Beschrijving:

    vrijdag 26 augustus 2011: Rysselendemolen Ardooie 19:30.

    Zomerquiz Jong N-VA  Ardooie- Koolskamp.

    Met als gastspreker Koenraad De Groote

    Plaats:
    Rysselendemolen Ardooie

    12-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een uitstapje.

    Tijl Uilenspiegel 500 jaar

    ‘UnFASSbar - Niet te vatten!’

    is een internationale reizende tentoonstelling.

    Vier musea uit Duitsland (Schöppenstedt, Mölln en Bernburg) en België (Damme) slaan de handen in elkaar voor een unieke tentoonstelling rond Tijl Uilenspiegel.

    Het is precies 500 jaar geleden dat het boek, Ein kurzwelig Lesen von Dyl Uilenspiegel, verscheen in Straatsburg. 

     

    500 jaar geleden steekt Johannes Grüninger uit Straatsburg Tijl Uilenspiegel in een vat. Of anders gezegd. Grüninger, drukker in Straatsburg, verpakt een aantal exemplaren van zijn nieuw boek Ein kurtzweilig Lesen von Dyl Ulenspiegel in boekenvaten. Samen met andere boeken, die gesneden zijn maar niet altijd gebonden, komen ze zo, goed beschermd, op de Buchmessen van Frankfurt en Leipzig. Daar is het nieuwe boek een topper. Grüninger zal het meerdere keren herdrukken. In Antwerpen verschijnen Nederlandse, Engelse en Franse vertalingen. Onbuigzame theologen van het oude en het nieuwe geloof schelden op het boek, wat zeker bijdraagt tot het succes. Humanisten vertalen het, half schertsend, in het Latijn.

     

    De vloed van vooral Duitse, Nederlandse en Franse Uilenspiegel-uitgaven is sindsdien niet gestopt, hoewel niet altijd even groot. Tot de romantici zich voor zijn verspreiding inzetten. Zij zien in het kleine boek de oude humor van het Duitse en Vlaamse volk. In Duitsland verschijnen vooral geïllustreerde bewerkingen van de oude druk. In België blaast de roman La légende d’Ulenspiegel (1867) het verhaal nieuw leven in, waarbij Uilenspiegels hart veel linkser slaat, maar nog vaker veel rechtser, dan Hermann Bote – hij verzamelde in Braunschweig de Uilenspiegelverhalen - of Johannes Grüninger konden dromen. Vrij van politiek vinden we hem al meer dan 100 jaar terug in de kinderkamer als kinderboek of als pop. Je vindt hem ook in de keuken als koffie of in de salons als snuisterij. In de Uilenspiegelsteden kom je hem levensgroot tegen. In de musea, die ter gelegenheid van het 500 jarig jubileum de handen in elkaar slaan voor een rondreizende tentoonstelling en een uitgebreide tweetalige cataloog, vind je hem tussen de boekbanden, en tegelijk in prent, beeldhouwwerk, muziek, film en computer. “Uilenspiegel” blijft nog altijd de naam van een boek, maar heeft ook het boekenvat opengebroken - en niet alleen omdat boeken nu anders vervoerd worden.

    De tentoonstelling toont voor het eerst in 500 jaar de 16 bewaarde bladen van de ongebonden eerste druk van 1510 of 1511. Je ziet alle 32 pagina’s zonder te moeten bladeren, wat bij een boek van een dergelijke ouderdom en waarde sowieso een hachelijke zaak is. De wereld van het boek en de boekdrukkunst rond 1500 vormen de achtergrond waartegen we het origineel tonen. Vervolgens krijg je het succesverhaal tussen de boekbanden en erbuiten, en enkele van de 96 histories van de oudste druk. Op het einde ontmoet je de onvatbare Uilenspiegel van vandaag en misschien bekijk je hem wel met andere ogen.

     

    Op zaterdag 1 oktober 2011

    Samenkomst: om 14.45 uur - Huyse de Grote Sterre, Jacob van Maerlantstraat 3, 8340 Damme 

    Deelname: 4 euro pp

    Inschrijven voor: vrijdag 23 september 2011 op het telefoonnummer 059/51.64.03 of Veerle.Vanden.Auweele@rodenbachfonds.eu

    Bijdrage over te schrijven op het nr. BE22 0012 5561 1547


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leuk om weten.


    Alle informatie over grensarbeiders is gebundeld in Nederlandstalige brochures van de Benelux. (Een grensarbeider is iedereen die,  ongeacht zijn nationaliteit, in het ene land woont en in het andere werkt.). De brochures als PDF-bestand:
    Belgische grensarbeiders in NL
    Nederlandse grensarbeiders in BE
    Belgische grensarbeiders in LUX en andersom
    Ook gedrukt te bestellen via info@benelux.be.


    10-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.P.S wat een zootje .!!!
    De PS-topfunctionarissen Bellens en Koekelberg lachen de mensen vierkant in hun gezicht uit.

    Didier blijft lekker zitten waar hij zit, en Fernand stelt zich wederom kandidaat als hoofd van de Federale Politie.
    In tijden van (uiteindelijk (sic)) regeringsonderhandelingen (ook al zijn ze met vakantie) wordt maar beter niet geraakt aan de beschermelingen van de Waalse maffiosi.
    En de kaloten maar bidden voor een solidair Vlaanderen en een unitaire Belzeik.

    Lees GVA, DM

    06-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dat kan toch niet.!!!
    Het huis staat in brand en men blijft op vakantie ? Ik begrijp het niet meer en U ?
    Graag reakties in het gastenboek.

    Onderhandelingen week uitgesteld.

    Half augustus zijn de federale onderhandelaars terug uit vakantie maar de eerste week zitten ze nog niet samen aan tafel. Formateur Elio Di Rupo (PS) wil eerst nog enkele individuele gesprekken voeren.

    Di Rupo plant nog eerst enkel aftastende gesprekken

    Het zogenaamde familiaal verlof krijgt dus nog een verlengstuk voor er echt onderhandeld wordt. Het bericht staat zaterdag in De Standaard en is bevestigd aan de VRT.

    Koning Albert II had Di Rupo en de onderhandelaars van CD&V, Open VLD, SP.A, Groen!, PS, MR, CDH en Ecolo na de slopende gesprekken over de formateursnota aangeraden om drie weken verlof te nemen tot half augustus.

    Voor de echte onderhandelingen beginnen zou de formateur nu vooral willen praten met de liberale partijen omdat die in het voorbije jaar niet bij alle gesprekken betrokken waren. Ten vroegste in het weekend van 20 augustus zou Di Rupo dan alle acht onderhandelende partijen samen uitnodigen maar het kan ook nog later zijn.

    Eerst zal er gepraat worden over BHV, de staatshervorming en de financieringswet. Daarvoor is een tweederdemeerderheid nodig. Later komen dan komen de sociaal-economische dossiers en de begroting aan bod.


    05-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bekentenis.

    Boetedoening: geld voor boeddhisten
    De Waal die vorig jaar de Vlaamse parlementsvoorzitter Jan Peumans (N-VA) klappen gaf bij een ijszaak in Visé, en die dat toen net als een getuige ontkende, heeft toegegeven dat hij het wel gedaan heeft en hij maakte zijn excuses. Peumans ziet af van een rechtszaak als de man als boetedoening 50 euro schenkt aan de boeddhistische tempel in Huy. De Waal is lid van Action Fouronnaise, dat de belangen van Franstaligen in de Vlaamse enclave Voeren verdedigt. Bron: VRT


    04-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ogen open doen.

    Waarom moeten wij toegeven?

    Interview Guido Moons, voorzitter van de Vlaamse Volksbeweging.

    BRUSSEL - 'We moeten niet alleen schrik hebben van de nota-Di Rupo. De BHV-voorstellen van Wouter Beke verschillen nauwelijks van de formateursnota', zegt de topman van de Vlaamse Volksbeweging.

    Van onze redacteur

    Hoe zou het nog zijn met de Vlaamse Volksbeweging? Het is de laatste tijd erg stil rond de groep partij-onafhankelijke radicale Vlaams-nationalisten. Opvallend stil.

    U schiet niet met scherp?

    'Niet zolang er niets is. Er is nog geen akkoord, er is nog niets toegegeven. Dus houden we het voorlopig bij positieve acties zoals onze betoging op 18 september in Linkebeek. Op die manier tonen we dat Vlaanderen de Rand niet los laat.'

    Maar u hebt de hoop op een goede staatshervorming laten varen?

    'We zijn naïef geweest. De verkiezingsuitslag en de initiële houding van de Vlaamse partijen deden hopen dat er fundamentele veranderingen op komst waren. Maar er verandert niets. Er ligt nog altijd een 'intergalactische' kloof tussen het noorden en het zuiden van het land, zoals professor Herman Matthijs (VUB) het uitdrukt. De nota-Di Rupo bevat zelfs geen aanzet tot de copernicaanse omwenteling, integendeel de Belgische structuur wordt nog ingewikkelder.'

    'Het is verbazend hoe snel CD&V-voorzitter Wouter Beke gezwicht is en zonder de N-VA aan tafel is gegaan met de Franstalige partijen. Beke kan nu twee dingen doen. Ofwel vaststellen dat er geen fundamentele verandering mogelijk is en ermee kappen. Ofwel zwichten, zoals in het verleden altijd gebeurd is. Ik ben er niet gerust in. Binnen CD&V bestaat er niet alleen de Vlaamse vleugel met minister-president Kris Peeters, ook de oude CVP-vleugel bestaat nog en steekt weer meer de kop op.'

    En hoe zit het met Open VLD en de SP.A?

    'Ook zij hebben het Octopusakkoord ondertekend. Maar hoor je daar nog iets over? Ook daar lijkt de oude lijn hersteld te zijn.'

    Het was toch Open VLD-voorzitter Alexander De Croo die de stekker eruit trok over BHV?

    'Ik vrees dat ik hem morgen de vraag zal moeten stellen waarom hij nu wel aanvaardt wat hij eerder zo sterk verwierp, dat hij er zelfs de regering over liet vallen.'

    Bij de Franstalige partijen is er toch een kentering gekomen?

    'Het wordt almaar duidelijker dat ze het oude systeem willen oplappen. En alle oude spoken duiken weer op: van het minderhedenverdrag over de tweetalige lijsten tot de vorming van een federale kieskring.'

    Wouter Beke heeft die toch vakkundig van de tafel geveegd?

    'Hij zegt dat die thema's naar commissies zijn verkast. Maar dat betekent dat men ze hem op elk moment weer voor de voeten kan gooien. Wees niet naïef: kijk naar wat voor een regering er in de maak is. Een regering die de steun van bijna 100 procent van de Franstaligen geniet en amper 50 procent van de Vlamingen.'

    De bevoegdheidsoverdrachten worden toch indrukwekkend? 15 miljard euro, waaronder grote brokken van de sociale zekerheid.

    'U zegt het juist: brokken. Dat is precies onze klacht: het gaat niet om een geheel.'

    'De responsabilisering ontbreekt. En de rest van het beleid belooft ook niet veel goeds. Een regering met liberalen en socialisten, we hebben dat al eens meegemaakt, dat heeft ons toen veel geld gekost. En Olivier Maingain (FDF) zal voortdurend communautaire stokebrand spelen.'

    Voor BHV lijkt toch een evenwichtig compromis in de maak?

    'Neen. Alle Vlaamse partijen hebben gezegd: over de splitsing van BHV wordt niet onderhandeld en ze wordt niet gekoppeld aan de staatshervorming. Wat blijkt? Er wordt wél over onderhandeld en ze is wél gekoppeld aan de staatshervorming. Merk op: we moeten niet alleen schrik hebben van Di Rupo. Zijn BHV-nota verschilt nauwelijks van die van Wouter Beke.'

    'Onze analyse is die van professor Hendrik Vuye: dit is geen zuivere splitsing van BHV, maar een onzuivere uitbreiding van Brussel. Men blokt de gebiedshonger van de Franstaligen niet af, integendeel, men wakkert hem aan.'

    Een beetje toegeven, moet toch kunnen?

    'Ik vraag me af waarom wij moeten toegeven? Het is niet omdat het altijd zo geweest is, dat het zo moet blijven.'

    Neem nu de rol van het Grondwettelijk Hof in de benoeming van de burgemeesters van de zes faciliteitengemeenten. Is dat zo erg?

    'Er wordt verdorie een stuk Vlaamse autonomie ondermijnd. Het Vlaams Gewest is bevoegd om burgemeesters te benoemen, niet een federaal benoemd hof.'

    Brussel doet u steigeren?

    'Ja. Alleen al het extra geld dat naar Brussel zou moeten gaan zonder dat er daar iets verandert, ergert mij. Het wordt zelfs erger. Zo staat de tweetaligheid van de Brusselse ambtenaar ter discussie. Een tweetalige dienst zou voldoende zijn. Dat betekent dat als er één poetsvrouw werkt die Nederlands spreekt, we tevreden moeten zijn.'

    'Het kan niet dat Vlaanderen extra geld moet pompen in Brussel, als er niet gewerkt wordt aan goed bestuur. En dat lijkt verder weg dan ooit. De 19 baronieën blijven overeind. Men slaagt er zelfs niet in om één politiezone te vormen.'

    Waar staat de Vlaamse Volksbeweging vandaag voor?

    ' Wij zijn geen nostalgische, maar rationele flaminganten. De communautaire strijd is meer dan ooit een sociale strijd. De sociale leiders lijken dat niet te begrijpen. Dat is ooit anders geweest. Zo was de bediendenvakbond LBC een voorvechter van de Vlaamse zaak. Misschien hebben wij daar ook wel een fout gemaakt. Daarom gaan we nu opnieuw contacten leggen met de sociale leiders, Marc Leemans bijvoorbeeld, de nieuwe baas van het ACV.'

    'De federale overheid wil haar tekorten afwentelen op de Vlaamse. Dit is een aanval op het Vlaams beleid. Ikzelf zie in mijn job in het buitengewoon onderwijs ontelbaar veel noden. Moeten die wachten? Dan krijgen wij, Vlamingen, weer het verwijt dat we niet solidair zijn. We zijn bereid tot solidariteit als die transparant is, eindig in de tijd en resultaten oplevert.'


    03-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet laten gebeuren.
     

    Maingain hertekent Brussel met corrido

    FDF-voorzitter Olivier Maingain vraagt in een interview met La Libre Belgique een corridor tussen Brussel en Wallonië. En op hetzelfde elan wil hij ook de gemeenschapscommissies in Brussel afschaffen. Intussen noemt toekomstig SP.A-voorzitter Bruno Tobback het corridorvoorstel "middeleeuws".

    FDF-topman Olivier Maingain.

    Maingain toont zich bereid om een akkoord over de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde te verwezenlijken. Maar hij wil het “carcan” rond Brussel doorbreken, omdat hij bang is dat “Brussel opgesloten raakt in Vlaanderen.” Oplossing is volgens hem een corridor, een stuk grondgebied dat Brussel met Wallonië verbindt. Net vóór de verkiezingen van 2010 eiste CDH-voorzitster Joelle Milquet al hetzelfde.

    “Als Brussel opgesloten is Vlaanderen, dan is dat een aanmoediging voor de nationalisten en separatisten om verder het pad van de onafhankelijkheid te bewandelen, met Brussel in hun bagage”, aldus Maingain.

    Hij weet dat deze eis zeer moeilijk ligt in Vlaanderen. "Ik wil de Franstaligen zeggen dat we een grote staatshervorming moeten aanvaarden, groter dan we zouden willen. Maar dan moet Vlaanderen ook begrijpen dat we niet kunnen aanvaarden dat er geen territoriale link bestaat tussen Brussel en Wallonië.”

    Volgens Maingain is het dossier BHV een soort stresstest voor onze Belgische staat. De oplossing van het dossier zal tonen of ons land evolueert naar een uitgediepte federale staat of naar separatisme, zegt hij.

    Afschaffing GGC, VGC en CoCoF
    Gevraagd naar zijn reactie op de Vlaamse eis om de Brusselse politieke instellingen te vereenvoudigen, gaat Maingain in de tegenaanval: hij stelt voor om de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC, waar de taalpariteit heerst, red.) af te schaffen. En als het aan hem ligt mogen ook de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) en de Franse Gemeenschapscommissie (de CoCof) afgeschaft worden. "De Vlaams-Brusselse piolitici moeten ons garanderen dat ze meedraaien in de Brusselse institutionele context en geen verlengstuk zijn van de Vlaamse regering."

    Maingain zegt dat hij midden augustus mee aan de onderhandelingstafel zal zitten. MR-voorzitter Charles Michel heeft het hem gevraagd. “Ik ga naar de onderhandelingstafel met mijn overtuiging en met mijn respect voor de andere onderhandelaars.”

    Middeleeuws
    De toekomstige SP.A-voorzitter Bruno Tobback deed het voorstel van Maingain op de RTBF-radio af als een "middeleeuwse redenering". "Een corridor om toegang te hebben tot mijn grondgebied: dat is een beetje zoals Keizer Karel ...". Volgens Tobback zal Brussel niet ingesloten worden door Vlaanderen. "Brussel is de hoofdstad van het land en indien dat land België is, is het met iedereen verbonden. Ik zie dan ook de nood niet in aan een territoriale link. Daarover praten, is praten over de splitsing van het land. Maingain redeneert op die manier. Ik niet," zei Tobback. 


    01-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aktie voor de Rand.
    Red de Zes.



    Met Vlaamse groeten.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ongelijkheid.

    'Franstaligen krijgen sneller gratie dan Vlamingen' .

     

    BRUSSEL - In 2007 werden driemaal meer Franstalige gratieverzoeken (232) ingewilligd door de koning dan Nederlandstalige (63). In 2010 was dat zelfs tienmaal zoveel (69 ten opzichte van 6). Dat blijkt uit cijfers die SP.A-senator Bert Anciaux kon bemachtigen bij het ministerie van Justitie.
    'Deze cijfers zijn verbazingwekkend', reageert Anciaux. 'Ze maken me argwanend. Want het kan toch niet zijn dat Nederlandstalige gevangenen systematisch zoveel minder positieve antwoorden op hun verzoek krijgen?'


    Foto

    WELKOM OP MIJN BLOG.
    Foto

    Foto

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Klik op de op leeuw aub
    Foto


    Nieuws Politics

    Foto

    Archief per maand
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!