Foto
Foto
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een en woon in (VLAANDEREN .) en mijn beroep is Gepensioneerd..
Ik ben geboren op 09/02/1939 en ben nu dus 85 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Raad eens ?.
Inhoud blog
  • Cultuur in Vlaanderen.
  • Sluit U ook aan ?
  • Uitnodiging cultuur.
  • Uitnodiging VL@S Ardooie.
  • Ook in 2023.
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Mijn favorieten
  • VVB-Ardooie-Koolskamp
  • Vlaanderen-Flanders
  • Meervoud
  • The Brussels Journal
  • Taal Aktie Komitee.
  • Vlaamse boeken.
  • Wandelen voor Vlaanderen.
  • Vlaamse Aktieve Senioren.
    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • N-VA Ardooie-Koolskamp.
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Sprokkels,mijmeringen en bedenkingen .

    26-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steun T.A.K !!!


    Lees er alles over op de T.A.K webstek.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het spook B.H.V ,komt er weer aan.

    BHV en Dehaene: "spellewerk" NA Pasen

    Jan Van de Casteele 26-02-2010

    Het communautaire kantwerkje van Dehaene, het wordt iets voor NA Pasen. Een lelijk ding, dat staat vast. De oplossing van BHV, niet meer dan evident respect voor Vlaanderen en Vlaams-Brabant, wordt hoe dan ook een toegeving. De Franstalige minderheid bepaalt die uitkomst. De federale CD&V zet de deuren open voor een overbodig compromis. Maar ook voor eigen kiezers.

    De vierde BHV-vertragingsmachine (belangenconflict Duitstaligen) blijft draaien. Ze sputterde op 25 februari weer even in de Senaat. De dag nadien meent De Morgen te weten dat CD&V er al van uitgaat dat het communautaire kantwerkje van Dehaene pas na Pasen zou klaar zijn. Van de Franstaligen mag hij klossen tot juni, of langer natuurlijk. En in de kranten zijn ze er weer, de dooddoeners van de ‘anonieme bronnen’ en ‘hooggeplaatsten’: als de Vlamingen woord houden, zou dat leiden naar ‘chaos’, naar het verpesten van onze ‘Europese’ glorie in juni. Bovendien: 'iedereen’ is dit dossier ‘spuugzat’... Uitstellen, afdoen, opschorten, opschuiven, rekken, verdagen, verlengen, verschuiven, vertragen, daarvoor moet CD&V maar vijfmaal tot zestig tellen.

    25-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gratis reklame.

    25/02: Royalisten maken gratis reclame voor zangfeest

    Rubriek: Algemeen
    Geplaatst door: winnetoe

    Vlaanderen aan zet



    Royalisten dienden klacht in bij de Jury voor Ethische Praktijken inzake reclame (JEP) omdat de affiche vernederend zou zijn voor alle belgen.

    Steen des aanstoots is het beeld van een schaakbord waarop een Vlaamse leeuw de koningspion ten val brengt. De symboliek van een verslagen Belgische koning kan niet voor de royalisten die de stopzetting van de campagne eisen.

    Het ANZ, organisator van het Zangfeest, reageert laconiek op de klacht. "Humor is blijkbaar niet de sterkste eigenschap van de royalisten. Wat we duidelijk willen maken is dat Vlaanderen aan zet is en we maximaal moeten inzetten op de eigen toekomst. We mogen niet langer lijdzaam toezien hoe onze welvaart en welzijn wegkwijnt door het Belgisch immobilisme. Vlaanderen moet de institutionele patstelling doorbreken."

    De organisatoren verwachten zondag een grote toeloop voor het Zangfeest. In voorverkoop werden al meer dan 4.000 kaartjes verkocht.

    En daar kunnen wij alleen maar blij om zijn, maar we zijn dan ook geen goede belgen. Nu je het zegt, bestaat zoiets wel?

    En als uitsmijter nogmaals de verguisde affiche.

    20-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De lente is in het zicht.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Lenteschoonmaak

    Op zaterdag 6 maart gaat opnieuw een lenteschoonmaak door (9 uur tot 12 uur). Dit wordt georganiseerd door de gemeente Ardooie en de afvalintercommunale I.V.I.O.

     

    De bedoeling van de actie is om op die dag zoveel mogelijk zwerfvuil te verzamelen (vooral uit de grachten) en de sluikstorters ervan bewust te maken welke grote hoeveelheid zwerfvuil zij in onze gemeente eigenlijk wel achterlaten!

     

    Voor deze actie hopen we, net als vorig jaar, te mogen rekenen op de medewerking van heel wat mensen, verenigingen en scholen.

     

    Bent u ook bereid om samen met buren, familie of vrienden het zwerfvuil aan te pakken in uw omgeving? Neem gerust contact op met de milieudienst, Bram Bossuyt, 051/74 03 64 of milieu@ardooie.be.


    18-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Invullen a.u.b !!!
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uw mening?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Knack en Unizo organiseren een bevraging over het voortbestaan van België. Laat de Vlaamse stem weerklinken en investeer vijf minuten van uw tijd om uw mening over België kenbaar te maken. Alvast dank en veel plezier met het invullen!

    Deelnemen kan hier:
    http://messagent.roulartamail.be/optiext/survey.dll?ID=YyQT9nFtYy6Wt9nnnnnYU&BRONSITE=UNIZO&LANGUAGE=NL

    17-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aktie loopt nog door.
    Actie 500 x 50 euro 50.00EUR
    Actie 500 x 50 euro
    Grotere afbeelding (opent in nieuw venster)

    500 VVB-leden of Doorbraak-abonnees zoeken we, die elk 50 euro veil hebben om door te breken met Doorbraak. Om een veelkleurig magazine met scherpe analyses die je elders niet kunt lezen, te verspreiden in Vlaanderen. 500 leden en abonnees die Doorbraak in de bus willen zien vallen van wie nog een Vlaamsgezind duwtje in de rug nodig heeft? Duwt u mee? Stort dan 50 euro via overschrijving of paypal. Het is tijd voor de durvers. Het is tijd voor een doorbraak!

    Reeds meer dan 600 leden deden een storting,hoe meer hoe beter.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nonkel BOB overleden.
    Dinsdagavond overleed in Antwerpen Bob Davidse, wereldberoemd in Vlaanderen als Nonkel Bob. Davidse werd 89 jaar en overleed na een korte ziekte.
    Bob Davidse was een pionier van de jeugdtelevisie in Vlaanderen. In 1955 begon hij bij de openbare omroep met het programma “Komt toch eens kijken”, waar hij optrad als Nonk...
    meer >>

    14-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeker nodig !!!
    Nu reeds inschrijven,zeker nodig,dien voorstellen in.

    N-VA congresseert op 20 en 21 november over economie en sociale zekerheid

    • zondag 14 februari 2010, 12u56
    • Bron: belga
    • Auteur: oom

    De partijraad van N-VA heeft zaterdag unaniem beslist op 20 en 21 november een programmacongres te houden over economie en sociale zekerheid. Dat gebeurt onder voorzitterschap van Kamerlid Ben Weyts, zo wordt in een mededeling aangekondigd.

    De economische crisis heeft gevolgen voor het industrieel weefsel en de tewerkstelling, terwijl het land kampt met een 'gigantische staatsschuld, een structureel begrotingstekort dat elk jaar groter wordt en een enorme fiscale druk' en de vergrijzing de komende jaren de sociale zekerheid, de gezondheidszorg en de pensioenen onder druk zal zetten.

    N-VA verwijt de paarse regering het voorbije decennium geen gebruik gemaakt te hebben van de gunstige economische conjunctuur om de economie structureel te versterken en de sociale zekerheid te moderniseren, terwijl de huidige federale regering ons evenmin voorbereidt op de moeilijke jaren die voor ons liggen.

    Daarom wil N-VA haar eigen visie over economie en sociale zekerheid verder uitbouwen. Begin september worden de eerste ontwerpteksten voorgesteld waarop de leden amendementen kunnen indienen die dan tijdens het congres kunnen worden besproken.

    Eind 2009 telde N-VA 11.583 leden. De drempel van 12.000 leden komt langzaam maar zeker in zicht, aangezien de nieuwe ledenwerving succesvol verloopt, luidt het nog in de mededeling.


    13-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet te vergeten VALENTIJN.


    Met Vlaamse liefdes groetjes.

    12-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boerka's
    De Waalse christendemocraten en liberalen stellen binnenkort officieel voor om boerka's te verbieden in alle publieke ruimten. De socialisten lijken het daarmee eens te zullen zijn. Bron: 7sur7.
    De vraag is :Wat doen de Vlaamse politieke partijen ?

    11-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hij is terug.
    Frank Vandenbroucke maakt zijn politieke rentree met een opmerkelijk essay over de toekomst van onze welvaartsstaat. Daarin stelt hij dat er ons de komende jaren nooit geziene besparingen staan te wachten en dat een institutionele hervorming daarvoor onontbeerlijk is.

    De Morgen en De Tijd berichten vandaag dat de gewezen minister...
    meer >>

    10-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaams Belang in Ardooie ?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Is een afdeling van V.B leefbaar in ons dorp,wie kan het zeggen ?Al is hier de Priester-Dichter E.H Cyriel Verschaeve geboren.

    ARDOOIE - De top van het Vlaams Belang, met Filip Dewinter op kop, komt op vrijdag 12februari om 20 uur de start geven van de werking van de lokale afdeling.

    Patrick De Bruyne is de contactpersoon in Ardooie en hoopt heel wat geïnteresseerden naar de startbijeenkomst te krijgen in de Albertzaal.
    Na vele pogingen nu de doorbraak ?
    -------------------------------------------------------------------

    08-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pater Adriaan Aernauts.
    Pater Aernouts overledenHet bestuur van IJzerwake werd afgelopen weekend pijnlijk verrast door het onverwachte nieuws van het overlijden van pater Adriaan Aernouts. Hij overleed op 6 februari 2010 op 89-jarige leeftijd aan een hartstilstand. Hij werd geboren in Wuustwezel in 1920 en studeerde in Hoogstraten, waar hij actief was in het AKVS. De laatste jaren verbleef hij in het Groot Begijnhof van Sint- Amandsberg waar hij genoot van een welverdiende rust.

    Na zijn wijding in 1947 was hij als pater dominicaan op verschillende plaatsen in Vlaanderen werkzaam als parochiepriester, o.a. in Gent, Antwerpen, Putte-Kapellen en Kalmthout. Ontelbaar zijn de gelegenheden waarbij hij instond voor de eucharistieviering en de homilie. IJzerwake blijft pater Aernouts dankbaar dat hij van bij de IJzerwake van 2003, de eerste die onze vzw organiseerde, bereid was voor te gaan in de eucharistieviering. Hij zou tot 2008 hoofdcelebrant blijven en ook vorig jaar stond hij in Steenstrate mee aan het altaar. Als bezield redenaar zal hij in de harten van vele Vlamingen verder leven. We zullen hem zeker gedenken bij de 9de IJzerwake op 22 augustus.

    De begrafenis vindt plaats op vrijdag 12 februari om 11 uur in de Sint-Amanduskerk, Visitatiestraat-Antwerpsesteenweg, Sint-Amandsberg (Gent)

    07-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.V.V.P
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wie meer wil weten over de VLAAMSE VOLKSPARTIJ kan altijd kontakt opnemen op:
    www.blog.seniorennet.be/vlaamsevolkspartij en dit voor meer info of doelstelling van die organisatie.
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------

    06-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet nodig.
    Een nieuwe partij ? Voor mij overbodig,geen versnipperingen.

    Aangevallen agent richt partij op: Politici bananenland wakkerschudden De Antwerpse agent Georges Van Tiggelen, die in 2008 werd aangevallen op een bus, richt een nieuwe politieke partij op. De Vlaamse Volkspartij (VVP) neemt het op voor de middenklasse.
    "Mijn gevoel is dat de mensen niet willen, niet kunnen of niet durven zeggen dat ze het niet eens zijn met de huidige beleidsmakers.  Daarom wil ik hen een forum geven via de Vlaamse Volkspartij."

    "Ik ambieer absoluut geen politiek mandaat. Dat kan niet als agent en ik voel me ook te oud. Ik wil alleen de huidige politici in dit bananenland wakker schudden. Zij willen de bevolking opdelen in twee lagen: de hele rijke en de hele arme klasse. Terwijl 80% van de bevolking tot de middenklasse behoort."

    Enkele programmapunten:

    * Onmiddellijk afschaffen van de wet-Lejeune die nu misbruikt wordt om vervroegd vrij te komen. Wie veroordeeld wordt tot tien jaar cel, moet tien jaar uitzitten.

    * Opheffen van het cordon sanitair rond het Vlaams Belang.

    * Het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding zeer grondig hervormen of zelfs afschaffen.

    * België splitsen in Vlaanderen en Wallonië.  Brussel toevoegen aan Vlaanderen nadat de criminaliteit in de Brusselse rand is aangepakt.


    05-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goed nieuws voor vissers.
    ARDOOIE - Het provinciebestuur zal binnen afzienbare tijd driehonderd kilogram levende vis laten poten in de vijver van het provinciaal domein ‘tVeld. De vijver wordt gebruikt door een zeer actieve plaatselijke hengelclub, maar de jongste twee jaar werd vastgesteld dat de vispopulatie er zeer sterk gedaald was. De vis zal nog dit voorjaar in de vijver gepoot worden.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog even Uw aandacht.

     

    Nog 1 maand voor het Zangfeest: al meer dan 3.000 kaarten verkocht!

    Op een maand voor het Zangfeest hebben we de kaap van 3.000 verkochte kaarten al vlot overschreden. Hiermee doen we even goed en zelfs beter dan vorig jaar. Andermaal blijkt dat een geslaagd Zangfeest de beste reclame is voor het volgende Zangfeest. Als de trend doorzet, halen we misschien opnieuw de historische kaap van 5.000 aanwezigen. Dat zou pas fijn zijn. Maar we juichen nog niet. Er wacht ons nog een drukke maand om de late beslissers onder jullie te overtuigen

     

    Nog 1 maand voor het Zangfeest: al meer dan 3.000 kaarten verkocht!

    Op een maand voor het Zangfeest hebben we de kaap van 3.000 verkochte kaarten al vlot overschreden. Hiermee doen we even goed en zelfs beter dan vorig jaar. Andermaal blijkt dat een geslaagd Zangfeest de beste reclame is voor het volgende Zangfeest. Als de trend doorzet, halen we misschien opnieuw de historische kaap van 5.000 aanwezigen. Dat zou pas fijn zijn. Maar we juichen nog niet. Er wacht ons nog een drukke maand om de late beslissers onder jullie te overtuigen


    02-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nogmaals T.A.K in aktie.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    02/02: Vrije meningsuiting enkel voor franskiljons?

    Rubriek: TAK
    Geplaatst door: winnetoe

    Onder dit motto trokken een 30-tal TAK'kers gisteren naar de gemeenteraad van Wezembeek-Oppem. Ze deden dit om hun beklag te doen over de schandelijke boetes waarmee Wezembeek-Oppem hen het zwijgen tracht op te leggen. PM en foto's volgen later.

    Hier alvast enkele berichten die in de media verschenen naar aanleiding van onze actie van 1/2.

    Niet-benoemde burgemeesters maken onze gemeenten kapot (Standaard.be)
    TAK voert actie tegen boetes Wezembeek-Oppem (HLN.be)


    01-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De jeugd aan het woord.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen 35° Voordrachtwedstrijd

    Op zaterdag 6 februari 2010 organiseert de Ardooise Jeugdraad voor de

    35ste keer haar voordrachtwedstrijd.

     

    Op deze culturele namiddag rekent de Jeugdraad op enthousiaste en spraakvaardige jongeren die hun 'ding' durven doen.

    Voel je je geroepen om eens op een echt podium te staan, wil je je lievelingsgedicht aan iedereen laten horen... Aarzel dan niet en schrijf je nu in!

    Dowload hier alle info !



    Foto

    WELKOM OP MIJN BLOG.
    Foto

    Foto

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Klik op de op leeuw aub
    Foto


    Nieuws Politics

    Foto

    Archief per maand
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!