Foto
Foto
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een en woon in (VLAANDEREN .) en mijn beroep is Gepensioneerd..
Ik ben geboren op 09/02/1939 en ben nu dus 85 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Raad eens ?.
Inhoud blog
  • Cultuur in Vlaanderen.
  • Sluit U ook aan ?
  • Uitnodiging cultuur.
  • Uitnodiging VL@S Ardooie.
  • Ook in 2023.
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Mijn favorieten
  • VVB-Ardooie-Koolskamp
  • Vlaanderen-Flanders
  • Meervoud
  • The Brussels Journal
  • Taal Aktie Komitee.
  • Vlaamse boeken.
  • Wandelen voor Vlaanderen.
  • Vlaamse Aktieve Senioren.
    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • N-VA Ardooie-Koolskamp.
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Sprokkels,mijmeringen en bedenkingen .

    01-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De jeugd aan het woord.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen 35° Voordrachtwedstrijd

    Op zaterdag 6 februari 2010 organiseert de Ardooise Jeugdraad voor de

    35ste keer haar voordrachtwedstrijd.

     

    Op deze culturele namiddag rekent de Jeugdraad op enthousiaste en spraakvaardige jongeren die hun 'ding' durven doen.

    Voel je je geroepen om eens op een echt podium te staan, wil je je lievelingsgedicht aan iedereen laten horen... Aarzel dan niet en schrijf je nu in!

    Dowload hier alle info !


    30-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen stuurde zijn kat.
    Groot gelijk .
    Elk jaar houdt Coburg een receptie voor alle parlementen die ons land rijk is. Dit jaar was het Vlaams Parlement niet vertegenwoordigd. Peumans (NVA) is republikein en vindt dat hij bijgevolg niets te zoeken heeft bij een man die alleen wegens zijn afkomst aan het hoofd van een land staat. Peumans wilde zich laten vervangen door de ondervoorzitter van het Vlaams Parlement, Decaluwé (SeeDee en ook Vee). Maar dat mocht niet van 'het protocol'.

    Onnodig te zeggen dat de tsjeven in hun wiek geschoten waren. 'Peumans', aldus de machtspartij van Vlaanderen, "had zijn principes maar opzij moeten zetten en tóch gaan".

    Dat is natuurlijk tsjevenpraat bij uitstek. Je principes opzij zetten om even te kunnen aanschurken tegen de macht: wie maalt daarom? CD&V alvast niet. Waarvan akte.

    27-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.A.U.B zeg !!!

    Toespraak koning nieuwste Belgenmop

    Albert en Yves:

    Jan Van de Casteele 26-01-2010

    Het gaat van kwaad naar erger, met die mensen van Laken. De koninklijke familie ontving de belangrijkste gezagsdragers van het land. Albert II sprak zijn natie toe. Voor de gelegenheid De Gestelde Lijven genoemd. Een belgenmop. De integrale toespraak van koning Albert II en Yves Leterme als bijlage.

    De koning sprak. De nationalistische peptalk overtrof die van de jongste jaren. Albert II had het over de fameuze eigenschappen van de Belgen, waar het buitenland werkelijk van achterover valt. En zie, we worden dankbaar beloond met postjes voor de Groten van het land: een Belg in een Europese voorzittersstoel, een Belg in de ruimte, een Belg aan de Olympische top, om nog te zwijgen over de waardering voor de indrukwekkende Belgische prestaties in de internationale cultuur, sport en wetenschap, over de dapperheid van onze soldeniers in Afghanistan, onze sneeuwmannen aan de Zuidpool, onze manifestaties als Elisabethwedstrijd, of Europalia. België is Groot. Alsook zijn Monarch.

    Ach, wat zijn wij Belgen toch goed bezig, zo internationaal, zo tolerant en multicultureel, Vol van genade geboren op de grens tussen Latijnen en Germanen zijn we, een en al souplesse, wij Belgische bruggenbouwers. Meertalig, open, de Bob de Bouwers van deze wereld.

    De Belgische elite zij geprezen, want zij stuurt onze jonge Belgen via Erasmus op vakantie in het buitenland. Moeten we meer doen, er is geld genoeg! Heil, ook, het Prins Filipsfonds dat de grensoverschrijdende intieme betrekkingen van Belgische scholieren en studenten moet stimuleren. Met nog meer van onze centen, ge ziet van hier. Voor Vorst en Vaderland. En Heil ook, ons Brussels cultuurpotje, dat pareltje van smakelijkheid en ordentelijk bestuur. Es lebe al die bemiddelaars die dit land in communautaire storm overeind houden. O dierbaar België is het centrum van Europa, ja, het middelpunt van de jaloerse wereld. Gooi ze open die portemonnees om de liefde tussen Vlamen en Walen ‘te behouden en te ontwikkelen’, o God help ons zelfs die te ‘herstellen’.

    Vive la Belgique

    Albert II, koning der Belgen. Yves Leterme

    De dekker van de Koning

    Integrale tekst: zie bijlage

    Bijlage



    (26 Kb)


    26-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het spook B.H.V !!!
    Vlamingen pas op Uw ganzen.
    Noodoplossing voor BHV?

    Ex-premier Jean-Luc Dehaene zou de regering voorstellen de kwestie-BHV pas aan te pakken tijdens de volgende regeringsonderhandelingen. Intussen zou er een noodoplossing komen. De Franstaligen zouden dan bereid zijn te praten over een belangrijke staats-hervorming (La Libre Belgique). Toen Yves Leterme eind november vorig jaar premier werd kreeg Dehaene van de koning de opdracht om een voorstel uit te werken voor onder meer BHV.


    24-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het spook B.H.V !!!

    Voorpostactie voor splitsing B-H-V

    24/01/2010 14:49

    Een tiental militanten van Voorpost heeft zondagochtend actie gevoerd aan de nieuwjaarsreceptie van de CD&V-Zaventem. De actievoerders eisten dat het kiesarrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde gesplitst wordt zonder Vlaamse toegevingen. Ze toonden bij het binnenkomen van de aanwezigen een spandoek met daarop deze eis en deelden ook pamfletten uit. De actie verliep zonder incidenten.

    Met deze actie wilde Voorpost de CD&V-militanten oproepen de druk op het partijbestuur te verhogen zodat het zijn verkiezingsbelofte waarmaakt. Hierbij werd verwezen naar de uitspraak van toenmalig CD&V-oppositieleider Yves Leterme in 2004 dat vijf minuten politieke moed zouden volstaan om het kiesarrondissement te splitsen. De actievoerders viseerden ook het lokaal CD&V-kopstuk Eric Van Rompuy, die zich tijdens de voorbije kiescampagnes een zeer Vlaamsgezind imago had aangemeten, maar zich na de aanstelling van zijn broer tot premier meer terughoudend opstelde "op het ogenblik dat de CD&V zich met stille trom van zijn verkiezingsbelofte ontdeed". (EYI)


    23-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boeken en dichtbundels.
    Een adres voor Vlaamse schrijvers en dichters.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volgende week Gedichtendag.
    KOOP OF LEEST Gedichten van VLAAMSE DICHTERS.

    Gedichtendag 2010

    Gedichtendag is hét poëziefeest van Nederland en Vlaanderen. Op 28 januari 2010 staat de poëzie al voor de elfde keer centraal. Kranten, tijdschriften, het internet, radio en televisie gonzen die dag iets poëtischer. Honderden scholen, bibliotheken, boekhandels, bedrijven en particulieren organiseren evenzoveel activiteiten: voordrachten, lezingen, tentoonstellingen, poëzie-wandelingen, schrijfwedstrijden...

    Organiseert u zelf iets voor Gedichtendag 2010? Laat het weten en nodig iedereen uit via deze site. Scholen kunnen inspiratie opdoen in de lessuggesties die we voor het onderwijs samenstelden.

    Wij wensen u alvast een prettige Gedichtendag vol mooie woorden.


    21-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helpen waar je kan,zeker doen.
    Stort een bijdrage of doet mee aan de aktie te Ardooie,er is een fakkeltocht voorzien,op vrijdag 22 februari om 19u30 ,vertrek aan het brandweerarsenaal.
    Twee euro voor een fakkel


    Ook Vlaanderen is solidair.

    20-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verschillen !!!

    Regio's maken echt andere keuzes. Naamse studie verdoezelt geldstroom.

    Jan Van de Casteele 20-01-2010

    Vlaanderen en Wallonië stellen andere prioriteiten. Dat leert een onderzoek van de universiteit van Namen. Dat leert ook dat de Waalse overheid per Waals gezin ongeveer 1000 meer kan investeren dan de Vlaamse overheid per Vlaams gezin. Rara...

    Genoemd onderzoek (zie PDF als bijlage) leert dat Vlaanderen en Wallonië wel degelijk andere prioriteiten stellen, ook in hun wijze van besturen. Zo geeft Wallonië veel meer uit aan zijn kabinetten, Vlaanderen aan zijn administratie.

    De cijfers

    Verschillen tussen twee regio’s of deelstaten, het is op zich niet verwonderlijk. Interessanter is de achterliggende informatie.

    Eerst de verschillen. In vergelijking met Wallonië spendeert de Vlaamse overheid meer geld en hecht ze dus ook meer belang aan de gemeenten, wetenschappelijk onderzoek, wegen en infrastructuur, welzijn en cultuur, hoger onderwijs en administratie. Wallonië geeft meer uit aan de provincies, economische politiek, ruimtelijke ordening en huisvesting en het tewerkstellingsbeleid. Het heeft ook meer schulden af te betalen en besteedt veel meer aan de parlementen en politieke kabinetten. Aan slechts enkele posten hechten de politici van beide regio's ongeveer evenveel belang: het basis- en middelbaar onderwijs en het milieu.

    En nu de methodiek. De onderzoekers vertrokken van de veronderstelling dat in Vlaanderen en Wallonië evenveel wordt uitgegeven en berekenden vervolgens hoeveel Wallonië uitgeeft aan een budgetpost als Vlaanderen er 100 euro aan besteedt. Die ‘vertrekveronderstelling’ is niet juist, merkt Guy Tegenbos in De Standaard op. Wallonië ontvangt en spendeert, berekend per inwoner, meer dan Vlaanderen: ongeveer 4000 euro per inwoner, tegenover 3.750 euro per inwoner in Vlaanderen.

    De Naamse studie gaat op zoek naar verschillen, maar verdoezelt met haar uitgangspunt een veel essentiëlere kloof, met name de uitgaven per inwoner. En de vraag of het zo evident is dat Wallonië ca 1000 euro per gezin en per jaar meer kan besteden dan Vlaanderen? Dat geld komt van ergens. Van Vlaanderen (en Europa). Deze geldstroom tikt lekker aan. Bovendien zijn er naast de transfers via de financiering van regio’s en deelstaten nog de veel grotere transfers via de federale overheid (sociale zekerheid). Het blijft allemaal zo donker in die ‘wetenschappelijke’ hoek…

    http://www.fundp.ac.be/recherche/projets/page_view/98911902


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tak actie bij CD&V .

    Actie bij nieuwjaarsreceptie CD&V: vijf minuten politieke moed afgeschaft

    Jan Van de Casteele 18-01-2010

    Op zaterdag 16 januari organiseerde CD&V haar nieuwjaarsreceptie in het Centraal Station in Brussel (Horta Galerij). De Werkgroep BHV (Vlaamse Volksbeweging, Halle-Vilvoorde Komitee en Taal Aktie Komitee) trachtte met een ludieke aanwezigheid de CD&V terug op het rechte communautaire spoor te brengen.

    Aan twee ingangen wachtten vier als treinbegeleider verklede actievoerders met signalisatiebordjes en fluitjes de feestvierders op, om hen de juiste weg wijzen. Op de grond lag een spandoek met daarop een spoorlijn en de ontspoorde beloftes (Splitsing BHV zonder toegevingen, Staatshervorming, respect). Boven de hoofden van de CD&V’ers aankondigingen als “BHV met een vertraging van alvast 436 dagen”, “Staatshervorming: niet voor 2011” en “5 min politieke moed: afgelast”. De overige actievoerders (30-tal) hielden affiches op met dezelfde slogans, spandoeken ter ondersteuning van de burgemeesters uit Halle-Vilvoorde en deelden pamfletten uit.


    19-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De schone en het beest ?
    N-VA-voorzitter Bart De Wever siert deze week de cover van P-magazine in een wel erg suggestieve pose met de kersverse miss-België Cilou Annys. Terwijl juffrouw Annys uiterst miss-achtig poseert komt Bart De Wever met een schaar om haar misslint door te knippen. Beeldtaal heet dat dan. Merk op dat De Wever zijn voeten niet veegt aan de Belg...
    meer >>

    18-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.V.V.B Nieuwjaarsreceptie Hasselt 2010.

    Nieuwjaarsbijeenkomst VVB: Peumans verdedigt Maddens-strategie. VVB wil onafhankelijkheid, mét Brussel als het kan, maar zonder als het moet.

    Jan Van de Casteele 17-01-2010

    Op de nieuwjaarsbijeenkomst van de Vlaamse Volksbeweging in Hasselt verdedigde Jan Peumans, voorzitter van het Vlaams Parlement, de Maddens-strategie. Wel vroeg hij enig geduld. Voor de VVB is Vlaamse onafhankelijkheid prioritair. 'Met Brussel als het kan, maar zonder Brussel als het moét...'. Dat wordt de inzet van een Brusselcongres. De VVB zal op straat komen als de CD&V haar beloftes om de staat te hervormen en B-H-V te splitsen niet nakomt.

    De tekst die hierop volgt is een samenvatting van de toespraken van Peumans en van waarnemend VVB-voorzitter Pieter Vandermoere. De integrale toespraken als bijlage.

    Jan Peumans had het over zijn nieuwe job, het voorzitterschap van het Vlaams Parlement, en zijn actieplan “Plenum 2009-2014”. Geen recepties ten paleize, voor deze voorzitter. Geen feest met de Duitse Gemeenschap die zich in het BHV-dossier met een belangenconflict voor de kar van de Franstaligen lieten spannen. Een van zijn ambities is de het Vlaams parlement op internationaal niveau meer op de kaart te zetten, dit in overleg met de Catalanen, Schotten, Duitse Länder én Wallonië.

    Met “Plenum 2009-2014” wil hij de kwaliteit van het debat in zijn parlement verhogen, waar o.a. in de commissies veel meer gebeurt dan in de Koepelzaal waar Villa Politica zijn kijkers heeft opgesteld. Voorts wil hij meer overleg tussen parlement en regering, actievere controle door het Rekenhof, meer contacten met de burger, een steviger Vlaams uithangbord in het buitenland.

    Inzake communautaire dossiers ziet Peumans een hoopvolle verschuiving van het zwaartepunt van de federale naar het regionale niveau, die met meer bevoegdheden moet worden voortgezet (regionalisering is een niet meer te stoppen vliegwiel). Het regeerakkoord garandeert vanaf 2011 een Vlaams aanvullende kinderbijslag en vervolgens een hospitalisatieverzekering (uitbouw van een Vlaamse sociale zekerheid), een Vlaamse energiemaatschappij, een Vlaams investeringsplan.

    ‘Tot 2011 zal er op het vlak van de staatshervorming weinig gebeuren’, gaf Peumans toe. Hij verdedigde de Maddens-strategie, die ‘in het Vlaams regeerakkoord is verankerd’: assertief optreden tegenover het federale niveau als de Vlaamse belangen worden geschaad, geen overschotten boeken om federale putten te dempen (‘Wij trekken de Vlaamse kaart. Het federale niveau moet nu maar zijn plan trekken!) en eigen bevoegdheden maximaal benutten. ‘Dat is geen verrotting, maar een toepassing van de grondwet’, stelde Peumans.

    Zolang de Franstaligen alles blijven blokkeren, hoeven er volgens Peumans dan ook géén onderhandelingen te worden gevoerd en àls er onderhandelingen komen, dan moeten die via de deelstaten verlopen, via de Vlaamse regering en niet via het federale niveau of Dehaene.

    BHV is een ander verhaal. Vlamingen moeten blijkbaar aanvaarden dat ze bestuurd worden door een Franstalige meerderheid en een Vlaamse minderheid. Franstaligen hoeven niet te aanvaarden dat een Vlaamse meerderheid een wetsvoorstel tot splitsing van BHV goedkeurt. ‘Nogal paradoxaal’, aldus Peumans.

    VVB

    Namens de VVB sprak waarnemend voorzitter Pieter Vandermoere. Belangrijkste politieke evenement in 2010 wordt het Brusselcongres (24 april), waar de VVB aan haar leden standpunten zal voorleggen die een compromis vormen tussen de Brusselsvisie van Frans Crols (voorzitter adviesraad Trends) en die van Johan Van den Driessche (VTB). Er mag geen twijfel over bestaan dat de Vlaamse onafhankelijkheid voorrang heeft op het behoud van Brussel: ‘Met Brussel als het kan, zonder Brussel als het moet’. Een onafhankelijk Vlaanderen wil en kan Brussel best als tweetalige hoofdstad behouden, maar Brussel mag geen slot zijn op de verdere ontwikkeling naar een autonoom Vlaanderen en Wallonië. In afwachting van beslissingen hierover moet Vlaanderen een assertieve aanwezigheidspolitiek voeren in de hoofdstad.

    De VVB zal in 2010 ook fors verder investeren in de BHV-campagne (campagne dienstweigering, sensibiliseringscampagnes gemeentebesturen en campagne respect voor Vlaams-Brabant) en in de vernieuwing en verruiming van het maandblad Doorbraak, dat hét referentieblad moet worden inzake communautaire thema’s.

    De boodschap richting CD&V was duidelijk: ‘Ofwel kiest CD&V voor Vlaanderen en speelt de democratie, ofwel blijft ze halsstarrig de Franstalige belangen verdedigen. In dat laatste geval zal de VVB alles in het werk stellen om dit kiezersbedrog uitgebreid aan de kaak te stellen.’

    Vandermoere was kritisch tegenover de Maddens-strategie, vooral dan omdat blijkbaar de politieke moed ontbreekt op het spel hard te spelen. Iets wat Maddens in een recent opiniestuk in De Morgen trouwens ook had aangestipt. Vandermoere verwees ook naar het uit beeld ‘verdwijnen’ van de veel verder gaande resoluties van het Vlaams Parlement. De VVB zal die ontwikkeling op de voet volgen, zeker in de aanloop naar de verkiezingen van 2011.

    Integrale teksten van Peumans en Vandermoere als bijlage Foto: Tijl Vercaemer


    17-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het spook B.H.V !!!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Gisteren hield CD&V in de Horta Galerij van het Brusselse Centraal Station haar nieuwjaarsreceptie. De locatie kan niet verdoezelen dat CD&V op communautair vlak volledig ontspoord is.

    Treinbegeleiders van de Werkgroep BHV (VVB, TAK, HAVIKO) wezen met signalisatiebordjes en fluitjes de CD&V'ers de juiste weg. Er was een doek met daarop de ontspoorde beloften (staatshervorming, BHV zonder toegevingen, 5 minuten politieke moed) en borden waarop het herhaalde uitstel van het dossier BHV en het uitblijven van een staatshervorming werden aangeklaagd.

    Wij vroegen de aanwezige CD&V'ers om de gedane belotten en inzichten gestand te doen. Wij vestigen onze hoop op de basis (meer bepaald de Vlaams-Brabantse) om de CD&V opnieuw in de goede richting op de rails te zetten.

    16-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gaat dat helpen ?
    Het Vlaams belang beukt al meer dan dertig jaar op de deur ,gaat dat helpen ?
    De N-VA probeert het stap voor stap,gaat dat helpen ?,dat lukt misschien.Ik volg in iedergeval de Vlaamse beweging in het algemeen.
    De Vlaamse Volksbeweging (V.V.B)helpt daar zeker bij.

    Vlaams Belang maakt draaiboek voor splitsing België

    De studiedienst van het Vlaams Belang heeft een draaiboek voor een splitsing van België klaar. Het werkstuk wordt zaterdag 30 januari voorgesteld op het colloquium O2, wat staat voor Ordelijke Opdeling. Dat kondigt Gerolf Annemans, Kamerfractieleider en diensthoofd van de studiedienst van de partij aan. "We prediken geen revolutie, maar een ordelijke opdeling", stelt hij.

    Vlaanderen als 'opvolgingsstaat'
    Het draaiboek telt 218 pagina's en stelt dat de splitsing volgens een aantal vastgelegde principes en in een goede verstandhouding moet gebeuren. Een onafhankelijk Vlaanderen wordt best geen nieuwe staat, maar een opvolgingstaat van België waardoor internationale verdragen niet opnieuw afgesloten moeten worden.
     
    Schuld
    Voor de verdeling van de schuld moet gekeken worden naar wie ze veroorzaakt heeft. Brussel wordt voor het Vlaams Belang liefst een Vlaamse tweetalige hoofdstad. Als dat niet lukt, moet het een stadstaat worden die een confederatie met Vlaanderen vormt.
     
    Steek naar N-VA
    Annemans haalt ook scherp uit naar de N-VA en voorzitter Bart De Wever. De stap-voor-stapstrategie van N-VA heeft volgens hem tot niets geleid. "Nieuwe bezems vegen altijd goed, maar dat blijft niet duren", luidt het. (belga/edp)

    15-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peumans op V.V.B Nieuwjaarsreceptie.

    De Vlaamse Volksbeweging organiseert op zaterdag 16 januari in Hasselt haar Nieuwjaarsbijeenkomst.

    Op het programma een toespraak van Jan Peumans, voorzitter van het Vlaams Parlement. Waarnemend VVB-voorzitter Pieter Vandermoere geeft nadien toelichting bij de strategie en de actiepunten die nadrukkelijk zullen aanwezig zijn op de agenda van de VVB in 2010.

    Veel aandacht zal gaan naar het Brusselcongres op zaterdag 24 april in Brussel, naar de opvolging van het BHV-dossier (met voorop de campagne Respect voor Vlaams-Brabant en de campagne dienstweigering), naar de uitbreiding en vernieuwing van het maandblad Doorbraak.

    Locatie: Kleine Schouwburg Hasselt, Kunstlaan 5

    Deuren open om 10.30 uur. Toespraak Jan Peumans 11 uur. Toespraak Pieter Vandermoere 11.30 uur. Nadien receptie.

    14-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.N-VA let op de zaak.
    09-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een veeg van Yves
    Ook gehoord? In een interview verklaarde de premier dat een kartel CD&V-NVA er niet meer zal komen. En waarom niet? Omdat, aldus de man die enkele jaren geleden maar vijf minuten nodig beweerde te hebben om BHV te splitsen, 'de NVA historisch niet in staat is verantwoordelijkheid te dragen'.

    Die Yves Leterme toch. Leert niet echt bij. Kartelvorming: is dat niet een zaak van de partij en moet de voorzitter daarover niet communiceren in plaats van de premier?

    Dewever en zijn NVA weten het nu: in de ogen van Leterme is NVA een onverantwoordelijke politieke formatie. En dat onvermogen om verantwoordelijkheid te dragen, is niet zomaar iets tijdelijks. Nee, dat zit erin gebakken, dat is bij NVA structureel. Zo zegt de eerste minister, die wel de verantwoordelijkheid over BHV en de staatshervorming wat graag uit handen geeft.

    Maar hoe moet dat nu verder met de Vlaamse regering? De partij van de premier en SP-A zitten daar opgescheept met een partij die 'historisch niet in staat is verantwoordelijkheid te dragen'. Erg nietwaar.

    En Dewever zijn ergernis maar verbijten. Hoe lang nog? Want over een politieke partij zeggen dat ze onbekwaam is verantwoordelijkheid te dragen, is zowat de grofste belediging die je je kan indenken. Als die dan nog komt uit de mond van de premier, een kopstuk van je coalitiepartner in de Vlaamse regering, kan er niet langer gezwegen worden.

    Of wordt Dewever door allerlei tactische en electorale overwegingen zozeer beheerst, dat hij het verkieslijker acht zijn mond te houden. Opgepast Bart! Zeker voor NVA is het een onmogelijke opgave om voldoende stoer te blijven op het Vlaamse niveau en tegelijk het federale bestel krachtdadig verder uit te hollen. En, o ja. De NVA begint het wellicht al te voelen: macht corrumpeert.  
    A.U.B, N.va,houd rekening met Uw leden en zeker de kiezers,verloochen ze niet.
    Werk zeker verder aan je verkiezingsprogramma en verwezelijk het ,WOORD  HOUDEN is belangrijk.

    13-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yves Leterme - Mia doornaert.
    Toen Mia Doornaert voor Yves Leterme ging werken, zorgde dat toch voor enig wenkbrauw gefrons. De standpunten die zij in haar columns in De Standaard innam waren namelijk niet altijd even compatibel met die van haar werkgever.

    Maandag moest de Eerste Minister de Belgische diplomaten toespreken, de tekst werd overgelaten aan mevr. Doornaert die zich eens flink liet gaan, alsof ze een column voor DS aan het schrijven was: "De merknaam Vlaanderen vergeten we maar best ergens halverwege Frankrijk en Duitsland. De steriele concurrentie tussen de verschillende beleidsniveaus en competenties gaat ook ten koste gaan van de arbeidsplaatsen en welvaart van alle gemeenschappen en gewesten. "

    De tekst werd verzonden naar alle media - blijkbaar nog voor Yves Leterme de tekst had gezien - want voor de diplomaten gaf Leterme, die zich blijkbaar inhoudelijk niet kon vinden in de tekst, een heel andere speech ten beste.

    Goed bestuur heet zoiets zeker?

    10-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeker eens bezoeken.
    10-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe blog - NEDERVLAAMS
     
    WELKOM !
     
    Geachte Lezer,
     
    01.01.2010 is het startmoment van de blog www.nedervlaams.eu.
     
    De blog is een initiatief van Luc MERMUYS (Den Helder, Nl.) en Herman VAN DOOREN (Antwerpen, B.). Luc Mermuys was welzijnsmanager, Herman Van Dooren docent. Beiden “op rust”, maar evengoed nog steeds rusteloos en zelfs ongerust.
     
    Vanuit hun verschillende observatieposten kijken zij deels gelijk denkend, deels verschillend naar de buitenwereld. Zij willen graag een eigen geluid toevoegen aan de stortvloed aan publicaties en blogs. Ze kiezen voor een eigenzinnige invalshoek. Maak kennis met www.nedervlaams.eu en registreer u gratis !
     
    NEDERVLAAMS wil de Nederlands-Vlaamse verstandhouding bevorderen. We hebben verwantschap en nabuurschap, maar ook vrees voor verwijdering. We kijken vanuit Nederland en Vlaanderen naar onszelf en naar elkaar, maar ook naar Europa en de wereld, want er zijn op deze woelige wereld meer meridianen dan de as Den Helder - Antwerpen.
     
    NEDERVLAAMS becommentarieert samen met u de samenleving, de cultuur en ook de goede dingen van het leven, de kleine en verpletterende ervaringen. Het leven zelf dus. Overigens wordt een poëtische benadering niet afgewezen.
     
    NEDERVLAAMS wil afwisselend ernstig en speels zijn, argumenterend en onderhoudend, maatschappelijk bezorgd en onbezorgd humoristisch. En hier en daar grensverleggend als grenzen als te nauw ervaren worden.
     
    NEDERVLAAMS is zowel een podium als een forum waar lezers en schrijvers elkaar ontmoeten en in debat gaan. De blog verwelkomt alle beargumenteerde standpunten. Intellectueel correct denken staat hoog in het vaandel. Originaliteit is een trefwoord.
     
    NEDERVLAAMS wordt bekendgemaakt aan 4.300 geselecteerde adressen wereldwijd.
     
    NEDERVLAAMS zal zo sterk zijn als de kwaliteit van haar medewerkers. De initiatiefnemers dagen u uit, waar ook ter wereld, mee te lezen, te denken, te schrijven. Hopelijk wordt de blog een interactieve ontmoetingsplek. Gratis registreren kan op eenvoudige wijze. Reageren kan na elke bijdrage, mits aanmelding en registratie. Nieuwe bijdragen graag inzenden onder “bijdragen" of  aan  : redactie@nedervlaams.eu.
     
    De redactie van www.nedervlaams.eu wenst u voor het nieuwe jaar geluk en voorspoed.
     
    En liefde voor en van de mensen die dicht bij u staan.
     
    En inspiratie om vorm te geven aan uw wensen en aan wat anderen van u verwachten.
     
    Tot gauw bij www.nedervlaams.eu.
     
    Luc Mermuys, Den Helder, Nl.
    Herman Van Dooren, Antwerpen, B.

    09-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woord houden.
    BHV en woord houden: Meise wijst de weg
    De gemeenteraad van Meise keurde unaniem een motie van Werkgroep BHV goed om BHV te splitsen zonder toegevingen. De werkgroep maakte ook een stand van zaken op over de actie dienstweigering.
    [Lees verder]

    08-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frisse neus ophalen te Ardooie-Koolskamp.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    8ste Leeuw van Vlaanderenwandeling

    8ste Leeuw van Vlaanderenwandeling
    Afstand 6 - 8 of 12 km
    KWB lid €1,25 niet leden €1,75 kinderen -12 jaar gratis
    Versnapering bij start
    Gratis glüwein en jenever op de stopplaatsen
    Na de wandeling zijn er pannenkoeken te verkrijgen

    Info Luc Devriese tel 051/746113
    Wanneer
    zo 10. jan 12:00 – 15:00 Brussel
    Waar
    't Zonneke Koolskamp (kaart)


    Foto

    WELKOM OP MIJN BLOG.
    Foto

    Foto

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Klik op de op leeuw aub
    Foto


    Nieuws Politics

    Foto

    Archief per maand
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!