Foto
Foto
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een en woon in (VLAANDEREN .) en mijn beroep is Gepensioneerd..
Ik ben geboren op 09/02/1939 en ben nu dus 85 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Raad eens ?.
Inhoud blog
  • Cultuur in Vlaanderen.
  • Sluit U ook aan ?
  • Uitnodiging cultuur.
  • Uitnodiging VL@S Ardooie.
  • Ook in 2023.
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Mijn favorieten
  • VVB-Ardooie-Koolskamp
  • Vlaanderen-Flanders
  • Meervoud
  • The Brussels Journal
  • Taal Aktie Komitee.
  • Vlaamse boeken.
  • Wandelen voor Vlaanderen.
  • Vlaamse Aktieve Senioren.
    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • N-VA Ardooie-Koolskamp.
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Sprokkels,mijmeringen en bedenkingen .

    30-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet vergeten ...............................................
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Even denken aan onze overledenen.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is dat met brussel ?

    Passage difficile

    In België is werkelijk alles communautair tegenwoordig. Neem nu de Belliardtunnel in Brussel. Daar vinden dezer dagen werkzaamheden plaats die enige hinder veroorzaken voor het wegverkeer. Een infobord kondigt het ongemak aan voor de voorbijrijdende automobilisten (die op het moment van het voorbijrijden het ongemak doorgaans al proefondervindelijk hebben vastgesteld, maar daar gaat het nu even niet over). Maar, nu komt het, voor de Franstalige weggebruiker duurt de passage difficile van 20u tot 13 u. Voor Nederlandstaligen duurt de hinder van 20u tot… 14u30!

    Hoe ze het klaarspelen is ons een raadsel. Voert men een selectie door onder de automobilisten? Zo ja, op basis waarvan, want we rijden toch met z’n allen met een Belgische al dan niet robijnrode nummerplaat? Of wordt Brussel door Vlamingen sowieso als meer hinderlijk ervaren dan door Franstaligen? Als u het weet, of u bent in de hoofdstad bevoegd of verantwoordelijk (twee heel verschillende dingen in Brussel) voor wegwerkzaamheden, laat het ons dan weten.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boekenbeurs Antwerpen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De Boekenbeurs in Antwerpen gaat dit jaar door van 30 okt tot 11 nov.
    Zoals elk jaar in dit democratisch land zijn dankzij Jos Ghysen niet alle boeken welkom op deze beurs. Ik heb daar problemen mee en plaats hier dan graag een verwijzing naar een uitgeverij die er al jaren 'verboten' is. Met name: Uitgeverij Egmont.

    Bijlagen:
    http://www.uitgeverijegmont.be   


    29-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taalwetten.
     

    'Vilvoorde moet taal verkeersborden beter controleren'

    De stad Vilvoorde moet er beter op toezien dat er geen Franstalige verkeersborden meer worden geplaatst. Dat zegt de Vaste Commissie voor Taaltoezicht. Enkele maanden geleden zijn tijdens werkzaamheden in de Leuvensestraat tweetalige borden geplaatst.

    Vlaams Belang Jongeren Halle-Vilvoorde diende hierover een klacht in en kreeg nu gelijk van de Taalcommissie.

    Burgemeester van Vilvoorde Marc Van Asch (CD&V) reageert en zegt dat het niet evident is om alle borden te controleren die geplaatst zijn door aannemers bij privé-woningen.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw boek !!!

     Willem I probeerde heel België Nederlands te laten spreken, wat mislukte. Toen hij het land verloor in 1830 werd het Frans in de praktijk de eenheidstaal. Sindsdien hebben de Vlamingen gevochten om hun eigen taal te kunnen gebruiken. Hoe die strijd verliep, staat in het boek Strijden om taal, de Belgische taalkwestie in historisch perspectief, van twee Vlaamse historici. 20 euro.
    Meer info / Online bestellen

    27-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkiezingen ???

    Daarom best nieuwe verkiezingen

    Peter De Roover hoort geen valabele tegenargumenten

    26-10-2010

    De regeringsonderhandelingen geraken maar niet uit de startblokken. De pogingen worden steeds amechtiger.

    Verduidelijker De Wever verliet zijn kamp, om te ontdekken dat hij verloren liep in een immens niemandsland waar met geen vergrootglas een Franstalige te bespeuren viel. Hij stelde gefrustreerd vast dat van hem verwacht wordt dat hij zijn verkiezingsprogramma door de papierversnipperaar haalt. Maar zijn ondergrens ligt dan weer ver boven Di Rupo's plafond. Pas wanneer een hoofdrolspeler manifest kiesbedrog pleegt, is een akkoord haalbaar. Het siert hen dat ze dat weigeren, maar is het dan geen tijd voor nieuwe verkiezingen?

    Die zouden niets oplossen, omdat de winnaars van juni toch weer opnieuw aan zet komen. Impliciet leer je uit dat argument, dat verkiezingen wel heilzaam geacht worden als de N-VA een pak slaag zou krijgen. Technisch klopt dat ook, want de wijze waarop N-VA tot nu onderhandelde, wijkt af van wat we gewend zijn. In het verleden waren Vlaamse partijen sneller bereid tot een akkoord met de Franstaligen, omdat hun communautaire standpunten minder centraal stonden in hun programma. Die akkoorden droegen echter steevast de kern in zich van nieuwe en nog grotere moeilijkheden op een later tijdstip, met het gekende gevolg. De N-VA bleek tot nu niet bereid mee te stappen in een bric-à-bracoplossing én lijkt een stuk immuner voor de lokroep van ministerportefeuilles. De vrees dat die partij weer wint en dat het inhoudelijk communautaire debat dan het kernpunt van het debat blijft uitmaken, moet een erg laakbaar argument genoemd worden, want is het niet de kiezer die de inzet van onderhandelingen bepaalt? Actrice Clara Cleymans laat in Humo optekenen dat "het volk niet altijd in staat (is) zijn eigen belangen te verdedigen". Ze verwoordt wat we bij anderen impliciet terugvinden: "als de kiezer niet stemt zoals wij willen, dan schuif je die best terzijde".

    Professor Deschouwer beweert zelfs dat de kiezer weliswaar stemt op partijen met een geprofileerd communautair standpunt, maar helemaal niet bedoelt dat die hun programma daarna ook best respecteren. Vreemd allemaal, want dat soort ideeën zet de hele idee van de democratie op de helling.

    Het is een akelige vaststelling dat angst en minachting voor de kiezer een belangrijke rol spelen in het afwijzen van een nieuwe stembusslag. Sterker klinkt het argument dat we pas in juni onze stem hebben uitgebracht. Dat zou overtuigen, ware het niet dat de kaarten intussen heel anders liggen.

    Ten eerste speculeren de Franstalige partijen erop dat de overwinning van de N-VA een accident de parcours was. Ze zouden liefst een regering vormen zonder die lastigaards. De Vlaamse partijen lijken daar minder van overtuigd en wijzen dat avontuur af. Nieuwe verkiezingen kunnen op dat vlak voor de nodige duidelijkheid zorgen.

    Communautaire soepelheid

    Bijkomend gegeven: de stembusgang van juni mag dan pas enkele maanden oud zijn, de inzet werd intussen achterhaald door de feiten. Zoals ook peilingen bevestigen, wilde een beslissende groep Vlaamse kiezers een stevige scheut meer autonomie voor de deelstaten, maar mét behoud van een Belgische koepel. Zoals het er nu uit ziet, lijkt dat product echter niet meer voorradig in de rekken van de Wetstraatwinkel. Ofwel gaan de Vlaamse partijen door de knieën voor het Franstalige verzet tegen de zogenaamde Copernicaanse omwenteling van onze instellingen, ofwel wordt stilaan werk gemaakt van het plan-B, dat de ontmanteling van de Belgische staat inhoudt. Maar geen van die twee opties kreeg in juni de steun van de burgers. Bij nieuwe verkiezingen moet de kiezer duidelijk gevraagd worden welke van de twee overblijvende opties hun steun krijgt. Verkiezen ze dat België niet verdwijnt, ook al moet Vlaanderen zijn ambities opbergen? Of willen ze niet dat België verdwijnt, tenzij dat ten koste gaat van de optie 'méér Vlaanderen'?

    Keert de Vlaamse kiezer zijn kar en gaat hij voor partijen die de klassieke communautaire soepelheid aan de dag leggen? Dan ligt de weg open voor een klassiek Belgisch compromis dat ons de kans geeft verder fluitend door het donker te wandelen. Bevestigt of versterkt de kiezer de Vlaamse autonomiepartijen, dan moeten de Franstalige partijen hun keuze maken: een fundamentele staatshervorming aanvaarden of het Belgische feit opzeggen.

    Of de vorige verkiezingen nu lang geleden zijn of niet, als de fundamentele vraag verandert, moet die aan de burger worden voorgelegd.

    Peter De Roover in De Morgen


    26-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En nu ?
    Wat hebben we vandaag geleerd?

    1. Na 4 maanden nog altijd geen regering;
    2. Vande Lanotte...de zoveelste bemiddelaar
    3. Bij aanstelling van Vande Lanotte werd N-VA niet geraadpleegd
    4. Nieuw voorstel van N-VA om BHV te splitsen niet gesteund door SP.A, Open VLD en Groen!
    5. Linkse frontvorming van ABVV en PVDA tegen programma N-VA;
    6. De voorstellen van De Wever onaanvaardbaar voor de Walen;
    7. De onafhankelijkheid van Vlaanderen en Wallonië komt naderbij.

    25-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brusselse problemen ?

    VKB: 'Vlaamse partijen binden in over Brussel'

    Het Vlaams Komitee voor Brussel (VKB) vindt dat de Vlaams partijen die mee onderhandelen over de staatshervorming "inbinden omtrent Brussel". Ze zouden van de hervorming van de financiereingswet gebruik moeten maken om cobestuur voor de hoofdstad af te dwingen, zegt het VKB.

    Bernard Daelemans van het VKB.


    23-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brusselse vlamingen.

    Brusselse Vlamingen werken aan gemeenschappelijk standpunt.

    De Vlaamse Gemeenschapscommissie gaat een tekst opmaken om met een gezamenlijk standpunt naar buiten te komen over de positie van de Brusselse Vlamingen. Dat gebeurt op voorstel van CD&V-raadslid Walter Vandenbossche. Hij vindt dat meerderheid en oppositie met één stem moeten spreken.

    Walter Vandenbossche (CD&V)

    Wij zijn een speelbal geworden in een conflict tussen Vlamingen en Franstaligen," zegt collegevoorzitter Jean-Luc Vanraes (Open VLD). "En ik moet constant horen dat er geen rekening gehouden wordt met de mening van de Brusselse Vlamingen."

    Die mening zal dus nu op papier gezet worden. Over een tweetal weken moet de tekst klaar zijn. Vanmorgen was er de openingszitting van de Vlaamse Gemeenschapscommissie, waar de beleidsverklaring goedgekeurd werd.


    22-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8ste Spokentocht te Ardooie.

    8ste Spokentocht

    Griezelen in Ardooie langs donkere paadjes in een mooie omkadering. Versiering langs het parcours. Gratis schminkstand in de startzaal voor deelnemers. Verkleed deelnemen vergroot nog de sfeer. De jeneverbar zal niet ontbreken. Fluorescerende kledij + zaklamp aanbevolen. afstanden: 6-10 km clubnaam: de spartastappers ardooie

    23 oktober - Evenementenhal De Ark - Ardooie vanaf 16 uur tot het donker is.




    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mist zaaien.

    blikvanger
    Bijna 80 % van de Vlaamse kiezers sprak zich uit vóór een grondige uitbreiding van de Vlaamse autonomie. Gemakshalve wordt dat al eens vergeten, vooral door de socialistische familie. Zo verklaarde ABVV-voorzitter Rudy De Leeuw dat sp.a en Groen! samen met de PS en andere Franstalige partijen een verbond moeten vormen tegen de N-VA. Dat de “socialistische gemeenschappelijke actie” de Franstalige kaart trekt, zal niet meer verrassen. Maar dat de koning nu op voordracht van PS’er Di Rupo sp.a’er Vande Lanotte aanstelt als koninklijk bemiddelaar, zonder de N-VA ook maar in te lichten, wekt zelfs in een land als België nog verbazing.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.? ? ?

    "Wat willen de Franstaligen?"
    Het allereerste papieren stuk (PDF) over de staatshervorming, geschreven door de Vlaming De Wever, is goed ontvangen door zijn taalgenoten, maar afgewezen door de Franstalige gesprekpartners, waardoor de politieke crisis voortduurt. "Wordt het niet eens tijd," schrijft dagblad La Libre, "dat alle grote Franstalige partijen samen ook eens op papier zetten hoe zíj de toekomst van België zien?".

     Inmiddels heeft de Koning maar weer een nieuwe bemiddelaar aangesteld, dit keer de Vlaamse socialist Vande Lanotte.
     In een VTM-peiling zeggen 6 van de 10 deelnemende Vlaamse internetters dat zij Vlaanderen NIET onafhankelijk willen maken, maar tegelijk zeggen 7 van de 10 dat zij achter De Wever staan, die juist wel een onafhankelijk Vlaanderen wil.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.V.V.B webwinkel.
    IETS  NIEUWS.
    VVB - Vlaamse Beweging

    Nieuw op de stek

    unieke houten vlaggenhouder

    verkrijgbaar voor € 10
    inclusief vlagjes

    contact: Roger Deridder
    (roger.deridder @ telenet.be)
    of 03/289.93.05

    RSS feeds


    21-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het werk van de V.V.B

    Het werk van een drukkingsgroep

    Guido Moons 21-10-2010

    Met een stuitende hoogmoed (of is het overmoed?) veegden de Franstalige politici de nota van de koninklijk verduidelijker van tafel. De tekst was amper bezorgd of Di Rupo wist al dat de verfoeilijke Bart De Wever het slecht voor heeft met Wallonië, Brussel én België. Zo, dat weten we dan weer. De kloof tussen noord en zuid is inderdaad méér dan intergalactisch zoals prof. Herman Matthijs het in het duidingsprogramma Terzake gevat verwoordde. Het is duidelijk dat een vergelijk tussen Vlamingen en Franstaligen nu verder weg is dan ooit; dat vergelijk zoeken is zoeken naar de kwadratuur van de cirkel. De VVB stelt vast dat de N-VA in het zoeken naar een eerlijk compromis tot op het eigen tandvlees is gegaan. Méér zelfs: met deze tekst kwam er bloed uit het tandvlees. Een prijs betalen voor B-H-V; onvoorwaardelijk geld pompen in Brussel en stappen zetten naar volwaardige drieledigheid; slechts marginale deeltjes van de sociale zekerheid splitsen ... het zijn slechts enkele voorbeelden uit de nota die voor de VVB ver af liggen van de uitgangspunten van vóór de verkiezingen. Maar zelfs die verregaande tegemoetkomendheid kon niet baten en stootte op een arrogant ‘non’. De zaak is zo klaar als een klontje: het Belgische federale consensusmodel werkt niet meer! En nu?

    De VVB werkt als volwaardige politieke drukkingsgroep voort op basis van volgend uitgangspunt. Via de jongste opiniepeiling van De Standaard en de VRT kon men vaststellen dat ongeveer 20 % van de kiezers in Vlaanderen zweren bij het unitaire België en evenveel zijn voorstanders van een onafhankelijk Vlaanderen. Een groep van ongeveer 20 % vormt een amalgaam van mensen die zeggen niet te weten waar het met dit land naartoe moet, pleiten voor een federale staat met meer centrale bevoegdheden of kiezen voor het huidige federale model. Daartussen zit een groep van zowat 40 % die België niet noodzakelijk weg wil maar toch vooral pleitbezorgers zijn voor méér bevoegdheden naar Vlaanderen. Deze groep zal bepalen welke richting het uit gaat. Het is deze groep waarvan de VVB in de toekomst werk moet maken. Immers, gaan deze mensen zomaar de oekazenpolitiek van Di Rupo en consoorten blijven slikken, gaan ze ‘stoemelings’ de huidige Belgische impasse blijven ondergaan en zien hoe Vlaanderen ondertussen op sociaal-economisch vlak de noodzakelijke hefbomen moet ontberen? De VVB moet de komende dagen en weken in haar boodschap de nodige degelijke en sluitende argumenten aanbrengen om dit belangrijk segment van de Vlaamse bevolking te overtuigen van het feit dat Vlaanderen pas kan overleven als het de status krijgt van een onafhankelijke Vlaamse natie in het Europa van morgen. Dat is ook een belangrijke taak voor de VVB als politieke drukkingsgroep, naast de waakhond te zijn op het politieke toneel in Vlaanderen. Genoeg gezocht naar het onmogelijk Belgisch compromis dat toch enkel door de Vlamingen wordt betaald. Nu volop de argumenten aanbrengen voor een plan B, of neen, liever voor het volwaardige plan V. Lees daarom Doorbraak, raadpleeg op de computer Tussendoor en Doorbraak-TV (op www.doorbraak.org) en stuur alles als de gesmeerde bliksem door naar kennissen en vrienden die bereid zijn de VVB-argumenten op zijn minst ernstig te overwegen. Doen!!!

    Guido Moons,

    algemeen voorzitter VVB

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klare mening.

    Vlamingen en Walen delen negatief beeld over België

    Goed nieuws voor alle belgofielen! Onderzoek heeft aangetoond dat Vlamingen en Franstaligen nog iets met elkaar gemeen hebben: een negatief beeld over België.

    Het onderzoek werd uitgevoerd door het bureau Ipsos in 18 landen. Via een internetenquête werd de mensen gevraagd naar hun gevoelens ten aanzien van de gang van zaken in hun land. En blijkens dat onderzoek heerst een ‘diepe ontevredenheid’ in dit koninkrijk. We scoren daarmee ongeveer gelijk met landen als Hongarije, Mexico en Rusland. Een land waar de bevolking dan weer overloopt van de spontante vreugde over het regime is China.

    Wat ons echter bijzonder interesseert is de vraag van Ipsos naar hoe wij onszelf identificeren. Daaruit blijkt dat er een grote kloof gaapt tussen Vlaanderen en Wallonië. In Wallonië voelt 55 procent van de mensen zich in de eerste plaats Belg, gevolgd door wereldburger (een nieuwe creatie van McDonalds?), Europeaan en dan pas Waal (9%). In Vlaanderen daarentegen noemen de meeste mensen zich eerst Vlaming (45%) en daarna Belg (37%). Europeanen en wereldburgers krijgen elk 8%.

    U mag zelf de conclusies trekken.


    20-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voordracht rond voeding.
    Voordracht voeding en milieu

    Donderdag 21 oktober 2010 organiseert de Ardooise milieuraad, kortweg AMAR, een boeiende voordracht rond voeding en milieu.

     

    Geïnteresseerd?

    Dan ben je van harte welkom om 20u in zaal 't Hofland in Ardooie. Op fascinerende wijze belicht spreker van dienst Wim Tousseyn een aantal cruciale facetten van onze westerse voedingsgewoonten en gaat na welke de invloed er van is op het milieu. Hierbij heeft hij extra aandacht voor de impact van onze vleesconsumptie en kijkt hij samen met ons of we met een dagje veggie in de week het milieu een dienst kunnen bewijzen. Verwacht zeker geen saaie statistiek. Wim beperkt de cijfertjes tot een minimum en weet zijn boodschap vooral te brengen aan de hand van anekdotes, feiten, clichés en een snuifje humor. Samen met de gepaste hapjes en een lekker glaasje is deze voordracht hét recept voor een meer dan boeiende avond. Als toemaatje wordt onder de aanwezigen een mooi vegetarisch kookboek verloot! Een echte aanrader!




    18-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog een T.A.K reaktie.

    TaalAktieKomitee: "Dit is geen land meer"

    Het TaalAktieKomitee (TAK) ziet in de reacties van de Franstalige partijen op de nota van verduidelijker De Wever dat België niet langer kan blijven bestaan.
     
    De nota "werd quasi ogenblikkelijk van de hand gedaan door de Franstalige politieke klasse als een doorslagje van het N-VA programma. In Vlaanderen is men daarentegen van oordeel dat er verder onderhandeld moet worden. Excuseer? gaan we het minimumprogramma nog laten afzwakken?", zegt het TAK.
     
    "Het is de hoogste tijd dat ook in Vlaanderen werk wordt gemaakt van 'plan B'. En laat het a.u.b. meteen een plan V(laanderen) zijn, weg van België", aldus de Vlaams-nationalistische organisatie. (belga/sps)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.T.A.K aan het woord.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Koninklijk verduidelijker De Wever heeft gisteren met z'n nota duidelijkheid gebracht: dit is geen land meer.

    Z'n werkstuk met daarin:
    - minder dan de vooropgestelde fiscale autonomie,
    - een geleidelijk ingevoerde responsabilisering van de deelstaten,
    - extra geld voor Brussel dat slechts heel beperkt afhankelijk wordt gemaakt van beter bestuur
    - een werkgroep om de tweetaligheid in Brussel "efficienter" te maken
    - behoud van een drieledige staatsorganisatie
    - toegiften die het bijzondere taalstatuut van de zes nog iets meer bijzonder maken (inschrijvingsrecht, toevoeging van een Franstalig lid aan de Nederlandstalige kamers van de Raad van State)

    werd quasi ogenblikkelijk van de hand gedaan door de Franstalige politieke klasse als een doorslagje van het N-VA programma. In Vlaanderen is men daarentegen van oordeel dat er verder onderhandeld moet worden (excusser? gaan we het minimumprogramma nog laten afzwakken?). Eenzelfde breuklijn zien we in de media. De nota wordt in Vlaanderen ontvangen als een gedegen werkstuk met wel degelijk redelijk wat toegevingen; Franstalig belgië meent dan weer een poging te zien om te bewijzen dat een belgisch akkoord niet meer kan.

    Deze onmogelijkheid werd inderdaad bewezen, maar niet met voorbedachten rade zoals gesuggereerd wordt bezuiden de taalgrens.

    Het is de hoogste tijd dat ook in Vlaanderen werk wordt gemaakt van 'plan B'. En laat het aub meteen een plan V(laanderen) zijn, weg van België. Verder tijdverlies is zinloos!

    Afwijzing van Franstaligen is bijzonder dom (deredactie.be)
    N-VA wil tonen dat Belgisch akkoord niet kan (deredactie.be)

    Ecolo: partijdige en onevenwichtige nota
    cdH: unilaterale nota - PS: om te lachen
    FDF: een N-VA nota om te verwerpen

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je zou het worden.
    ALS JE HET AL NIET BENT.

    Ex-burgemeester Voeren: "Alle Vlamingen zijn nationalist"

    "Niet alle Vlamingen zijn flamingant, maar ze zijn allemaal nationalist". Dat zegt de Voerense oud-burgemeester Nico Droeven in de krant La Dernière Heure.

    "De Vlamingen willen af van de Walen. Ze verspreiden een beeld van Wallonië als zou het een lui en rot gewest zijn dat hen elke dag geld kost. Ze blijven herhalen dat ze zonder Wallonië nog rijker zouden zijn", benadrukte het gemeenteraadslid van de partij Retour aux Libertés (RaL), dat tussen 1988 en 1994 de burgemeesterssjerp droeg in de faciliteitengemeente Voeren.
     
    Onderhandelingen
    Over de politieke onderhandelingen denkt Nico Droeven dat "er pas een akkoord zal zijn als de Franstaligen alle voorwaarden van de N-VA aanvaarden". Hij zegt bovendien nieuwsgierig te zijn naar het compromisvoorstel dat N-VA-voorzitter Bart De Wever vandaag zal overhandigen aan de zeven onderhandelende partijen. "Volgens mij zal het 'imbuvable' ('niet te slikken' of 'onverteerbaar') zijn", meent Droeven.
     
    Voeren
    Droeven klaagt tot slot de vervlaamsing aan van Voeren. "Om de Voerenaars te vervlaamsen hebben ze hier enorme sommen geïnvesteerd sinds 2000". De huidige burgemeester en gecoöpteerd senator voor N-VA Huub Broers "heeft het gemeentepersoneel met vier of vijf vermenigvuldigd. We wanen ons in een stad", aldus Droeven. (belga/sam)

    17-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geef ons wapens .
    De haatkrant der bruxselse franco-bourgeoisie "Gazette des Mille Collines", pakte uit met een noodkreet van kolonel Luc Gennart.
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------

    Gennart is commandant van de luchtmachtbasis van Florennes, daar waar 's lands trots geparkeerd staat. En als er naft genoeg voorzien is mogen die F-16's bij maneschijn ook nog eens de lucht in.
    Soit, de noodkreet van boefer Luc: "De Flamouchen beslissen over alles in het leger". Ook zouden die vervloekte Vlamingen overwegen om de F-16's te "vertaxiën" naar een basis in Vlaanderen.
    Hij zegt het er niet bij, maar denkt het allicht, dat dat in het vooruitzicht is van Vlaanderen 's onafhankelijkheid, of wie weet, de nakende burgeroorlog. De artillerie staat ook al volledig in Vlaanderen geparkeerd (:o)
    Wat bij ons direct opkomt als we zoiets lezen, is het feit dat die francofone officieren geen voldoende Nederlands kennen of willen spreken. Maar wie zijn wij, hadden we vandaag niet datzelfde gedacht gelezen van Kurt Verwilligen, woordvoerder van Crembo, tot nader order (ook in 't Frans) minister van landsverdediging.

    PS: Maak a.u.b van de taalgrens een staatsgrens.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is dat de redding ?
    Tik op de titel en je weet alles.

    Lees letterlijk de compromistekst van Bart De Wever

    Nadat het Vlaamse stemmenkanon in de voorbije werkweek de kopstukken van zeven politieke families op de koffie vroeg, heeft hij nu in een tekst van 48 pagina's een reeks ultieme voorstellen op papier gezet. Volgens De Wever zullen die voorstellen elke partij pijn doen, ook de N-VA.

    In de tekst staat onder meer dat 45 procent van de personenbelasting naar de gewesten gaat. Hierdoor zou Vlaanderen 60 procent van zijn inkomsten zelf verkrijgen.

    Ook is er sprake van een solidariteitsmechanisme voor gewesten die het financieel moeilijk hebben en wordt de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde gesplitst. Inwoners van de faciliteitgemeenten zouden wel de mogelijkheid hebben om op Brusselse kieslijsten te stemmen.

    Na het antwoord van de zeven partijen zal De Wever maandag naar koning Albert II trekken zodat die hem van zijn verduidelijkingsopdracht kan verlossen.


    15-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goed voor Vlaanderen ?

    blikvanger
    Bart De Wever werkt volop aan een tekst. Zondag zal hij als koninklijk opdrachthouder deze tekst aan de 7 partijvoorzitters bezorgen. Tegen maandagmiddag verwacht hij hun antwoorden, om in de namiddag verslag uit te brengen bij de Koning. Het is de ambitie van Bart De Wever om “het best haalbare communautair akkoord” neer te schrijven dat met deze 7 partijen aan tafel te vinden is. Een akkoord met respect voor wat leeft ten zuiden én ten noorden van de taalgrens. Een akkoord dat tegemoet komt aan de breed gedragen Vlaamse roep naar verandering, maar ook aan de bekommernissen van de Franstalige partijen.

    14-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De winnaar is..............................
    Wereldkampioen Zdenek Stybar heeft donderdag de Kermiscross in Ardooie op zijn naam geschreven. De Tsjech klopte Sven Nys en Klaas Vantornout in de sprint. Niels Albert moest de drie leiders vroegtijdig laten gaan. Stybar is dit seizoen bezig aan een indrukwekkende reeks: hij won alle vijf crossen waar hij aan de start kwam.
    Vijf op vijf voor Stybar na sprintzege in Ardooie

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met Nijs en Wellens en de wereldkampioen.

    Het dorp staat nu reeds op stelten.

    cyclocross Ardooie


    13-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeker eens kijken.

    Doorbraak Televisie

    Wart Van Schel 13-10-2010

    Op http://www.doorbraak.org werd op woensdag 13 oktober "Doorbraak Televisie" gelanceerd. Via dit voor Doorbraak nieuwe medium hoopt Doorbraak een nieuw publiek aan te kunnen spreken.

    In de eerste bijdrage, die nu online staat, breekt Peter De Roover zich het hoofd over de vraag of hij het niet wil of niet kan. Wie? Elio Di Rupo. Om te weten waarover het gaat, zal u moeten doorklikken naar Doorbraak Televisie.

    Regelmatig zullen op deze pagina nieuwe filmpjes worden geplaatst. Veel kijkplezier!


    12-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij zijn klaar.

    Vlaamse Beweging wel klaar voor onafhankelijkheid.

    Guido Moons, voorzitter van de Vlaamse Volksbeweging, reageert in een interview in De Standaard van 12 oktober 2010 op de diagnose van diezelfde krant als zou de Vlaamse Beweging niet klaar zijn voor onafhankelijkheid. Hieronder het volledige interview.

    Het Vlaamse plan B

    'Knowhow al aanwezig'

    Een afgewerkt scenario voor de splitsing is er niet, maar de knowhow is er in Vlaanderen, zegt Guido Moons.

    Guido Moons, de voorzitter van de Vlaamse Volksbeweging (VVB), is het niet eens met de diagnose van De Standaard dat 'de Vlaamse beweging' geen plan B klaar heeft. 'Ik heb inderdaad geen scenario op mijn computer dat zomaar kan worden uitgeprint. Dat heeft ook geen zin: een splitsing zal evenzeer onderhandeld worden als een staatshervorming. Maar de onderdelen liggen klaar. De knowhow is er.'

    Moons is overigens blij: 'We hebben een nieuwe motor voor die gedachte in Vlaanderen: Elio Di Rupo. Hoe meer hij zegt dat Wallonië en Brussel klaar staan voor de scheiding, hoe meer hij zegt dat hij ons Brussel en de Vlaamse randgemeenten wil afnemen, hoe meer medestanders wij krijgen.'

    'Waar die onderdelen klaarliggen? Allez, komt mij niet vertellen dat wij als enigen daarmee bezig zijn. Een aantal instellingen, ook unitair Belgische zoals de vakbonden en de ziekenfondsen, hebben scenario's klaar. Ze zouden dom zijn als ze die niet zouden hebben.'

    'Instellingen vormen de eerste groep die een splitsing voorbereiden. Daarbij horen ook een reeks Vlaamse instituten: Zorgnet Vlaanderen en het kabinet van de Vlaamse minister-president reikten de knowhow aan voor een gedeeltelijke splitsing van de gezondheidszorg. De Vlaamse regering, Frank Vandenbroucke en de VDAB tekenden de scheiding van het arbeidsmarktbeleid uit.'

    'Een tweede groep bestaat uit degenen die al jaren - soms op emotionele gronden, soms op rationele - pleiten voor (meer) Vlaamse onafhankelijkheid of zelfstandigheid. Mijn eigen organisatie is sinds zijn congres van Kortrijk in de jaren negentig begonnen met de opbouw van die knowhow, ook economisch. In het kielzog daarvan zat het economisch verankeringsdebat dat voormalig Vlaams minister-president Luc Van den Brande aanzwengelde. Een grote stap voorwaarts was ook het manifest van de Groep in de Warande dat in 2005 macro-economisch aantoonde dat een splitsing van België de meest economische oplossing was voor alle Belgen. We hebben het Aktiekomitee Vlaamse Sociale Zekerheid dat al jaren cijfers verzamelt en blauwdrukken maakt. Talloze academici en organisaties leverden bijdragen: Mathias Storme over de juridische implicaties. Organisaties als Pro Flandria en de Marnixring. Ik vergeet er tientallen. Tal van N-VA'ers brachten gegevens aan over hoe Spaanse deelstaten als Catalonië tewerk gaan. De knowhow die de studiediensten en parlementsleden van partijen als N-VA en Vlaams Belang aanbrachten, kan ook niet worden onderschat.'

    'Recent is een nog een derde groep bijgekomen: de meer onafhankelijke studiecentra, zoals Vives in de KU Leuven dat objectief materiaal aanleverde over de financieringswet en over een eventuele splitsing van de staatsschuld. Er is ook de belangrijke studiedienst van de werkgeversorganisatie Voka.'

    Studiewerk garandeert niet altijd succes, erkent Moons. Over de overdracht van ontwikkelingssamenwerking naar de deelstaten - waarover tien jaar geleden beslist is - waren er veel studies. Maar die overdracht is niet gelukt. 'Maar intussen staan we ook weer tien jaar verder', zegt Guido Moons.

    De Standaard, 12 oktober 2010, p. 6 - Guy Tegenbos


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verjaardag in Ardooie.

    150 jaar Sint-Vincentius.

    ARDOOIE - Afgelopen zondag sloot woon- en zorgcentrum Sint-Vincentius zijn feestjaar rond de 150ste verjaardag af met een open dag op 10/10/10. In de voormiddag werd genoten van een aperitief en in de namiddag stond koffie met taart op het menu.

    11-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het spook B.H.V is er weer.

    BHV moet gesplitsts worden

    Guido Moons - Peter De Roover 11-10-2010

    Het nieuw verkozen parlement bezit de volheid van bevoegdheid, ook al is er nog geen regering. Het spreekt dan ook voor zich dat het zich kan - en volgens de Vlaamse Volksbeweging moet - buigen over de splitsing van BHV.

    De volksvertegenwoordiging moet van de situatie gebruik maken om de kieswetgeving in overeenstemming te brengen met de grondwet. Het Vlaamse voorstel kan rekenen op een meerderheid in de kamer en zou in een normale democratie dan ook snel kunnen worden goedgekeurd en uitgevoerd. Meteen zou dan een zware hindernis voor het vormen van een nieuwe regering geruimd worden. Aangezien er geen akkoord gevonden werd bij de regeringsonderhandelingen over deze zaak, roept de Vlaamse Volksbeweging alle Vlaamse partijen op zo snel mogelijk over te gaan tot het behandelen van het Vlaamse voorstel en tot de goedkeuring er van.

    Als de PS van mening is dat Vlaamse partijen zich niet te bemoeien hebben met de vraag welke Franstalige partijen mee mogen onderhandelen over een nieuwe regering, geeft het geen pas dat die partij zich nu bemoeit met de manier waarop Vlaamse partijen zich in het parlement gedragen in de zaak BHV. In een volwassen democratie beslist een meerderheid en chantage van de minderheid moet als ondemocratisch afgewezen worden.

    Guido Moons

    Algemeen voorzitter VVB

    Peter De Roover

    Politiek secretaris VVB

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het horen waard.

    'Het is niet duidelijk wat verduidelijkt moet worden'

    Pieter Bauwens 11-10-2010

    Peter De Roover in De Zevende Dag

    Politiek Secretaris en Erevoorzitter Peter De Roover geeft op De Zevende Dag op één duiding bij de communautaire actualiteit van de week. Kan Bart De Wever verduidelijken? En zo ja wat? Volgens Peter De Roover is de opdracht van Bart De Wever te vergelijken met palliatieve zorgen, zo kan het leven van de patiënt misschien een beetje verlengd worden...

    het interview van Peter De Roover door Yvan De Vadder is te zien op:

    http://www.deredactie.be/permalink/1.880742

    Verwijzingen


    10-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ongeval.

     

    Dodelijk ongeval in Ardooie

    • zondag 10 oktober 2010,
    ARDOOIE - Zondagmiddag is de 62-jarige Izegemnaar W.V. omgekomen bij een verkeersongeval in Ardooie. De man reed rond half drie de Vernagelingstraat uit en wilde de Izegemsestraat opdraaien, toen hij werd aangereden door de 43-jarige J.V. uit Meulebeke.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De moeite waard.
    Steun de studenten met uw aanwezigheid.


    08-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meisjes,zeker doen.

    Laat die kans niet voorbij gaan.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alles vanaf nul.
    Staatshervorming zit muurvast
    Het mislukte overleg over de staatshervorming is niet meer op gang gekomen. Nu hoopt de Waalse liberale voorman Reynders aan bod te kunnen komen. Hij vindt dat zijn MR sociaal-economisch gezien dicht bij alle Vlaamse partijen staat en wil in onderhandelingen eerst gaan bekijken wat de partners nog samen op het federale vlak willen doen. Reynders wil best een verregaande staatshervorming die het zwaartepunt verplaatst naar de "deelstaten", die dan meer fiscale autonomie zouden krijgen. En hij wil Brussel uitbreiden. Bron: HLN

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belachelijk.

    Wielerbond Vlaanderen moet Vlaamse leeuw uit logo halen

    Pieter Bauwens 08-10-2010

    Het Laatste Nieuws (8/10/2010) meldt dat de Wielerbond Vlaanderen van de Vlaamse overheid de Vlaamse leeuw uit het logo moet verwijderen. Tot verbijstering van de Wielerbond Vlaanderen. "Sinds 2002 stond die leeuw in ons logo", zegt voorzitter Jean Brebels in HLN. " Het probleem is dat de Wielerbond Vlaanderen de gestileerde Vlaamse Leeuw gebruikte die de Vlaamse overheid ook gebruikt. En die leeuw is door de Vlaamse overheid gedeponeerd als merk en mag enkele door de Vlaamse overheid gebruikt worden. Het gevolg? Er staat nu geen leeuw meer in het logo van de Wielerbond Vlaanderen. De Leeuw die op Vlaggen staat is vrij te gebruiken, maar dat lukte volgens de Wielerbond Vlaanderen niet. "We hadden net voor die gestileerde versie gekozen omdat je die makkelijk in het klein kan afdrukken op lidkaarten. De leeuw van de vlaggen is veel te wild en onscherp. Drukken we die op een lidkaart, dan zie je enkel een zwart vlekje. We hebben nu dus noodgedwongen de leeuw moeten laten varen. Er is intussen al een nieuw logo. Het is een ovaal wiel geworden met onze naam. Ook mooi, maar iets minder Vlaams natuurlijk."

    06-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Programma niet verlogen a.u.b !

    Verschenen in De Standaard op 5 oktober

    Een zwarte piet… is er niet

    Peter De Roover, Politiek secretaris Vlaamse Volksbeweging 05-10-2010

    Bart De Wever heeft de stekker uit de formatie getrokken

    Het is zo ver. De N-VA heeft de stekker uit de heilloze onderhandelingen getrokken. Het was al weken duidelijk dat hét momentum – als het al ooit bestond – voorbij was. Twee krantenkoppen ter illustratie. “Di Rupo klaar om N-VA ultiem aanbod te doen” (De Morgen, 21 augustus 2010); “N-VA werkt ‘finaal bod’ voor Di Rupo uit” (De Standaard, 13 september 2010). Omdat niemand de indruk durfde wekken tijd te willen verliezen, was iedereen druk doende tijd te verspelen.

    De volgende dagen wordt de zwarte piet uitgedeeld. Kandidaat nummer 1 mét stip: Bart De Wever. Volgens het gros van het (ook Vlaamse) commentariaat rest slechts de vraag: “wil hij niet of kan hij niet?” De PS deed wél erg haar best en keek niet op een inspanning meer of minder.

    De tweede vaststelling klopt, de eerste niet. De Wever had, in overeenstemming met zijn verkiezingsprogramma, naar de onderhandelingstafel kunnen komen en eisen dat a) alle bevoegdheden naar de deelstaten gaan, waarop die beslissen wat ze samen doen binnen de federatie; b) het Brussel gewest een ondergeschikt statuut krijgt ten opzichte van de twee andere gewesten; c) alle belastingen naar de deelstaten gaan, waarop die de Belgische overheid met dotaties financieren. Kortom, hij had een Copernicaanse omwenteling kunnen eisen.

    Deed hij niet. De N-VA stapte mee in de logica van de klassieke staatshervormingen en beperkte haar ambitie tot het afdwingen van één van de betere uit de reeks. Wie onbevooroordeeld bekijkt wat er allemaal op tafel lag, weet dat de N-VA in haar zoektocht naar een compromis tot op het tandvlees is gegaan.

    Ook de PS legde een stuk weg af en ging verder dan kon verwacht worden. Maar zelfs met twee uitermate soepele kopstukken, bleek het water veel te diep. De mythe dat een akkoord binnen handbereik lag, komt haast lachwekkend over. Welke financiering? Nieuwe bevoegdheden voor gewesten of gemeenschappen? Hoe(veel) Brussel herfinancieren? Wat houden de afgesproken bevoegdheidsoverdrachten echt in? Stuk voor stuk onbeantwoorde vragen. En dan voegt Paul Magnette daar in de weekeindkrant aan toe: “Het zal zeer, zeer moeilijk zijn om een vergelijk te vinden tussen de N-VA en de PS over een sanering van 22 miljard.” Dat kernprobleem werd zelfs nog niet aangesneden.

    Dat de onderhandelingen mislukten, is een overwinning voor de democratie. De verkiezingsuitslag was inhoudelijk zo verschillend in noord en zuid dat een akkoord maar haalbaar was als één van de twee winnaars fundamenteel kiesbedrog zou plegen. Noch di Rupo, noch De Wever verdienen de zwarte piet. Ze hebben hun mandaat van de kiezer tot op de rand van het oorbare geïnterpreteerd en toch bleef de afstand onoverbrugbaar.

    En nu?

    We kunnen de verkiezingsuitslag natuurlijk voor het gemak hereininterpretieren in de stijl van: de N-VA-kiezer heeft geen boodschap aan het programma van die partij en wil liever een slecht akkoord (gemeten naar de maatstaven van de N-VA) dan geen akkoord. Men zou dat overigens ook kunnen zeggen voor de PS en die partij aanmanen om maar gewoon in het Vlaamse verhaal te stappen. Doen alsof de uitspraak van de kiezer naar goeddunken kan geïnterpreteerd worden, is vanuit democratisch oogpunt bijzonder onzindelijk, maar zorgt natuurlijk wel voor een doorbraak.

    Er bestaat een meer fatsoenlijke oplossing, te weten nieuwe verkiezingen uitschrijven. De kaarten zoals ze nu liggen, bieden geen oplossing. De gecombineerde Belgische stembuswens uitvoeren is moeilijker dan de kwadratuur van een cirkel berekenen. Noch de verkiezingsbelofte van De Wever (méér Vlaanderen, met behoud van een stuk België), noch die van Di Rupo (het status quo in essentie bewaren) vinden een meerderheid. Een zwarte piet is er dus niet, of het zou de kiezer moeten zijn. Die heeft echter per definitie gelijk, al mag die wel van mening veranderen bij een nieuwe stembusslag.

    Maar dan moeten aan de kiezer wel twee duidelijke vragen voorgelegd worden. In noord en zuid luiden ze identiek: a) moeten de deelstaten fundamenteel meer zelfbestuur krijgen (copernicaans, systemisch, ...), alleen als het kan binnen België of b) moet België behouden blijven tot elke prijs.

    Kiezen ze beiden voor a) of beiden voor b), dan kan België zich redden (naargelang in een totaal nieuwe vorm of niet). Kiest Vlaanderen voor a) en Wallonië voor b) dan kan de nieuwe regering het confederale eisenpakket gewoon uitvoeren. Kiest Vlaanderen onverwacht voor b) en Wallonië voor a), dan vindt de Vlaamse kiezer zich in elke oplossing.

    Zo eenvoudig kunnen we uit de impasse geraken; gewoon even “out of the box” denken.


    04-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe start.
    De N-VA heeft zonet de stekker uit de lopende onderhandelingen getrokken. Volgens de partij bracht het werk in de Highlevel groep geen vooruitgang, meer zelfs, bepaalde partijen knabbelen stelselmatig aan hetgeen al eerder werd bereikt. Verder onderhandelen op deze manier heeft geen zin en dus moet er een nieuwe start komen.

    We moeten opnieuw van nul herbeginnen (standaard.be)

    Een nieuwe start is misschien een goed idee ... maar laat ons misschien eerst duidelijk afspreken wat we (voorlopig) wel nog samen gaan doen en wat niet. Het zou wel eens kunnen zijn dat het lijstje 'samen' zo klein is geworden dat we eigenlijk beter over iets heel anders zouden beginnen praten. Wie durft?

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krachten bundelen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VLAANDEREN
    uw overvloed is op aan het drogen
    ge wordt door parasieten leeggezogen
    uw regeerders stuwen u naar beneden
    weer terug naar uw grauwe verleden

    zal er ooit eens iemand op gaan staan
    om de hand aan de ploeg te slaan
    of om het zwaard te hanteren
    om onze vrijheid te forceren?

    zal men in eendracht uw lof nog zingen
    kan men alle krachten nog eens dwingen
    samen voor onze vrijheid te gaan
    en te scheiden van die bedelende haan?

    Gedicht :Johan v.d.b

    02-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oproep van de studenten.
    Eventjes gaan luisteren kan geen kwaad.


    01-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cultuurprijs 2010.

    Cultuurtrofee

    ARDOOIE - Ook dit jaar lauwert de gemeente Ardooie een persoon of vereniging die een bijzondere culturele prestatie heeft neergezet. Als jij iemand kent die deze trofee verdient, dan kun je nog tot 31oktober een kandidatuur indienen bij de dienst cultuur.

    Winnaars Cultuurtrofee
    2009: Lucien Van Acker
    2008: KMMA Sint-Cecilia Ardooie
    2007: niet toegekend
    2006: André Callewaert
    2005: Sint-Maartenscomité
    2004: Arko-Dorpstheater
    2003: Noël Hollevoet
    2002: KMMA Sint-Cecilia Ardooie
    2001: niet toegekend
    2000: Roger Debusschere - Georgette Populier
    1999: Jan David
    1998: Hugo Pottie
    1997: Eric Neyrinck
    1996: Antoon Verhaeghe
    1995: Noël Desmet
    1994: Jules Decock
    1993: Piuskoor
    1992: Sint-Maartenscomité
    1991: Eugene Govaere
    1990: Marcel Coysman

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pesten in Komen.
    Taal-pesterijtjes in Comines
    Het plaatsje Comines-Warneton ligt op de taalgrens in de kleine Waalse enclave binnen Vlaanderen. Het heeft een Vlaamse basisschool die perfect geaccepteerd is door de Waalse bevolking, al zijn er wel pesterijen van de burgemeester. Zoals wegwerkzaamheden voor de deur op de eerste schooldag, het voetpad dat opeens stopt voor de school en even verder weer doorloopt, en een kaartje van alle scholen in de gemeente, waar deze Vlaamse school op ontbreekt, terwijl de leerlingen voor 90% Waaltjes zijn die tweetalig willen worden. Dat staat in een artikel in het Nederlandse opinieblad De Groene.
    -------------------------------------------------------------------------------------


    Foto

    WELKOM OP MIJN BLOG.
    Foto

    Foto

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Klik op de op leeuw aub
    Foto


    Nieuws Politics

    Foto

    Archief per maand
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!