Foto
Foto
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een en woon in (VLAANDEREN .) en mijn beroep is Gepensioneerd..
Ik ben geboren op 09/02/1939 en ben nu dus 85 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Raad eens ?.
Inhoud blog
  • Cultuur in Vlaanderen.
  • Sluit U ook aan ?
  • Uitnodiging cultuur.
  • Uitnodiging VL@S Ardooie.
  • Ook in 2023.
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Mijn favorieten
  • VVB-Ardooie-Koolskamp
  • Vlaanderen-Flanders
  • Meervoud
  • The Brussels Journal
  • Taal Aktie Komitee.
  • Vlaamse boeken.
  • Wandelen voor Vlaanderen.
  • Vlaamse Aktieve Senioren.
    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • N-VA Ardooie-Koolskamp.
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Sprokkels,mijmeringen en bedenkingen .

    20-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marktrock Leuven.
    Heb jij zin om Marktrock anders mee te maken? Als steward, dynamische cocktailshaker of standhouder van onze VVB-stand? De VVB ondersteunt het idee om Marktrock gratis te houden voor een breed publiek en in het bijzonder de wil om podia aan te bieden aan aanstormend muzikaal talent van eigen bodem. Van vrijdagavond 9 tot en met zondagavond 11 augustus kan je ons vinden op de Vismarkt in Leuven. Wie tot in de late uurtjes meedraait moet zich geen zorgen te maken: er is mogelijkheid tot overnachting. Buiten de exotische drankjes vind je op onze stand info over onze ICEC-partners uit Catalonië, Baskenland, Schotland..., die samen met ons voor 30 maart één miljoen handtekeningen verzamelen voor Europees recht op "Self determination" (zelfbeschikkingsrecht/onafhankelijkheid). Wie zin heeft in leuke contacten en werken in een gezellige Vlaamse sfeer neemt snel contact op met : Dieters Delrue : 0486/91.35.21. Michael Discart: 0477/57.80.16. Met Vlaamse groeten, Bart De Valck (provinciaal voorzitter Vlaamse Volksbeweging vzw)

    19-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Citaat.
    Er zijn veel mensen aan politiek gestorven,doch slechts weinig politici.
    Jean de Boisson;

    12-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaams Nationale feestdag in Ardooie.

    In Ardooie moeten we niet lang zoeken naar leeuwenvlaggen. Een deel van de Brugstraat kleurde bijna zwart-geel.Ook in de Oude Lichterveldsestraat,Cauwestraat,Watervalstraat ,Sprietstraat ,Stationstraat,e.a wapperde de leeuw aan private woningen.
    En met het parkconcert was het feest kompleet.Nu nog het 11 julifeest van de N-VA, een fietstocht en daarna een B.B.Q ,meer met dan niet zijn zeker,ofwel,als ik denk wat er gebeurde een 15 a 20 jaar geleden.

    Drukker Luc Vanhecke, die ook nog toevallig in het geboortehuis van Cyriel Verschaeve woont, komt vrank en vrij voor zijn mening uit.

    Zelfstandigen

    ‘Ik weet dat er tijden waren, na de oorlog, dat het niet hoorde om de Vlaamse vlag uit te hangen. Maar de tijden zijn veranderd. Veel zelfstandigen durven geen kleur bekennen, ik wel. Ik ben flamingant en waarom zou ik mij daarvoor moeten schamen? De vlag is voor mij het symbool van een volk dat erkend wil worden. Ik ben trouwens voorstander van de republiek Vlaanderen’, zegt Luc Vanhecke. ‘Veel zelfstandigen durven geen kleur bekennen, ik wel’, zegt drukker Luc Vanhecke.
    Bron en foto / Het Nieuwsblad.


    07-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook in Ardooie .
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Ardooie feest op 11 juli
    ARDOOIE - De Vlaamse feestdag zal ook in Ardooie gevierd worden. Er gaat een volksfeest do ...
        Lees meer »  

    04-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koningskwestie ?

    Monarchie rijmt niet op democratie

    aanvulling 11 juliboodschap

     

    Monarchie rijmt niet op democratie !

    Met de actualiteit van de jongste uren voor ogen kan het niet anders dan dat de VVB een belangrijk post scriptum toevoegt aan de 11 juli-verklaring van dit jaar.

    De VVB is het volmondig eens met Albert II: we zijn het koningschap moe!

    Er is echter wel een klein interpretatieverschil: volgens de Vlaams-nationale drukkingsgroep mag de monarchie definitief afgevoerd worden. Immers, monarchie rijmt niet op democratie. Anno 2013 beleven we in dit land een volslagen anachronisme dat de leiding van een staatsbestel bepaald wordt door een quasi middeleeuwse erfopvolging.

    Wel geeft de VVB toe dat met het aantreden van de nieuwe monarch, die zijn bijna fysieke afkeer voor alles wat van ver of dichtbij te maken heeft met een mogelijk scheiding van België, er zich misschien wel onverhoopte perspectieven zullen aan bieden voor de voorstanders van Vlaamse onafhankelijkheid. Een onafhankelijkheid, die dan eindelijk concreet gestalte kan krijgen in een democratische Vlaamse republiek.

    Namens de Vlaamse Volksbeweging, Guido Moons, algemeen voorzitter


    03-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tekenen a.u.b ,nu doen.

    Europese handtekeningencampagne treedt in volle voetlicht

    11 juliboodschap VVB

    steven vergauwen 02-07-2013

    Europese handtekeningencampagne treedt in volle voetlicht

    De Vlaamse Volksbeweging hield een persconferentie om de Europese handtekeningenactie voor ‘het recht op zelfbeschikking van de Europese volkeren’ te lanceren . Deze petitie is de aanloop naar een grote gezamenlijke Europese manifestatie in Brussel op zondag 30 maart 2014, een goede twee maanden voor de federale, Vlaamse en Europese verkiezingen. De Vlaamse Volksbeweging zal samen met haar Europese partnerorganisaties binnen ICEC in Catalonië, Schotland en in nog veel andere gebieden binnen de EU minimum één miljoen Europese handtekeningen verzamelen.

    Wat Is ICEC?

    ICEC staat voor International Commission of European Citizens en is bedoeld als een verzameling van vertegenwoordigers uit socio-culturele, economische en politieke middens uit alle Europese hoeken. Academici, zakenmensen, kunstenaars, politiek actieve organisaties maken er deel van uit. Ook politieke partijen werken hier aan mee.

    Deze Europese campagne startte in alle luwte op 1 april van dit jaar. Ondertussen hebben al zo’n honderdvijftigduizend personen de petitie getekend. U kan via de Nederlandstalige toegangspoort www.zelfbeschikking.eu terecht op deze Europese website.

    Wat is het doel?

    De Europese wetgeving negeert het universeel recht op zelfbeschikking. Dat is struisvogelpolitiek. In 2014 houden de Schotten hun referendum, Catalonië maakt plannen voor 2015. Als voorstanders van Vlaamse onafhankelijkheid kijken we ook met meer dan alleen maar interesse uit naar wat er zal gebeuren na de Vlaamse verkiezingen van juni 2014. Hoe zal de Europese Commissie reageren op een mogelijke onafhankelijkheidsverklaring in een van bovenvermelde landen? De EU heeft zich immers ook te houden aan de universele mensenrechten. We willen dat de Europese Commissie dit recht bespreekt, behandelt en inschrijft in de Europese wetten.

    11 juli

    De voorstelling van deze campagne zit vervat in de 11 juliboodschap van de VVB. De binnenlandse actualiteit, de noodzaak van een soevereine staat met vaste grenzen, het belang van een groene en Vlaamse Gordel rond Brussel, het nieuwe nationale voetbalstadion... Dit alles komt aan bod in de 11 juliboodschap van de VVB, gebracht door afscheidnemend nationaal voorzitter Guido Moons. U vindt deze boodschap onderaan deze tekst. Daarnaast kwamen ook Paul Van Cappellen (binnen de VVB verantwoordelijk voor Europa) en Jean-Pierre Rondas aan het woord. Zijn verklaring “Waarom ik teken?” verschijnt binnenkort op de webstek van Doorbraak (www.doorbraak.be ) .


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.I.C.C.E.C handtekeningen.

    Kort genoteerd

     
    03-07-2013

    OVV schaart zich achter ICEC-campagne
    Het Algemeen Bestuur van het OVV (Overlegcentrum Vlaamse Verenigingen) kwam maandag 1 juli samen en schaarde zich in groten getale achter de Europese handtekeningencampagne van ICEC en de VVB. Alle info via www.zelfbeschikking.eu .
    Een aktie voor op de 11 Julivieringen.Wij doen mee,U ook ?

    01-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegijzeld dorp ?
    ENECO TOUR - Aankomst en start in Ardooie

    Eneco TourDe ENECO Tour is dit jaar aan zijn 9de editie toe. Als trouwe partner mag Ardooie terug deze exclusievewielerwedstrijd organiseren met een aankomst op maandag 12 augustus en start op dinsdag 13augustus.

    Net zoals vorige jaren zullen de grootste wielersterren ook nu weer van de partij zijn, met alsspeciale naam op de deelnemerslijst, de koning van de voorjaarsklassiekers, Fabian Cancellara. Dit jaar start de Eneco Tour met een eerste etappe in de kustgemeente Koksijde om na 147,4 km en eenplaatselijke ronde te finishen in de Stationsstraat van Ardooie, waar eerder Tom Boonen (2008), Tyler Farrar(2009), André Greipel (2010-2011) en Svein Tuft (2012) de ritwinst behaalden.

    Met een sterk deelnemersveld,een gevarieerd parcours en een spannend wedstrijdverloop belooft het een interessante en wervelendewielershow te worden.Iedereen kan zijn eigen favorieten komen aanmoedigen en genieten van de ambiance rondom dit topevenement. De wedstrijd kan gevolgd worden op een reuzengroot scherm ter plaatse. Ook aan de thuisblijverswordt gedacht. Sporza zendt iedere etappe uit.

     

    Traditiegetrouw organiseert de gemeente Ardooie op maandag 12 augustus samen met enkele sponsorse en VIP-arrangement. Dit VIP-gebeuren in de evenementenhal "De Ark" start om 12u met een uitgebreidereceptie, gevolgd door een feestelijk buffet en dessert.Vanaf 13u30 gaat het VIP-tourcafé open met uitgebreide eet- en drankgelegenheid. Kaarten hiervoor kunnenin het gemeentehuis aangekocht worden.

     

    Eneco KidsrideDe wielerliefhebbers kunnen ook hun hart ophalen bij de start opdinsdag 13 augustus, want dan worden op het Polenplein de renners aan het grote publiek voorgesteld.Ook dit jaar kunnen onze jonge wielerfans zelf meedoen aan een etappevan de Eneco Tour tijdens de Eneco KidsRide, een sportieve uitdaging voor kinderen tussen 7 en 12 jaar. Samen met enkele wielerkampioenenwordt het laatste stukje van het officiële wedstrijdparcours afgelegd.Vorig jaar mochten we 120 kinderen inschrijven. De Eneco KidsRide is geen wedstrijd, deelnemen is het belangrijkst!

    Voor en na de Eneco KidsRide zijn de kinderen welkom in de uniekeEneco KidsArea vlakbij de finish. Hier kan men genieten van leuke attracties. Er zijn ook tal van toffe prijzen te winnen, iedereen krijgt een leukeherinnering aan zijn/haar deelname aan de Eneco KidsRide en enkele gratis drankjes. Men staat ook meteenop de eerste rij wanneer de profrenners aankomen en strijden om de overwinning. Niet te missen dus!

    Gelieve er rekening mee te houden dat er een parkeerverbod zal zijn op heel het parcours en langs enkele omliggende straten.

    Eneco Tour plan

      www.enecotour.com

       





      Foto

      WELKOM OP MIJN BLOG.
      Foto

      Foto

      Gastenboek

      Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


      Foto

      Klik op de op leeuw aub
      Foto


      Nieuws Politics

      Foto

      Archief per maand
    • 02-2023
    • 01-2023
    • 12-2022
    • 11-2022
    • 10-2022
    • 09-2022
    • 08-2022
    • 07-2022
    • 06-2022
    • 05-2022
    • 04-2022
    • 03-2022
    • 02-2022
    • 01-2022
    • 12-2021
    • 11-2021
    • 10-2021
    • 09-2021
    • 08-2021
    • 07-2021
    • 06-2021
    • 05-2021
    • 04-2021
    • 03-2021
    • 02-2021
    • 01-2021
    • 12-2020
    • 11-2020
    • 10-2020
    • 09-2020
    • 08-2020
    • 07-2020
    • 06-2020
    • 05-2020
    • 04-2020
    • 03-2020
    • 01-2020
    • 12-2019
    • 11-2019
    • 10-2019
    • 09-2019
    • 08-2019
    • 07-2019
    • 06-2019
    • 05-2019
    • 04-2019
    • 03-2019
    • 02-2019
    • 01-2019
    • 12-2018
    • 11-2018
    • 10-2018
    • 09-2018
    • 08-2018
    • 07-2018
    • 05-2018
    • 04-2018
    • 03-2018
    • 02-2018
    • 01-2018
    • 12-2017
    • 11-2017
    • 10-2017
    • 09-2017
    • 08-2017
    • 07-2017
    • 06-2017
    • 05-2017
    • 04-2017
    • 03-2017
    • 02-2017
    • 01-2017
    • 12-2016
    • 11-2016
    • 10-2016
    • 09-2016
    • 08-2016
    • 07-2016
    • 06-2016
    • 05-2016
    • 04-2016
    • 03-2016
    • 02-2016
    • 01-2016
    • 12-2015
    • 11-2015
    • 10-2015
    • 09-2015
    • 08-2015
    • 07-2015
    • 06-2015
    • 05-2015
    • 04-2015
    • 03-2015
    • 02-2015
    • 01-2015
    • 12-2014
    • 11-2014
    • 10-2014
    • 09-2014
    • 08-2014
    • 07-2014
    • 06-2014
    • 05-2014
    • 04-2014
    • 03-2014
    • 02-2014
    • 01-2014
    • 12-2013
    • 11-2013
    • 10-2013
    • 09-2013
    • 08-2013
    • 07-2013
    • 06-2013
    • 05-2013
    • 04-2013
    • 03-2013
    • 02-2013
    • 01-2013
    • 12-2012
    • 11-2012
    • 10-2012
    • 09-2012
    • 08-2012
    • 07-2012
    • 06-2012
    • 05-2012
    • 04-2012
    • 03-2012
    • 02-2012
    • 01-2012
    • 12-2011
    • 11-2011
    • 10-2011
    • 09-2011
    • 08-2011
    • 07-2011
    • 06-2011
    • 05-2011
    • 04-2011
    • 03-2011
    • 02-2011
    • 01-2011
    • 12-2010
    • 11-2010
    • 10-2010
    • 09-2010
    • 08-2010
    • 07-2010
    • 06-2010
    • 05-2010
    • 04-2010
    • 03-2010
    • 02-2010
    • 01-2010
    • 12-2009
    • 11-2009
    • 10-2009
    • 09-2009
    • 08-2009
    • 07-2009
    • 06-2009
    • 05-2009
    • 04-2009
    • 03-2009
    • 02-2009
    • 01-2009
    • 12-2008
    • 11-2008
    • 10-2008
    • 09-2008
    • 08-2008
    • 07-2008
    • 06-2008
    • 05-2008
    • 04-2008
    • 03-2008

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto


      Blog tegen de regels? Meld het ons!
      Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!