Foto
Foto
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een en woon in (VLAANDEREN .) en mijn beroep is Gepensioneerd..
Ik ben geboren op 09/02/1939 en ben nu dus 85 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Raad eens ?.
Inhoud blog
  • Cultuur in Vlaanderen.
  • Sluit U ook aan ?
  • Uitnodiging cultuur.
  • Uitnodiging VL@S Ardooie.
  • Ook in 2023.
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Mijn favorieten
  • VVB-Ardooie-Koolskamp
  • Vlaanderen-Flanders
  • Meervoud
  • The Brussels Journal
  • Taal Aktie Komitee.
  • Vlaamse boeken.
  • Wandelen voor Vlaanderen.
  • Vlaamse Aktieve Senioren.
    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • N-VA Ardooie-Koolskamp.
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Sprokkels,mijmeringen en bedenkingen .

    28-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.V.V.B en Schotland.

    VVB in Terzake over Schotland

    Secretariaat 28-11-2013

    Naar aanleiding van de blauwdruk die de Schotse regering voorstelde voor de onafhankelijkheid van Schotland ging Terzake op zoek naar reacties, onder meer bij de Vlaamse Volksbeweging. Het was Steven Vergauwen die namens de VVB commentaar leverde bij het ruim 650 bladzijden tellende document. De uitzending is terug te vinden via onderstaande link. De bijdrage over Schotland begint na 15'25".

    Verwijzingen

    • TZ_131126 - Terzake over Schotse onafhankelijkheid

     


    21-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geschenken voor 2014.

    Geef je kerst een Vlaamse toets

    steven vergauwen 20-11-2013

    Met het nieuwe jaar in zicht, breekt ook de tijd van de kerst- en nieuwjaarskaarten aan. Wij bieden de kans om origineel uit de hoek te komen met de zelfontworpen VVB-postzegel. De zegel, met een frankeerwaarde 1, geeft kaarten en andere briefwisseling een origineel en Vlaams cachet. Per vel van 20 zegels betaal je € 20. Nog op zoek naar een aantrekkelijk geschenk? Ons kerstpakket boeken kan je hierbij helpen. Het is een gunstaanbod dat even tijdelijk als aantrekkelijk is. Vier boeken t.w.v. € 48 kan je nu bestellen voor € 29 (wie komt afhalen in Berchem, betaalt slechts € 20). Wat zit er in het aanbod? 1. Een Troon in Brussel. Het ontluisterende standaardwerk over de Von Saksen-Coburgers. Een must in dit o zo monarchistische jaar. 2. Wat met Brussel? Razend actueel, nu weer eens blijkt dat Brussel het knelpunt zal zijn bij een opdeling van België. 3. 50 jaar Vlaams bewegen. In het jaar waarin VVB’er Wilfried Maertens als Belg stierf, biedt de geschiedenis van de VVB een boeiende kijk op een bewogen verleden. 4. Argumenten Pro Belgica. De klassieker die het als geschenk altijd doet. De ideale opener voor een gezellig gesprek over ons geliefde vaderland. Postzegels en/of kerstpakket kan je bestellen via onze webwinkel (www.vvb.org/winkel). Wie over geen internet beschikt, kan uiteraard ook telefoneren (03 320 06 30), faxen (03 366 60 45) of schrijven naar ons secretariaat (Passendalestraat 1a, 2600


    20-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JAMMER.
    WELKOM  IN  DE  VLAAMSE  BEWEGING.

    Frank Vanhecke stapt uit de politiek. Dat heeft hij gezegd in het VRT-programma Villa Politica. Sinds zijn ontslag bij Vlaams Belang in 2011 zetelde hij als onafhankelijke in het Europees Parlement.

    Vanhecke zet na de verkiezingen van 2014 een punt achter zijn 20-jarige politieke carrière. Met zijn verklaring weerspreekt hij ook de speculaties over een overstap naar N-VA.

    "Ik heb twee jaar geleden om zeer principiële redenen ontslag genomen bij Vlaams Belang", zei Vanhecke in Villa Politica. "Ik ben partijloze. En de consequentie daarvan is dat ik geen plaats meer heb bij de kieslijsten."

    Nuttige Vlaams-nationale stem

    De ex-Vlaams Belanger benadrukt dat zijn hart en verstand op dit ogenblik bij N-VA ligt, maar dat een overstap niet aan de orde is. Tijdens het vraaggesprek noemde hij een stem voor Bart De Wever 'een nuttige Vlaams-nationale stem'.

    Vanhecke wil wel aan politiek blijven doen zonder mandaat. Hij zegt dat hij een actieve rol wil spelen binnen de Vlaamse Beweging. Desgevraagd wilde Vanhecke niets kwijt over de samenstelling van de kieslijsten bij Vlaams Belang. Groot gelijk.


    19-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor West-Vlaanderen.
    Samen op weg naar goedkopere groene energie.
    ------------------------------------------------

    Wil jij besparen op je energiefactuur? En wil je daarbij ook je steentje bijdragen tot een beter milieu? Doe dan mee met de groepsaankoop 100% groene stroom van de Provincie West-Vlaanderen.

     

    Ook onze gemeente ondersteunt dit initiatief. Vanaf 1 december 2013 tot 31 januari 2014 kan je vrijblijvend en zonder enige aankoopverplichting inschrijven.


    Maandelijks betaal je een energiefactuur. Heb je er al eens bij stilgestaan dat je op deze uitgave kan besparen? Uiteraard door minder energie te verbruiken maar ook door bewust je energieleverancier te kiezen.


    Veel werk? Toch niet.

    De provincie West-Vlaanderen biedt aan al haar inwoners de mogelijkheid aan om in te stappen in een groepsaankoop van 100% groene stroom. Jij hoeft je alleen maar in te schrijven vóór 31 januari 2014.

     

    Je kan inschrijven voor elektriciteit en/of gas. Zo bied jij je samen met heel veel andere inwoners aan als één aantrekkelijke klant op de energiemarkt. Energieleveranciers kunnen op de online veiling begin februari 2014 hun beste bod doen. Je hoeft dus zelf geen prijzen te vergelijken. Na de veiling krijg je een persoonlijk aanbod van de goedkoopste energieleverancier van de veiling, pas dan beslis je of je van energieleverancier verandert. Sinds september 2012 moet je ook geen verbrekingsvergoeding meer betalen bij het vroegtijdig opzeggen van je contract.


    Stap voor stap begeleiding

    De provincie en de gemeente Ardooie zullen je hierbij stap voor stap begeleiden. De inschrijvingen worden verzameld via www.samengaanwegroener.be. Je vindt er ook een antwoord op de veelgestelde vragen. Na de veiling begin februari krijg je een gepersonaliseerd aanbod. pas dan beslis je of je op hetnieuwe aanbod ingaat.


    Voor wie

    Alle particulieren kunnen gratis deelnemen. Daarnaast ook bedrijven met een jaarverbruik beperkt tot 50.000 kWh elektriciteit in laagspanning en 100.000 kWh gas.

    Bedrijven met een hoger verbruik en hoogspanningsklantenkunnen terecht bij de groepsaankoop van de provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (pOM) West-Vlaanderen. Deze groepsaankoop is echter niet gratis.


    Inschrijven

    Neem je laatste eindafrekening (12 maanden) van elektriciteit en/of aardgas bij de hand en schrijf je onlinein op www.samengaanwegroener.be (doorklikken op provincie West-Vlaanderen). Inschrijven kan tot 31 januari 2014.

     

    samengaanwegroener


    Let op: ook wie bij een vorige editie heeft deelgenomen aan de groepsaankoop moet opnieuw inschrijven.

    Heb je geen toegang tot het internet, dan helpt de gemeente je graag verder. Iedere woensdagvoormiddag van 9 tot 12 uur kunt u terecht op het Woonloket in het Sociaal Huis, Marktplein 1 te Ardooie. Breng je laatste jaarafrekening van elektriciteit en aardgas mee, zodat we alle gegevens meteen bij de hand hebben.
    Contact: Woondienst regio Roeselare - ahommez@roeselare.be - 0474/933 558



    18-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De grote oorlog;
    Zeker eens gaan kijken als je in Antwerpen bent.

    15-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaggen voor Vlaanderen.

    Vlaamse Duinencross Koksijde, (23-11-2013 09:00:00 )

    Een goede wind zorgde ervoor dat de VVB volgende week zaterdag 23/11 weer present kan zijn op de Duinencross te Koksijde (UCI Worldcup). In onze stand zullen we er onze 'basisprodukten' ic actievlaggen, sjaals en mutsen aanbieden. Zin om dit unieke evenement bij te wonen en tegelijkertijd onze boodschap weer wat meer te verspreiden? Neem dan als de bliksem contact op met stafmedewerker Jo Van Bever!
    Parcours Robert Vandammestraat, 8670 KOKSIJDE
    Info: Jo Van Bever (jo.van.bever@telenet.be) 0494 41 10 53

    09-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kiezen voor VLAANDEREN.

    Ja voor Vlaanderen.

    De actiebus voor het Vlaams Parlement.

    De hoogste belastingen en de slechtste voorzieningen en toch mee de Zuid-Europese afgrond in door de financiële en economische crisis? Dat is waar Vlaanderen binnen België op afstevent door de transfers, door een federale regering onder leiding van de PS en zonder Vlaamse meerderheid.

    De verkiezingen van 25 mei 2014 zijn dan ook van het allergrootste belang voor de toekomst van Vlaanderen. Behalen de traditionele en Belgisch georiënteerde partijen opnieuw een meerderheid, dan verdwijnt Vlaams geld, dat broodnodig is om de sociale en economische uitdagingen die we morgen - meer nog dan vandaag - het hoofd zullen moeten kunnen bieden, minstens vijf jaar langer in de bodemloze putten van de Belgische constructie.

    Het moet anders en het kan anders. Met zes miljoen Vlamingen, onze centrale ligging, onze havens en onze eigen taal en cultuur hebben we met Vlaanderen alle troeven in handen om een eigen welvarende staat te worden.

    De Vlaamse Volksbeweging en het Taal Aktie Komitee lanceren vandaag daarom de campagne 'Ja voor Vlaanderen' waarmee het alternatief voor de stilstand en achteruitgang, namelijk een onafhankelijk Vlaanderen, wordt gepromoot. De campagne past in een 'Yes'-beweging die op meerdere plaatsen in Europa actief is en streeft naar onafhankelijkheid en autonomie. De bekendste voorbeelden zijn Schotland en Catalonië.

    De Europese dimensie van de campagne uit zich de komende maanden in een handtekeningenactie voor het 'Europees zelfbeschikkingsrecht der volkeren' via ICEC (https://www.europeancitizensdecide.eu/nl), die onder meer elektronisch kan worden ondertekend via de webstek www.zelfbeschikking.eu. Daarnaast is er op 30 maart 2014 door EPI (http://www.epicentres.info) een Europese manifestatie in Brussel gepland.

    Om de Vlamingen te overtuigen om op 25 mei 2014 een verstandige keuze te maken, beschikt de 'Ja'-campagne naast over een actiebus en een heleboel campagnemateriaal vooral over de inzet van vele overtuigde vrijwilligers om te vertellen waarom een moderne justitie en uitgebreide sociale voorzieningen - om enkel die te noemen - in een onafhankelijk Vlaanderen wel kunnen en dit zonder aantasting van de koopkracht en almaar stijgende belastingen. Wij zijn alvast klaar voor de verkiezingen!

    Voor de Vlaamse Volksbeweging, Bart De Valck, algemeen voorzitter

    Voor het Taal Aktie Komitee, Roel De Leener, actieverantwoordelijke

    PS: Albert II laat deze week nog eens zien waarom wij - onder meer - voor een Vlaamse republiek kiezen. Druk je afkeer uit en wordt fan van de Facebook-groep via onderstaande link.

    Verwijzingen


    05-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Info Ardooie-Koolskamp.

    Bloemstukken begraafplaatsen Ardooie-Koolskamp

    Alle bloemstukken en bloemen op de begraafplaatsen van Ardooie en Koolskamp worden vanaf maandag 2 december weggenomen.
    Personen die hun eigen bloemstukken willen afhalen, gelieve dit te doen vóór 2 december.




    03-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VL@S Ardooie-Koolskamp.

    Afdeling Ardooie-Koolskamp.

    dinsdag 12 november van 14:30u. 17:00
    Nooit meer Oorlog! Herdenking aan de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog op alle fronten!
    CC 't Hofland Oude Lichterveldestraat 13 Ardooie
    met Fons Lammertyn

    Niemand van alle gesneuvelde soldaten van om het even welk land of kant hebben gevraagd naar een oorlog! Een hele generatie jonge mannen en zelfs kinderen zijn opgetrokken en hebben de dood gevonden in onze Vlaamse velden. Onschuldige burgers, hele families en veel dieren zijn vermoord door de oorlogsmachine.  Allemaal gedood als bloedoffer voor de ontevredenheid van een paar machtshebbers.

    Film: Clemens de Lantsheer: Onze jongens aan de IJZER.

    Gezellig samenzijn bij koffie en versnaperingen

    deelnameprijs: leden € 4,00 niet-leden € 6,00



    Foto

    WELKOM OP MIJN BLOG.
    Foto

    Foto

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Klik op de op leeuw aub
    Foto


    Nieuws Politics

    Foto

    Archief per maand
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!