Foto
Foto
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een en woon in (VLAANDEREN .) en mijn beroep is Gepensioneerd..
Ik ben geboren op 09/02/1939 en ben nu dus 85 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Raad eens ?.
Inhoud blog
  • Cultuur in Vlaanderen.
  • Sluit U ook aan ?
  • Uitnodiging cultuur.
  • Uitnodiging VL@S Ardooie.
  • Ook in 2023.
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Mijn favorieten
  • VVB-Ardooie-Koolskamp
  • Vlaanderen-Flanders
  • Meervoud
  • The Brussels Journal
  • Taal Aktie Komitee.
  • Vlaamse boeken.
  • Wandelen voor Vlaanderen.
  • Vlaamse Aktieve Senioren.
    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • N-VA Ardooie-Koolskamp.
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Sprokkels,mijmeringen en bedenkingen .

    31-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gasboete weg ermee.

    VVB verwerpt onderdeel GAS-boetewet

    guido moons 30-05-2013

    Namens de VVB (Vlaamse Volksbeweging) onderschrijven we de oproep tot verzet tegenover de nefaste politiek van de GAS-boetes. Als Vlaamse Volksbeweging zijn we vooral van mening dat de GAS-boetes meer dan eens en onterecht het democratisch recht boycotten om als burgers openlijk te protesteren tegen bepaalde gevolgen van de politieke besluitvorming in dit land. Daarvoor verwijzen we o. a. naar het Vlaams protest in de Vlaams-Brabantse gemeenten met faciliteiten waar een aantal basturige francofone burgemeesters maar al te graag gebruik (of beter misbruik) maken door het democratisch protest pogen te fnuiken via de GAS-boetes.

    Het recht op vrije meningsuiting is een fundamenteel recht. Het is in de openbare ruimte aan politiereglementen onderworpen. Maar de manier waarop de steden hiermee omgaan in hun politiereglementen holt dit recht uit en maakt het tot een gunst. Sociale of politieke actie is geen overlast. Daarom blijven we vragen dat GAS niet kan worden opgelegd als de feiten begaan zijn als onderdeel van het gebruik van het recht op vrije meningsuiting, op vereniging en vergadering en van het recht op staken.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uw handtekening A.U.B

    Handtekeningenlijsten beschikbaar

    steven vergauwen 30-05-2013

    Op 1 juli 2013 houden we in Brussel een persconferentie over onze Europese petitiecampagne. Dat wordt de officiële start in Vlaanderen. Maar ondertussen zijn al heel wat VVB-leden op de baan. Om hen te helpen stellen we de beide soorten handtekeningenlijsten al ter beschikking. Klik hiervoor op volgende link:

    http://www.vvb.org/info/ICEC_Handtekeningen_4_8.pdf


    28-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vl@s aktiviteit.

    Afdeling Ardooie-Koolskamp

    Dinsdag 11 juni van 14:30u. 17:00
    Ludieke voordracht door Mr Fernand Vandamme uit Brugge: Politiek en politici .
    CC 't Hofland Oude Lichterveldsestraat 13 Ardooie  Info : Fons Lammertyn tel:051-20-23-44 of 0477-63-90-84

    Fernand Vandamme, advocaat,

    Volksvertegenwoordiger, Schepen en gemeenteraadslid van de stad Brugge.

    Voordracht: Over politiek en politici

    Gezellig samenzijn bij koffie en versnaperingen

    Deelnameprijs: leden € 4,00 niet-leden € 6,00


    24-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunst in Ardooie.
    Kunst bij de middenstand 8 juni t.e.m. 16 juni 2013

    Kunst bij de middenstand



    "Kunst bij de Middenstand" is een evenement waarbij 25 Ardooise en Koolskampse kunstenaars één of meerdere werken tentoonstellen bij 33 handelszaken in Ardooie. Aan dit evenement is een wedstrijd gekoppeld.

     

    Het is de bedoeling dat men alle vragen oplost door te stoppen bij iedere handelszaak. Men kan er een fiets- of wandeltocht van maken en intussen zo de vragen oplossen.

     

    Hoofdprijs is een prachtig schilderij 'Infinito' van kunstenares Marie-Anne Vandeghinste en is te bezichtigen in het gemeentehuis.

    Kunst bij de middenstand

     

    Wedstrijdformulieren kan men bekomen bij alle handelszaken en in het gemeentehuis.

     

    Er is ook een schiftingsvraag, nl. "Wat is het totale gewicht van het te winnen kunstwerk 'Infinito' én alle schildersattributen? (staat opgesteld in het gemeentehuis)

     

    De wedstrijdformulieren moeten ingediend worden in het gemeentehuis ten laatste zaterdag 22 juni 2013.

     

    De prijsuitreiking zal doorgaan donderdag 27 juni om 20u in de raadzaal van het gemeentehuis, waarbij het kunstwerk 'Infinito' wordt uitgereikt door kunstenares Marie-Anne Vandeghinste.

     

    Klik hier voor de lijst deelnemende middenstanders.

     

     




    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De V.V.B in Oudenaarde.
    Een V.V.B uitstap met een grote culturele uitstraling.Zeker meedoen.
     
    Tik op de banner en je weet meer .

    18-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.V.V.B naar Tirol.

    VVB voor zelfbeschikkingsrecht naar Zuid-Tirol.

    Secretariaat 17-05-2013

    De Vlaamse Volksbeweging neemt, op uitnodiging van de Süd-Tiroler Schutzenbund, op zaterdag 18 mei actief deel aan ‘IATZ, meer vrijheid en onafhankelijkheid’ in Meran (Zuid-Tirol). De VVB vertegenwoordigt met haar stand Vlaanderen. Bezoekers aan de stand krijgen een pamflet over Vlaanderen (zie bijlage) en kunnen dankzij de sponsoring van Brouwerij Van Steenbergen uit Ertvelde, ter plaatse genieten van Vlaams bier. Naast de Piraat en de Gulden Draak Quadruppel zullen de bezoekers ook Oud Brugge kaas kunnen proeven. Vlaanderen is er niet alleen. Zo zijn er ook delegaties uit Baskenland, Catalonië en Schotland. Afvaardigingen die allen deel uit maken van ons Europees verband EPI (European Partnership for Independence). Met haar deelname wil de VVB het recht op zelfbeschikking binnen de EU meer onder de aandacht brengen. De Europese handtekeningactie van ICEC (International Commission of European Citizens – www.europeancitizens.eu ) staat hierbij centraal. Op zaterdagnamiddag houdt Bart De Valck namens Vlaanderen een toespraak. De tekst kan u op de webstek van de VVB onder de rubriek persberichten terug vinden. Hoofdspreker op dit volksfeest, waar tussen de vijf en de tienduizend bezoekers worden verwacht, is de net afgetreden eerste minister van Liechtenstein. Meer info vind je op bijgevoegde verwijzingen.

    Verwijzingen


    16-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heuvelrock,jeugd en muziek.

    ARDOOIE - Naar jaarlijkse traditie gaat het tweedaags festival Heuvelrock door georganiseerd door Chiro Edelweiss uit Koolskamp. Op vrijdag 17 en zaterdag 18 mei zal het grasplein aan hun lokaal omgetoverd worden tot een echte festivalweide.

    Heuvelrock is een evenement met een gevarieerd programma. Zes bands komen optreden in Koolskamp. Op vrijdag 17 mei verwelkomt de organisatie The Ridicule. Deze groep bestaat uit drie jonge gasten uit Ardooie en Koolskamp. Daarnaast hebben we nog de groep The Hurricane Sluts dat alternatieve rock brengt en afkomstig is van Izegem. Rock Stovrie is een rock- coverband uit Meulebeke.

    Op zaterdag 18 mei gaat men verder de muziektoer op met The Blues Vision. De drie jonge mensen brengen blues muziek naar voor. Maxwell Street met Marino Noppe die ook bluesmuziek zal brengen. En als slot hebben we nog Memphis Truckdrivers, een coverband uit Roeselare die hits brengen van 1954 tot het jaar 1977.

    Dit festival gaat door op het grote grasplein van de Chiro gelegen langs de Lichterveldestraat 26. Tijdens de optredens kunnen de bezoekers proeven van verschillende streekbiertjes.

     


    15-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet te geloven.

    15/05: Een Happart gevoel.

                                                

    Open brief vanwege het Taal Aktie Komitee aan het IJzerbedevaartcomité naar aanleiding van de uitnodiging van José Happart

    Met enige verbijstering nam het Taal Aktie Komitee kennis van het voornemen van het IJzerbedevaartcomité om in het kader van de jaarlijkse 11-juli viering José Happart naar Diksmuide uit te nodigen.

    In 2010 stond het IJzerbedevaartcomité stil bij het overlijden van Eric Crommelynck ... ere-voorzitter van het Taal Aktie Komitee en "de generaal van Voeren". Hij lag aan de basis van de voerwandelingen die Voeren in Vlaamse handen hield; hij werd voor zijn niet aflatende strijd trouwens in 1989 gehuldigd door de gemeente Voeren.

    Talloze offers bracht hij destijds in het bestrijden van José Happart en zijn bende. Het boek "Voeren, een Happart verhaal" van de hand van Guido Fonteyn geeft een schokkend overzicht van de gewelddaden van dit heerschap ... en die man nodigen jullie dus uit in Diksmuide ... om in het Frans (want zo liet hij op lalibre.be op 14/5 optekenen) te debatteren over ... confederalisme en staatshervorming ... waarbij de onafhankelijkheidsgedachte blijkbaar niet aan bod komt als we waarde mogen hechten aan de woorden van algemeen secretaris Demeurie (Belga bericht van 14/5)

    Wij vragen jullie dan ook met aandrang om deze uitnodiging in te trekken.

    14-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wanneer een fietspad ?

    ARDOOIE - Het slechtste fietspad van Ardooie ligt aan de Brugstraat. Dat blijkt uit de vele inzendingen op ons fietspadenrapport van Het Nieuwsblad.

    Verantwoordelijke: De gemeente

    Type: Geen fietspad

    Motivatie: De Brugstraat is een drukke straat waar heel veel kinderen fietsen om naar hun school te gaan. De fietsers hebben geen fietspad en zo is dit heel gevaarlijk. De Brugstraat is een straat waar veel auto's door rijden en daarnaast ook heel wat fietsers die dagelijks naar school gaan of boodschappen doen. Misschien is het wel tijd om de straat te voorzien van een goed en veilig fietspad.

    Rapport

    Onveilige afstand tot de rijweg


    12-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moederdag.
     

    MOEDERKEN

    ‘t En is van u
    hiernederwaard,
    geschilderd of
    geschreven,
    mij, moederken,
    geen beeltenis,
    geen beeld van u
    gebleven.

    Geen teekening,
    geen lichtdrukmaal,
    geen beitelwerk
    van steene,
    ‘t en zij dat beeld
    in mij, dat gij
    gelaten hebt,
    alleene.

    o Moge ik, u
    onweerdig, nooit
    die beeltenis
    bederven,
    maar eerzaam laat
    ze leven in
    mij, eerzaam in
    mij sterven

    Guido Gezelle.
    ----------------------


    06-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oproep voor steun.

    Flandriens rijden het gat dicht!

    06-05-2013

     

    Flandriens rijden het gat dicht.

    De kaasschaaf van minister Joke Schauvliege, het invoeren van een index die wat lager ligt dan de echte index, het niet nakomen van aan de sector gedane beloften, het afschaffen van projecten… allemaal redenen waardoor de Vlaamse Volksbeweging (VVB) minder inkomsten krijgt dan voorzien. U vindt meer specifieke info onderaan dit bericht / op de achterzijde van dit schrijven. Onder de bezielende leiding van penningmeester  Pieter Vandermoere heeft de financiële commissie een beperktere maar toch ambitieuze en tevens realistische begroting ingediend, die door de Algemene Vergadering met een deugddoende stalinistische meerderheid werd goedgekeurd.

    Om de begroting te halen moeten wel een aantal doelstellingen worden gehaald. Eén ervan nam onze sportieve VVB-poot, de Flandriens, op zich. Zij beloven om minstens € 1000 sponsorgeld op te halen met een sportieve prestatie en zo te helpen het gat in de begroting 2013 dicht te rijden.

    Concreet : Flandriens Joris De Kerpel (de kersverse voorzitter van VVB Oost-Vlaanderen, links op de foto) en Steven Vergauwen (de iets minder kersverse directeur van de VVB rechts) zetten hun reputatie op het spel en nemen de handschoen op. Op zaterdag 25 mei vindt in Voeren de 17de wandel- en fietsdag plaats. Het langste fietsparcours voor de wielertoeristen bedraagt 100 km. Joris en Steven beloven de volledige 100 km uit te rijden en dit over erg heuvelachtige wegen met hier en daar zelfs een ferme kuitenbijter uit de jongste editie van de Amstel Gold Race. In ruil vragen ze uw steun. U kan de sportieve prestatie van één van hen steunen door minimum € 0,1 per afgelegde km te sponsoren. 100 km is dan goed voor € 10. Beiden steunen mag uiteraard ook en meer steunen dan € 0,1 per km is uiteraard ook niet verboden.

    U kan uw bijdrage storten op rekening BE39 4099 5639 8119 van VVB-actie met de mededeling: ‘sponsortocht Flandriens’. Indien we 100 sponsors vinden die het minimumbedrag storten, halen we deze doelstellingen. Maar stiekem hopen we op wat meer. Mogen we op u rekenen? Samen rijden we dit gat dicht.

    Een woordje uitleg over de ontstane tekorten

    Sociaal-culturele organisaties zoals de VVB zitten sinds 2009 in de tang van besparingen. Subsidies worden verlaagd en uitbetaald zolang de voorraad strekt. Via de begroting van de Vlaamse Gemeenschap kunnen we gelukkig ongeveer inschatten welke bedragen we mogen verwachten. Maar begrotingen zijn zelden exact: jaar na jaar mankeren her en der percentjes, bovenop de al ingecalculeerde besparingen. Subsidies kunnen de inflatie zo niet bijbenen. Die sluipende verarming – met het fileermesje - komt bovenop de jaarlijkse kaasschaaf-besparingen en de blijvende hakbijl-besparingen uit het verleden. Jaar na jaar worden we zo binnen de VVB geconfronteerd met een van overheidswege opgedrongen oplopend tekort.

    Een voorbeeld om dit te illustreren. Eén van de algemene maatregelen is het bevriezen van de “niet-loonkredieten” tot op het niveau van 2011. Aangezien de subsidies voor het sociaal-cultureel volwassenenwerk worden beschouwd als 80 procent loongebonden en 20 % niet-loongebonden (werking), betekent dit dat de VVB 20 % van haar index voor 2012 inlevert. Ook in 2011 werden de niet-loongebonden kredieten bevroren tot op het niveau van 2010. En zo wordt de werkingsindex stilaan een hersenschim (fantoom) in het begrotingsbeleid. Het FOV (Federatie van Organisaties uit het Volksontwikkelingswerk) berekende eerder al dat de sector sinds 2009 15,5 miljoen euro inleverde (goed voor een vermindering van het budget met liefst 13 procent.

    Voor een kleine vereniging als de VVB is dit zwaar te dragen. Zeker omdat we ook nog eens geconfronteerd worden (door eerder toevallige gebeurtenissen in het verleden) met een relatief oud personeelsbestand. De VVB telt 7 personeelsleden, goed voor 5,5 voltijdse ambten. Dit jaar behoren 4 personeelsleden (goed voor 3 voltijdse ambten of 55%) tot de categorie 55+. We zouden onze budgetproblemen eenvoudig kunnen oplossen door het vervangen van een oudere werknemer door een jonger exemplaar. Als die nog niet heeft gewerkt of werkloos is, krijgen we er wellicht nog extra premies voor. Maar omdat Vlaamse Beweging voor ons gelijk staat met sociale beweging, wensen we niet voor deze optie te kiezen.

    U kan ons daarbij helpen. Mogen we op u rekenen?


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste oproep.

    Haast je voor Voeren!

    Secretariaat 03-05-2013

    De belangstelling voor de wandel- en fietsdag in Voeren is dermate groot dat er al enkele activiteiten zijn volgeboekt.Met name de geleide busrondrit in de namiddag en de filmvoorstelling en gegidste wandeling in de voormiddag zijn niet meer mogelijk voor wie nu nog inschrijft. Alle andere activiteiten zijn voorlopig wel nog beschikbaar. Zie voor details de folder over de zeventiende wandel- en fietsdag (klik op de link hieronder).

    Verwijzingen


    03-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sportelen met de V.V.B !!!

    Haast je voor Voeren!

    Secretariaat 03-05-2013

    De belangstelling voor de wandel- en fietsdag in Voeren is dermate groot dat er al enkele activiteiten zijn volgeboekt.Met name de geleide busrondrit in de namiddag en de filmvoorstelling en gegidste wandeling in de voormiddag zijn niet meer mogelijk voor wie nu nog inschrijft. Alle andere activiteiten zijn voorlopig wel nog beschikbaar. Zie voor details de folder over de zeventiende wandel- en fietsdag (klik op de link hieronder).

    Verwijzingen


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opnieuw marktdag in Ardooie.
    Zondag voor het eerst weer markt in Ardooie
    Foto - Klik
    ARDOOIE -

    ARDOOIE - Zondag opent om 8 uur voor het eerst in 73 jaar opnieuw een wekelijkse markt in Ardooie. Zestien marktkrame...

    Lees meer »


    Foto

    WELKOM OP MIJN BLOG.
    Foto

    Foto

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Klik op de op leeuw aub
    Foto


    Nieuws Politics

    Foto

    Archief per maand
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!