Foto
Foto
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een en woon in (VLAANDEREN .) en mijn beroep is Gepensioneerd..
Ik ben geboren op 09/02/1939 en ben nu dus 85 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Raad eens ?.
Inhoud blog
  • Cultuur in Vlaanderen.
  • Sluit U ook aan ?
  • Uitnodiging cultuur.
  • Uitnodiging VL@S Ardooie.
  • Ook in 2023.
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Mijn favorieten
  • VVB-Ardooie-Koolskamp
  • Vlaanderen-Flanders
  • Meervoud
  • The Brussels Journal
  • Taal Aktie Komitee.
  • Vlaamse boeken.
  • Wandelen voor Vlaanderen.
  • Vlaamse Aktieve Senioren.
    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • N-VA Ardooie-Koolskamp.
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Sprokkels,mijmeringen en bedenkingen .

    01-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Start Rock Werchter.
    Vandaag gaat Rock Werchter van start. De Nederlandse groep ‘De jeugd van Tegenwoordig’ mag het legendarische zomerfestival openen; vier dagen lang passeren groepen en artiesten uit binnen- en buitenland de revue op de twee podia.
    Rock Werchter blijft voor vele duizenden jongeren the place to be om het school- of academie jaar af te sluiten en mijn klein dochter Lore deed het met succes op de Kulak.Zij zal ook van de partij zijn op de wei ,maar voor welke groepen weet ik niet.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw gemeentelijk logo.
    Nieuw logo voor de gemeente ARDOOIE.

     

    De gemeente Ardooie heeft een wedstrijd uitgeschreven voor een nieuw logo voor de gemeente. Het logo zal gebruikt worden voor alle mogelijke briefwisseling en activiteiten die plaatsvinden in het kader van het gemeentebestuur van Ardooie.

     

     

    Gemeente ArdooieUit de vele inschrijvingen werd uiteindelijk een logo gekozen met personen rond het woord Ardooie en als slogan ‘investeert in mensen’.

    Hierbij wordt enerzijds verwezen naar de mensen die centraal staan en anderzijds wordt via het werkwoord ‘investeert’ een link gemaakt naar de grote bedrijvigheid in onze gemeente.

     

    Het logo is een ontwerp van Lieven D’Hont uit Ingelmunster en wordt beloond met een waardebon van € 250,00 te besteden bij een lokale handelaar naar keuze.


    25-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steun voor Bart ?
    Waalse steun voor staatshervorming
    Het idee van een staatshervorming krijgt steeds meer bijval in Wallonië. Vrijwel alle federale zaken kunnen verschoven worden naar de regio's, behalve de sociale zekerheid, zegt voorzitter Gomez van de Waalse vakbond FGTB Métal in het blad Rouge Métal. "We leven in twee verschillende werelden. De economische situatie in Vlaanderen is heel anders dan die in Wallonië, en de problemen vragen dan ook een andere aanpak", zegt hij, net als Bart de Wever. Meer bij La Meuse. Ook de Waalse ondernemerskoepel UWE staat positief tegenover een staatshervorming, als de regionalisering maar niet leidt tot extra lasten of regels voor ondernemers. Meer bij De Morgen

    22-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 Juliviering te Ardooie- Koolskamp.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vlaanderen Feest!

    Vrijdag 9 juli vliegen we de zomer in! Naar jaarlijkse traditie vieren we de Vlaamse Feestdag met een volksfeest. Op het Dorpsplein van Koolskamp kan je genieten van optredens van o.a. Amaryllis Temmerman, covergroep The Ad Hoc Band en de accordeon melodieën van lokaal talent Guillaume Noppe.

     

    Een gezellige babbel, een hapje en een drankje en leuke muziek. Samen de zomer inzetten in een gezellige sfeer.

     

    Bij slecht weer gaat het programma door in OC ’t Zonneke.

    Misviering ter gelegenheid van de Vlaamse Feestdag: zondag 11 juli om 9u in de Sint-Martinuskerk te Koolskamp.
    Info : Tel. 051-488691 of 051-746168 V.V.B Ardooie-Koolskamp.


    19-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Om niet te vergeten.

    03-07-2010 Inhuldiging gedenkplaat Huguette Ingelaere-De Bleecker

    Onthulling gedenkplaat aan de woning van Huguette Ingelaere-De Bleecker. In samenwerking met de Beweging Vlaanderen-Europa vzw, FVV, De Draak-VOG, VKK Sluizeken-Muide, Gent-Cultuur, VVVG.
    16:30u Onthaal in de refter van het augustijnenklooster. 17:00u Huldetoespraak door mevr. An De Moor, voorzitter vzw Vlaanderen-Europa. Optocht naar woning, Tolhuislaan, Gent. 18:00u Onthulling gedenkplaat. 18:30u Receptie - refter augustijnenklooster. Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen op gent@vvb.org
    03-07-2010 17:00 Academiestraat 1, 9000 Gent
    Meer info: Herman De Mulder 09 329 04 56


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noteren a.u.b !!!
    Feest vieren ,ook in Ardooie- Koolskamp ?

    18-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een splitsing in de maak.
    OVER  VERKEERSVEILIGHEID.
    In een ook in Wallonië lopende reclamecampagne voor verkeersveiligheid komen alleen Vlaamse werkgevers voor en dat zet kwaad bloed. De opdrachtgever is het België-brede Instituut voor de verkeersveiligheid BIVV/IBSR. Dat zou een splitsing in een Vlaamse en Waalse tak voorbereiden. Bron: L'Avenir

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een West-vlaamse zangeres ging heen.
    De Vlaamse showbizzwereld verliest na Nonkel Bob en Bobbejaan Schoepen alweer een monument. De Oostendse zangeres Lucy Loes is op 82-jarige leeftijd overleden tengevolge een slepende ziekte.

    Lucy Loes was vooral in haar thuisprovincie West-Vlaanderen wereldberoemd. Dat had alles te maken met het feit dat zij haar repertoire ...
    meer >>

    16-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Om niet te vergeten.
    De uitslag van de federale verkiezingen op 13 juni 2010.

    14-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doet hij het ?
    Laten de andere Vlaamse partijen hem in de steek ? Afwachten,maar niet te lang Bart .


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De winnaar van 13 juni.
    Groot feest, ongezien feest gisteren bij de militanten van de N-VA. De partij wordt zomaar eventjes de grootste van het land. Vlaanderen gaf een zeer duidelijk signaal dat de broodnodige hervormingen op vlak van staatsinrichting, financiën, werkgelegenheid, migratie en pensioenen er moeten komen. De kiezers hebben nu durven veranderen. ...
    meer >>

    13-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.T.A.K in aktie.
    Europees president Van Rompuy vond actievoerders van TAK op zijn weg naar het stembureau.
    Een 20-tal actievoerders van het Taal Aktie Komitee heeft vanochtend actie gevoerd in Sint-Genesius-Rode. Op het ogenblik dat Europees president Herman Van Rompuy zich naar het stembureau begaf om zijn stem uit te brengen, toonden ze affiches en een spandoek met de tekst 'Geef ons een Vlaams President' evenals kartonnen borden met de tekst 'Genoeg! Gewoon splitsen'. Ze vroegen Van Rompuy ook om een oplossing voor de splitsing van BHV, maar die reageerde niet.

    In een mededeling wijst TAK op de beloften van Vlaamse politici in 2007 "om 5 minuten politieke moed te tonen". "We kregen daarentegen 3 jaar van algehele stilstand. Wij wensen hen die vandaag gekozen zullen worden, nu reeds duidelijk te maken dat het wat ons betreft genoeg is geweest. Wij hebben genoeg van de blokkeringen rond BHV en alle Belgische blokkeringen. Vlaanderen moet zijn eigen toekomst kunnen bepalen." (belga/vsv) Bron:De Morgen.

    12-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verdraagzaamheid van de franstaligen.

    Vlaamse Leeuwenvlaggen vernield in Voeren

    12/06/10 12u41

    Gisternacht hebben vandalen in Voeren een aantal Vlaamse Leeuwen vernield. Op het dorpsplein van Moelingen en 's-Gravenvoeren en aan de openbare bibliotheek werden drie palen uit de grond gehaald en werd de leeuw uit de vlag gesneden. Van de daders is er geen spoor, zo meldt burgemeester Huub Broers.

    Broers wijst met een beschuldigende vinger richting Franstaligen en hekelt cdH-voorzitster Joëlle Milquet. Zij ging in Voeren huis aan huis met een brief waarin ze verkondigt dat Voeren volgens haar nog altijd bij Wallonië hoort, luidt het.
     
    "Dit jaar hebben we geen last van Franstalige partijen die problemen hebben met de identiteit van Voeren. Enkel Joëlle Milquet achtte het weer nodig om het vuur aan de lont te steken", zegt Broers. Voor de verkiezingen worden geen extra problemen of protestacties verwacht. "Ik had al voldoende politie gemobiliseerd en zal zeker geen extra maatregelen nemen na het voorval van vannacht".
     
    Schepen voor de Franstalige minderheid José Smeets van Retour aux Libertés was niet op de hoogte van de feiten. "Van onze kant was er in ieder geval geen bevel maar ik kan de woede van de mensen begrijpen. Ze hebben er genoeg van dat de gemeente hun recht op faciliteiten niet meer erkend".
     
    Voor Smeets toont CD&V'er Broers "steeds meer zijn ware gezicht" en leunt die meer en meer aan bij N-VA. Door Milquets initiatief -waarbij ze oproept in Aubel te stemmen - aan de kaak te stellen, miskent hij een democratisch recht dat hen verhinderd wordt. (belga/ka)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Ardooise Laura Lynn.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De Vlaamse schlagerzangeres Laura Lynn stelt dinsdag het nieuwe "Gordellied" voor. De zangeres zal het nummer ook brengen tijdens het fiets- en wandelevenement in de rand rond Brussel.

    De Gordel werd voor het eerst georganiseerd in 1981. De sporthappening moest het Vlaamse karakter van de Vlaamse rand rond Brussel beklemtonen.

    In de jaren 90 groeide De Gordel uit tot een massa-event. De recordeditie van 1993 was goed voor meer dan 112.000 deelnemers.

    Traditiegetrouw wordt er jaarlijks een "Gordellied" opgenomen door een Vlaamse artiest. Laura Lynn zal het dit jaar verzorgen. Laura Lynn (33) brak vijf jaar geleden door met haar nummer "Je hebt me 1.000 maal belogen". Sindsdien is ze uitgegroeid tot een van de belangrijkste vertolkers van de schlager in Vlaanderen.




      11-06-2010
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat een zootje !!!

      Leterme: "De Gucht had andere belangen bij Fortis-deal"

      11/06/10 19u46

      "Ik heb altijd het gevoel gehad dat Karel De Gucht (Open Vld) tijdens de gesprekken in de zaak-Fortis andere belangen te verdedigen had, als aandeelhouder en familiale belangen". Dat verklaarde ontslagnemend premier Yves Leterme (CD&V) vandaag in een interview met Jan Jambon van N-VA tijdens het VRT-journaal.

      In een debat tussen Jambon en Leterme over de aanpak van de bankencrisis, confronteerde Jambon Leterme met uitspraken van De Gucht in het duidingsprogramma 'Phara'. Daarin had De Gucht laten vallen dat de verkoop van Fortis aan het Franse BNP Paribas een vergissing was.

      De Gucht: "Geen commentaar"
      Leterme antwoordde dat hij tijdens de onderhandelingen over de verkoop van Fortis het gevoel had dat De Gucht "andere belangen verdedigde, als aandeelhouder". Karel De Gucht wil voorlopig niet reageren.

      Gepolst naar haar mening hierover, antwoordde CD&V-voorzitster Marianne Thyssen dat die uitspraak voor rekening van Yves Leterme zelf is, maar dat vooral onthouden moet worden dat de spaarcenten van de Belgen gered zijn. (belga/tw)
      Bron:De Morgen.

      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussel te kostelijk !!!
      957 betaalde politici in Brussel
      Brussel (ruim 1 miljoen inwoners) is een Gewest met een eigen parlement en regering, compleet met een minister-president. Het gewest bestaat uit 19 kleine gemeenten met elk eigen burgemeesters, schepenen, raadsleden, enz. Één van die gemeenten heet ook Brussel. Brussel is ook nog een provincie. Brussel telt zes politiezones. Brussel heeft in totaal 957 betaalde politici. Bart De Wever van de Vlaamse N-VA denkt dat Brussel efficiënter als één stadsgeheel bestuurd  kan worden, al moeten volgens hem Vlaanderen en Wallonië wel een rol bij het bestuur spelen (co-beheer). Daar moeten alle partijen nog maar eens over praten, zei hij. Maar alle Franstalige en veel Vlaamse partijen lieten meteen weten tegen het stadsidee te zijn. Ook de internationale geldmarkten reageerden geschokt op het idee, dat de splitsing van België naderbij zou brengen. De Wever probeerde in een meertalige persconferentie uitleg aan de buitenlandse pers te geven.

      08-06-2010
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat,mannen.
      De Vlaamse Vredesbeweging VOS (afdeling Leuven) rijgt €2100,- samen dankzij een rit met twee strandkarren van Oostende tot Wemmel, van vrijdag 4 juni tot zondag 6 juni 2010. Aankomst was de vrije baisschool Mater Dei in Wemmel. Een Nederlandstalige school in deze faciliteitengemeente, die onlangs niet gespaard is gebleven van diefstal en vandalisme. Door sponsoring kunnen deze 8 jonge Vlamingen olv Bram Hermans dit aardig bedrag overmaken aan de school.

      Het rekn° blijft ook open nà de tocht: BE37 7340 2865 5728

      http://www.youtube.com/watch?v=Zu63LeRmWy0

      07-06-2010
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.N-VA in de lift ?
      Zondag 6 juni liep het Capitole in Gent, goed voor 1 500 plaatsen, vol voor het verkiezingscongres van de N-VA. Onze experten lichtten de vijf speerpunten van het programma toe: sociale zekerheid (Danny Pieters), gezondheidszorg (Louis Ide), asiel en migratie (Sarah Smeyers), werk en economie (Philippe Muyters) en de staatshervorming (Jan Peuman...
      meer >>

      06-06-2010
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een nieuwe voorzitter.
      Klik op de afbeelding om de link te volgen

      Guido Moons voorzitter Vlaamse Volksbeweging

      De Algemene Vergadering van de vzw Vlaamse Volksbeweging heeft op zaterdag 5 juni in Mechelen de nieuwe Raad van Bestuur van de vereniging goedgekeurd. Voorzitter wordt Guido Moons (56) uit het Oost-Vlaamse Zaffelare. Guido Moons is sinds 1991 lid van de Algemene Vergadering van de VVB. In 1995 werd hij ondervoorzitter en van mei 2000 tot oktober 2004 was hij voorzitter. Na het vertrek van Jan Jambon naar de partijpolitiek was hij ook een tijd politiek secretaris. Binnen de Vlaamse beweging is bevlogen redenaar Guido Moons de jongste jaren vooral actief geweest als voorzitter van de Werkgroep BHV, een samenwerkingsverband tussen Taal Aktie Komitee, het Halle-Vilvoorde Komitee en de Vlaamse Volksbeweging. Deze werkgroep is onder meer de drijvende kracht achter de acties van dienstweigering bij verkiezingen die onwettig worden georganiseerd. In de nieuwe Raad van Bestuur van de VVB wordt Moons bijgestaan door de ondervoorzitters Pieter Vandermoere en Paul Van Cappellen. Deze laatste vervangt de eind vorig jaar overleden ondervoorzitster Huguette Ingelaere. Peter De Roover blijft politiek secretaris, Jos Thys blijft penningmeester en Pieter Bauwens blijft verantwoordelijk voor de publicaties. Nieuwkomer Rik Van Meirhaeghe neemt de taak van administratief secretaris op zich.


      05-06-2010
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
      Peiling: N-VA grootste Vlaamse partij in Brussel-Halle-Vilvoorde

      Brussel - Mochten we nu gaan stemmen, dan zou N-VA de grootste Vlaamse partij worden in de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde. Dat blijkt uit een peiling van Dedicated Research in opdracht van de krant Vers L'Avenir.

      Volgens de peiling haalt N-VA ruim tien procent van de stemmen. De kiezers in Brussel-Halle-Vilvoorde volgen de trend in Vlaanderen, waar N-VA de grootste partij wordt. CD&V en Vlaams Belang verliezen één derde van hun stemmen in vergelijking met 2007. Naast N-VA is Groen! de enige Vlaamse partij die vooruitgaat.



      Foto

      WELKOM OP MIJN BLOG.
      Foto

      Foto

      Gastenboek

      Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


      Foto

      Klik op de op leeuw aub
      Foto


      Nieuws Politics

      Foto

      Archief per maand
    • 02-2023
    • 01-2023
    • 12-2022
    • 11-2022
    • 10-2022
    • 09-2022
    • 08-2022
    • 07-2022
    • 06-2022
    • 05-2022
    • 04-2022
    • 03-2022
    • 02-2022
    • 01-2022
    • 12-2021
    • 11-2021
    • 10-2021
    • 09-2021
    • 08-2021
    • 07-2021
    • 06-2021
    • 05-2021
    • 04-2021
    • 03-2021
    • 02-2021
    • 01-2021
    • 12-2020
    • 11-2020
    • 10-2020
    • 09-2020
    • 08-2020
    • 07-2020
    • 06-2020
    • 05-2020
    • 04-2020
    • 03-2020
    • 01-2020
    • 12-2019
    • 11-2019
    • 10-2019
    • 09-2019
    • 08-2019
    • 07-2019
    • 06-2019
    • 05-2019
    • 04-2019
    • 03-2019
    • 02-2019
    • 01-2019
    • 12-2018
    • 11-2018
    • 10-2018
    • 09-2018
    • 08-2018
    • 07-2018
    • 05-2018
    • 04-2018
    • 03-2018
    • 02-2018
    • 01-2018
    • 12-2017
    • 11-2017
    • 10-2017
    • 09-2017
    • 08-2017
    • 07-2017
    • 06-2017
    • 05-2017
    • 04-2017
    • 03-2017
    • 02-2017
    • 01-2017
    • 12-2016
    • 11-2016
    • 10-2016
    • 09-2016
    • 08-2016
    • 07-2016
    • 06-2016
    • 05-2016
    • 04-2016
    • 03-2016
    • 02-2016
    • 01-2016
    • 12-2015
    • 11-2015
    • 10-2015
    • 09-2015
    • 08-2015
    • 07-2015
    • 06-2015
    • 05-2015
    • 04-2015
    • 03-2015
    • 02-2015
    • 01-2015
    • 12-2014
    • 11-2014
    • 10-2014
    • 09-2014
    • 08-2014
    • 07-2014
    • 06-2014
    • 05-2014
    • 04-2014
    • 03-2014
    • 02-2014
    • 01-2014
    • 12-2013
    • 11-2013
    • 10-2013
    • 09-2013
    • 08-2013
    • 07-2013
    • 06-2013
    • 05-2013
    • 04-2013
    • 03-2013
    • 02-2013
    • 01-2013
    • 12-2012
    • 11-2012
    • 10-2012
    • 09-2012
    • 08-2012
    • 07-2012
    • 06-2012
    • 05-2012
    • 04-2012
    • 03-2012
    • 02-2012
    • 01-2012
    • 12-2011
    • 11-2011
    • 10-2011
    • 09-2011
    • 08-2011
    • 07-2011
    • 06-2011
    • 05-2011
    • 04-2011
    • 03-2011
    • 02-2011
    • 01-2011
    • 12-2010
    • 11-2010
    • 10-2010
    • 09-2010
    • 08-2010
    • 07-2010
    • 06-2010
    • 05-2010
    • 04-2010
    • 03-2010
    • 02-2010
    • 01-2010
    • 12-2009
    • 11-2009
    • 10-2009
    • 09-2009
    • 08-2009
    • 07-2009
    • 06-2009
    • 05-2009
    • 04-2009
    • 03-2009
    • 02-2009
    • 01-2009
    • 12-2008
    • 11-2008
    • 10-2008
    • 09-2008
    • 08-2008
    • 07-2008
    • 06-2008
    • 05-2008
    • 04-2008
    • 03-2008

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto


      Blog tegen de regels? Meld het ons!
      Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!