Gegratineerde tortellini in romige tomaten/pestosaus xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten
125 gram tortellini met kaasvulling (gebruik je verse tortellini dan kun je de rest invriezen) 1 sjalotje 1 eetlepel olijfolie ½ dl witte wijn 1/2 blik gepelde tomatenblokjes 1 dl room culinair 1 eetlepel rode pesto (wat je overhebt kun je goed invriezen) 3 gedroogde tomaten in smalle reepjes (voorgeweekt of uit de olie: goed uitgelekt) peper, zout wat suiker naar smaak 1 theelepel oregano 2 eetlepels vers geraspte pecorino of Parmezaanse kaas vuurvaste schaal
Oven voorverwarmen op 200°C. Tortellini beetgaar koken volgens de gebruiksaanwijzing.
Tomatenblokjes in een zeef goed laten uitlekken.
Sjalotje pellen en snipperen.
Olie verhitten en sjalotjes hierin glazig bakken.
Afblussen met witte wijn en in laten koken tot bijna al het vocht verdwenen is. Tomatenblokjes toevoegen en alles goed verwarmen.
Crème fraiche erbij en op hoog vuur de saus aan de kook brengen tot deze bindt.
Gedroogde tomatenreepjes toevoegen.
Saus op smaak maken met rode pesto, peper, zout, oregano en wat suiker en met de tortellini vermengen.
Alles in een vuurvaste schaal doen.
Kaas erover strooien. ± 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de kaas een mooi kleurtje heeft gekregen. Lekker met een tomatensalade.
|