Kippenbout Español xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 2 personen:
2 kippenbouten 1 rode ui wit van één prei 3 stengels groene selder 2 dikke wortelen
2 tomaten (ontvelt, ontpit en in stukken) 1 Spaans pepertje
2 el tomatenpuree 1 liter kippenbouillon (blokjes) 1 dl droge witte wijn olijfolie zwarte peper uit de molen & zout
Bereiding
Snijd de groenten grof, ontpit het pepertje.
Kruid de kippenbouten royaal met peper en wat zout en bak ze goudbruin aan in olijfolie.
Strooi er de grofgesneden ui en tomaten rond en laat even meestoven, blus met de witte wijn.
Laat de alcohol verdampen.
Voeg de rest van de groenten en het pepertje toe en giet de bouillon erbij, breng aan de kook.
Draai het vuur matig, roer er de tomatenpuree door en laat in ongeveer 20 à 30 minuten gaar worden.
Breng op smaak en bind eventueel de saus met wat maïzena.
Lekker met rijst of gestoomde krieltjes.
|