Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    26-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Kippenbout Español 

     

    Ingrediënten voor 2 personen:

    2 kippenbouten
    1 rode ui
    wit van één prei
    3 stengels groene selder
    2 dikke wortelen

    2 tomaten (ontvelt, ontpit en in stukken)
    1 Spaans pepertje

    2 el tomatenpuree
    1 liter kippenbouillon (blokjes)
    1 dl droge witte wijn
    olijfolie
    zwarte peper uit de molen & zout

     

    Bereiding

    Snijd de groenten grof, ontpit het pepertje.


    Kruid de kippenbouten royaal met peper en wat zout en bak ze goudbruin aan in olijfolie.


    Strooi er de grofgesneden ui en tomaten rond en laat even meestoven, blus met de witte wijn.

    Laat de alcohol verdampen.


    Voeg de rest van de groenten en het pepertje toe en giet de bouillon erbij, breng aan de kook.


    Draai het vuur matig, roer er de tomatenpuree door en laat in ongeveer 20 à 30 minuten gaar worden.


    Breng op smaak en bind eventueel de saus met wat maïzena.


    Lekker met rijst of gestoomde krieltjes.

    26-02-2006 om 13:36 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Bont konijnenslaatje met dragonsaus

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 konijnenbillen
    4 artisjokbodems (gesteriliseerd)
    12 asperges
    1 krop ijsbergsla
    1 krop radicchio rosso
    100 g champignons
    10 cl dragonazijn
    3 cl olijfolie (extra vierge)
    5 g suiker
    peper
    zout
    10 g boter (bakboter)

     

    De konijnenbillen gaarkoken, laten afkoelen en het vlees in reepjes verdelen.

    De asperges schillen, beetgaar koken en in stukken snijden.

    De champignons schoonmaken, in vieren verdelen en eventjes laten stoven in wat boter.

    De artisjokbodems laten uitlekken en in stukjes verdelen.

    De schoongemaakte ijsbergsla en radicchio in een slakom schikken en er de rest van de ingrediënten over verdelen.

    Een pittige vinaigrette bereiden met de olie, de dragonazijn, een snuifje suiker, peper en zout. Hiermee het slaatje besprenkelen.

     

     

    Tongscharfilets met groene peper en witloofflan

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1000 g tongscharfilet
    6 stronkjes witloof
    2 eieren
    3.5 dl room
    50 g boter (roomboter)
    1 eetlepel peperbolletjes (groen)
    1 eetlepel bieslook (fijngehakt)
    4 eetlepels citroensap
    paprikapoeder
    nootmuskaat
    peper
    zout
    30 g boter (bakboter)

     

    De tongscharfilets oprollen, velzijde naar binnen en van kop naar staart, ze blijven dan vanzelf opgerold.

    De tongscharrolletjes in een beboterde magnetronschaal schikken, op smaak brengen met zout, bestrooien met de groene peperbolletjes, overgieten met drievierde van de room, afdekken en twee minuten laten garen bij 850 W.

    De tongscharrolletjes uit de schaal halen en warm houden.

    Het pocheervocht inkoken en van het vuur de saus binden met klontjes koude roomboter.

    Het witloof wassen, schoonmaken en fijnsnijden.

    Op smaak brengen met peper, zout, nootmuskaat en citroensap.

    In een beboterde magnetronschaal leggen en drie minuten afgedekt verhitten bij 850 W. Daarna goed laten uitlekken.

    De eieren loskloppen met de resterende room en kruiden met peper, zout en paprikapoeder. Beboterde schaaltjes vullen met het gestoofde witloof en hierop het eimengsel gieten.

    De witloofflan zeven minuten verhitten bij 500 W.

    De witloofflan op het midden van een warm bord storten, de tongscharrolletjes errond schikken en de saus erover lepelen.

    Versieren met paprikapoeder en gehakt bieslook.

     

     

    IJstaart

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    200 g boter (roomboter)
    150 g suiker
    2 zakjes vanillesuiker
    6 eieren
    5 dl room
    50 g bitterkoekjes (macarons)

     

    Boter, de beide soorten suiker en de room in een pan doen, op een zacht vuurtje goed mengen.

    Laten afkoelen tot het mengsel lauw is.

    Er de eieren bijvoegen en mixen.

    Gedurende 2 uur in de diepvries zetten en mixen.

    De koekjes (dit mogen ook kokoskoekjes zijn) in stukjes breken en uitstrooien in een cakevorm.

    Er het mengsel uit de diepvriezer overgieten.

    Alles 24 uur in het diepvriesvak van de koelkast zetten.

    Een uur voor het serveren de ijstaart uit de diepvriezer halen.

    Een in heet water gedrenkte handdoek rond de cakevorm leggen.

    De ijstaart storten op een serveerschotel.

    De taart desgewenst versieren met toefjes slagroom, stukjes fruit en kokoskoekjes.

     

     

    26-02-2006 om 12:09 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paulie vertelt
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    26-02-2006 om 00:53 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Komkommersalade op z´n Thais


    Ingrediënten

    1 komkommer
    wat blaadjes sla
    1 rode paprika
    30 gram ongezouten pinda´s
    Dressing:
    2 el citroensap
    1 el Thaise vissaus
    2 tl gehakte korianderblaadjes
    2 theelepels pindakaas
    1 theelepel sambal

    Komkommer schillen.

    In de lengte doormidden snijden en zaadlijsten met een lepel verwijderen.

    Komkommer in 1 cm brede halve maantjes snijden.

    Paprika wassen, zaadjes en zaadlijsten verwijderen en in smalle repen snijden.

    Sla wassen en goed drogen.
    Platte schaal bedekken met de slablaadjes.

    Leg nu de reepjes paprika langs buitenste rand van de schaal en de komkommermaantjes in het midden van de schaal.

    Strooi de pinda´s over de komkommer.

    Klop een dressing van de citroensap, vissaus, koriander, pindakaas en sambal.

    Druppel de dressing over de salade en serveer de salade direct.
    Lekker bij de nasi, bami of elk ander Oosters gerecht.

    25-02-2006 om 20:06 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Gepofte aardappel met sperziebonen

    Ingrediënten

    4 grote aardappels
    zout en peper
    2 eetlepels olie
    kruidenboter
    sperziebonen (klaar maken zoals je gewent bent)

    Bereiding
    Breng de schoongemaakte aardappels met schil in een flinke laag koud water met een snufje zout aan de kook.

    Kook ze 10 minuten.

    Leg de aardappels vervolgens op 4 velletjes aluminiumfolie, bestrooi ze met zout, besprenkel ze met olie en verpak ze in de aluminiumfolie.
    Pof de hete aardappels in de voorverwarmde oven (220°C) in ca. 1 uur gaar.

    Lekker met kruidenboter

    25-02-2006 om 16:09 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Gemarineerde & gegrilde ribbetjes met gekonfijte raapjes

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 kg vleesribbetjes
    honingmosterd kruiden
    1 el rietsuiker
    2 busseltjes verse raapjes
    1/2 liter kippenbouillon
    zwarte peper uit de molen & zout

    marinade:

    snuifje grof zout

    zwarte peper

    tijm

    mosterdzaad
    oregano

    rozemarijn

    scheutje olijfolie

     

    Maak de marinade door alle ingrediënten in de vijzel fijn te stampen, borstel hiermee het vlees in en zet een uurtje in de koelkast.


    Grill de ribbetjes 2 minuten aan elke kant op de grillpan of grill, bestuif ze nadien met de honingmosterd kruiden.

    Zet ze tenslotte nog ongeveer 15 tot 20 minuten (tot ze gaar zijn naar wens) in een voorverwarmende oven van 180°.


    Schil ondertussen de raapjes en snij ze in vier, stoof ze voorzichtig aan in boter zonder dat ze kleuren, kruid met peper, wat zout en een eetlepel rietsuiker en bevochtig met wat kippenbouillon.

    Laat hierin in ongeveer 15 minuten gaar worden.


    Schik alles op grote warme borden en lepel er het kookvocht van de raapjes over.

    Lekker met gestoomde krieltjes.

    25-02-2006 om 13:08 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Gebraden langoustinestaartjes met gefrituurde groenten

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    20 langoustines
    2 uien
    1 takje tijm
    4 bosjes peterselie
    2 blaadjes laurier
    2 dl water
    4 wortelen
    2 preiwitten
    5 sjalotten
    1 appel
    olijfolie om te bakken
    200 g boter (roomboter)
    theelepels kerriepoeder
    peper
    zout

     

    Maak de helft van de wortelen schoon, schil de uien en snijd in grove stukken.

    Ontdoe de langoustinestaartjes van hun harnas.

    Maak een krachtige bouillon van de langoustinekopjes.

    Kook ze daarvoor in het water samen met de ui, wortel, tijm, laurier, peterselie, peper en zout. Laat gedurende 1 uur sudderen.

    Was de prei.

    Snijd de rest van de wortel en de prei in een fijne julienne.

    Schil de appel en snijd in dobbelsteentjes.

    Zeef de bouillon, voeg er de versnipperde sjalotten aan toe en laat tot 3/4 van het volume inkoken.

    Klop luchtig met boter op en kruid met kerrie, peper en zout.

    Hou warm.

    Bak de staartjes en appel afzonderlijk in wat olijfolie.

    Hou warm.

    Frituur de prei en de wortel in een mooie heldere frituurolie.

    Nappeer de saus op het bord.

    Leg de gefrituurde groenten in het midden.

    Schik de staartjes er rond en overstrooi ze met appeldobbelsteentjes.

     

     

    Vislasagne met broccoli tuinkruiden en aardappelen

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    300 g broccoli
    600 g aardappelen (krielaardappelen)
    6 sprietjes bieslook
    0.5 bosje peterselie
    30 g kervel
    6 blaadjes basilicum
    1 takje tijm
    500 g grietfilet
    200 g ham
    2 dl room

     

    De in plakjes gesneden aardappelen en de broccoliroosjes apart gaar pocheren in kokend gezouten water.

    Afgieten en laten uitlekken.

    Een laagje aardappelen en broccoli schikken in een beboterde ovenschotel en bedekken met mootjes vis en fijngesneden hamreepjes.

    Elke laag bestrooien met vers gehakte tuinkruiden die zijn losgeklopt in room.

    Zo voortgaan tot alles opgebruikt is.

    Gedurende 20 minuten bakken in de op 200°C voorverhitte oven en serveren.

     

     

    Worteltaart met walnoten

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    10 g boter (bakboter)
    4 wortelen
    2 eieren
    20 g rietsuiker
    4 cl arachideolie
    125 g bloem (zelfrijzend)
    50 g kokosnoot (geraspt)
    1 eetlepel citroensap
    kaneelpoeder
    40 g boter (roomboter)
    75 g poedersuiker
    0.5 dl sinaasappelsap
    100 g walnoten

     

    Verwarm de oven op 190°C.

    Vet een ronde springvorm in.

    Was de wortelen en rasp ze fijn.

    Klop de eieren en de suiker dik en romig.

    Klop de olie erdoor en dan de andere ingrediënten voor de taart.

    Schep het deeg in de vorm en strijk glad.

    Bak in 20 tot 25 minuten in de oven gaar en goudbruin.

    Laat afkoelen op een rooster.

    Verwarm het sinaasappelsap lichtjes, voeg de poedersuiker en de boter toe en roer tot glazuur. Strijk deze over de taart uit.

    Garneer met halve walnoten.

     

    25-02-2006 om 12:56 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Spekflapjes met Postel Oud

     

    kaas : Postel Oud


    Ingrediënten voor twee personen

    4 plakjes mager spek

    4 plakjes ontbijtspek zonder zwoerd

    150 g Postel Oud en vers gemalen peper

     

    voorbereiding : 8 min
    bereidingstijd : 5 min

     

    Bereiding:

    Verdeel de kaas in 4 gelijke stukken.

    Gebruik het mager spek als verpakkingsmateriaal voor de kaas.

    Omwikkel dit vervolgens met het ontbijtspek dat dient als plakmiddel.

    Bak de spekflapjes kort in het gourmetpannetje.

    Werk af met peper.

     

    Serveertip:

    Presenteer hierbij een rauw witloofslaatje met een vinaigrette van graanmosterd in yoghurt.

    24-02-2006 om 19:56 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Gekruide riblappen


    Voor de marinade
    2 blaadjes laurier
    1 eetlepel mosterd
    2 eetlepels azijn
    2 eetlepels zonnebloemolie
    snufje cayennepeper
    1 theelepel tijm
    2 theelepels bruine suiker
    1 ui
    2 kruidnagels
    1 teentje knoflook

    Verder
    600 gram riblappen
    bloem
    zout
    75 gram boter
    2 glazen heet water of een restje rode wijn (is nog lekkerder)

    Roer een dun papje van alle ingrediënten genoemd onder de marinade.

    Leg de riblappen in de marinade en laat ze zeker 6 uur marineren.

    Keer het vlees van tijd tot tijd.
    Haal het vlees na die tijd uit de marinade (bewaren!!) en laat het goed uitlekken.

    Droog het vlees en bestuif het met zout en bloem.

    Verhit de boter en braad het vlees snel aan beide zijden bruin.

    Voeg de marinade toe en 2 glazen heet water of een restje “hete” rode wijn.

    Leg een deksel op de pan en laat het vlees ± 3 uur zachtjes sudderen, wel af en toe keren.
    Heerlijk met rode kool en aardappelpuree.

    24-02-2006 om 16:33 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Logo
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Mooi he.
    Dit logo is duidelijk niet in elkaar gefranst door papa Ronny maar het is wel een prachtige fotobewerking van mijn eigenste ik.
    Dit juweeltje komt van Ann en het staat ook op haar blog en dat is "Beeldbewerking Ann".
    Hartelijk dank Ann voor dit mooie logo.

    24-02-2006 om 13:44 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Zuurkoolschotel 

     

    Ingrediënten

    500 gr zuurkool

    1 middelgrote ui

    2 teentjes knoflook

    250 gr gehakt

    125 gr spekreepjes

    sambal

    ketchup

    perzik of ananas

    creme fraise

     

    De zuurkool 10 minuten koken.

    Dan de ui pellen en snipperen en uitbakken.

    Bak de knoflook, gehakt, spekreepjes mee.

    Doe er sambal, ketjap, en de kleingesneden perzik door.

    Afmaken met creme fraise.

     

    Je kunt dit met aardappelpuree eten of met gebakken aardappels.

     

    24-02-2006 om 12:21 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Gehaktballetjes uit Denemarken


    Ingrediënten

    1/4 liter Bulgaarse yoghurt op kamertemperatuur
    400 gram rundergehakt
    1 ei
    2 sneetjes witbrood zonder korst
    3 eetlepels melk
    zout, peper
    3 eetlepels fijngehakte dille
    1 sjalotje
    2 eetlepels boter
    1 laurierblad
    1 dl vleesbouillon
    1 eetlepel maïzena
    1 theelepel suiker
    1 eetlepel citroensap

    Brood weken in de melk.

    Sjalotje pellen en heel fijn snipperen.

    Gehakt aanmaken met ei, gesnipperde sjalot, geweekte witbrood, zout, peper en 2 eetlepels dille.
    Vorm hiervan ± 8 kleine gehaktballetjes.

    Verhit de boter en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin.

    Blus af met de vleesbouillon.

    Voeg het laurierblad toe en laat de gehaktballetjes op een lage warmtebron in ± 10 minuten gaar sudderen.

    Roer de maïzena glad met de yoghurt en schenk dit al roerende bij de gehaktballetjes.

    Blijf roeren tot de saus gebonden is.

    Voeg de rest van de dille, het citroensap en de suiker bij de saus en breng de saus eventueel nog op smaak met peper en zout.

    24-02-2006 om 09:39 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Zeepalingsoep

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    600 g hondshaai (zeepaling)
    10 dl visfumet
    1 venkelknol
    1 courgette
    3 wortelen
    100 g zuring
    50 g boter (bakboter)
    1 eierdooier
    1 dl room
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    15 g kervel

     

    De zeepaling fileren en hem in dikke plakken snijden.

    De filets gaar pocheren in visfumet.

    De zeepaling apart warm houden.

    Een brunoise maken van venkel, courgette en wortelen, en lichtjes aanstoven in boter.

    Laten uitzweten en de visfumet erbij gieten.

    Apart wat zurkel laten blancheren, fijnhakken en bij de soep voegen.

    Het geheel een vijftal minuutjes laten koken.

    Erop letten dat de groentjes beetgaar blijven.

    De soep op kruiding controleren, afwerken met een binding van eierdooier en room.

    Wat plakjes zeepaling in een diep bord leggen, er de soep bijdoen.

    Afwerken met gehakte peterselie en kervelpluksels.

     

     

    Filets mignons naar kasteeltrant

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    600 g biefstuk (Meritus)
    500 g aardappelen (krielaardappelen)
    2 cl arachideolie
    6 artisjokbodems (gesteriliseerd)
    2 tomaten
    2 eetlepels bieslook (fijngehakt)
    50 g boter (bakboter)
    1 dl wijn (wit/droog)
    0.5 dl kalfsfond
    peper
    zout

     

    De aardappeltjes schrapen onder stromend water en ze 3 minuten koken in gezouten water. Laten uitlekken.

    Met de olie in een bakblik leggen en gedurende 15 tot 20 minuten laten braden in een op 220 graden voorverwarmde oven.

    Intussen de artisjokbodems spoelen en laten uitlekken.

    Elke bodem in 8 punten snijden.

    De tomaten in kokend water dompelen om de velletjes gemakkelijk te kunnen verwijderen.

    In vieren snijden en de zaadjes verwijderen.

    Het vruchtvlees in blokjes van 1 centimeter snijden.

    Het bieslook wassen en fijnsnipperen.

    Het vlees in kleine biefstukjes verdelen van 75 gram elk.

    De boter in de pan verhitten en de biefstukjes 1 tot 2 minuten aan elke kant bakken.

    Kruiden met zout en peper en warm houden tussen 2 diepe borden.

    De artisjokbodems opwarmen in de braadjus.

    De pan deglaceren met de witte wijn.

    Tot de helft indampen en het kalfsfond toevoegen.

    Nog 1 minuut laten sudderen.

    De tomaatblokjes over de saus verdelen.

    Niet meer laten koken.

    Op elk bord 2 biefstukjes schikken en garneren met de saus.

    Het bieslook over de krielaardappelen strooien en serveren in een diepe schaal.

     

     

    Honingéclairs

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    40 g boter (roomboter)
    50 g boter (bakboter)
    zout
    eetlepel honing (vloeibaar)
    125 g bloem (roggebloem)
    4 eieren
    0.5 liter abrikozenijs
    2 dl room

     

    Zorg ervoor dat de eieren op kamertemperatuur zijn.

    Verwarm de oven voor op 200°C.

    Vet de bakplaat in.

    Kook het water zachtjes samen met de boter, de honing en het zout.

    Zeef de bloem en voeg in een keer toe.

    Roer 2 minuten goed door.

    Laat het deeg in een kom 5 minuten afkoelen.

    Klop de eieren er één voor één door tot een glanzend en stevig deeg.

    Doe het deeg in een spuitzak (3 cm doorsnede, zonder mondstuk) en spuit op de bakplaat 1 streep per persoon (4 cm lang).

    Bak goudbruin in de oven: 10 minuten op 220°C, 25 minuten op 175°C (open de oven tussentijds niet).

    Doe de oven uit en zet 10 minuten half open.

    Neem de éclairs eruit, laat afkoelen, snij ze in de lengte voor 3/4 open en hol uit.

    Vul vlak voor het opdienen met een lepel ijs.

    Serveer de éclairs met een bolletje ijs en toefjes slagroom.

     

    24-02-2006 om 09:30 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Koolsoep op de wijze van Passendale

     

    kaas : Passendale Classic

     

    ingrediënten voor 4 personen:

    1 groene kool (savooikool)

    200 g gedroogde ham

    3 sneetjes boerenbrood

    300 g Passendale Classic kaas

    5 eetlepels kippenbouillon en zout

     

    bereiding :

    De kool schoonmaken en de mooiste bladeren apart houden.

    Deze gedurende 10 minuten laten blancheren in kokend gezouten water.

    Het brood roosteren.

    In een vuurvaste vorm achtereenvolgens sneetjes brood, koolbladeren en hamblokjes schikken.

    Overgieten met kippenbouillon en bedekken met de plakjes Passendale Classic kaas. Gedurende 10 minuten gratineren in een op 200°C voorverwarmde oven.

    Meteen serveren.

     

    23-02-2006 om 19:22 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Gehaktballetjes in mosterdroomsaus

    hoofdgerecht voor 4 personen
    500 gram rundergehakt
    olijfolie
    125 ml crème fraîche
    1 el mosterd
    100 ml kippenbouillon
    1 el verse tijm, fijngehakt
    zout

    versgemalen zwarte peper
    tagliatelle

    vers geraspte Parmezaanse kaas

    Maak het rundergehakt naar eigen smaak aan (ei, zout, peper etc.) en vorm kleine balletjes. Bak deze in olijfolie rondom bruin en gaar.

    Verwarm de crème fraîche, mosterd en bouillon in een pan, roer de tijm erdoor en breng op smaak met peper.

    Serveer met tagliatelle en garneer royaal met vers geraspte Parmezaanse kaas.

     

    23-02-2006 om 16:20 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Korianderpesto


    Ingrediënten

    30 gram verse koriander
    50 gram ongezouten cashewnoten
    2 teentjes knoflook
    enkele druppels tabasco
    1 dl olijfolie
    wat zout

    Doe de koriander en de cashewnoten in een vijzel of keukenmachine en maal deze fijn.

    Pers de knoflook erboven uit.

    Voeg beetje bij beetje de olijfolie erbij tot een gladde pasta ontstaat.

    Breng de pesto op smaak met tabasco en wat zout.

    Doe de pesto in een schoon potje.

    De pesto kan in de koelkast ± 3 weken bewaard worden.
    Lekker op een stukje vers stokbrood, in pasta of rijstgerechten.

     

    23-02-2006 om 13:48 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Gegrilde lamskoteletjes


    Ingrediënten

    8 lamskoteletjes
    2 teentjes knoflook
    2 eetlepels (liefst witte) balsamico-azijn
    2-3 eetlepels olijfolie
    peper uit de molen
    1 eetlepel (liefst verse) gehakte tijmblaadjes
    versgemalen zeezout

    Snij het vetrandje van de koteletjes op een paar plaatsen in om omkrullen te voorkomen.

    Pel en snipper de knoflook.

    Meng de balsamico-azijn met de olijfolie, peper en tijm.

    Leg de koteletjes ± 15 minuten in de marinade.

    Verhit de grill of de grillpan en rooster de lamskoteletjes aan beide zijden ± 3 minuten.

    De koteletjes moeten van binnen nog rosé zijn.

     

    23-02-2006 om 09:22 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mop

    Voor de hond

     

    Jantje en zijn ouders gingen uitgebreid gaan dineren in een chic restaurant.
    Na lekker gezellig getafeld te hebben, komt er een ober afruimen.

    Mama vraagt aan de ober: 'Kan je de restjes in een zakje doen voor de hond a.u.b.?'

    Waarop jantje zegt: 'JOEPIEEEEEE, we krijgen een hond!!!!'

    23-02-2006 om 09:20 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Borrelburgers

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    250 g gemengd gehakt
    25 g kaas
    10 druppels Worcestershiresaus
    6 sneetjes wit brood
    30 g boter (bakboter)
    peper
    zout
    20 g boter (roomboter)

     

    Het gehakt aanmaken met de kaas, de worcestershiresaus, peper en zout.

    Uitrollen tot een grote worst van ongeveer 4 centimeter diameter.

    Het vlees in aluminium of plasticfolie wikkelen en in de koelkast leggen om hard te worden.

    De opgesteven worst in plakjes van 1 centimeter dik snijden en bakken op een zacht vuurtje.

    Met behulp van een glas uit elk sneetje brood 2 rondjes snijden en aan beide zijden licht beboteren.

    Bakken tot goudgele en knapperige toastjes.

    Op elk toastje een minihamburger leggen en versieren naar eigen fantasie met peterselie, fijngesneden ui, schijfjes tomaat of spiegeleitjes van kwarteleitjes.

     

     

    Vispotje

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    6 dl visbouillon
    600 g visfilet (koolvis, forel, zalmforel, zalm)
    100 g mager ontbijtspek
    30 g boter (bakboter)
    3 preiwitten
    2 eetlepels mosterd
    3 dl slagroom
    1 takje tijm
    600 g aardappelen (krielaardappelen)
    peper
    zout
    1 eetlepel citroensap
    2 eetlepels peterselie (fijngehakt)

     

    Breng de bouillon aan de kook, voeg de vis toe en laat deze in ongeveer 5 minuten tegen de kook aan gaar worden.

    Schep de vis uit de pan en houd deze afgedekt warm.

    Bak de reepjes ontbijtspek in 5 tot 10 minuten in de boter krokant.

    Voeg de preiringen (van ongeveer 2 cm) toe en bak deze op zacht vuur 5 tot 8 minuten mee. Voeg de helft van de mosterd, de helft van de visbouillon, slagroom, tijm en de voorgekookte aardappelen toe en breng het mengsel aan de kook.

    Laat het gerecht op zacht vuur ongeveer 10 minuten koken.

    Roer de rest van de mosterd erdoor en breng het gerecht met zout, peper en citroensap op smaak.

    Schep de vis er voorzichtig bij en warm hem nog 2 minuten mee.

    Bestrooi de vis voor het serveren met peterselie.

     

     

    Flensjes van Lancelot de Casteau

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    2 eieren
    125 g bloem (tarwebloem)
    3 dl melk (halfvol)
    30 g boter (roomboter)
    zout
    5 g suiker
    kaneelpoeder
    4 eierdooiers
    65 g suiker
    4 dl melk (halfvol)
    0.5 stokje vanille
    2 eieren
    0.5 dl melk (halfvol)
    10 g poedersuiker

     

    De flensjes

    De bloem zeven in een kom en een kuiltje maken.

    Hierin een snuifje zout, de twee eieren en de zachte boter brengen en alles goed mengen. Beetje bij beetje de 3 dl melk in het deeg gieten.

    Het beslag moet zo dik zijn als dunne room.

    Uit dit beslag flensjes bakken van ongeveer 20 centimeter doorsnee.

    De flensjes in stapeltjes van 4 leggen en tussen elk flensje een beetje suiker en wat kaneelpoeder strooien.

    Vervolgens de stapeltjes oprollen en laten afkoelen.

     

    De vanillesaus

    De eierdooiers tot schuim kloppen met de suiker.

    Bij dit mengsel de 4 dl kokende melk gieten waarin een vanillestokje heeft meegekookt. Zeven en zachtjes laten indikken zonder koken.

    Warm houden op de kant van het vuur.

     

    Afwerking

    De flensjesrollen in 4 stukken snijden en onderdompelen in de melk waarin de eieren werden geklutst.

    Deze rolletjes opbakken in boter en warm houden in de oven.

    In een diep bord wat saus gieten en daarin de rolletjes schikken.

    Bestrooien met wat poedersuiker.

     

    Dit recept werd teruggevonden in het receptenboek 'Ouverture de Cuisine' van de 17de eeuwse Waal Lancelot de Casteau.

     

    23-02-2006 om 09:12 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Zite uit Caserta (Campanië)
    naar een recept van Antonio Carluccio

     

    Ingrediënten voor 6 personen:

    750g zite, of andere dikke pasta (filei)
    200g zachte Italiaanse salami, mag ook chorizo
    500g gemengd gehakt varkens/kalfs
    broodkruim (van 2 sneden oud brood)
    1 glas droge witte wijn
    200g vers geraspte parmezaanse kaas
    1 dikke rode ui, fijngesnipperd
    3 eieren
    zwarte peper uit de molen, nootmuskaat & wat zout

    tomatenpulp: 1 kg vleestomaten

    3 stengels selder

    1 bosje basilicum
    teentje knoflook

    1 kleine rode ui

    snuifje oregano en wat tabasco

     

    Doe alle ingrediënten voor de tomatenpulp in de blender of mixer en maal ze tot een dikke brij, hou opzij.


    Snijd de salami in de lengte middendoor en vervolgens in dunne reepjes.

    Bak deze, samen met het gehakt aan in olijfolie, plet hierbij het gehakt tot het helemaal los is. Strooi er de ui over, kruid met wat nootmuskaat en laat even meestoven tot de ui glazig is. Blus met de witte wijn en laat deze volledig inkoken.


    Voeg nu de tomatenpulp toe en breng al roerend aan de kook, zet het vuur laag ongeveer 2 uur zachtjes pruttelen, roer af en toe goed om.


    Kook de pasta half gaar en spoel onder ruim koud stromend water.


    Kluts de eieren en maal het broodkruim fijn.

    Laat de tomatenpulp even afkoelen en roer de eieren, broodkruim en de helft van de kaas erdoor, ook de pasta mag nu bij dit tomaten mengsel.


    Schep alles in een ruime ovenschaal, strooi de rest van de kaas erover en laat nog 30 minuten garen in de oven op 180°.

     

    22-02-2006 om 18:16 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)


    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!