Varkensvlees met pittige whisky roomsausxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
500 gram varkensfilet
1 grote ui, fijngehakt
2 el boter
versgemalen zwarte peper
150 gram wortels, in dunne reepjes
250 gram champignons, in schijfjes
1 potje zure room of slagroom
3 el Ierse whisky
1 el fijngehakte peterselie
Bereidingswijze Snijd de varkensfilet in reepjes en strooi er royaal peper over. Smelt de boter in een zware koekenpan en bak de reepjes filet op hoog vuur snel bruin. Haal ze uit de pan en voeg dan de fijngesneden ui, de in dunne reepjes gesneden wortel en de in schijfjes gesneden champignons toe. Zet het vuur wat lager en roerbak het geheel tot de groenten zacht zijn. Doe nu het vlees weer in de pan en warm even door. Voeg de whisky toe en warm deze ook even mee (flambeer desnoods). Roer er van het vuur af de zure room door en voeg nog wat zout naar smaak toe. Garneer met peterselie.
Serveertips Serveer direct met aardappelpuree en doperwten.
|