Knoflook sausxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
6 teentjes knoflook 3 dl lamsfond (*) 1 eierdooier 1 el bloem 1 dl room of roomvervanger peper en zout.
Doe de knoflookteentjes ongepeld in een pannetje, giet koud water over en breng aan de kook, laat ongeveer 30 minuten zachtjes koken. Pel nu de knoflook en wrijf ze door een zeef, voeg de bloem, eierdooier en een scheutje kookwater van de look toe en meng goed. Verhit de lamsfond en laat voor 1/3 inkoken.
Voeg de "liaison" van knoflook toe en laat even mee pruttelen om de saus te binden. Kruid de saus af met peper en wat zout en werk af met de room en wat verse bieslook en peterselie. Heerlijk bij lamsvlees.
(*) De lamsfond kunt U vervangen door met 3 dl water de bakresten los te maken van eventueel gebraden vlees en dit als basis te gebruiken voor de saus.
|