Kippensalade met aardbeienxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
800 g kippenfilet peper zout 500 g aardbeien 150 g sojascheuten 0.5 eetlepel gember (geraspt) 1 eetlepel honing (vloeibaar) 2 cl frambozenazijn 1 eetlepel ketjap (sojasaus) 2 cl olijfolie (extra vierge)
De kippenfilets in reepjes snijden en in een pan met antikleeflaag gaarbakken in 10 minuten onder voortdurend roeren.
Kruiden met peper en zout.
Uit de pan nemen en laten uitlekken en afkoelen.
De aardbeien wassen, laten uitlekken en pas daarna de kroontjes verwijderen.
De sojascheuten een minuut laten zwellen in kokend water en afgieten.
In een slakom de kippenreepjes mengen met de sojascheuten en de aardbeien.
Een vinaigrette bereiden met vers geraspte gember, honing, azijn, sojasaus, olijfolie en peper. Over het slaatje gieten, 10 minuten laten trekken en opdienen.
Jong duifje met kalfszwezerik en peulgroenten
Ingrediënten voor 4 personen
4 duifjes 400 g kalfszwezerik 4 varkensnetjes 50 g linzen 50 g prinsessenboontjes 50 g snijbonen 50 g erwtjes 50 g witte boon 2 dl kalfsfond 0.5 theelepel druivenpitolie peper zout 1 citroen
De duiven fileren.
De filets van de borst bestrijken met een mousse gemaakt van de billetjes.
Hierop de in dunne plakjes versneden kalfszwezeriken leggen.
Inpakken in een varkensnetje en aanbraden.
De peulgroenten schoonmaken, blancheren, laten schrikken onder koud water, met elkaar vermengen en op smaak brengen.
De groenten cirkelvormig in het midden van verwarmde borden schikken en hierop de versneden duif leggen.
Afwerken met de kalfsfond, enkele druppels druivenpitolie en een beetje fijngesneden citroenschil.
Crème brûlée met vanille en oranjebloesem
Ingrediënten voor 4 personen
5 dl room 2 stokjes vanille 6 eierdooiers 125 g suiker 2 cl amandelolie 4 sinaasappelen 1 eetlepel sinaasappelschil (geconfijt) 8 blaadjes munt cassonadesuiker
Breng de room met de doorlangs gesneden vanillestokjes lichtjes aan de kook en laat parfumeren gedurende 10 minuten.
Vermeng de suiker met de eierdooiers en roer dit mengsel door de room.
Bestrijk vormpjes met amandelolie en verdeel de room in de vormpjes.
Bedek ze met hittebestendige plasticfolie en stoom ze gaar in een oven van 80°C in ongeveer 45 minuten. Laat afkoelen.
Pel de sinaasappelen, verdeel in partjes en verwijder de velletjes.
Stort de crème in het midden van een bord en schik de sinaasappelpartjes eromheen.
Versier met gekonfijte sinaasappelschil, munt en sinaasappelsaus.
Bedek de crème met een dun laagje cassonadesuiker en karameliseer lichtjes krokant met behulp van een gasbrander of met een gloei-ijzer.
|