Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    14-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Kippensalade met aardbeien

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    800 g kippenfilet
    peper
    zout
    500 g aardbeien
    150 g sojascheuten
    0.5 eetlepel gember (geraspt)
    1 eetlepel honing (vloeibaar)
    2 cl frambozenazijn
    1 eetlepel ketjap (sojasaus)
    2 cl olijfolie (extra vierge)

     

    De kippenfilets in reepjes snijden en in een pan met antikleeflaag gaarbakken in 10 minuten onder voortdurend roeren.

    Kruiden met peper en zout.

    Uit de pan nemen en laten uitlekken en afkoelen.

    De aardbeien wassen, laten uitlekken en pas daarna de kroontjes verwijderen.

    De sojascheuten een minuut laten zwellen in kokend water en afgieten.

    In een slakom de kippenreepjes mengen met de sojascheuten en de aardbeien.

    Een vinaigrette bereiden met vers geraspte gember, honing, azijn, sojasaus, olijfolie en peper. Over het slaatje gieten, 10 minuten laten trekken en opdienen.

     

     

    Jong duifje met kalfszwezerik en peulgroenten

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 duifjes
    400 g kalfszwezerik
    4 varkensnetjes
    50 g linzen
    50 g prinsessenboontjes
    50 g snijbonen
    50 g erwtjes
    50 g witte boon
    2 dl kalfsfond
    0.5 theelepel druivenpitolie
    peper
    zout
    1 citroen

     

    De duiven fileren.

    De filets van de borst bestrijken met een mousse gemaakt van de billetjes.

    Hierop de in dunne plakjes versneden kalfszwezeriken leggen.

    Inpakken in een varkensnetje en aanbraden.

    De peulgroenten schoonmaken, blancheren, laten schrikken onder koud water, met elkaar vermengen en op smaak brengen.

    De groenten cirkelvormig in het midden van verwarmde borden schikken en hierop de versneden duif leggen.

    Afwerken met de kalfsfond, enkele druppels druivenpitolie en een beetje fijngesneden citroenschil.

     

     

    Crème brûlée met vanille en oranjebloesem

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    5 dl room
    2 stokjes vanille
    6 eierdooiers
    125 g suiker
    2 cl amandelolie
    4 sinaasappelen
    1 eetlepel sinaasappelschil (geconfijt)
    8 blaadjes munt
    cassonadesuiker

     

    Breng de room met de doorlangs gesneden vanillestokjes lichtjes aan de kook en laat parfumeren gedurende 10 minuten.

    Vermeng de suiker met de eierdooiers en roer dit mengsel door de room.

    Bestrijk vormpjes met amandelolie en verdeel de room in de vormpjes.

    Bedek ze met hittebestendige plasticfolie en stoom ze gaar in een oven van 80°C in ongeveer 45 minuten. Laat afkoelen.

    Pel de sinaasappelen, verdeel in partjes en verwijder de velletjes.

    Stort de crème in het midden van een bord en schik de sinaasappelpartjes eromheen.

    Versier met gekonfijte sinaasappelschil, munt en sinaasappelsaus.

    Bedek de crème met een dun laagje cassonadesuiker en karameliseer lichtjes krokant met behulp van een gasbrander of met een gloei-ijzer.

     

    14-05-2006 om 15:01 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Kipblokjes met avocado, limoen, zure room en pijnboompitten


    Ingrediënten voor 2 personen

    350 gram kipblokjes

    bakje pijnboompitten

    half of heel fijngesneden rood pepertje (naar smaak)

    olie

    1 limoen (schil raspen en sap uitpersen)

    2 avocado's

    bekertje zure room

    vers gemalen peper

    zout

     

    Voorbereiding
    Limoen raspen en persen, pijnboompitten roosteren.

    Bereidingswijze:
    Pijnboompitten roosteren in droge koekenpan.

    Limoen raspen en uitpersen.
    Kipblokjes roerbakken in wat olie, rode peper (fijngesneden) en geraspte limoenschil erdoor roeren.
    Intussen avocado schillen en in blokjes snijden, limoensap erdoor roeren, als kip gaar is avocado toevoegen, dan zure room erbij.
    Doorwarmen, versgemalen peper en zout toevoegen, pijnboompitten erover strooien.

    Serveertips
    Lekker met vers gebakken broodjes en groene salade, ook lekker met (wilde) rijst.

    11-05-2006 om 13:43 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemiddag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    11-05-2006 om 13:38 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Gewokte scampi's met pittige saus en tagliatelle

     

    Ingrediënten voor 2 personen

    500 g scampi's

    1 pak tagliatelle of eiernoedels (mie)

    1 teentje look

    cayennepeper

    zwarte peper

    olijfolie
    voor de saus:

    1 glas witte wijn

    200 ml room

    sojasaus

     

    Bereidingswijze
    Ontdooi de scampi's door ze even in lauw water te dompelen ze pellen dan makkelijker. Verwijder het zwart darmkanaaltje en dep ze droog.

    Verhit 1 eetlepel olijfolie in de wok.

    Gooi de scampi's erin en kruid ze met 1 geplet teentje look, cayennepeper en zwarte peper. Bak ze kort en hevig aan.

    Blus de scampi's met de wijn, voeg de room toe en laat even inkoken tot sausdikte.

    Breng op smaak met sojasaus.

    Breng water aan de kook, dompel de eiernoedels (of tagliatelle) erin onder en laat ze van het vuur 4 minuten garen, giet ze af en meng ze onder de scampi's.

    Serveer op een warm bord en versier eventueel met groene kruidensnippers (dille, kervel...).


    Tip:

    Je kunt de tagliatelle terug even opwarmen in enkele eetlepels olijfolie, op het bord schikken en de saus met de scampi's erover verdelen.

    Serveer er een fruitige chardonnay of chenin bij.

    11-05-2006 om 09:38 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    11-05-2006 om 09:31 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Scampi met kerrie

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    28 scampi
    1 appel (Jonagold)
    1 takje selder
    1 dl room
    1 dl wijn (wit/droog)
    1 cl vermouth (droog)
    25 g boter (bakboter)
    theelepels kerriepoeder
    2 takjes dragon (takjes)

     

    Pel de scampi.

    Schil de appel en was de selder.

    Snijd in fijne brunoise.

    Bak de scampi, appel en selder een 8-tal minuten in boter.

    Blus met vermouth en witte wijn.

    Voeg room toe en laat koken tot er een lichte binding ontstaat.

    Voeg kerrie toe en laat nog even pruttelen.

    Dien op in een schotel of een diep bord en versier met fijngesneden dragon.

     

     

    Gevulde griet met bloemkool en spinaziesaus

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    800 g grietfilet
    1 dl room
    1 dl wijn (wit/droog)
    1 dl visfumet
    1 eiwit
    2 sjalotten
    100 g boter (roomboter)
    100 g spinazie
    1 bloemkool (groen)
    peper
    zout

     

    De vishandelaar vragen om de vis te fileren in gelijke moten van elk ongeveer 200 gram en ook het (gefileerde) staartstuk van de vis vragen.

    Het staartstuk fijnmalen, kruiden met peper en zout en het eiwit erdoor mengen.

    De bloemkool gaarkoken en in zeer kleine roosjes verdelen.

    De vismoten voorzichtig doormidden snijden en ze vullen met de visfarce en de roosjes bloemkool.

    De stukken vis voorzichtig dicht binden met keukengaren en ze 10 minuten pocheren.

    Ondertussen de saus maken.

    De sjalotten stoven in wat boter, de fumet, de witte wijn en de room erbij gieten en aan de kook brengen.

    Tot een derde laten inkoken.

    De in klontjes verdeelde koude boter erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout.

    De spinazie wassen, pureren met het aanhangende vocht en door een neteldoek persen.

    Het vocht opvangen en dit op het laatste moment bij de saus voegen.

    Goed roeren.

    De draadjes van de gepocheerde vis verwijderen en opdienen op een bedje van spinaziesaus.

     

     

    Rood fruit op Zwitserse wijze

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    500 g crème suisse
    1 dl room
    150 g frambozen
    5 dl water
    70 g poedersuiker
    2 eetlepels citroensap
    150 g aardbeien
    8 eiwitten
    500 g suiker
    2 dl water

     

    Klop de crème suisse gedurende 4 tot 5 minuten met de room en eau de vie.

    Bereid de frambozencoulis:

    Pureer de frambozen en haal de frambozenpuree door een fijne zeef.

    Voeg het water bij de poedersuiker en wat citroensap en laat koken tot een lichte stroop.

    Voeg de frambozenpuree toe en laat gedurende enkele minuten inkoken.

    Vul de bodem van de coupe met een laagje frambozencoulis en schik hierop het rood fruit. Breng een laagje crème suisse aan in de coupe en laat twee uur opstijven.

    Bereid de Italiaanse meringue:

    Laat de suiker en het water koken tot 120°C.

    Klop ondertussen het eiwit stijf en giet hierop de suikersiroop.

    Roer alles koud.

    Garneer hiermee de coupe en kleur even onder de grill.

    11-05-2006 om 09:30 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemorgen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    11-05-2006 om 08:56 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Warme bananen met pistache-kruimellaag met honing en frambozencoulis

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    180 g pistachenoten (gepeld)
    4 bananen
    1 eetlepel poedersuiker
    500 g frambozen
    4 eetlepels honing (vloeibaar)

     

    Hak de pistachenoten grof en doe ze op een groot bord.

    Pel de bananen en snijd ze in de lengte doormidden.

    Rol de halve bananen door de noten, en zorg ervoor dat ze er gelijkmatig mee bedekt worden. Bestuif ze met wat poedersuiker en leg ze op een anti-aanbak bakblik.

    Bak ze 4 - 5 minuten in een oven op 200°C tot ze net gaar en warm zijn (niet langer omdat de bananen dan zullen smelten).

    Houd ze warm.

    Draai voor de frambozencoulis de helft van de frambozen met 2 eetlepels honing tot een glad geheel.

    Passeer dit mengsel door een fijne zeef om alle pitjes te verwijderen.

    Verdeel de bananen over 4 voorverwarmde borden en druppel er de rest van de honing over. Serveer met wat frambozen in een kleine piramide en met wat frambozencoulis ernaast.

    09-05-2006 om 12:08 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemiddag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    09-05-2006 om 12:02 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Gebakken kwarktaart

     

    Ingrediënten voor 8 personen

    125 g roomboter

    125 g volkorenbiscuit

    125 g amandelen

    1 el maïzena

    250 g kwark

    250 g roomkaas

    3 st eieren

    250 g fijne suiker

    250 ml zure room

    250 g kersen (pot)

     

    Materialen

    keukenmachine

    vierkante vorm of springvorm

     

    Bereiden

    Smelt 125 g roomboter en meng deze in een keukenmachine met 125 g volkorenbiscuit (Francisco) en 125 g amandelen.

    Vet een vierkante vorm of een springvorm in en verdeel het koekjesdeeg over de bodem en druk heel goed aan.

    Zet de vorm in de koelkast.

    Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius (hetelucht 150 graden).

    Was 1 citroen, raps de schil en pers de citroen.

    Roer 1 eetlepel maïzena met 1 eetlepel citroensap tot een glad papje.

    Mix in de keukenmachine 250 g kwark met 250 g roomkaas, 3 eieren, 250 g fijne suiker, 250 ml zure room, 1 eetlepel citroenrasp, 3 eetlepels citroensap en het maïzenapapje.

    Laat 250 g kersen goed uitlekken.

    Schenk het kwarkmengsel op het koekjesdeeg in de vorm en verdeel de kersen erover.

    Bak de taart midden in de oven in ca. 1 uur net stevig.

    Laat de taart afkoelen en in de koelkast verder koud worden.

    09-05-2006 om 09:37 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    09-05-2006 om 09:30 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Koolrabi-fruitsalade

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    2 koolrabi's
    2 appelen (Elstar)
    1 sinaasappel
    50 g walnoten
    1 ei (hardgekookt)
    1 eetlepel citroensap
    0.5 eetlepel mosterd
    1 theelepel Provençaalse kruiden
    peper
    zout
    5 cl notenolie

     

    Maak eerst de vinaigrette: prak de eierdooier fijn en meng met 3/4 van het citroensap.

    Voeg nu de mosterd toe, samen met de kruiden, zout en peper naar smaak.

    Klop de olie erdoor.

    Hak het eiwit fijn en roer door de vinaigrette.

    Schil nu de koolrabi, rasp grof en schep door de saus.

    Schil de appelen, snij ze in blokjes en besprenkel ze met de rest van het citroensap.

    Schil de sinaasappel dik, snij in stukjes en schep met de appel door de salade.

    Garneer met de walnoten.

     

     

    Pasta met kruidige kaassaus en seitan

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    350 g pasta
    1 bloemkool
    250 g broccoli
    200 g seitan
    3 cl olijfolie (extra vierge)
    peper
    kruidenzout
    50 g kaas (blauwe)
    2 dl room
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    1 eetlepel kervel (fijngehakt)
    2 eetlepels bieslook (fijngehakt)

     

    Breng water aan de kook voor de pasta.

    Maak de bloemkool en de broccoli schoon en verdeel beide groenten in kleine roosjes.

    Snij de seitan in kleine stukjes.

    Kook de pasta.

    Stoom de bloemkool en de broccoliroosjes beetgaar.

    Maak intussen de kruidige kaassaus.

    Plet de blauwe kaas en meng met de room.

    Verwarm de saus tot de kaas gesmolten is.

    Meng de kruiden door de saus.

    Laat de saus niet meer koken.

    Kruid eventueel bij met peper.

    Verhit de olijfolie en bak de seitan kort op een vrij hevig vuur.

    Bestrooi met peper en zout.

    Schep de seitan door de pasta en overgiet met een beetje saus.

    Leg een krans van broccoli en bloemkool rond de pasta.

    Serveer de rest van de saus apart.

     

     

    Carobmousse

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    100 g carob-chocolade
    2 eieren
    2 dl slagroom

     

    Hou 1/4 van de chocolade apart.

    Smelt de rest langzaam au bain marie.

    Scheid wit en dooiers van de eieren.

    Roer de dooiers los en voeg ze van het vuur bij de gesmolten carob.

    Klop eiwit en slagroom apart stijf.

    Schep beide voorzichtig door het mengsel.

    Verdeel over dessertschaaltjes en laat afkoelen in de koelkast.

    Rasp de rest van de carob.

    Serveer de mousse koel, gegarneerd met carobschilfers.

    09-05-2006 om 09:28 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemorgen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    09-05-2006 om 08:44 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Broodje kaas met komkommer

     

    Kaas: Rochefort Jong belegen

     

    Ingrediënten:

    Per persoon:

    1 deel boter en 1 deel geraspte Rochefort kaas Jong belegen, afwerken met komkommerschijfjes

     

    Bereiding:

    Het deel boter en geraspte kaas mengen.

    Dit kan met de hand of in de keukenrobot.

    Beleg het broodje met deze kaasboter.

    Werk af met dunne schijfjes komkommer.

    08-05-2006 om 16:11 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffietijd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    08-05-2006 om 16:05 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Zomerse pastasalade


    Nodig voor 4 personen

    500 gram Fusilli Pasta

    2 blikjes tonijn in olie

    1 potje olijven
    1 rode en 1 groene paprika

    1 bakje cherrytomaten,
    2 rode uien

    1 potje pesto

    2 afbakstokbroden

    mayonaise
    zout en peper


    Bereiden

    Verwarm de oven voor op 180°C en bak de stokbroden af.

    Breng een grote pan gevuld met water aan de kook.

    Voeg wat zout en olijfolie toe.

    Snijd ondertussen de paprika’s in kleine blokjes, de tomaatjes in vieren, de uien in blokjes en de olijven in tweeën.

    Kook de pasta in het kokende water in ongeveer 8 minuten gaar en spoel het dan af onder koud water.

    Doe de pasta in een diepe schaal, voeg alle andere ingrediënten toe en meng goed door elkaar. Voeg wat mayonaise toe.

    08-05-2006 om 14:06 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    08-05-2006 om 13:54 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Kaasflan met spekreepjes en erwtensaus

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 eieren
    250 g verse kaas (halfvet)
    20 g kaas
    2 sneetjes spek (gerookt)
    15 g boter (roomboter)
    peper
    nootmuskaat
    150 g erwtjes
    3 dl vleesbouillon
    50 g boter (roomboter)
    20 g kervel

     

    4 soufflévormpjes nemen en in elke vorm een beetje lauwe boter gieten.

    Hiermee de randen goed insmeren.

    Het spek in reepjes snijden en krokant uitbakken.

    Verdelen over de potjes.

    De eieren losslaan met de verse kaas en de geraspte kaas.

    Kruiden met nootmuskaat en peper.

    Dit mengsel in de vormpjes lepelen.

    De vormpjes gedurende 20 minuten au bain-marie in een op 200 graden voorverwarmde oven plaatsen.

    Voor de saus de erwten 5 minuten koken in de bouillon.

    De helft van het kookvocht bewaren voor een soep en in de andere helft de boter scheppen. Met de mixer er een gladde puree van maken en op smaak brengen met peper.

    De flan op warme borden uitstorten en er wat saus rond lepelen.

    Versieren met enkele kervelpluksels.

     

     

    Aubergines en oesterzwammen met sesamzaad en lekkere stukjes rundvlees

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    2 aubergines
    200 g oesterzwammen
    200 g runderfilet (ossenhaas)
    4 sjalotten
    4 teentjes knoflook
    1 stukje gember
    3 eetlepels sesamzaadjes
    olijfolie om te bakken
    3 eetlepels rijstwijn
    3 eetlepels sojasaus
    2 theelepels sambal oelek
    kaneelpoeder
    zout
    2 theelepels maïszetmeel
    1 cl sesamolie

     

    De aubergines wassen en de steelaanzet verwijderen.

    De aubergines eerst in de lengte in vieren snijden en daarna in plakjes.

    De stelen van de oesterzwammen verwijderen, de hoeden met keukenpapier schoonwrijven en in repen snijden.

    Het vlees eerst in dunne plakken en dan in repen snijden.

    De sjalotten en de knoflook pellen en de gemberwortel schillen.

    De sjalotten in dunne ringen snijden en de knoflook met de gemberwortel fijnhakken.

    Een wok of koekenpan verhitten en de sesamzaadjes omscheppend roosteren tot ze beginnen te geuren.

    Uit de pan scheppen.

    Vervolgens 2 eetlepels olie in de pan verhitten, het vlees roerbakken tot het rondom gekleurd is en uit de pan scheppen.

    De aubergines in de resterende olie roerbakken.

    De paddestoelen toevoegen en 2-3 minuten meebakken.

    De sjalotten, de knoflook en de gemberwortel met het vlees en de sesamzaadjes door het auberginemengsel scheppen.

    De rijstwijn, de sojasaus, de sambal en 100 ml water door elkaar roeren en toevoegen.

    Alles met wat kaneel en zout op smaak brengen en 3-4 minuten doorwarmen.

    De maïzena met een scheutje koud water gladroeren, door de saus roeren en kort laten koken. Proeven en zo nodig verder op smaak brengen.

    Met de sesamolie bedruppelen en op tafel zetten.

    Ook heerlijk zonder vlees.

    Neem dan wat meer paddestoelen of aubergines.

     

     

    Meringues

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    5 eiwitten
    0.5 theelepel zout
    160 g suiker
    160 g poedersuiker
    2 theelepels vanille-extract

     

    De meringues moeten ten minste 1 dag van tevoren worden gemaakt en zijn luchtdicht afgesloten enkele weken houdbaar.

    Verwarm de oven voor op 180°C.

    Klop in een superschone kom met een mixer de eiwitten stijf met het zout.

    Voeg de tafelsuiker toe en klop het mengsel 10 minuten op de hoogste snelheid.

    Schep de poedersuiker erdoor met het vanille-extract.

    Schep heel kleine lepeltjes van het mengsel op de bakplaten die zijn bekleed met vetvrij papier.

    Schuif de bakplaten in de oven en schakel de temperatuur onmiddellijk terug naar 120°C.

    Bak ze 1 uur.

    Schakel de oven uit en laat de meringues in de oven afkoelen.

     

    Voor het opdienen: Plak een uur voor het serveren twee meringues met slagroom aan elkaar.

    Andere serveerideeën: Plak twee meringues aan elkaar met stijf geslagen slagroom met een smaakje, bijvoorbeeld met limoencurd, bessencompote, passievruchtenpulp of koffielikeur erdoor.

    Bestrooi ze desgewenst met wat gezeefde cacao.

     

    08-05-2006 om 13:47 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemiddag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    08-05-2006 om 13:08 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Witte Asperges met ei en dressing van waterkers & salie

    Ingrediënten voor 4 personen

    2 botten witte Belgische asperges
    4 hardgekookte eieren
    dressing:
    2 bosjes waterkers
    5 blaadjes verse salie
    het eigeel van de eieren
    4 el arachideolie
    1 el zachte mosterd
    200g (gesmolten) boter
    zwarte peper uit de molen en wat zout

     

    Schil de asperges en spoel ze nog even in koud water met wat citroensap (voor de mooie witte kleur).

    Kook of stoom ze vervolgens beetgaar in lichtgezouten water.
    Spoel ondertussen de kruiden en hak ze grof, smelt de boter.
    Haal de dooiers uit de hardgekookte eieren en pureer deze samen met de kruiden, voeg olie en mosterd toe en meng goed.

    Giet tenslotte straalsgewijs de boter bij de dressing en breng op smaak met peper en wat zout.
    Verdeel de asperges op grote borden en lepel er wat van de dressing overheen, strooi ook de gehakte eiwitten erover en werk af met een plukje groen.

    Geef er eventueel nog wat van de overgebleven dressing apart bij.
    Lekker met wat stokbrood en een fris glaasje wijn.

    07-05-2006 om 16:17 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!