Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    09-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Koolrabi-fruitsalade

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    2 koolrabi's
    2 appelen (Elstar)
    1 sinaasappel
    50 g walnoten
    1 ei (hardgekookt)
    1 eetlepel citroensap
    0.5 eetlepel mosterd
    1 theelepel Provençaalse kruiden
    peper
    zout
    5 cl notenolie

     

    Maak eerst de vinaigrette: prak de eierdooier fijn en meng met 3/4 van het citroensap.

    Voeg nu de mosterd toe, samen met de kruiden, zout en peper naar smaak.

    Klop de olie erdoor.

    Hak het eiwit fijn en roer door de vinaigrette.

    Schil nu de koolrabi, rasp grof en schep door de saus.

    Schil de appelen, snij ze in blokjes en besprenkel ze met de rest van het citroensap.

    Schil de sinaasappel dik, snij in stukjes en schep met de appel door de salade.

    Garneer met de walnoten.

     

     

    Pasta met kruidige kaassaus en seitan

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    350 g pasta
    1 bloemkool
    250 g broccoli
    200 g seitan
    3 cl olijfolie (extra vierge)
    peper
    kruidenzout
    50 g kaas (blauwe)
    2 dl room
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    1 eetlepel kervel (fijngehakt)
    2 eetlepels bieslook (fijngehakt)

     

    Breng water aan de kook voor de pasta.

    Maak de bloemkool en de broccoli schoon en verdeel beide groenten in kleine roosjes.

    Snij de seitan in kleine stukjes.

    Kook de pasta.

    Stoom de bloemkool en de broccoliroosjes beetgaar.

    Maak intussen de kruidige kaassaus.

    Plet de blauwe kaas en meng met de room.

    Verwarm de saus tot de kaas gesmolten is.

    Meng de kruiden door de saus.

    Laat de saus niet meer koken.

    Kruid eventueel bij met peper.

    Verhit de olijfolie en bak de seitan kort op een vrij hevig vuur.

    Bestrooi met peper en zout.

    Schep de seitan door de pasta en overgiet met een beetje saus.

    Leg een krans van broccoli en bloemkool rond de pasta.

    Serveer de rest van de saus apart.

     

     

    Carobmousse

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    100 g carob-chocolade
    2 eieren
    2 dl slagroom

     

    Hou 1/4 van de chocolade apart.

    Smelt de rest langzaam au bain marie.

    Scheid wit en dooiers van de eieren.

    Roer de dooiers los en voeg ze van het vuur bij de gesmolten carob.

    Klop eiwit en slagroom apart stijf.

    Schep beide voorzichtig door het mengsel.

    Verdeel over dessertschaaltjes en laat afkoelen in de koelkast.

    Rasp de rest van de carob.

    Serveer de mousse koel, gegarneerd met carobschilfers.

    09-05-2006 om 09:28 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemorgen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    09-05-2006 om 08:44 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Broodje kaas met komkommer

     

    Kaas: Rochefort Jong belegen

     

    Ingrediënten:

    Per persoon:

    1 deel boter en 1 deel geraspte Rochefort kaas Jong belegen, afwerken met komkommerschijfjes

     

    Bereiding:

    Het deel boter en geraspte kaas mengen.

    Dit kan met de hand of in de keukenrobot.

    Beleg het broodje met deze kaasboter.

    Werk af met dunne schijfjes komkommer.

    08-05-2006 om 16:11 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffietijd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    08-05-2006 om 16:05 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Zomerse pastasalade


    Nodig voor 4 personen

    500 gram Fusilli Pasta

    2 blikjes tonijn in olie

    1 potje olijven
    1 rode en 1 groene paprika

    1 bakje cherrytomaten,
    2 rode uien

    1 potje pesto

    2 afbakstokbroden

    mayonaise
    zout en peper


    Bereiden

    Verwarm de oven voor op 180°C en bak de stokbroden af.

    Breng een grote pan gevuld met water aan de kook.

    Voeg wat zout en olijfolie toe.

    Snijd ondertussen de paprika’s in kleine blokjes, de tomaatjes in vieren, de uien in blokjes en de olijven in tweeën.

    Kook de pasta in het kokende water in ongeveer 8 minuten gaar en spoel het dan af onder koud water.

    Doe de pasta in een diepe schaal, voeg alle andere ingrediënten toe en meng goed door elkaar. Voeg wat mayonaise toe.

    08-05-2006 om 14:06 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    08-05-2006 om 13:54 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Kaasflan met spekreepjes en erwtensaus

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 eieren
    250 g verse kaas (halfvet)
    20 g kaas
    2 sneetjes spek (gerookt)
    15 g boter (roomboter)
    peper
    nootmuskaat
    150 g erwtjes
    3 dl vleesbouillon
    50 g boter (roomboter)
    20 g kervel

     

    4 soufflévormpjes nemen en in elke vorm een beetje lauwe boter gieten.

    Hiermee de randen goed insmeren.

    Het spek in reepjes snijden en krokant uitbakken.

    Verdelen over de potjes.

    De eieren losslaan met de verse kaas en de geraspte kaas.

    Kruiden met nootmuskaat en peper.

    Dit mengsel in de vormpjes lepelen.

    De vormpjes gedurende 20 minuten au bain-marie in een op 200 graden voorverwarmde oven plaatsen.

    Voor de saus de erwten 5 minuten koken in de bouillon.

    De helft van het kookvocht bewaren voor een soep en in de andere helft de boter scheppen. Met de mixer er een gladde puree van maken en op smaak brengen met peper.

    De flan op warme borden uitstorten en er wat saus rond lepelen.

    Versieren met enkele kervelpluksels.

     

     

    Aubergines en oesterzwammen met sesamzaad en lekkere stukjes rundvlees

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    2 aubergines
    200 g oesterzwammen
    200 g runderfilet (ossenhaas)
    4 sjalotten
    4 teentjes knoflook
    1 stukje gember
    3 eetlepels sesamzaadjes
    olijfolie om te bakken
    3 eetlepels rijstwijn
    3 eetlepels sojasaus
    2 theelepels sambal oelek
    kaneelpoeder
    zout
    2 theelepels maïszetmeel
    1 cl sesamolie

     

    De aubergines wassen en de steelaanzet verwijderen.

    De aubergines eerst in de lengte in vieren snijden en daarna in plakjes.

    De stelen van de oesterzwammen verwijderen, de hoeden met keukenpapier schoonwrijven en in repen snijden.

    Het vlees eerst in dunne plakken en dan in repen snijden.

    De sjalotten en de knoflook pellen en de gemberwortel schillen.

    De sjalotten in dunne ringen snijden en de knoflook met de gemberwortel fijnhakken.

    Een wok of koekenpan verhitten en de sesamzaadjes omscheppend roosteren tot ze beginnen te geuren.

    Uit de pan scheppen.

    Vervolgens 2 eetlepels olie in de pan verhitten, het vlees roerbakken tot het rondom gekleurd is en uit de pan scheppen.

    De aubergines in de resterende olie roerbakken.

    De paddestoelen toevoegen en 2-3 minuten meebakken.

    De sjalotten, de knoflook en de gemberwortel met het vlees en de sesamzaadjes door het auberginemengsel scheppen.

    De rijstwijn, de sojasaus, de sambal en 100 ml water door elkaar roeren en toevoegen.

    Alles met wat kaneel en zout op smaak brengen en 3-4 minuten doorwarmen.

    De maïzena met een scheutje koud water gladroeren, door de saus roeren en kort laten koken. Proeven en zo nodig verder op smaak brengen.

    Met de sesamolie bedruppelen en op tafel zetten.

    Ook heerlijk zonder vlees.

    Neem dan wat meer paddestoelen of aubergines.

     

     

    Meringues

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    5 eiwitten
    0.5 theelepel zout
    160 g suiker
    160 g poedersuiker
    2 theelepels vanille-extract

     

    De meringues moeten ten minste 1 dag van tevoren worden gemaakt en zijn luchtdicht afgesloten enkele weken houdbaar.

    Verwarm de oven voor op 180°C.

    Klop in een superschone kom met een mixer de eiwitten stijf met het zout.

    Voeg de tafelsuiker toe en klop het mengsel 10 minuten op de hoogste snelheid.

    Schep de poedersuiker erdoor met het vanille-extract.

    Schep heel kleine lepeltjes van het mengsel op de bakplaten die zijn bekleed met vetvrij papier.

    Schuif de bakplaten in de oven en schakel de temperatuur onmiddellijk terug naar 120°C.

    Bak ze 1 uur.

    Schakel de oven uit en laat de meringues in de oven afkoelen.

     

    Voor het opdienen: Plak een uur voor het serveren twee meringues met slagroom aan elkaar.

    Andere serveerideeën: Plak twee meringues aan elkaar met stijf geslagen slagroom met een smaakje, bijvoorbeeld met limoencurd, bessencompote, passievruchtenpulp of koffielikeur erdoor.

    Bestrooi ze desgewenst met wat gezeefde cacao.

     

    08-05-2006 om 13:47 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemiddag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    08-05-2006 om 13:08 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Witte Asperges met ei en dressing van waterkers & salie

    Ingrediënten voor 4 personen

    2 botten witte Belgische asperges
    4 hardgekookte eieren
    dressing:
    2 bosjes waterkers
    5 blaadjes verse salie
    het eigeel van de eieren
    4 el arachideolie
    1 el zachte mosterd
    200g (gesmolten) boter
    zwarte peper uit de molen en wat zout

     

    Schil de asperges en spoel ze nog even in koud water met wat citroensap (voor de mooie witte kleur).

    Kook of stoom ze vervolgens beetgaar in lichtgezouten water.
    Spoel ondertussen de kruiden en hak ze grof, smelt de boter.
    Haal de dooiers uit de hardgekookte eieren en pureer deze samen met de kruiden, voeg olie en mosterd toe en meng goed.

    Giet tenslotte straalsgewijs de boter bij de dressing en breng op smaak met peper en wat zout.
    Verdeel de asperges op grote borden en lepel er wat van de dressing overheen, strooi ook de gehakte eiwitten erover en werk af met een plukje groen.

    Geef er eventueel nog wat van de overgebleven dressing apart bij.
    Lekker met wat stokbrood en een fris glaasje wijn.

    07-05-2006 om 16:17 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffietijd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    07-05-2006 om 16:11 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Waterzooi van Tongscharrolletjes

     

    Ingrediënten voor 2 personen

    500 g tongscharrolletjes (ongeveer 8 à 10)
    2 sjalotten, fijngesnipperd
    2 dl droge witte wijn
    2 dl visbouillon (mag van blokje)
    2 el citroensap
    2 dl verse room
    1 stengel bleekselder, 1 preiwit, 1 dikke wortel (alles in julienne)
    100 g rivierkreeftenvlees, grofgehakt
    1 el vers gesnipperde bieslook 
    zwarte peper uit de molen en zout

     

    Meng de visbouillon met de witte wijn, citroensap, de sjalotten en kruid met peper en wat zout.

    Breng aan de kook.
    Laat de visrolletjes hierin zachtjes gaar pruttelen in ongeveer 10 minuten, afhankelijk van de grote en smaak.
    Haal de vis uit het kookvocht en hou warm onder alu-folie.
    Voeg de groenten julienne toe aan het kooknat en laat voor de helft inkoken en voeg vervolgens de verse room toe.

    Laat inkoken tot een licht gebonden saus.
    Schik de visrolletjes in grote diepe borden en overgiet met de saus.

    Werk af met wat gehakte rivierkreeftjes en bieslook.


    Ik serveerde hierbij een aardappelpuree en droge witte wijn.

    07-05-2006 om 13:33 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    07-05-2006 om 13:24 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Geroosterde St.-Jakobsvruchten in tapenadesaus

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    12 olijven (zwart)
    20 spinaziebladen
    olijfolie om te bakken
    0.5 aubergine
    200 g macaroni
    2.5 dl bouillon
    4 eetlepels tapenade
    peper
    zout
    2 dl room
    200 g St.-Jakobsvruchten
    10 g kervel
    4 takjes dille
    1 eetlepel bieslook (fijngehakt)

     

    Ontpit de olijven en verdeel ze in vier stukken.

    Was de spinaziebladeren, plaats ze op een bakplaat en strijk ze in met olijfolie.

    Laat 15 minuten drogen in een voorverwarmde oven op 50°C.

    Doe hetzelfde met de sneden aubergine gedurende 25 minuten.

    Kook de macaroni beetgaar in een ruime hoeveelheid kokend water.

    Laat uitlekken en bewaar warm.

    Laat de gevogeltebouillon inkoken met de olijven en de tapenade.

    Voeg een weinig peper toe samen met de room en laat verder inkoken tot de goede dikte. Proef en kruid bij indien nodig.

    Strooi zout en peper over de St.-Jakobsvruchten, bestrijk met olijfolie en rooster snel aan beide zijden.

    Verwarm de macaroni in de room.

    Verdeel de pasta over warme borden.

    Plaats de St.-Jakobsvruchten op de macaroni en versier met de gekonfijte tomaat en de verschillende kruiden.

     

     

    Stoofpotje van zeeduivel en venkel met anijsboter

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    500 g zeeduivelfilet
    4 venkelknollen
    4 sjalotten
    500 g broodkruim
    3 eieren
    50 g bloem (tarwebloem)
    peper
    zeezout
    1 theelepel kardemomzaadjes
    4 takjes dille
    1 theelepel steranijs
    75 g boter (bakboter)
    1 dl visfumet
    0.5 dl Noilly Prat
    4 dl room
    125 g boter (roomboter)
    5 cl anijslikeur

     

    De venkel en de sjalotten fijnsnijden, stoven in een beetje boter en op smaak brengen met peper, zout en een scheutje anijslikeur.

    De visfumet met de Noilly Prat tot de helft inkoken.

    De room, een scheutje anijslikeur en de in klontjes verdeelde koude boter toevoegen en al roerend verder inkoken tot sausdikte.

    Op smaak brengen met peper en zout en eventueel nog wat anijslikeur.

    De eieren loskloppen en kruiden met peper en zout.

    De zeeduivelfilet in gelijke delen snijden, in de bloem rollen, door de losgeklopte eieren halen, paneren met broodkruim en in de pan goudbruin bakken.

    De venkel in een diep bord schikken, met saus overgieten en de visfilets erop leggen.

    Garneren met een takje dille, steranijs en kardemomzaadjes.

     

     

    Aardbeienbavarois

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 eierdooiers
    180 g suiker
    4 blaadjes gelatine (van 3 g)
    5 dl melk (halfvol)
    250 g aardbeien
    2.5 dl room
    15 g suiker

     

    De eierdooiers met de suiker opkloppen tot een schuimig mengsel.

    De gelatineblaadjes laten weken in koud water.

    De melk koken en ze vervolgens geleidelijk bij het eierdooiermengsel voegen.

    De geweekte en uitgeknepen gelatine toevoegen en roeren tot deze helemaal is opgelost.

    De bereiding laten afkoelen en af en toe even roeren.

    De aardbeien wassen, de kroontjes verwijderen en door een zeef duwen.

    De gepureerde aardbeien door het afgekoelde eimengsel roeren.

    De room opkloppen met een weinig suiker en bij het mengsel voegen.

    In een met olie ingevette vorm gieten en 24 uur in de koelkast zetten.

    De bavarois ontvormen op een serveerschaal en versieren met kleine aardbeien en toefjes slagroom.

    07-05-2006 om 13:22 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemiddag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    07-05-2006 om 12:34 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Lauwe salade van nieuwe aardappeltjes met radijsjes & garnalen

    Ingrediënten voor 4 personen

    800g nieuwe aardappeltjes
    2 bosjes radijsjes
    2 bosjes waterkers of veldsla
    100g gepelde grijze garnalen

    100g rivierkreeftenvlees
    verse dille
    Vinaigrette:
    3 el sherryazijn
    2 el citroensap
    1 el graanmosterd
    6 el olijfolie
    zwarte peper uit de molen en wat zout

     

    Kook de aardappeltjes beetgaar.
    Spoel de radijsjes en snij ze in plakjes.
    Maak de vinaigrette en breng op smaak met peper en wat zout.
    Doe de radijsjes, waterkers en de lauwe aardappeltjes bij de dressing en meng voorzichtig.
    Strooi er de garnalen en rivierkreeftenvlees bij en meng, werk af met wat verse dille.
    Een fris glas witte of roséwijn past hierbij uitstekend. 

    06-05-2006 om 19:40 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeieavond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    06-05-2006 om 19:32 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    06-05-2006 om 12:24 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Konijnenreepjes met gedroogde tomaten

     

    Ingrediënten voor 4 personen
    1 konijnenrug
    1 koffielepel olijfolie
    ½ glas droge witte wijn
    6 verse tomaten
    1 kleine bokaal gedroogde tomaten
    1 eetlepel kappertjes
    2 eetlepels kleine zwarte olijven
    zout
    peper

    Verwarm de oven voor op 210 °C (gasoven 7).

    Kwast de konijnenrug in met een beetje olijfolie en leg hem op een kleine ovenschotel. Bestrooi met een beetje peper en zout.

    Plaats de schotel op halve hoogte in de oven en laat 25 minuten bakken.

    Besprenkel na 15 minuten met een beetje witte wijn.

    Herhaal dit regelmatig.
    Was en ontvel intussen de verse tomaten.

    Verwijder de pitten en snij elke tomaat in grote stukken.

    Haal de gedroogde tomaten uit de bokaal en laat ze goed uitlekken.

    Hou een eetlepel van de olie apart.
    Verwarm deze olie in een kookpot en voeg er de tomatenblokjes bij.

    Laat een tiental minuten sudderen.
    Snij de helft van de gedroogde tomaten in stukjes en hak de andere helft heel fijn.
    Voeg al de gedroogde tomaten bij de tomatensaus in de kookpot en meng goed door elkaar. Laat het mengsel een tiental minuten sudderen tot de tomatencoulis voldoende is ingedikt. Breng de coulis op smaak met peper en zout.

    Voeg er de kappertjes en de helft van de olijven bij.

    Hou de saus warm op een zacht vuur en roer af en toe.
    Haal het konijn uit de oven.

    Haal het vlees van de beenderen, snij het in reepjes en hou het warm.
    Giet de tomatencoulis in een voorverwarmde schotel.

    Schik er de konijnenreepjes over en versier met de rest van de olijven.

    Dien heet op.

    06-05-2006 om 12:23 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    06-05-2006 om 12:16 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Paprikaroomsoep

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 paprika (rood)
    1 paprika (groen)
    4 tomaten
    2 uien
    1 wortel
    15 dl groentebouillon
    20 g boter (bakboter)
    peper
    zout
    1 eierdooier
    0.5 dl room

     

    De paprika's wassen, in de lengte doorsnijden, de zaadjes verwijderen en in schijfjes snijden.

    De ui en de wortel fijnsnijden.

    De fijngesneden groenten stoven in de boter.

    De tomaten in stukken snijden en samen met de kippenbouillon bij de rest van de groenten voegen.

    Laten gaarkoken.

    De soep doorsteken en op smaak brengen met peper en zout.

    Een eierdooier losroeren met de room en overgieten met de hete soep.

    Serveren met een weinig gehakte peterselie.

     

     

    Geep in ’t groen

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    800 g geepfilet
    25 g kervel
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    2 takjes citroenmelisse
    10 blaadjes munt
    1 bakje waterkers
    25 g spinazie
    25 g zuring
    1 eetlepel dragon (fijngehakt)
    3 sjalotten
    1 dl wijn (wit/droog)
    75 g boter (bakboter)
    2 dl room
    2 citroenen
    peper
    zout

     

    De fijngehakte sjalotten en de boter in een magnetronschaal leggen, afdekken en twee minuten verhitten bij 850 W.

    De geepmoten, de room, de witte wijn, een scheutje citroensap en de helft van de groene kruiden erbij voegen, op smaak brengen met peper en zout en zeven minuten laten garen bij 850 W.

    Het stoofvocht afgieten, even inkoken, eventueel binden met roux, de resterende groene kruiden toevoegen en opnieuw door de stoofschotel mengen.

    De stoofschotel verdelen over warme borden en garneren met decoratief bijgesneden citroenpartjes.

    Serveren met frietjes of brood.

     

     

    Buideltje van seizoenfruit met een coulis van vanille

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    400 g seizoenfruit
    4 vellen filodeeg
    80 g suiker
    1 sinaasappel
    5 cl grand-marnier
    2 eierdooiers
    30 g suiker
    2 dl melk (halfvol)
    0.5 stokje vanille

     

    Maak het fruit schoon en schik het op een blaadje van filodeeg met de suiker.

    Flambeer daarna met de Grand Marnier.

    Bind toe met een reepje sinaasappelschil.

    Bak het buideltje in de oven en laat bruinen.

    Maak de vanillesaus: klop de eierdooiers op met de suiker tot een witte, schuimende massa. Kook de melk met het vanillestokje.

    Roer de melk door de eierdooiers, zeef dit en laat zachtjes indikken zonder te koken.

    Schik het buideltje op het bord met het sausje van vanille.

     

    06-05-2006 om 12:13 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!