Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    06-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeieavond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    06-05-2006 om 19:32 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    06-05-2006 om 12:24 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Konijnenreepjes met gedroogde tomaten

     

    Ingrediënten voor 4 personen
    1 konijnenrug
    1 koffielepel olijfolie
    ½ glas droge witte wijn
    6 verse tomaten
    1 kleine bokaal gedroogde tomaten
    1 eetlepel kappertjes
    2 eetlepels kleine zwarte olijven
    zout
    peper

    Verwarm de oven voor op 210 °C (gasoven 7).

    Kwast de konijnenrug in met een beetje olijfolie en leg hem op een kleine ovenschotel. Bestrooi met een beetje peper en zout.

    Plaats de schotel op halve hoogte in de oven en laat 25 minuten bakken.

    Besprenkel na 15 minuten met een beetje witte wijn.

    Herhaal dit regelmatig.
    Was en ontvel intussen de verse tomaten.

    Verwijder de pitten en snij elke tomaat in grote stukken.

    Haal de gedroogde tomaten uit de bokaal en laat ze goed uitlekken.

    Hou een eetlepel van de olie apart.
    Verwarm deze olie in een kookpot en voeg er de tomatenblokjes bij.

    Laat een tiental minuten sudderen.
    Snij de helft van de gedroogde tomaten in stukjes en hak de andere helft heel fijn.
    Voeg al de gedroogde tomaten bij de tomatensaus in de kookpot en meng goed door elkaar. Laat het mengsel een tiental minuten sudderen tot de tomatencoulis voldoende is ingedikt. Breng de coulis op smaak met peper en zout.

    Voeg er de kappertjes en de helft van de olijven bij.

    Hou de saus warm op een zacht vuur en roer af en toe.
    Haal het konijn uit de oven.

    Haal het vlees van de beenderen, snij het in reepjes en hou het warm.
    Giet de tomatencoulis in een voorverwarmde schotel.

    Schik er de konijnenreepjes over en versier met de rest van de olijven.

    Dien heet op.

    06-05-2006 om 12:23 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    06-05-2006 om 12:16 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Paprikaroomsoep

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 paprika (rood)
    1 paprika (groen)
    4 tomaten
    2 uien
    1 wortel
    15 dl groentebouillon
    20 g boter (bakboter)
    peper
    zout
    1 eierdooier
    0.5 dl room

     

    De paprika's wassen, in de lengte doorsnijden, de zaadjes verwijderen en in schijfjes snijden.

    De ui en de wortel fijnsnijden.

    De fijngesneden groenten stoven in de boter.

    De tomaten in stukken snijden en samen met de kippenbouillon bij de rest van de groenten voegen.

    Laten gaarkoken.

    De soep doorsteken en op smaak brengen met peper en zout.

    Een eierdooier losroeren met de room en overgieten met de hete soep.

    Serveren met een weinig gehakte peterselie.

     

     

    Geep in ’t groen

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    800 g geepfilet
    25 g kervel
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    2 takjes citroenmelisse
    10 blaadjes munt
    1 bakje waterkers
    25 g spinazie
    25 g zuring
    1 eetlepel dragon (fijngehakt)
    3 sjalotten
    1 dl wijn (wit/droog)
    75 g boter (bakboter)
    2 dl room
    2 citroenen
    peper
    zout

     

    De fijngehakte sjalotten en de boter in een magnetronschaal leggen, afdekken en twee minuten verhitten bij 850 W.

    De geepmoten, de room, de witte wijn, een scheutje citroensap en de helft van de groene kruiden erbij voegen, op smaak brengen met peper en zout en zeven minuten laten garen bij 850 W.

    Het stoofvocht afgieten, even inkoken, eventueel binden met roux, de resterende groene kruiden toevoegen en opnieuw door de stoofschotel mengen.

    De stoofschotel verdelen over warme borden en garneren met decoratief bijgesneden citroenpartjes.

    Serveren met frietjes of brood.

     

     

    Buideltje van seizoenfruit met een coulis van vanille

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    400 g seizoenfruit
    4 vellen filodeeg
    80 g suiker
    1 sinaasappel
    5 cl grand-marnier
    2 eierdooiers
    30 g suiker
    2 dl melk (halfvol)
    0.5 stokje vanille

     

    Maak het fruit schoon en schik het op een blaadje van filodeeg met de suiker.

    Flambeer daarna met de Grand Marnier.

    Bind toe met een reepje sinaasappelschil.

    Bak het buideltje in de oven en laat bruinen.

    Maak de vanillesaus: klop de eierdooiers op met de suiker tot een witte, schuimende massa. Kook de melk met het vanillestokje.

    Roer de melk door de eierdooiers, zeef dit en laat zachtjes indikken zonder te koken.

    Schik het buideltje op het bord met het sausje van vanille.

     

    06-05-2006 om 12:13 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemiddag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    06-05-2006 om 12:11 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Konijn met paprika’s

    Ingrediënten voor 4/6 personen
    1 konijn
    3 tot 4 rode paprika's
    3 tot 4 groene paprika's
    4 tot 6 tomaten
    1 ui
    4 teentjes knoflook
    1 eetlepel olijfolie
    1 glas witte vermout
    1 takje rozemarijn
    1 citroen
    zout
    peper

    Snij het konijn in stukken en verwijder de vetranden.
    Was de paprika's en snij ze in vieren.

    Haal er de zaden en zaadlijsten uit en snij het vruchtvlees in lange repen.
    Ontvel de tomaten, verwijder de pitten en snij het vlees in blokjes.
    Pel de ui en snij hem fijn.

    Pel de lookteentjes en plet ze even met de platte kant van een mes.
    Verhit de olijfolie in een kookpot.

    Bak de stukken konijn op een matig vuur aan alle kanten mooi bruin.

    Haal ze uit de kookpot en laat ze uitlekken op een vel keukenpapier.

    Gooi het bakvet weg.
    Zet de kookpot terug op het vuur en laat de fijngehakte ui in 10 minuten onder voortdurend roeren glazig worden.

    Voeg er de tomatenblokjes bij, de paprikareepjes, de lookteentjes en het takje rozemarijn.

    Giet er het glas witte vermout over.

    Breng op smaak met peper en zout en meng alles goed door elkaar.
    Doe de stukken konijn in de kookpot en giet er het sap van de citroen over.

    Meng alles goed door elkaar en laat 35 tot 40 minuten stoven op een matig vuur.

    Voeg indien nodig af en toe een beetje water of vermout toe.
    Proef en voeg eventueel nog wat zout of peper toe.

    Dien op in de kookpot.

     

    04-05-2006 om 16:09 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffietijd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    04-05-2006 om 16:05 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Fricassee van konijn en kreeft

     

    Ingrediënten voor 4 personen
    1 kreeft
    1 klein konijn
    2 sjalotten
    1 wortel
    een paar takjes peterselie
    1 eetlepel olijfolie
    1 mespunt cayennepeper
    1 eetlepel bloem
    1 dl glas witte wijn
    3 dl kippenbouillon
    1 kruidentuiltje
    1 bussel groene asperges
    peper
    zout

    Dompel de kreeft 3 minuten onder in kokend water.

    Laat ze uitlekken en haal het vlees uit de schaal.

    Snij de staart in schijven.

    Hou de koraal apart in een kommetje.

    Bewaar ook het vocht en de schaal.
    Snij het konijn in stukken en verwijder de vetranden.

    Pel de sjalotten en snij ze in stukken.

    Schraap een wortel schoon en snij ze in rondjes.

    Hak de peterselie fijn.
    Verhit een soeplepel olijfolie in een stoofpan.

    Bak de stukken konijn op een matig vuur aan alle kanten mooi bruin.

    Haal ze uit de stoofpan en laat ze uitlekken op een vel keukenpapier.

    Gooi het bakvet weg.
    Doe de sjalotten en de wortel in de stoofpan en laat ze 5 minuten stoven op een zacht vuur. Breng op smaak met peper, zout en een mespuntje cayennepeper.
    Strooi er een beetje bloem over en meng goed door elkaar.

    Giet er de witte wijn bij.

    Breng aan de kook en leg de stukken konijn weer in de stoofpan.

    Voeg er het nat bij en de schaal van de kreeft.

    Giet er de kippenbouillon over en leg er het kruidentuiltje in.

    Laat 30 tot 40 minuten zachtjes verder sudderen.
    Spoel de asperges schoon en snij het onderste deel weg op 10 cm van de punten.

    Bewaar de onderste delen voor een soep.

    Laat de aspergepunten 10 minuten koken in lichtgezouten water.

    Giet het kookvocht weg en laat de asperges uitlekken op een schone doek of een vel keukenpapier.
    Haal de stukken konijn uit de stoofpan en leg ze op een voorverwarmde schotel.
    Gooi de kreeftenschaal en het kruidentuiltje weg.
    Bewaar een soeplepel van de saus en giet die voorzichtig bij de apart gehouden koraal.

    Roer even en giet alles terug in de stoofpan.

    Meng goed door elkaar.

    Giet de saus door een fijne zeef en wrijf met de bolle kant van een lepel over de achterblijvende massa om zoveel mogelijk saus te krijgen.
    Leg de kreeftenmedaillons in de stoofpan met de saus en laat alles gedurende een minuut opnieuw warm worden.

    Schik de medaillons naast de konijnenstukjes op de schotel.
    Voeg de fijngehakte peterselie en de asperges bij de saus en roer voorzichtig door elkaar.

    Giet de saus en de groenten bij het gerecht in de schotel en dien heet op.

    Als er geen verse kreeft te krijgen is, kunt u dit gerecht ook bereiden met langoest of kreeft uit de diepvries.

    In dat geval moet u in het recept het deel met de koraal overslaan bij de afwerking van de saus.

    04-05-2006 om 13:27 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemiddag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    04-05-2006 om 13:19 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Ossobuco alla Milanese (kalfsschenkel op Milanese wijze)

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 kalfsschenkels
    2 uien (liefst rode)

    2 wortels

    2 stengels bleekselder, fijngehakt
    1 takje tijm

    1 laurierblad
    1 el fijngehakte sinaasappelschil
    1 glas droge witte wijn

    4 dl kalfsfond
    1 groot blik gepelde tomaten, 400 ml
    olijfolie

    boter
    bloem
    peper uit de molen & zout

     

    Kruid de schenkels met peper en zout, wentel ze door de bloem en laat ze mooi kleuren in olie en boter.
    Strooi de uien, wortels en selder over het vlees en laat meestoven, blus met de witte wijn en laat even inkoken.

    Giet de kalfsfond toe en breng aan de kook, nu mogen ook de gepelde tomaten, sinaasappelschil, tijm & laurier in de pan.
    Draai het vuur zeer laag en laat de "ossobuco" in ongeveer 2 uur boterzacht pruttelen.
    Maak ondertussen de "Gremolata", Italianen eisen dit bij deze vleesschotel... hiervoor mengt u 2 zéér fijngesneden teentjes knoflook met geraspte sinaasappelschil en gehakte peterselie. Deze mengeling strooit u bovenop het vlees net voor het opdienen.
    Serveer bij deze lekkernij bij voorkeur een risotto, maar aardappel gratin is ook een aanrader.

    04-05-2006 om 08:56 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    04-05-2006 om 08:48 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Slaatje van aardappel en jonge haring

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    3 aardappelen (Charlotte)
    2 maatjes
    1 krop eikenbladsla
    1 appel (Jonagold)
    0.5 citroen
    0.5 ui
    50 g walnoten
    1 takje dille
    peper
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    2 cl olijfolie (extra vierge)

     

    De geschilde aardappelen koken en laten afkoelen.

    In dobbelstenen snijden.

    De appel eveneens in dobbelsteentjes verdelen en besprenkelen met citroensap om verkleuring te voorkomen.

    De achtergebleven graatjes van elke haringfilet halen.

    De ui fijnhakken.

    De helft van de haring in kleine blokjes snijden en mengen met peper, enkele druppels citroensap, gehakte peterselie en olijfolie.

    De sla wassen, drogen en kort snijden.

    De noten grof hakken.

    Een bord versieren met de sla. In het midden een bergje van aardappel, appel en haring scheppen.

    De rest van de haring in drie snijden en op het bord schikken.

    Versieren met gehakte noten en afwerken met een takje dille.

    Naar eigen smaak opdienen met een licht slasausje.

     

     

    Geroosterde entrecôte met aïoli

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    800 g tussenrib (entrecôte)
    1 cl arachideolie
    0.5 eetlepel citroensap
    0.5 cl wijnazijn (wit)
    0.25 eetlepel mosterd
    2 eierdooiers
    30 cl olijfolie (extra vierge)
    3 teentjes knoflook
    peper
    zout

     

    Peper en zout mengen met citroensap, azijn en mosterd.

    De eierdooiers bijvoegen.

    Kloppen met de staafmixer en er langzaam de olijfolie bijgieten tot er een homogene massa is gevormd.

    De knoflookteentjes schoonmaken, overlangs doorsnijden en de kiem verwijderen. Fijnhakken en vermengen door de mayonaise.

    Het vlees in 2 gelijke stukken verdelen en bestrijken met arachideolie.

    Gedurende 6 tot 8 minuten laten roosteren aan elke kant.

    De entrecôtes verdelen in dikke, schuine plakken.

    Het vlees op warme borden schikken.

    De aïolisaus er afzonderlijk bij serveren.

     

     

    Biscuit met boterroom

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    80 g suiker
    4 eieren
    80 g bloem (tarwebloem)
    1 theelepel maïszetmeel
    75 g hagelslag
    250 g boter (roomboter)
    5 eierdooiers
    125 g suiker
    1 dl water
    1 zakje vanillesuiker

     

    De eieren en de suiker zeer luchtig opkloppen in een warmwaterbad.

    Laten afkoelen.

    De bloem zeven en door het ei-suikermengsel spatelen.

    Een springvorm lichtjes beboteren en vullen met het beslag.

    Bakken in een voorverwarmde oven van 220 graden tot de biscuit mooi bruin is en laten afkoelen.

    Ondertussen de boterroom maken.

    Hiervoor de suiker en het water aan de kook brengen en opkloppen tot een klare, kleverige siroop.

    De suikersiroop beetje bij beetje bij de eierdooiers voegen en kloppen tot een schuimig mengsel.

    De zachte boter in kleine hoeveelheden bij het mengsel voegen en roeren tot een lichte crème wordt bekomen.

    De taart met een groot mes in 2 schijven snijden.

    Een schijf bestrijken met boterroom en de tweede schijf er terug opleggen.

    Ook de zijkanten insmeren met boterroom en de taart door de hagelslag rollen.

    Versieren met toefjes boterroom.

    04-05-2006 om 08:45 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemorgen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    04-05-2006 om 08:26 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Knoflook saus

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    6 teentjes knoflook
    3 dl lamsfond (*)
    1 eierdooier
    1 el bloem
    1 dl room of roomvervanger
    peper en zout.

     

    Doe de knoflookteentjes ongepeld in een pannetje, giet koud water over en breng aan de kook, laat ongeveer 30 minuten zachtjes koken.
    Pel nu de knoflook en wrijf ze door een zeef, voeg de bloem, eierdooier en een scheutje kookwater van de look toe en meng goed.
    Verhit de lamsfond en laat voor 1/3 inkoken.

    Voeg de "liaison" van knoflook toe en laat even mee pruttelen om de saus te binden.
    Kruid de saus af met peper en wat zout en werk af met de room en wat verse bieslook en peterselie.
    Heerlijk bij lamsvlees.


    (*) De lamsfond kunt U vervangen door met 3 dl water de bakresten los te maken van eventueel gebraden vlees en dit als basis te gebruiken voor de saus.

    03-05-2006 om 16:42 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    03-05-2006 om 15:09 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Kip met venkel

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    800 g kippenfilet
    peper
    zout
    cayennepeper
    2 venkelknollen
    8 eetlepels kippenbouillon
    2 citroenen
    2 cl olijfolie (extra vierge)
    0.5 theelepel Provençaalse kruiden

     

    De venkel schoonmaken en in repen snijden.

    De kippenfilets in blokjes of reepjes snijden en samen met de venkel gaar pocheren in de kippenbouillon.

    Laten uitlekken en lichtjes laten afkoelen.

    Kruiden met peper en cayennepeper.

    Het sap van een citroen opkloppen met de olijfolie en de Provençaalse kruiden.

    Over de kip en de venkel gieten en garneren met citroenschijfjes.

     

    Tip:

    Het kookvocht van de kip en de venkel kan worden gebruikt als basis voor een pittige soep.

     

     

    Quiche met gerookte zalm en fijne kruiden

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    5 plakjes zalm (gerookt)
    2.5 dl room
    1 dl melk (halfvol)
    4 eieren
    1 eetlepel bieslook (fijngehakt)
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    1 eetlepel dragon (fijngehakt)
    1 eetlepel dille (fijngehakt)
    150 g bladerdeeg
    250 g witte bonen (gedroogd)
    nootmuskaat
    peper
    zout

     

    Een taartvorm van ongeveer 25 centimeter diameter bekleden met het bladerdeeg en met een vork gaatjes prikken in de bodem.

    Op het deeg een vel aluminiumfolie aanbrengen en daarop de witte bonen schikken (zo wordt voorkomen dat het deeg zou rijzen tijdens het voorbakken).

    Gedurende een zevental minuten laten bakken in een voorverwarmde oven van 180 graden.

    Ondertussen de eieren loskloppen met de room, de melk, peper, zout, nootmuskaat en de fijngehakte kruiden.

    De gerookte zalm in reepjes snijden.

    De taartbodem uit de oven halen, de folie en de bonen verwijderen.

    De bodem beleggen met de zalmreepjes, overgieten met het eimengsel en nog een half uurtje verder laten bakken in de oven.

    De quiche in porties verdelen en serveren op warme borden.

     

     

    Bessenmousse

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    400 g blauwbessen
    125 g suiker
    5 dl room

     

    Per persoon een eetlepel bessen vermengen met een beetje suiker en in diepe glazen scheppen. De rest van de bessen pureren en door een fijne zeef halen.

    Naar smaak bestrooien met fijne suiker en roeren tot het sap en de suiker goed vermengd zijn.

    De room stijfkloppen en de bessenpuree er langzaam doorroeren.

    Met dit slagroom-bessenmengsel de glazen verder vullen.

    Gedurende minstens 2 uren laten opstijven in de koelkast.

    03-05-2006 om 14:33 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    03-05-2006 om 13:34 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Knoflook-kaassoep met krokante spekreepjes

     

    Kaas: Postel Oud


    Ingrediënten:

    50 g dunne plakjes gerookt spek

    60 g boter

    2 geperste teentjes knoflook

    40 g bloem

    1 l groentebouillon

    200 g geraspte belegen kaas (bv. Postel Oud)

    2 dikke sneden wit brood zonder korst

    versgemalen zwarte peper

    2 el fijngesneden bieslook

     

    Bereiding:

    Snij het spek in stukjes.

    Smelt ongeveer de helft van de boter in een ketel en bak de spekstukjes krokant, samen met de knoflook.

    Haal het spek eruit en hou het apart voor de afwerking.

    Schep de bloem bij de gefruite knoflook en giet er geleidelijk de bouillon bij.

    Blijf roeren tot je een gebonden massa krijgt.

    Voeg de kaas in kleine porties toe en laat'm zachtjes smelten op een laag vuur.

    Snij het brood in blokjes en bak die goudgeel in de rest van de boter.

    Breng de soep op smaak met peper en roer er het bieslook onder.

    Schenk de soep in individuele kommetjes en werk af met stukjes krokant spek en wat geraspte kaas.

    Serveer de broodkorstjes er apart bij.

    02-05-2006 om 18:29 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeieavond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    02-05-2006 om 18:23 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!