Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    15-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Gemarineerde haringxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    200 g haringfilet
    5 sjalotten
    1 wortel
    1 ui
    2 dl wijn (wit/droog)
    10 cl azijn
    0.5 eetlepel peperbolletjes (roze)
    1 blaadje laurier
    2 takjes tijm
    1 takje dille
    peper
    zout
    4 kerstomaatjes
    1 stronkje witloof
    20 g veldsla
    4 sprietjes bieslook

     

    De sjalotten, wortel en ui in schijfjes snijden.

    De haringfilets in een vuurvaste schotel leggen.

    De witte wijn en de azijn in een pan gieten en alle groenten en kruiden erbij voegen.

    Een beetje peper erover malen, zout toevoegen, al roerend opwarmen en laten sudderen tot de groenten beetgaar zijn.

    De inhoud van de pan over de haringfilets gieten en 2 minuten in een hete oven zetten.

    Laten afkoelen en dan een nacht in de koelkast zetten.

    Op kleine bordjes enkele witloofblaadjes en enkele blaadjes veldsla schikken, hierop een stukje haringfilet leggen en afwerken met een kerstomaatje en een sprietje bieslook.

     

     

    Geepfilets met peterselie, tomaat en venkel

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    800 g geepfilet
    2 venkelknollen
    2 tomaten
    8 aardappelen (Charlotte)
    0.4 dl wijn (wit/droog)
    30 g bloem (tarwebloem)
    50 g boter (bakboter)
    0.25 bosje peterselie
    2 eetlepels dille (fijngehakt)
    peper
    zout

     

    De geepfilets in stukken van 8 centimeter lengte verdelen, kruiden, in bloem wentelen en aan beide kanten bakken.

    De venkel in brunoise snijden en blancheren.

    De tomaten ontvellen, ontpitten en in blokjes snijden.

    De peterselie in plukjes verdelen.

    De tomaatblokjes en peterselieplukjes in boter stoven.

    De venkelbrunoise toevoegen en nog even stoven.

    De aardappelen in de schil bijna gaarkoken, schillen, in schijven snijden en in boter eventjes aanbakken.

    Het groentestoofpotje in het midden van het bord schikken.

    De geepfilets erop leggen en de aardappelschijfjes errond.

    Een eetlepel witte wijn over de gestoofde groenten sprenkelen en afwerken met gehakte dille.

     

     

    Plattekaastaart met aardbeien

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 pakje petit-beurre koekjes
    100 g suiker
    50 g boter (bakboter)
    2.5 dl room
    250 g verse kaas (halfvet)
    4 blaadjes gelatine (van 3 g)
    2 eieren
    100 g suiker
    250 g aardbeien
    1 sinaasappel
    2 blaadjes munt

     

    De geplette koekjes mengen met de boter en de suiker en verdelen over de bodem van een springvorm.

    Mooi glad strijken en in een voorverwarmde oven van 180 graden gedurende 10 minuten laten bakken.

    Laten afkoelen.

    De room stijfkloppen en de eiwitten tot stevige sneeuw kloppen en beide verder laten opstijven in de koelkast.

    Een paar mooie aardbeien apart houden voor de versiering en de rest kleinsnijden.

    De eierdooiers op een laag pitje opkloppen met sinaasappelsap en suiker en daarin de gelatine laten smelten.

    Van het vuur nemen en mengen met de verse kaas, de room en de stukjes aardbei.

    Op het laatste er de eiwitsneeuw doorspatelen.

    Op de koekjesbodem scheppen, garneren met partjes aardbei en takjes verse munt en een paar uur laten opstijven in de koelkast alvorens te ontvormen.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!