Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    15-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Gemarineerde haring

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    200 g haringfilet
    5 sjalotten
    1 wortel
    1 ui
    2 dl wijn (wit/droog)
    10 cl azijn
    0.5 eetlepel peperbolletjes (roze)
    1 blaadje laurier
    2 takjes tijm
    1 takje dille
    peper
    zout
    4 kerstomaatjes
    1 stronkje witloof
    20 g veldsla
    4 sprietjes bieslook

     

    De sjalotten, wortel en ui in schijfjes snijden.

    De haringfilets in een vuurvaste schotel leggen.

    De witte wijn en de azijn in een pan gieten en alle groenten en kruiden erbij voegen.

    Een beetje peper erover malen, zout toevoegen, al roerend opwarmen en laten sudderen tot de groenten beetgaar zijn.

    De inhoud van de pan over de haringfilets gieten en 2 minuten in een hete oven zetten.

    Laten afkoelen en dan een nacht in de koelkast zetten.

    Op kleine bordjes enkele witloofblaadjes en enkele blaadjes veldsla schikken, hierop een stukje haringfilet leggen en afwerken met een kerstomaatje en een sprietje bieslook.

     

     

    Geepfilets met peterselie, tomaat en venkel

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    800 g geepfilet
    2 venkelknollen
    2 tomaten
    8 aardappelen (Charlotte)
    0.4 dl wijn (wit/droog)
    30 g bloem (tarwebloem)
    50 g boter (bakboter)
    0.25 bosje peterselie
    2 eetlepels dille (fijngehakt)
    peper
    zout

     

    De geepfilets in stukken van 8 centimeter lengte verdelen, kruiden, in bloem wentelen en aan beide kanten bakken.

    De venkel in brunoise snijden en blancheren.

    De tomaten ontvellen, ontpitten en in blokjes snijden.

    De peterselie in plukjes verdelen.

    De tomaatblokjes en peterselieplukjes in boter stoven.

    De venkelbrunoise toevoegen en nog even stoven.

    De aardappelen in de schil bijna gaarkoken, schillen, in schijven snijden en in boter eventjes aanbakken.

    Het groentestoofpotje in het midden van het bord schikken.

    De geepfilets erop leggen en de aardappelschijfjes errond.

    Een eetlepel witte wijn over de gestoofde groenten sprenkelen en afwerken met gehakte dille.

     

     

    Plattekaastaart met aardbeien

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 pakje petit-beurre koekjes
    100 g suiker
    50 g boter (bakboter)
    2.5 dl room
    250 g verse kaas (halfvet)
    4 blaadjes gelatine (van 3 g)
    2 eieren
    100 g suiker
    250 g aardbeien
    1 sinaasappel
    2 blaadjes munt

     

    De geplette koekjes mengen met de boter en de suiker en verdelen over de bodem van een springvorm.

    Mooi glad strijken en in een voorverwarmde oven van 180 graden gedurende 10 minuten laten bakken.

    Laten afkoelen.

    De room stijfkloppen en de eiwitten tot stevige sneeuw kloppen en beide verder laten opstijven in de koelkast.

    Een paar mooie aardbeien apart houden voor de versiering en de rest kleinsnijden.

    De eierdooiers op een laag pitje opkloppen met sinaasappelsap en suiker en daarin de gelatine laten smelten.

    Van het vuur nemen en mengen met de verse kaas, de room en de stukjes aardbei.

    Op het laatste er de eiwitsneeuw doorspatelen.

    Op de koekjesbodem scheppen, garneren met partjes aardbei en takjes verse munt en een paar uur laten opstijven in de koelkast alvorens te ontvormen.

    15-05-2006 om 09:49 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Kaastaartje met andijvie en walnoten

     

    Kaas: Pas de Bleu

     

    Ingrediënten:

    150 g gehakte walnoten

    6 halve walnoten voor de afwerking

    1 andijvie

    200 g verse kaas

    200 g blauwschimmelkaas (bv. Pas de Bleu)

    1 ei

    1 kant-en-klaar kruimeldeeg

     

    Bereiding:

    Verwarm de oven voor op 180°C.

    Verhit een pan en rooster de gehakte walnoten.

    Bekleed een bakvorm met het uitgerolde kruimeldeeg en bak het blind gedurende +/- 10 min (hiervoor gebruikt u best een laag bakpapier met erwten erbovenop).

    Laat afkoelen.

    Was de andijvie en snij hem in kleine stukken.

    Meng de 2 kaassoorten.

    Voeg de kaas en de gegrilde noten bij de andijvie.

    Klop het ei los en meng het onder het kaas-andijviemengsel.

    Vul de taartbodem met het mengsel en leg er de halve noten op.

    Bak de taart 20 minuten op 180°C.

    Snij ze meteen daarna in 4 stukken en dien die warm op.

    14-05-2006 om 18:57 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Gevulde makreelfilets in pittig tomatensausje

    Tapa voor 4 personen:

    8 kleine makreelfilets
    100 g broodkruim
    100 g parmezaanse kaas
    handvol vers gesnipperde peterselie
    handvol amandelschilfers
    sausje:

    4 trostomaten

    olijfolie

    scheutje witte wijn

    1 Spaans pepertje

    scheutje room
    zwarte peper en wat zout

     

    Snijd de tomaten in stukken en stoof ze al roerend aan in olijfolie, voeg de wijn en Spaanse pepertje toe en kruid met zwarte peper en wat zout.

    Laat het geheel tot moes koken.

    Duw door een zeef en breng terug aan de kook, werk af met een scheutje room.
    Maal de amandelen fijn en meng met het broodkruim, parmezaanse kaas en peterselie.
    Sla de visfilets voorzichtig iets platter en een breed keukenmes en schep er wat van de broodvulling op.

    Rol de filets op en schik ze in een vuurvast schaaltje, overgiet met de saus en plaats 15 minuten in een oven van 180°. Dien warm op.

    14-05-2006 om 16:34 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.plaatjes plaatsen
    Zo te zien is het probleem voor het plaatsen van plaatjes opgelost.

    paulie & Jako

    14-05-2006 om 16:23 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffietijd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    14-05-2006 om 16:13 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Nasi Goreng

     

    Ingrediënten

    Boemboe (kruidenmengsel) Nasi Goreng van Toko Lien

    500 gram rijst (eventueel restje van de vorige dag)

    250 gram kip/varkensvlees, in reepjes/stukjes (ik gebruik altijd 4 ons rundergehakt)

    1 gesneden ui

    1 prei, in ringetjes gesneden

     

    Bereiding

    Fruit de ui even glazig, voeg het vlees toe en laat het even bakken (of voeg het gehakt toe en bak het rul).

    Voeg de boemboe toe en meng het met het vlees en de ui.

    Roer de gekookte rijst en de preiringetjes door het mengsel, voeg eventueel wat sambal toe.

     

    Lekker met een gebakken eitje en satésaus (ik gebruik altijd Wyko satésaus, niet goedkoop, maar wel makkelijk en je doet er heel lang mee).

     

    Eet ze!

    14-05-2006 om 15:15 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plechtige communnie
    Het is weeral voorbij wat betreft de plechtige communnie van onze Dennis.
    Dat was gisteren en het moet heel goed geweest zijn.
    Omdat het vandaag onmogelijk blijkt om afbeeldingen te plaatsen zullen de foto's later volgen.

    Nog een vraagje naar de andere bloggers toe:
    Zijn er nog bloggers die problemen hebben om afbeeldingen te plaatsen en mocht het zo zijn dat wij de enige zijn met dat probleem hoe kunnen wij dat dan oplossen?
    Dank bij voorbaat voor de eventuele reacties.

    Paulie & Jako

    14-05-2006 om 15:10 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Kippensalade met aardbeien

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    800 g kippenfilet
    peper
    zout
    500 g aardbeien
    150 g sojascheuten
    0.5 eetlepel gember (geraspt)
    1 eetlepel honing (vloeibaar)
    2 cl frambozenazijn
    1 eetlepel ketjap (sojasaus)
    2 cl olijfolie (extra vierge)

     

    De kippenfilets in reepjes snijden en in een pan met antikleeflaag gaarbakken in 10 minuten onder voortdurend roeren.

    Kruiden met peper en zout.

    Uit de pan nemen en laten uitlekken en afkoelen.

    De aardbeien wassen, laten uitlekken en pas daarna de kroontjes verwijderen.

    De sojascheuten een minuut laten zwellen in kokend water en afgieten.

    In een slakom de kippenreepjes mengen met de sojascheuten en de aardbeien.

    Een vinaigrette bereiden met vers geraspte gember, honing, azijn, sojasaus, olijfolie en peper. Over het slaatje gieten, 10 minuten laten trekken en opdienen.

     

     

    Jong duifje met kalfszwezerik en peulgroenten

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 duifjes
    400 g kalfszwezerik
    4 varkensnetjes
    50 g linzen
    50 g prinsessenboontjes
    50 g snijbonen
    50 g erwtjes
    50 g witte boon
    2 dl kalfsfond
    0.5 theelepel druivenpitolie
    peper
    zout
    1 citroen

     

    De duiven fileren.

    De filets van de borst bestrijken met een mousse gemaakt van de billetjes.

    Hierop de in dunne plakjes versneden kalfszwezeriken leggen.

    Inpakken in een varkensnetje en aanbraden.

    De peulgroenten schoonmaken, blancheren, laten schrikken onder koud water, met elkaar vermengen en op smaak brengen.

    De groenten cirkelvormig in het midden van verwarmde borden schikken en hierop de versneden duif leggen.

    Afwerken met de kalfsfond, enkele druppels druivenpitolie en een beetje fijngesneden citroenschil.

     

     

    Crème brûlée met vanille en oranjebloesem

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    5 dl room
    2 stokjes vanille
    6 eierdooiers
    125 g suiker
    2 cl amandelolie
    4 sinaasappelen
    1 eetlepel sinaasappelschil (geconfijt)
    8 blaadjes munt
    cassonadesuiker

     

    Breng de room met de doorlangs gesneden vanillestokjes lichtjes aan de kook en laat parfumeren gedurende 10 minuten.

    Vermeng de suiker met de eierdooiers en roer dit mengsel door de room.

    Bestrijk vormpjes met amandelolie en verdeel de room in de vormpjes.

    Bedek ze met hittebestendige plasticfolie en stoom ze gaar in een oven van 80°C in ongeveer 45 minuten. Laat afkoelen.

    Pel de sinaasappelen, verdeel in partjes en verwijder de velletjes.

    Stort de crème in het midden van een bord en schik de sinaasappelpartjes eromheen.

    Versier met gekonfijte sinaasappelschil, munt en sinaasappelsaus.

    Bedek de crème met een dun laagje cassonadesuiker en karameliseer lichtjes krokant met behulp van een gasbrander of met een gloei-ijzer.

     

    14-05-2006 om 15:01 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Kipblokjes met avocado, limoen, zure room en pijnboompitten


    Ingrediënten voor 2 personen

    350 gram kipblokjes

    bakje pijnboompitten

    half of heel fijngesneden rood pepertje (naar smaak)

    olie

    1 limoen (schil raspen en sap uitpersen)

    2 avocado's

    bekertje zure room

    vers gemalen peper

    zout

     

    Voorbereiding
    Limoen raspen en persen, pijnboompitten roosteren.

    Bereidingswijze:
    Pijnboompitten roosteren in droge koekenpan.

    Limoen raspen en uitpersen.
    Kipblokjes roerbakken in wat olie, rode peper (fijngesneden) en geraspte limoenschil erdoor roeren.
    Intussen avocado schillen en in blokjes snijden, limoensap erdoor roeren, als kip gaar is avocado toevoegen, dan zure room erbij.
    Doorwarmen, versgemalen peper en zout toevoegen, pijnboompitten erover strooien.

    Serveertips
    Lekker met vers gebakken broodjes en groene salade, ook lekker met (wilde) rijst.

    11-05-2006 om 13:43 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemiddag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    11-05-2006 om 13:38 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Gewokte scampi's met pittige saus en tagliatelle

     

    Ingrediënten voor 2 personen

    500 g scampi's

    1 pak tagliatelle of eiernoedels (mie)

    1 teentje look

    cayennepeper

    zwarte peper

    olijfolie
    voor de saus:

    1 glas witte wijn

    200 ml room

    sojasaus

     

    Bereidingswijze
    Ontdooi de scampi's door ze even in lauw water te dompelen ze pellen dan makkelijker. Verwijder het zwart darmkanaaltje en dep ze droog.

    Verhit 1 eetlepel olijfolie in de wok.

    Gooi de scampi's erin en kruid ze met 1 geplet teentje look, cayennepeper en zwarte peper. Bak ze kort en hevig aan.

    Blus de scampi's met de wijn, voeg de room toe en laat even inkoken tot sausdikte.

    Breng op smaak met sojasaus.

    Breng water aan de kook, dompel de eiernoedels (of tagliatelle) erin onder en laat ze van het vuur 4 minuten garen, giet ze af en meng ze onder de scampi's.

    Serveer op een warm bord en versier eventueel met groene kruidensnippers (dille, kervel...).


    Tip:

    Je kunt de tagliatelle terug even opwarmen in enkele eetlepels olijfolie, op het bord schikken en de saus met de scampi's erover verdelen.

    Serveer er een fruitige chardonnay of chenin bij.

    11-05-2006 om 09:38 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    11-05-2006 om 09:31 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Scampi met kerrie

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    28 scampi
    1 appel (Jonagold)
    1 takje selder
    1 dl room
    1 dl wijn (wit/droog)
    1 cl vermouth (droog)
    25 g boter (bakboter)
    theelepels kerriepoeder
    2 takjes dragon (takjes)

     

    Pel de scampi.

    Schil de appel en was de selder.

    Snijd in fijne brunoise.

    Bak de scampi, appel en selder een 8-tal minuten in boter.

    Blus met vermouth en witte wijn.

    Voeg room toe en laat koken tot er een lichte binding ontstaat.

    Voeg kerrie toe en laat nog even pruttelen.

    Dien op in een schotel of een diep bord en versier met fijngesneden dragon.

     

     

    Gevulde griet met bloemkool en spinaziesaus

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    800 g grietfilet
    1 dl room
    1 dl wijn (wit/droog)
    1 dl visfumet
    1 eiwit
    2 sjalotten
    100 g boter (roomboter)
    100 g spinazie
    1 bloemkool (groen)
    peper
    zout

     

    De vishandelaar vragen om de vis te fileren in gelijke moten van elk ongeveer 200 gram en ook het (gefileerde) staartstuk van de vis vragen.

    Het staartstuk fijnmalen, kruiden met peper en zout en het eiwit erdoor mengen.

    De bloemkool gaarkoken en in zeer kleine roosjes verdelen.

    De vismoten voorzichtig doormidden snijden en ze vullen met de visfarce en de roosjes bloemkool.

    De stukken vis voorzichtig dicht binden met keukengaren en ze 10 minuten pocheren.

    Ondertussen de saus maken.

    De sjalotten stoven in wat boter, de fumet, de witte wijn en de room erbij gieten en aan de kook brengen.

    Tot een derde laten inkoken.

    De in klontjes verdeelde koude boter erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout.

    De spinazie wassen, pureren met het aanhangende vocht en door een neteldoek persen.

    Het vocht opvangen en dit op het laatste moment bij de saus voegen.

    Goed roeren.

    De draadjes van de gepocheerde vis verwijderen en opdienen op een bedje van spinaziesaus.

     

     

    Rood fruit op Zwitserse wijze

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    500 g crème suisse
    1 dl room
    150 g frambozen
    5 dl water
    70 g poedersuiker
    2 eetlepels citroensap
    150 g aardbeien
    8 eiwitten
    500 g suiker
    2 dl water

     

    Klop de crème suisse gedurende 4 tot 5 minuten met de room en eau de vie.

    Bereid de frambozencoulis:

    Pureer de frambozen en haal de frambozenpuree door een fijne zeef.

    Voeg het water bij de poedersuiker en wat citroensap en laat koken tot een lichte stroop.

    Voeg de frambozenpuree toe en laat gedurende enkele minuten inkoken.

    Vul de bodem van de coupe met een laagje frambozencoulis en schik hierop het rood fruit. Breng een laagje crème suisse aan in de coupe en laat twee uur opstijven.

    Bereid de Italiaanse meringue:

    Laat de suiker en het water koken tot 120°C.

    Klop ondertussen het eiwit stijf en giet hierop de suikersiroop.

    Roer alles koud.

    Garneer hiermee de coupe en kleur even onder de grill.

    11-05-2006 om 09:30 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemorgen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    11-05-2006 om 08:56 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Warme bananen met pistache-kruimellaag met honing en frambozencoulis

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    180 g pistachenoten (gepeld)
    4 bananen
    1 eetlepel poedersuiker
    500 g frambozen
    4 eetlepels honing (vloeibaar)

     

    Hak de pistachenoten grof en doe ze op een groot bord.

    Pel de bananen en snijd ze in de lengte doormidden.

    Rol de halve bananen door de noten, en zorg ervoor dat ze er gelijkmatig mee bedekt worden. Bestuif ze met wat poedersuiker en leg ze op een anti-aanbak bakblik.

    Bak ze 4 - 5 minuten in een oven op 200°C tot ze net gaar en warm zijn (niet langer omdat de bananen dan zullen smelten).

    Houd ze warm.

    Draai voor de frambozencoulis de helft van de frambozen met 2 eetlepels honing tot een glad geheel.

    Passeer dit mengsel door een fijne zeef om alle pitjes te verwijderen.

    Verdeel de bananen over 4 voorverwarmde borden en druppel er de rest van de honing over. Serveer met wat frambozen in een kleine piramide en met wat frambozencoulis ernaast.

    09-05-2006 om 12:08 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemiddag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    09-05-2006 om 12:02 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Gebakken kwarktaart

     

    Ingrediënten voor 8 personen

    125 g roomboter

    125 g volkorenbiscuit

    125 g amandelen

    1 el maïzena

    250 g kwark

    250 g roomkaas

    3 st eieren

    250 g fijne suiker

    250 ml zure room

    250 g kersen (pot)

     

    Materialen

    keukenmachine

    vierkante vorm of springvorm

     

    Bereiden

    Smelt 125 g roomboter en meng deze in een keukenmachine met 125 g volkorenbiscuit (Francisco) en 125 g amandelen.

    Vet een vierkante vorm of een springvorm in en verdeel het koekjesdeeg over de bodem en druk heel goed aan.

    Zet de vorm in de koelkast.

    Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius (hetelucht 150 graden).

    Was 1 citroen, raps de schil en pers de citroen.

    Roer 1 eetlepel maïzena met 1 eetlepel citroensap tot een glad papje.

    Mix in de keukenmachine 250 g kwark met 250 g roomkaas, 3 eieren, 250 g fijne suiker, 250 ml zure room, 1 eetlepel citroenrasp, 3 eetlepels citroensap en het maïzenapapje.

    Laat 250 g kersen goed uitlekken.

    Schenk het kwarkmengsel op het koekjesdeeg in de vorm en verdeel de kersen erover.

    Bak de taart midden in de oven in ca. 1 uur net stevig.

    Laat de taart afkoelen en in de koelkast verder koud worden.

    09-05-2006 om 09:37 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    09-05-2006 om 09:30 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Koolrabi-fruitsalade

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    2 koolrabi's
    2 appelen (Elstar)
    1 sinaasappel
    50 g walnoten
    1 ei (hardgekookt)
    1 eetlepel citroensap
    0.5 eetlepel mosterd
    1 theelepel Provençaalse kruiden
    peper
    zout
    5 cl notenolie

     

    Maak eerst de vinaigrette: prak de eierdooier fijn en meng met 3/4 van het citroensap.

    Voeg nu de mosterd toe, samen met de kruiden, zout en peper naar smaak.

    Klop de olie erdoor.

    Hak het eiwit fijn en roer door de vinaigrette.

    Schil nu de koolrabi, rasp grof en schep door de saus.

    Schil de appelen, snij ze in blokjes en besprenkel ze met de rest van het citroensap.

    Schil de sinaasappel dik, snij in stukjes en schep met de appel door de salade.

    Garneer met de walnoten.

     

     

    Pasta met kruidige kaassaus en seitan

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    350 g pasta
    1 bloemkool
    250 g broccoli
    200 g seitan
    3 cl olijfolie (extra vierge)
    peper
    kruidenzout
    50 g kaas (blauwe)
    2 dl room
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    1 eetlepel kervel (fijngehakt)
    2 eetlepels bieslook (fijngehakt)

     

    Breng water aan de kook voor de pasta.

    Maak de bloemkool en de broccoli schoon en verdeel beide groenten in kleine roosjes.

    Snij de seitan in kleine stukjes.

    Kook de pasta.

    Stoom de bloemkool en de broccoliroosjes beetgaar.

    Maak intussen de kruidige kaassaus.

    Plet de blauwe kaas en meng met de room.

    Verwarm de saus tot de kaas gesmolten is.

    Meng de kruiden door de saus.

    Laat de saus niet meer koken.

    Kruid eventueel bij met peper.

    Verhit de olijfolie en bak de seitan kort op een vrij hevig vuur.

    Bestrooi met peper en zout.

    Schep de seitan door de pasta en overgiet met een beetje saus.

    Leg een krans van broccoli en bloemkool rond de pasta.

    Serveer de rest van de saus apart.

     

     

    Carobmousse

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    100 g carob-chocolade
    2 eieren
    2 dl slagroom

     

    Hou 1/4 van de chocolade apart.

    Smelt de rest langzaam au bain marie.

    Scheid wit en dooiers van de eieren.

    Roer de dooiers los en voeg ze van het vuur bij de gesmolten carob.

    Klop eiwit en slagroom apart stijf.

    Schep beide voorzichtig door het mengsel.

    Verdeel over dessertschaaltjes en laat afkoelen in de koelkast.

    Rasp de rest van de carob.

    Serveer de mousse koel, gegarneerd met carobschilfers.

    09-05-2006 om 09:28 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemorgen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    09-05-2006 om 08:44 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!