Lasagne met kabeljauw & zalmxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
4 kabeljauwhaasjes 200 g gerookte roze zalm 2 preiwitten, 3 wortelen, 2 uien (in stukjes gesneden) 15 vellen lasagne 1 blik kreeftensoep 4 dl room 3 dl visbouillon (mag van blokje) 100 g boter
100 g bloem 200 g geraspte kaas olijfolie
boter cayennepeper
zout
Stoof de groenten gaar in olijfolie, kruid met peper en wat zout. Kook de lasagnevellen beetgaar in licht gezouten water, laat ze afkoelen in koud water en vervolgens uitlekken. Snijd de kabeljauwhaasjes in dunne plakjes. Maak een blonde roux met de boter en bloem en laat afkoelen.
Breng de visbouillon aan de kook, voeg de kreeftensoep en de room toe en laat even meepruttelen.
Giet vervolgens op de koude roux en laat al roerend inkoken tot een mooi gladde, vrij dikke saus, breng op smaak met cayennepeper en wat zout. Beboter een ovenschaal en stel hierin de lasagne samen, begin met een laag pasta, daarna groenten, vis en tenslotte saus.
Herhaal deze bewerking tot alle ingrediënten op zijn.
Werk af met geraspte kaas. Zet de lasagne in een voorverwarmde oven van 200° gedurende 30 minuten tot de kaas mooi gegratineerd is, verdeel in porties en werk bij voorkeur af met een takje dille.
Hierbij past uiteraard een fris glas droge witte wijn.
|