Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    20-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Courgette-uisaladexml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    2 courgetten
    1 ui
    250 g veldsla
    4 cl balsamicoazijn
    4 cl olijfolie (extra vierge)
    2 eetlepels pijnboompitten
    peper (zwarte peper)

     

    Snij de courgettes over de lengte in niet te dunne plakken.

    Pel de ui en snij in parten.

    Rooster de courgetteplakken en de ui in een half uur zacht en gaar.

    Maak de veldsla schoon en verdeel over bordjes.

    Klop een vinaigrette van de azijn en de olijfolie.

    Snij de courgetteplakken in stukken en verdeel met de ui over de sla.

    Besprenkel met de vinaigrette en bestrooi met geroosterde pijnboompitten en versgemalen peper.

     

     

    Mignongebraad met spinazie in deegkorst

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    750 g mignongebraad
    500 g spinazie
    4 tomaten
    1 ui
    1 takje tijm
    peper
    zout
    nootmuskaat
    200 g bladerdeeg
    150 g boter (bakboter)
    1 eierdooier
    40 g boter (roomboter)

     

    Het gebraad dichtschroeien in de hete boter en daarna kruiden met peper en zout.

    In een goed voorverwarmde oven plaatsen en nog 15 minuten laten bakken op 190 graden.

    Uit de braadslee nemen en half laten afkoelen.

    De gewassen spinazie blancheren, fijnhakken en laten smelten in een klontje boter.

    Kruiden met peper, zout en nootmuskaat.

    Het ontdooide bladerdeeg op een met bloem bestrooid werkblad uitrollen tot een plak van ongeveer 40 centimeter diameter.

    Het vlees rondom bedekken met spinazie en in bladerdeeg wikkelen.

    Bestrijken met een losgeklopte eierdooier en 10 minuten laten kleuren in een op 230 graden voorverhitte oven.

    De ui fijnhakken.

    De tomaten onderdompelen in kokend water en vervolgens laten schrikken in koud water.

    De tomaten pellen, ontpitten en pletten.

    De braadjus aan de kook brengen met een takje tijm, de gehakte ui en de geplette tomaten. Kruiden met peper en zout.

    De tijm verwijderen en pureren met de staafmixer.

    De saus zeven en opkloppen met een flinke klont roomboter.

    Het vlees in plakken snijden en serveren met de saus.

    Afwerken met een takje tijm.

     

     

    Zomercoupe

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    5 dl melk (halfvol)
    130 g suiker
    2.25 dl room
    4 eierdooiers
    0.5 zakje vanillesuiker
    10 g suiker
    2 eetlepels brésiliennenootjes
    50 g aardbeien
    0.5 dl pistachesaus

     

    Breng de melk met de suiker en 1,5 dl room aan de kook.

    Laat even afkoelen en klop er dan van het vuur af de eierdooiers onder.

    Zet de pan terug op een heel zacht vuur en blijf 10 minuten met een houten spatel roeren tot de saus begint in te dikken.

    De melk mag beslist niet koken.

    Laat de saus zeer snel afkoelen in een ijsbad, roer nu en dan nog eens.

    Laat dan 24 uur in de koelkast rijpen.

    Draai het mengsel tot roomijs in een ijsturbine.

    Bereid de garnituur: klop de rest van de room met de suiker lichtjes op.

    Klop de slagroom zeer stijf op.

    Giet in elke coupe een bodempje gesuikerde room en schep daarop 3 tot 4 bollen van het roomijs.

    Bestrooi met brésilienne en overgiet met een royale scheut pistachesaus.

    Duw een aardbei in de bovenste bol en spuit op de vrucht een mooie bloem slagroom.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!