Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    20-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Courgette-uisalade

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    2 courgetten
    1 ui
    250 g veldsla
    4 cl balsamicoazijn
    4 cl olijfolie (extra vierge)
    2 eetlepels pijnboompitten
    peper (zwarte peper)

     

    Snij de courgettes over de lengte in niet te dunne plakken.

    Pel de ui en snij in parten.

    Rooster de courgetteplakken en de ui in een half uur zacht en gaar.

    Maak de veldsla schoon en verdeel over bordjes.

    Klop een vinaigrette van de azijn en de olijfolie.

    Snij de courgetteplakken in stukken en verdeel met de ui over de sla.

    Besprenkel met de vinaigrette en bestrooi met geroosterde pijnboompitten en versgemalen peper.

     

     

    Mignongebraad met spinazie in deegkorst

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    750 g mignongebraad
    500 g spinazie
    4 tomaten
    1 ui
    1 takje tijm
    peper
    zout
    nootmuskaat
    200 g bladerdeeg
    150 g boter (bakboter)
    1 eierdooier
    40 g boter (roomboter)

     

    Het gebraad dichtschroeien in de hete boter en daarna kruiden met peper en zout.

    In een goed voorverwarmde oven plaatsen en nog 15 minuten laten bakken op 190 graden.

    Uit de braadslee nemen en half laten afkoelen.

    De gewassen spinazie blancheren, fijnhakken en laten smelten in een klontje boter.

    Kruiden met peper, zout en nootmuskaat.

    Het ontdooide bladerdeeg op een met bloem bestrooid werkblad uitrollen tot een plak van ongeveer 40 centimeter diameter.

    Het vlees rondom bedekken met spinazie en in bladerdeeg wikkelen.

    Bestrijken met een losgeklopte eierdooier en 10 minuten laten kleuren in een op 230 graden voorverhitte oven.

    De ui fijnhakken.

    De tomaten onderdompelen in kokend water en vervolgens laten schrikken in koud water.

    De tomaten pellen, ontpitten en pletten.

    De braadjus aan de kook brengen met een takje tijm, de gehakte ui en de geplette tomaten. Kruiden met peper en zout.

    De tijm verwijderen en pureren met de staafmixer.

    De saus zeven en opkloppen met een flinke klont roomboter.

    Het vlees in plakken snijden en serveren met de saus.

    Afwerken met een takje tijm.

     

     

    Zomercoupe

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    5 dl melk (halfvol)
    130 g suiker
    2.25 dl room
    4 eierdooiers
    0.5 zakje vanillesuiker
    10 g suiker
    2 eetlepels brésiliennenootjes
    50 g aardbeien
    0.5 dl pistachesaus

     

    Breng de melk met de suiker en 1,5 dl room aan de kook.

    Laat even afkoelen en klop er dan van het vuur af de eierdooiers onder.

    Zet de pan terug op een heel zacht vuur en blijf 10 minuten met een houten spatel roeren tot de saus begint in te dikken.

    De melk mag beslist niet koken.

    Laat de saus zeer snel afkoelen in een ijsbad, roer nu en dan nog eens.

    Laat dan 24 uur in de koelkast rijpen.

    Draai het mengsel tot roomijs in een ijsturbine.

    Bereid de garnituur: klop de rest van de room met de suiker lichtjes op.

    Klop de slagroom zeer stijf op.

    Giet in elke coupe een bodempje gesuikerde room en schep daarop 3 tot 4 bollen van het roomijs.

    Bestrooi met brésilienne en overgiet met een royale scheut pistachesaus.

    Duw een aardbei in de bovenste bol en spuit op de vrucht een mooie bloem slagroom.

    20-06-2006 om 09:48 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Kippenvleugels Texas style

     

    Ingrediënten

    1,5 kg kippenvleugels

    1 dl plantaardige olie

    600 g gehakte uien

    5 teentjes geplette knoflook

    1 blik tomaten

    Tabasco

    2 soeplepels mosterd

    2 soeplepels suiker

    1 soeplepel rode wijnazijn

    1,5 theelepel zout

    1 theelepel vers gemalen zwarte peper

     

    De olie verhitten in een bakpan, de uien met de knoflook in 5 minuten mals fruiten, zonder bruin te laten kleuren.

    Voeg de uitgelekte tomaten en de rest van de ingrediënten toe.

    Breng aan de kook en verminder de warmte onder de pan.

    Laat alles 10 minuten onder regelmatig roeren inkoken, totdat de saus op de rug van een houten lepel blijft kleven.

    Steek de barbecue aan.

    Doe de vleugels in de saus, breng aan de kook en laat de vleugels zachtjes in de saus meekoken.

    Leg de met saus bedekte vleugels op de rooster van de barbecue, indien mogelijk boven een druipbakje.

    Schroei het vlees in 10 tot 15 minuten aan alle kanten bruin.

    Draai de vleugels regelmatig en strijk de bovenkant telkens opnieuw in met saus.

    Leg de krokante vleugels op een schotel en dien op.

    19-06-2006 om 18:56 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeieavond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    19-06-2006 om 18:21 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Appels van het vuur

     

    1 Granny Smith appel

    1 el bruine suiker

    naar smaak kaneel

     

    Ontdoe de appel van het klokhuis.

    Vul het klokhuis met bruine suiker en kaneel.

    Verpak de appel in een groot stuk folie en draai er een handvat aan.

    Plaats de appel op de bbq, of houd boven een kampvuur en bak 5-10 min.

    Verwijder de folie en eet smakelijk.

    19-06-2006 om 17:12 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Kip tikka-spiesjes

     

    Ingrediënten

    1 zakje tikka massala-pasta van patak's (80 gr.)

    400 gr kipfilet

    8 in water voorgeweekte saté stokjes

    2 naanbroden en knoflooksaus

     

    Snijd elke kipfilet in de lengte doormidden.

    Doe de tikka massala pasta in een kom en doe er een scheutje water of melk bij en roer dit goed door.

    Marineer hier de kipfilet 1 uur in.

    Rijg vervolgens de kipfilet aan een saté prikker en rooster dit op de bbq gedurende ongeveer 15 min.

    Halveer 2 naanbroden en rooster dit ook 4 min. op de bbq.

    19-06-2006 om 14:03 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Schouderkarbonade van de barbecue

     

    Ingrediënten

    1 ui

    1 eetlepel boter

    2 eetlepels tomatenpuree

    2 eetlepels mangochutney

    2 theelepels worcestershiresaus

    1/2 theelepel cayennepeper

    2 schouderkarbonade

    zout

     

    Pel en snipper de ui fijn.

    Verhit de boter en bak de ui ca. 3 minuten.

    Roer de tomatenpuree, de mangochutney, de worcestershiresaus en de cayennepeper erdoor.

    Bestrooi de karbonades met zout en bestrijk ze aan de bovenkant met de helft van de saus. Rooster ze op de barbeque of in het midden van de grill in ca. 20 minuten gaar.

    Keer ze halverwege en bestrijk ze met de rest van de saus.

    19-06-2006 om 09:57 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    19-06-2006 om 09:50 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Kikkererwtenpuree met mosterd

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    250 g kikkererwten
    1 ui
    zout
    peper
    1 mespuntje korianderpoeder
    1 blaadje laurier
    1 cl olijfolie (extra vierge)
    4 eetlepels peterselie (fijngehakt)
    2 blaadjes lavas
    4 teentjes knoflook
    4 eetlepels mosterd
    4 tomaten

     

    Zet de avond voordien de kikkererwten in ruim water in de week.

    Kook de volgende dag de kikkererwten ongeveer 45 minuten in de helft van het weekwater. Giet af en zet weer op met water, de grofgesneden ui, zout, peper, koriander, laurier en olie. Laat met het deksel op de pan ongeveer 1 uur zachtjes koken, giet af en vang het kookvocht op.

    Pureer de kikkererwten met de peterselie, lavas, geperste knoflook en mosterd.

    Zorg voor een stevige, gladde massa.

    Voeg eventueel wat kookvocht toe.

    Hol de tomaten uit en vul ze met de kikkererwtenpuree.

     

     

    Aardappelen in zomerjurk

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    6 aardappelen (Bintje)
    1 krop ijsbergsla
    0.5 komkommer
    1 bloemkool
    8 augurkjes (zoetzuur)
    8 bloemen van de Oost-Indische kers
    1 dl yoghurt (mager)
    1 eetlepel citroensap
    1 eetlepel kervel (fijngehakt)
    kruidenzout

     

    Schrob de aardappelen schoon en stoom ze gaar in de schil.

    Laat ze vervolgens afkoelen.

    Blancheer de bloemkool en laat ze afkoelen.

    Meng de yoghurt, het citroensap en de kervel tot een yoghurtsausje.

    Kruid bij met kruidenzout.

    Verdeel de bloemkool in roosjes.

    Pel de aardappelen en snij ze in blokjes.

    Snij de komkommer in zeer dunne schijfjes.

    Snij de ijsbergsla in reepjes.

    Snij de augurkjes fijn.

    Meng de aardappelen met de groenten en de bloemen.

    Serveer de saus apart.

     

     

    Aardbeienmilkshake

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    150 g aardbeien
    15 g suiker
    2 bolletjes vanille-ijs
    2 dl melk (halfvol)

     

    Alle ingrediënten goed mixen tot een mooi, rose drankje.

    Serveren in ijsgekoelde glazen.

    19-06-2006 om 09:46 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemorgen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    19-06-2006 om 08:54 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Mosterdspeklappen

     

    Ingrediënten

    1 beschuit
    4 speklappen
    4 el grove mosterd
    5 el olijfolie
    versgemalen peper

     

    Maal de beschuit fijn en meng dit met de mosterd, olijfolie en versgemalen peper tot een smeuïg mengsel.

    Bestrijk de speklappen aan beide kanten met het mosterdmengsel en laat ze even rusten. Rooster de speklappen op de barbecue aan beide kanten in ca. 10 min. gaar.

    Draai de speklappen zo min mogelijk.

    18-06-2006 om 19:35 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Gevulde Braadworst

     

    Ingrediënten

    4 stuks braadworst

    1 bosje bieslook

    1 theelepel mosterd

    4 plakken kaas

    4 dunne plakken spek

     

    Giet kokend water over de worsten en laat ze daarin ongeveer 5 minuten liggen.

    Was en hak de bieslook.

    Haal de worsten uit het water, laat ze goed uitdruipen en snij ze in de lengte zover in, dat de worsten nog net aan elkaar blijven zitten.

    Besmeer de snijvlakken met mosterd en strooi bieslook over de mosterd.

    Leg in elke worst 1 plak kaas en wikkel om elke worst een plak spek.

    Steek de plakjes spek vast met een houten prikker.

    Grill de gevulde worsten ongeveer 5 minuten onder regelmatig keren.

    Serveer hierbij aardappelsla of tomatensalade

    18-06-2006 om 19:29 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Aardappelspiezen

     

    Ingrediënten

    4-6 nieuwe aardappelen
    1/2 eetlepel olie
    zout

    peper
    rozemarijn

    Voor het sausje:
    2 takjes peterselie, fijngeknipt
    2 takjes selderij, fijngeknipt
    2 eetlepels zure room
    4 eetlepels yoghurt

     

    Boen de aardappelen onder de kraan goed schoon.
    Kook de aardappelen 10 minuten.
    Giet ze af en snijd ze ieder in 4 parten.
    Steek ze aan de spiezen en bestrijk ze met wat olie.
    Strooi er wat zout en peper over.
    Maak het sausje en zet tot gebruik in de koelkast.

    Rooster de aardappelspiezen op de BBQ of onder een matig hete grill in ca. 10 minuten verder gaar en bruin.

    Strooi wat rozemarijn over de aardappelspiezen en geef er het sausje bij .

    18-06-2006 om 16:06 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    BBQ mosselen

     

    mosselen vers in schaal

    peterselie

    uien

    knoflook

    witte wijn

    olijfolie

    alu. folie

    BBQ met deksel

     

    Snij de uien en peterselie en was de mosselen.

    Hak de uien en peterselie grof, leg de mosselen in een groot vel alm. folie en daaroverheen de uien en peterselie en knijp een teentje knoflook fijn daaroverheen een scheutje witte wijn en olijfolie.

    Verpak het geheel in een pakje

    Leg het op een hete BBQ en sluit het deksel, na 10 minuten zijn de mosselen gereed.

    Eet alleen de geopende mosselen.

    Leg de mosselen met schaal op een bord en schep daarover heen de mix van de uien enz, giet wat vocht er over en smullen maar.

    Serveer met stok brood en kruidenboter!!

    18-06-2006 om 14:47 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Amerikaanse Vissticks

     

    Ingrediënten

    800 g vissticks uit diepvries

    3 eetlepels boter

    sap van 1 citroen

    6 ronde broodjes

    2 uien

    2 eetlepels olie

    1 afgestreken theelepel paprikapoeder.

     

    Neem de vissticks uit de verpakking en haal ze van elkaar.

    Smelt de boter en roer er citroensap en wat zout door.

    Smeer de vissticks met de citroenboter in en grill ze in totaal 10 minuten aan alle kanten op een ingevet rooster.

    Snij de broodjes doormidden, leg ze met het snijvlak naar boven op de grill en rooster ze licht. Schil de uien en snijd ze in ringen.

    Roer het paprikapoeder door de olie, doop de uiringen in de gekruide olie en rooster ze eveneens licht aan beide kanten op de rand van de barbecue.

    Leg 2-3 vissticks op een broodje, leg daar een ruime hoeveelheid uiringen op, leg de tweede helft van het brood je erop en dien ze op.

    18-06-2006 om 13:18 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    18-06-2006 om 13:15 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Superanoham gevuld met platte kaas en komkommer

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    0.5 komkommer
    250 g verse kaas (halfvet)
    1 teentje knoflook
    1 teentje knoflook (gedroogd)
    150 g ham (superanoham)
    peper
    8 sprietjes bieslook
    2 cl balsamicoazijn
    4 cl olijfolie (extra vierge)
    4 bloemen van een maarts viooltje

     

    Schil de komkommer en snijd in brunoise.

    Doe de kaas in een neteldoek en laat uitlekken.

    Schil de teentjes knoflook en hak ze fijn.

    Leg de sneetjes superanoham per 2 kruisgewijs op elkaar.

    Meng de uitgelekte verse kaas met de gerookte en gedroogde knoflook en kruid met peper en zout.

    Maak een beursje met de ham en bind dicht met de bieslook.

    Bewaar in de koelkast.

    Kook de brunoise van komkommer gedurende 2 minuten in lichtjes gezouten kokend water en giet onmiddellijk af.

    Laat meteen schrikken in ijskoud water om een mooie groene kleur te behouden.

    Maak een vinaigrette van balsamicoazijn, olijfolie, peper en zout.

    Kruid de brunoise met peper en zout en schik op borden.

    Zet er de beursjes naast en werk af met de vinaigrette.

    Versier met een viooltje.

     

     

    Verse deegwaren met ossenhaas en vleestomaten

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    800 g runderfilet (ossenhaas)
    paprikapoeder
    10 cl olijfolie (extra vierge)
    1 ui
    5 cl dragonazijn
    0.5 dl wijn (wit/droog)
    1 dl room
    4 tomaten
    15 g tomatenpuree
    12 kerstomaatjes
    2 teentjes knoflook
    15 g paneermeel
    250 g tagliatelle
    0.5 eetlepel dragon (fijngehakt)
    peper
    zout

     

    De ossenhaas verdelen in grote blokjes (1 centimeter zijde) en overvloedig bestrooien met paprikapoeder.

    De ui pellen en fijnhakken.

    De tomaten pellen, in partjes snijden, ontpitten en het vruchtvlees in blokjes snijden.

    Licht gezouten water aan de kook brengen en hierin de deegwaren beetgaar koken.

    De geperste knoflook vermengen met het paneermeel.

    De kerstomaatjes met dit mengsel insmeren en ze gedurende 5 minuten in een warme oven van 200 graden zetten.

    De olijfolie laten verhitten in de wok en hierin de vleesblokjes kort dichtschroeien (het vlees moet binnenin nog rood zijn).

    Het vlees uit de wok halen en warm houden.

    In dezelfde vetstof de gehakte ui fruiten.

    De wok deglaceren met de dragonazijn en de witte wijn en de saus laten inkoken.

    De room toevoegen en op smaak brengen met peper en zout.

    Tot slot de tomatenblokjes en de tomatenpuree toevoegen.

    Roeren en heel even opwarmen.

    De bereiding over warme borden verdelen, er de gegratineerde kerstomaatjes en de gekookte deegwaren bij schikken en het geheel bestrooien met gehakte dragon.

    Meteen opdienen.

     

     

    Pruimentaart

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    200 g bloem (zelfrijzend)
    1 cl arachideolie
    2 g boter (roomboter)
    50 g suiker
    1 zakje vanillesuiker
    1 ei
    600 g pruimen
    2 cl rum
    1 eetlepel bessenconfituur
    15 g suiker

     

    De bloem in een kom brengen en in het midden een kuiltje maken.

    Hierin het geklutste ei, de suiker en de vanillesuiker doen.

    Geleidelijk mengen met bloem en wanneer de bloem bijna vermengd is, met koele handen de in stukjes gesneden koude boter en de olie door het mengsel kneden tot een homogeen geheel. Het deeg best een nacht laten rusten in de koelkast.

    De pruimen wassen, halveren en ontpitten.

    In een schaaltje leggen en besprenkelen met rum.

    Een half uurtje laten trekken.

    Het aanrecht bestrooien met bloem en het deeg uitrollen tot op een dikte van ongeveer 4 mm en voorzichtig in een ingevette bakvorm overbrengen.

    Doorprikken met een vork en het deeg bestrijken met confituur.

    Hierop dakpansgewijs de pruimenhelften leggen.

    De taart ongeveer 40 minuten in een oven van 190 graden zetten.

    Vlak voor het opdienen, bestrooien met suiker.

     

    Tip:

    Door het deeg uit te rollen op boterhampapier zal het makkelijker in de taartvorm aan te brengen zijn; brokkeldeeg (of zanddeeg) is immers zeer kortbrekig.

    18-06-2006 om 13:07 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Grilltomaat

     

    Ingrediënten

    2 Tomaten

    Olijfolie

    Snuf Zout

    Oregano (liefst vers)

     

    Tomaten halveren naar eigen inzicht.

    Elke tomaathelft op een stuk alufolie leggen.

    Op de 'open' zijde van de tomaat theelepel olijfolie draperen.

    Mespuntje zout en theelepel oregano erbovenop, alu dichtvouwen en voila.

    Verrassingpakketje op de barbecue een tijdje mee laten grillen totdat deze iets zacht geworden is.

    Vervolgens van barbecue halen en voorzichtig openvouwen. (meestal is de folie al snel afgekoeld)

    17-06-2006 om 18:40 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeieavond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    17-06-2006 om 18:35 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Bacalhau

     

    Ingrediënten

    4 eetl. citroensap

    1,6 dl. olijfolie

    1 eetl. knoflook, uit de pers

    1 theel. zout

    2 theel. Worcestersaus

    1/2 theel. elk:tijm, basilicum, oregano

    4- 170 gr. kabeljauwfilets of moten

     

    Vermeng de citroen, olie, knoflook, zout, Worcester en de kruiden.

    Leg de kabeljauw op een platte schaal, giet de marinade er overheen, bedek ze en zet ze 4 uur in de koelkast.

    Laten uitlekken, maar de marinade behouden.

    Rooster de vis 10 min. per 2,5 cm dikte; veelvuldig bedruipen met de marinade.
    Direct opdienen

    17-06-2006 om 18:30 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    17-06-2006 om 15:20 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!