Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    25-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Tomaat-garnaalxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    500 g Noordzeegarnalen (ongepeld)
    2 tomaten
    1 krop sla
    0.5 bosje peterselie
    2 eetlepels mayonaise

     

    De tomaten laten schrikken in kokend water, onmiddellijk afkoelen in koud water, voorzichtig pellen en het groene kroontje verwijderen.

    Een hoedje van elke tomaat snijden en met een koffielepeltje alle pitjes en al het sap verwijderen.

    De binnenkant van de tomaten bestrooien met een weinig zout en ze omgekeerd op een rooster laten uitlekken.

    De sla wassen, drogen en fijnsnijden.

    De garnalen pellen en enkele gepelde garnalen apart houden voor de garnituur.

    De tomaten opvullen met de garnalen en het hoedje er weer op plaatsen.

    Een bedje van fijngesneden kropsla op koude borden schikken en de gevulde tomaat erop zetten.

    Garneren met een takje peterselie en enkele garnaaltjes.

    Mayonaise er apart bij serveren.

     

     

    Mozaïek van piepkuiken met verse groenten

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 piepkuikens
    2 kippenborsten
    2 eiwitten
    2 dl room
    100 g prinsessenboontjes
    8 wortelen
    peper
    zout
    4 varkensnetjes
    1 kruidentuiltje
    5 dl kalfsfond
    5 dl wijn (wit/droog)
    80 g boter (bakboter)
    70 g boter (roomboter)
    500 g broccoli
    4 stronkjes witloof
    200 g oesterzwammen
    2 cl olijfolie (extra vierge)

     

    De piepkuikens (laten) ontbenen en daarbij beginnen langs de rugzijde.

    Ervoor zorgen dat het vel niet wordt beschadigd en dat alle beentjes verwijderd zijn.

    De karkassen en de beentjes kleuren in wat olie en ze dan bevochtigen met witte wijn en kalfsfond.

    Het kruidentuiltje toevoegen en het geheel een uurtje zachtjes laten sudderen.

    De bouillon zeven en laten inkoken tot de gewenste dikte.

    Afwerken met enkele klontjes koude boter.

    De kippenborsten fileren, kruiden met peper en zout en ze zeer fijn vermalen.

    De eiwitten en de room toevoegen en verder mixen tot het geheel een homogene massa vormt. Deze massa door een fijne zeef wrijven.

    De boontjes reinigen en de helft van de wortelen in balkjes snijden.

    Beide groenten beetgaar koken.

    De piepkuikens op een keukenplank spreiden en ze besmeren met het gemalen kipmengsel. Hierop het gewenste motief maken met de boontjes en de wortelbalkjes.

    Het geheel dichtvouwen, in varkensnetjes wikkelen en aan alle zijden bruin bakken in boter. Gedurende 15 minuten in de oven zetten.

    De broccoli beetgaar koken, de rest van de wortelen in reepjes snijden en glaceren, het witloof stoven en de oesterzwammen mooi bruin bakken.

    De groenten bovenaan het bord schikken, het piepkuiken in plakjes snijden en deze onderaan de borden in waaiervorm leggen.

    Met de saus een mooie boord maken rond de waaier.

     

     

    Sabayon met rode vruchten

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    150 g braambessen
    75 g frambozen
    75 g rode bessen
    30 g poedersuiker
    15 cl cointreau
    80 g suiker
    4 eierdooiers
    2 dl wijn (wit/droog)

     

    De vruchten spoelen en voorzichtig de steeltjes verwijderen.

    In een kom leggen, overgieten met de Cointreau en bestrooien met poedersuiker.

    Laten rusten.

    Ondertussen de eierdooiers en de suiker tot een schuimige massa kloppen.

    De wijn verwarmen en bij het eiermengsel voegen.

    In een warmwaterbad plaatsen en blijven kloppen tot een lichte mousse bekomen wordt.

    De gemarineerde vruchten verdelen over diepe borden en alles bedekken met de sabayon.

     

    Tip:

    Deze bereiding krijgt een extra feestelijk tintje wanneer ze met poedersuiker wordt bestrooid en vervolgens enkele minuten wordt gegratineerd onder de warme grill.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!