Broodpuddingxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten
-oud brood + 800 gr -1 pakje vanille pudding 50 gr -Maïzena 100 gr -bruine suiker + 100 gr -witte suiker + 100 gr -vanille suiker 2 pakjes = 16 gr -rozijnen 250 gr -koffie + ¾ liter -melk of water + 100 ml -een beetje honing 2 eetlepels -geraspte citroenschil of een beetje citroensap 10 gr -een beetje Rum of rum essence 5 cl -eventueel 1 of 2 geschilde in stukjes gesneden appelen -een beetje boter of margarine -enkele blokjes pure of melk chocolade + 120 gr
Zo maak je het klaar. Maal het oud brood fijn. (Mixer, blender of keukenrobot).
Zo krijg je grof paneermeel. Voeg de pudding, maïzena, suikers en rozijnen erbij.
Goed mengen. Voeg de koffie, melk, honing, citroen en de rum erbij.
Alle ingrediënten goed mengen. Schep het deeg in een vuurvaste, ingevette schotel of in een beboterde bakvorm. Leg in het midden de stukjes appel. Zet deze in een voorverwarmde oven (200 graden). Laat ongeveer 60 à70 minuten bakken op 200 tot 210 graden (naargelang de hoeveelheid). Haal de warme broodpudding uit de schotel of bakvorm en leg de blokjes chocolade er op. Smeer de gesmolten chocolade uit over de broodpudding en laat afkoelen.
In plaats van het brood te malen: Snijd de korsten van het brood.
Breek het broodkruim in stukken en leg het in een mengkom. Giet er de koffie en de melk over en laat een tijdje weken. Draai alles door een zeef. Alle ingrediënten goed mengen.
Vervolgens dezelfde bakmethode als hierboven.
|