Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    14-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Broodpudding

     

    Ingrediënten

    -oud brood + 800 gr
    -1 pakje vanille pudding 50 gr
    -Maïzena 100 gr
    -bruine suiker + 100 gr
    -witte suiker + 100 gr
    -vanille suiker 2 pakjes = 16 gr
    -rozijnen 250 gr
    -koffie + ¾ liter
    -melk of water + 100 ml
    -een beetje honing 2 eetlepels
    -geraspte citroenschil of een beetje citroensap 10 gr
    -een beetje Rum of rum essence 5 cl
    -eventueel 1 of 2 geschilde in stukjes gesneden appelen
    -een beetje boter of margarine
    -enkele blokjes pure of melk chocolade + 120 gr

    Zo maak je het klaar.
    Maal het oud brood fijn. (Mixer, blender of keukenrobot).

    Zo krijg je grof paneermeel.
    Voeg de pudding, maïzena, suikers en rozijnen erbij.

    Goed mengen.
    Voeg de koffie, melk, honing, citroen en de rum erbij.

    Alle ingrediënten goed mengen.
    Schep het deeg in een vuurvaste, ingevette schotel of in een beboterde bakvorm.
    Leg in het midden de stukjes appel.
    Zet deze in een voorverwarmde oven (200 graden).
    Laat ongeveer 60 à70 minuten bakken op 200 tot 210 graden (naargelang de hoeveelheid).
    Haal de warme broodpudding uit de schotel of bakvorm en leg de blokjes chocolade er op.
    Smeer de gesmolten chocolade uit over de broodpudding en laat afkoelen.


    In plaats van het brood te malen:
    Snijd de korsten van het brood.

    Breek het broodkruim in stukken en leg het in een mengkom.
    Giet er de koffie en de melk over en laat een tijdje weken.
    Draai alles door een zeef.
    Alle ingrediënten goed mengen.

    Vervolgens dezelfde bakmethode als hierboven.

    14-12-2005 om 10:07 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mop

    Tijdens een tekenles vertelt de leraar dat er ooit eens een schilder was die met één beweging van zijn penseel een lachend gezicht kon veranderen in een wenend gezicht.
    Zegt een leerling: "Dat kan mijn vader ook, en die kan dat met z'n blote handen.

    14-12-2005 om 09:59 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Champignon-pannenkoek

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    60 g bloem (tarwebloem)
    1 ei
    1.25 dl melk (halfvol)
    zout
    2 g bakpoeder
    250 g champignons
    5 sneetjes spek (gerookt)
    2 uien
    selderijzout
    peper
    20 g boter (bakboter)
    2 dl room

     

    Voor het deeg de bloem mengen met het bakpoeder en het zout.

    Het losgeklopte ei en de melk toevoegen en tot een glad deeg roeren.

    Dunne pannenkoekjes bakken en warm houden.

    Het spek in dobbelsteentjes snijden.

    De uien schoonmaken en fijnsnijden.

    Het spek en de ui fruiten in wat boter.

    De champignons afborstelen en in schijfjes snijden en eveneens aanfruiten in wat boter. Kruiden met een flinke snuif selderijzout en er het spek met de uien bijvoegen.

    Alles laten stoven.

    De room toevoegen en laten indikken.

    Op smaak brengen met peper.

    Op elke pannenkoek een weinig vulsel scheppen en dubbel plooien of oprollen.

    Warm opdienen.

     

     

    Hamburger met aardappelrösti

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    10 bosjes radijsjes
    2 wortelen
    peper
    zout
    2 cl wijnazijn (wit)
    1 cl notenolie
    1 cl arachideolie
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    4 aardappelen (Bintje)
    80 g boter (bakboter)
    1 cl olijfolie (extra vierge)
    4 hamburgers
    peper
    zout
    nootmuskaat

     

    De radijsjes wassen en de wortelen schillen.

    Beide in dunne plakjes snijden en vervolgens in kleine staafjes.

    Peper en zout door de azijn roeren tot het zout opgelost is en er beide soorten olie doorkloppen.

    De groenten 30 minuten laten marineren in de vinaigrette en er de gehakte peterselie doorroeren.

    De aardappelen schillen, ze grof raspen, mengen met peper en zout en er hoopjes van maken. Bakken in de helft van de boter met de olijfolie in een pan met anti-aanbaklaag tot ze goudgeel en krokant zijn.

    Nu en dan een beetje platdrukken.

    De hamburgers aan beide kanten mooi bruin bakken in de rest van de boter op een tamelijk zacht vuur.

    Serveren met telkens 2 eetlepels gemarineerde groenten en aardappelrösti.

    Een pittige en gezonde variant op de traditionele hamburgersausen.

     

    Tip: de aardappelrösti kunnen worden gemengd met allerlei geraspte groenten als wortelen, courgettes, koolrabi, knolselderij of met geraspte kaas.

     

     

    Bladerdeegje met appeltjes en gember

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    200 g bladerdeeg
    2 appelen (Boskoop)
    1 eetlepel gember (geraspt)
    50 g suiker
    2 cl pommeau
    150 g frambozen
    5 dl water
    70 g poedersuiker
    2 eetlepels citroensap


    Schil de appelen en snijd ze in stukjes.

    Rasp de gember.

    Vul kleine ronde vormpjes met het bladerdeeg en bestrooi het met grove suiker.

    Bedek het daarna met de appelen en de gember.

    Bak de taartjes in de oven op 200°C.

    Flambeer het gebak met de pommeau.

    Bereid de frambozencoulis: pureer de frambozen en wrijf de frambozenpuree door een zeer fijne zeef.

    Voeg het water bij de poedersuiker en wat citroensap en laat koken tot een lichte stroop.

    Voeg de frambozenpuree toe en laat gedurende enkele minuten inkoken.

    Presenteer het gebak op een spiegel van frambozencoulis en werk af met een blaadje munt.

    4 blaadjes munt

    14-12-2005 om 09:48 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goede nacht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze avond is het eindelijk gelukt.
    Jako is eindelijk uit zijn kooi gekomen.
    Echt meespelen was er nog niet bij maar hij ging toch al eens op verkenning.
    Hij vond het ook niet erg dat ik naast hem kwam zitten op zijn kooi.
    Hij moet nog wel leren opstappen want vroeger werd hij altijd ruw uit zijn kooi gehaald.
    De schrik zit er nog altijd wel een beetje in.
    Maar met veel liefde en de allerbeste zorgen van ons allen zal hij die schrik ook wel overwinnen.
    Ik ben er van overtuigd dat alles nog goed gaat komen.
    Dit gezegd zijnde wens ik iedereen een goede nachtrust toe.

    14-12-2005 om 00:11 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kijk eens naar mijn Hollywoodster
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    13-12-2005 om 22:45 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Monchoutaart

     

    Ingrediënten:

    half pakje roomboter

    220g tarwebiscuit

    120g basterdsuiker

    pakje monchou

    0.25 l slagroom

    blik (taart)vulling (kersen/aardbeien)

     

    Bereiding:

    Maak de biscuit fijn en meng deze met boter.

    Leg dit mengsel op de bodem
    van de ingevette bakvorm.

    Meng de basterdsuiker en de monchou, en doe hier de stijfgeklopte slagroom door.

    Leg dit mengsel op de bodem en leg hieroverheen een laag van de vulling.

    Zet het geheel 1 dag koel weg.
    Garneer het met slagroom.

    13-12-2005 om 19:08 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Kippen knotsjes met pikante dip


    Ingrediënten per persoon:

    6 kippenvleugels
    zwarte peper & wat zout
    dipsaus:
    2 el Griekse yoghurt
    ½ ontvelde, ontpitte en fijngehakte tomaat
    1 mespunt sambal
    ½ zeer fijngesnipperd sjalotje
    1 el fijngehakte verse bieskook

     

    - Snijd de vleugeltjes middendoor en hou enkel het dikste gedeelte, de rest kan u ook grillen of bakken naar wens, wij houden ons nu bezig met de mooiste helft dus.

    Snij aan de zijde waar het werd doorgehakt het vel los van het been en trek het helemaal naar het andere einde toe zodat er een soort knotsje ontstaat.

    Na wat oefening is dit zeker niet moeilijk.
    - Kruid de knotsjes met peper en wat zout en frituur ze tot ze mooi knapperig zij.

    Laat uitlekken op keukenpapier.
    - Meng alle ingrediënten voor de dipsaus.
    - Serveer de kippenknotsjes koud of warm naar keuze, samen met de pikante dip.

    13-12-2005 om 16:18 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Kaastoasts

     

    kaas : Floreffe Selection

     

    ingrediënten :

    2 sneetjes wit brood

    10 gr. boter

    1 eetlepel mosterd

    100 gr. gekookte ham

    1 tomaat

    1 perzik (in blik)

    100 gr. Floreffe Selection

    Paprikapoeder

     

    bereiding :

    Per persoon een sneetje wit brood met zachte korst roosteren en er boter en mosterd op smeren.

    Daarop een plakje ham, een schijf tomaat, een halve perzik en een plak Floreffe Selection leggen.

    Bestrooien met paprikapoeder, een houten prikker dwars door het beleg prikken en alles in de hete oven zetten tot de kaas gesmolten is.

    13-12-2005 om 13:44 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gedicht

    Liefde is als een roos

     

    Ze zeggen liefde is als een rivier
    waarin je verdrinkt in emoties
    Ze zeggen liefde is als een scherpmes
    die je ziel laat bloeden
    Ze zeggen liefde is als honger
    die altijd gestild moet worden
    Maar ik zeg liefde is als een bloem
    en jij bent zijn enige zaad.

    Het is een hart
    bang om te breken
    dat nooit geleerd heeft om te dansen
    Het is de droom
    bang om wakker te worden
    dat nooit een kans neemt
    Het is die ene die nooit word genomen
    en ook niet kan geven
    Het is de ziel die bang is om te sterven
    en nooit geleerd heeft om te leven.

    Als de nacht te eenzaam wordt
    en de weg veel te lang
    En als je denkt dat liefde alleen bestemt is
    voor de gelukkigen en de sterken
    Onthoud dan, dat in de winter
    ver onder de koude sneeuw
    Ligt een zaadje, dat met de liefde van de zon,
    wordt het in de lente de roos.

    13-12-2005 om 13:40 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garfield
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    13-12-2005 om 13:37 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Kruidige aardappel

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 aardappelen (Nicola)
    80 g verse kaas (mager)
    1 dl yoghurt (mager)
    peper
    zout
    cayennepeper
    0.5 citroen
    1 bakje tuinkers

     

    De aardappelen schoonborstelen en ze gedurende 15 minuten koken in water.

    In aluminiumfolie wikkelen met een klontje boter en ze nog 10 minuten in de oven zetten (op 200 graden) of op de barbecue.

    De verse kaas mengen met de yoghurt en op smaak brengen met peper en zout, cayennepeper en citroensap.

    Er vers afgeknipte tuinkers doorroeren en de saus over de aardappelen scheppen.

     

    Tip: de folie openvouwen en de aardappel kruiselings insnijden.

    De schil naar buiten toe klappen en opvullen met de saus of vulling.

     

     

    Magie van de heksenmix

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    100 g oesterzwammen
    100 g kastanjechampignons
    100 g shiitake
    40 g boter (bakboter)
    1 teentje knoflook
    1 krop sla (eikenblad)
    1 krop ijsbergsla
    4 cl olijfolie (extra vierge)
    1 cl sesamolie
    2 cl balsamicoazijn
    0.5 eetlepel mosterd
    2 eetlepels pijnboompitten
    kiemen
    1 bakje tuinkers

     

    Maak de paddestoelen schoon en laat ze heel.

    Pel de knoflook en snipper fijn.

    Smelt de boter in de pan, voeg de paddestoelen en de knoflook toe en stoof in een kwartiertje zachtjes gaar.

    Maak de slablaadjes los, deel ze in stukjes, was en droog ze.

    Maak een vinaigrette van de olijfolie, sesamolie, balsamicoazijn, mosterd en pijnboompitten. Schep de vinaigrette door de sla.

    Schik de sla op de borden.

    Schik de lauwwarme paddestoelen erop.

    Versier met de kiemen en de tuinkers.

     

     

    Bosbessen-citroenmuffins

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    175 g boter (roomboter)
    120 g amandelpoeder
    0.5 citroenschil
    200 g poedersuiker
    100 g bloem
    5 eiwitten
    200 g bosbessen

     

    Laat de boter langzaam smelten in een pan tot hij goudbruin van kleur is.

    Doe de amandelen, geraspte citroenschil, poedersuiker en bloem in een schaal.

    Meng goed.
    Roer de eiwitten erdoor.

    Schenk de gesmolten boter erbij en meng alles goed door elkaar.

    Schenk het beslag in muffinvormpjes.

    Leg de bosbessen erbovenop.
    Bak de muffins ca. 15 minuten op 200 °C of tot ze goudbruin van kleur zijn.

    Laat de muffins op een rooster afkoelen.

    13-12-2005 om 13:35 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even geduld voor het menu van de dag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op het ogenblik is er hier bezoek.
    Daarom zal het menu van de dag wat vertraging oplopen.

    13-12-2005 om 10:27 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemorgen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    13-12-2005 om 10:23 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goede nacht
    Tja, Wat Jako betreft veranderd er nog weinig.
    Hij wil nog steeds niet aangeraakt worden of uit zijn kooi komen.
    Als ik over zijn kooi loop tijdens het spelen negeert hij me zelfs.
    Ik word er een beetje triestig van.
    We zullen wel zien wat morgen zal brengen.

    12-12-2005 om 23:56 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recepten

    Gevuld varkenshaasje met champignons met ratatouille & aardappelgratin

     

    Ingrediënten voor 4 personen:

    800g varkenshaasje
    200g champignons

    1 sjalot

    citroenmelisse
    ratatouille:
    1 rode & 1 groene paprika

    1 courgette

    1 aubergine
    2 tomaten

    2 teentjes knoflook

    1 dl gezeefde tomaten
    saus:
    1 rode ui

    1 teentje knoflook

    1 laurierblad

    1 kruidentuiltje
    1 glas rode wijn

    2 dl wildfond
    verder:
    zwarte peper uit de molen & zout

     

    - Doe de champignons in de cutter en maak ze samen met de sjalot fijn.

    Stoof ze even aan in wat olie, laat afkoelen en meng er vervolgens wat citroenmelisse onder.
    - Snijd de varkens haasjes in porties en maak er een opening langs de zijkant in, vul deze op met het champignonmengsel.

    Sluit met een cocktailprikker.
    - Maak de groenten voor de ratatouille schoon en snij ze in brunoise.
    - Stoof een gehakte ui en knoflook aan in wat boter, blus met de rode wijn.

    Voeg het laurierblad en kruidentuiltje toe en laat inkoken tot bijna alle vocht verdwenen is. Giet de wildfond erbij en laat 15 minuten pruttelen.

    Zeef de saus en hou opzij.
    - Bak de varkenshaasjes mooi aan in hete olie & wat boter, laat ze verder garen naar wens onder deksel.
    - Doe ruim olijfolie in een antikleefpan en stoof hier de groenten voor de ratatouille met uitzondering van de tomaten en gezeefde tomaten.

    Laat zo'n 10 minuten rustig stoven, roer regelmatig om.

    Voeg de gezeefde tomaten toe en breng op smaak met royaal peper en wat zout.

    Schep er net voor het serveren de tomaten onder.
    - Neem het vlees uit de pan en hou nog even warm, blus de pan met de rode wijnsaus en laat even inkoken.
    - Schik de ratatouille (met een kookring) op een groot bord, dresseer er het vlees naast en geef er de saus apart bij.
    - Lekker met aardappelgratin.

    12-12-2005 om 18:37 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Maredsoussoep

     

    Benodigdheden

    Ajuinen (vijf grote)

    Boter

    Bouillon blokjes (4)

    Gepelde tomaten (2 blikken)

    Tomatenpuree ( 2 tot 3 blikjes)

    2 liter water

    Een kuipje maredsous smeerkaas

     

    Bereiding

    Je laat je boter smelten niet bruinen.

    Je gooit daar alle ajuinen in (in stukken gesneden), en laat die wat glazig worden niet bruinen.

    Je doet er je water bij, de bouillon blokjes en de gepelde tomaten.

    Laat dit alles een minuutje of 20 koken  tot de ajuin zacht is.

    Je neemt die van het vuur en mix die glad.

    Daarna voeg je de tomatenpuree en het kuipje smeerkaas erbij en mix die nog eens goed door.

    Wat  bij kruiden eventueel met wat  peper en je hebt een heel lekkere tomatenroom soep (zout heb je al van je bouillon blokjes).

    Je kunt die soep zo eten zonder iets bij maar ze is ook heel lekker als je een heel klein scheutje porto in je bord doet.

    Of een beschuit met gemalen kaas er in laten drijven heel heel lekker.

    Smakelijk.

    12-12-2005 om 16:13 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Kipfilet met paprikasaus

     

    Ingrediënten

    4 enkele kipfilets

    peper

    zout

    40 gr. boter

    1 sjalot gesnipperd

    1 rode paprika in kleine stukjes

    1 pakje roomsaus voor groenten en pasta

    1 el crème fraiche

     

    Wrijf de kipfilets in met peper en zout naar smaak en bak ze in 30 gr. van de boter rondom bruin en in 25 minuten helemaal gaar.

    Fruit de sjalot in de rest van de boter in 3 minuten glazig.

    Voeg de paprikastukjes toe en bak deze 2 minuten mee.

    Laat de paprika in 5 minuten op een laag vuur helemaal gaar smoren.

    Bereid de saus volgens de gebruiksaanwijzing.

    Schep het paprikamengsel en de crème fraiche erdoor en warm de saus kort door.

    Snijd de kipfilets in plakjes en lepel er een beetje van de saus over.

    Serveer de rest van de saus er apart bij.

    12-12-2005 om 14:23 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemiddag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Amai, gaat dat smaken zeg.
    Hier kom ik wel enkele dagen mee toe.

    12-12-2005 om 12:46 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recepten

    Kerrie van varkenstongetjes met duo van risotto & fijne boontjes

    Ingrediënten voor 4 personen:

    4 varkenstongetjes
    3 selderstengels

    wit van 1 prei

    1 wortel

    1 ui

    2 kruidnagels

    takje tijm
    350g rijst voor risotto, type Arborio
    200g verse fijne boontjes

    1 appel, in brunoise gesneden
    2 sjalotten, fijngesnipperd
    1 el kerriepoeder
    1½ liter kippenbouillon, mag van blokjes
    1 dl soja room (type Alpro S line)
    lookscheuten voor de afwerking
    zwarte peper uit de molen

    zout

     

    - Zet de tongen 2 uur in licht gezouten water, spoel onder stromend water en doe in een ruime pan.

    Voeg de in stukken gesneden wortel, selder, prei, ui, het takje tijm, de kruidnagels en een ruime draai van de pepermolen toe.

    Zet onder water en breng aan de kook, draai het vuur vervolgens lager en laat de tongetjes in ruim een uur gaar worden.

    Neem uit de pan en laat even afkoelen, zeef de bouillon.
    - Snij de tongen in dunne plakjes en hou ze warm in wat bouillon.
    - Laat een fijngesnipperd sjalotje even zweten in olijfolie

    Voeg de kerrie en de appel-brunoise toe en laat even meestoven

    Blus met 3 dl bouillon van het vlees en laat voor de helft inkoken, breng op smaak met peper & zout en werk af met de soja room.
    - Kook of stoom de boontjes beetgaar.
    - Bereid een risotto.
    - Dresseer het gerecht als volgt: Schep wat risotto in een kookring, doe hierop wat boontjes, weer wat risotto en enkele plakjes vlees, werk af met een plukje lookscheuten.

    Lepel de kerriesaus er rond en serveer.

    12-12-2005 om 10:36 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Salade van gerookte forel en champignons

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    600 g forelfilet (gerookt)
    4 cl olijfolie (extra vierge)
    2 cl wijnazijn (rood)
    1 eetlepel mosterd
    20 druppels Worcestershiresaus
    0.5 dl visfumet
    100 g veldsla
    250 g champignons
    2 takjes dille
    peper
    zout

     

    De champignons reinigen, in schijven snijden en laten bruinen in een kwart van de olie.

    Ze op smaak brengen en uit de pan nemen.

    Het bakvet blussen met de azijn.

    Mosterd, Worcestershiresaus, visfumet en de overblijvende olie bijvoegen en roeren.

    De saus op smaak brengen met peper en zout.

    De veldsla reinigen en verdelen over de borden.

    De champignons erop leggen en de lauwe saus erover verdelen.

    De forelfilets op de borden schikken en met dillepluksels versieren.

     

     

    Paling 'Westmalle'

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 kg rivierpaling
    50 g bloem (tarwebloem)
    10 cl olijfolie (extra vierge)
    33 cl Trappist Westmalle (dubbel)
    3 takjes tijm
    3 blaadjes laurier
    0.5 bosje peterselie
    nootmuskaat
    1 teentje knoflook
    2 sneetjes hoevebrood
    25 g boter (bakboter)
    25 g bloem (tarwebloem)
    1 eierdooier
    peper
    zout

     

    De paling verdelen in moten van ongeveer 5 centimeter lengte.

    De mootjes in met peper en zout gekruide bloem wentelen en ze even kort afbakken in olijfolie.

    Driekwart van het Trappistenbier en de bruine fond bijvoegen alsook het kruidentuiltje.

    Dit geheel op smaak brengen met nootmuskaat en geperste look en 20 minuten laten sudderen op een zacht vuurtje.

    Daarna de moten paling eruit halen en warm houden.

    Het kookvocht binden met een roux van gesmolten boter en evenveel bloem.

    Even laten inkoken.

    De saus nog even door een puntzeef gieten, zodat eventuele klontjes van de roux kunnen worden verwijderd.

    De eidooiers loskloppen met het resterende bier en dit eveneens bij de saus voegen.

    De saus nog even opwarmen, maar niet meer laten koken.

    Op een warm bord een vijftal moten paling per persoon scheppen, napperen met de saus en serveren met frietjes.

     

    Biertip: 'enkel', 'dubbel' en 'trippel' verwijst naar het stijgend alcoholgehalte in het brouwsel van de Paters Trappisten in Westmalle.

    De Westmalle 'dubbel' is donkerder en iets zoeter dan de 'trippel'.

     

     

    Cake met citroenmelisse

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    200 g boter (roomboter)
    200 g suiker
    200 g bloem (zelfrijzend)
    4 eieren
    3 eetlepels citroensap
    2 eetlepels citroenmelisse (fijngehakt)

     

    Laat de boter zacht worden op kamertemperatuur en meng ze met de suiker.

    Roer er één voor één de hele eieren door en voeg het citroensap toe.

    Voeg voorzichtig de bloem toe en roer het geheel tot een soepel deeg.

    Meng tenslotte de fijngehakte citroenmelisse door het beslag.

    Verwarm de oven voor op 180°C en bestrijk ondertussen een cakevorm met boter en bloem. Schep het deeg in de vorm en laat 45 minuten bakken in de oven.

    Haal de cake uit de vorm en laat omgekeerd op een rooster afkoelen.

    12-12-2005 om 10:22 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!