Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    12-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recepten

    Gevuld varkenshaasje met champignons met ratatouille & aardappelgratin

     

    Ingrediënten voor 4 personen:

    800g varkenshaasje
    200g champignons

    1 sjalot

    citroenmelisse
    ratatouille:
    1 rode & 1 groene paprika

    1 courgette

    1 aubergine
    2 tomaten

    2 teentjes knoflook

    1 dl gezeefde tomaten
    saus:
    1 rode ui

    1 teentje knoflook

    1 laurierblad

    1 kruidentuiltje
    1 glas rode wijn

    2 dl wildfond
    verder:
    zwarte peper uit de molen & zout

     

    - Doe de champignons in de cutter en maak ze samen met de sjalot fijn.

    Stoof ze even aan in wat olie, laat afkoelen en meng er vervolgens wat citroenmelisse onder.
    - Snijd de varkens haasjes in porties en maak er een opening langs de zijkant in, vul deze op met het champignonmengsel.

    Sluit met een cocktailprikker.
    - Maak de groenten voor de ratatouille schoon en snij ze in brunoise.
    - Stoof een gehakte ui en knoflook aan in wat boter, blus met de rode wijn.

    Voeg het laurierblad en kruidentuiltje toe en laat inkoken tot bijna alle vocht verdwenen is. Giet de wildfond erbij en laat 15 minuten pruttelen.

    Zeef de saus en hou opzij.
    - Bak de varkenshaasjes mooi aan in hete olie & wat boter, laat ze verder garen naar wens onder deksel.
    - Doe ruim olijfolie in een antikleefpan en stoof hier de groenten voor de ratatouille met uitzondering van de tomaten en gezeefde tomaten.

    Laat zo'n 10 minuten rustig stoven, roer regelmatig om.

    Voeg de gezeefde tomaten toe en breng op smaak met royaal peper en wat zout.

    Schep er net voor het serveren de tomaten onder.
    - Neem het vlees uit de pan en hou nog even warm, blus de pan met de rode wijnsaus en laat even inkoken.
    - Schik de ratatouille (met een kookring) op een groot bord, dresseer er het vlees naast en geef er de saus apart bij.
    - Lekker met aardappelgratin.

    12-12-2005 om 18:37 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Maredsoussoep

     

    Benodigdheden

    Ajuinen (vijf grote)

    Boter

    Bouillon blokjes (4)

    Gepelde tomaten (2 blikken)

    Tomatenpuree ( 2 tot 3 blikjes)

    2 liter water

    Een kuipje maredsous smeerkaas

     

    Bereiding

    Je laat je boter smelten niet bruinen.

    Je gooit daar alle ajuinen in (in stukken gesneden), en laat die wat glazig worden niet bruinen.

    Je doet er je water bij, de bouillon blokjes en de gepelde tomaten.

    Laat dit alles een minuutje of 20 koken  tot de ajuin zacht is.

    Je neemt die van het vuur en mix die glad.

    Daarna voeg je de tomatenpuree en het kuipje smeerkaas erbij en mix die nog eens goed door.

    Wat  bij kruiden eventueel met wat  peper en je hebt een heel lekkere tomatenroom soep (zout heb je al van je bouillon blokjes).

    Je kunt die soep zo eten zonder iets bij maar ze is ook heel lekker als je een heel klein scheutje porto in je bord doet.

    Of een beschuit met gemalen kaas er in laten drijven heel heel lekker.

    Smakelijk.

    12-12-2005 om 16:13 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Kipfilet met paprikasaus

     

    Ingrediënten

    4 enkele kipfilets

    peper

    zout

    40 gr. boter

    1 sjalot gesnipperd

    1 rode paprika in kleine stukjes

    1 pakje roomsaus voor groenten en pasta

    1 el crème fraiche

     

    Wrijf de kipfilets in met peper en zout naar smaak en bak ze in 30 gr. van de boter rondom bruin en in 25 minuten helemaal gaar.

    Fruit de sjalot in de rest van de boter in 3 minuten glazig.

    Voeg de paprikastukjes toe en bak deze 2 minuten mee.

    Laat de paprika in 5 minuten op een laag vuur helemaal gaar smoren.

    Bereid de saus volgens de gebruiksaanwijzing.

    Schep het paprikamengsel en de crème fraiche erdoor en warm de saus kort door.

    Snijd de kipfilets in plakjes en lepel er een beetje van de saus over.

    Serveer de rest van de saus er apart bij.

    12-12-2005 om 14:23 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemiddag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Amai, gaat dat smaken zeg.
    Hier kom ik wel enkele dagen mee toe.

    12-12-2005 om 12:46 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recepten

    Kerrie van varkenstongetjes met duo van risotto & fijne boontjes

    Ingrediënten voor 4 personen:

    4 varkenstongetjes
    3 selderstengels

    wit van 1 prei

    1 wortel

    1 ui

    2 kruidnagels

    takje tijm
    350g rijst voor risotto, type Arborio
    200g verse fijne boontjes

    1 appel, in brunoise gesneden
    2 sjalotten, fijngesnipperd
    1 el kerriepoeder
    1½ liter kippenbouillon, mag van blokjes
    1 dl soja room (type Alpro S line)
    lookscheuten voor de afwerking
    zwarte peper uit de molen

    zout

     

    - Zet de tongen 2 uur in licht gezouten water, spoel onder stromend water en doe in een ruime pan.

    Voeg de in stukken gesneden wortel, selder, prei, ui, het takje tijm, de kruidnagels en een ruime draai van de pepermolen toe.

    Zet onder water en breng aan de kook, draai het vuur vervolgens lager en laat de tongetjes in ruim een uur gaar worden.

    Neem uit de pan en laat even afkoelen, zeef de bouillon.
    - Snij de tongen in dunne plakjes en hou ze warm in wat bouillon.
    - Laat een fijngesnipperd sjalotje even zweten in olijfolie

    Voeg de kerrie en de appel-brunoise toe en laat even meestoven

    Blus met 3 dl bouillon van het vlees en laat voor de helft inkoken, breng op smaak met peper & zout en werk af met de soja room.
    - Kook of stoom de boontjes beetgaar.
    - Bereid een risotto.
    - Dresseer het gerecht als volgt: Schep wat risotto in een kookring, doe hierop wat boontjes, weer wat risotto en enkele plakjes vlees, werk af met een plukje lookscheuten.

    Lepel de kerriesaus er rond en serveer.

    12-12-2005 om 10:36 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Salade van gerookte forel en champignons

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    600 g forelfilet (gerookt)
    4 cl olijfolie (extra vierge)
    2 cl wijnazijn (rood)
    1 eetlepel mosterd
    20 druppels Worcestershiresaus
    0.5 dl visfumet
    100 g veldsla
    250 g champignons
    2 takjes dille
    peper
    zout

     

    De champignons reinigen, in schijven snijden en laten bruinen in een kwart van de olie.

    Ze op smaak brengen en uit de pan nemen.

    Het bakvet blussen met de azijn.

    Mosterd, Worcestershiresaus, visfumet en de overblijvende olie bijvoegen en roeren.

    De saus op smaak brengen met peper en zout.

    De veldsla reinigen en verdelen over de borden.

    De champignons erop leggen en de lauwe saus erover verdelen.

    De forelfilets op de borden schikken en met dillepluksels versieren.

     

     

    Paling 'Westmalle'

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 kg rivierpaling
    50 g bloem (tarwebloem)
    10 cl olijfolie (extra vierge)
    33 cl Trappist Westmalle (dubbel)
    3 takjes tijm
    3 blaadjes laurier
    0.5 bosje peterselie
    nootmuskaat
    1 teentje knoflook
    2 sneetjes hoevebrood
    25 g boter (bakboter)
    25 g bloem (tarwebloem)
    1 eierdooier
    peper
    zout

     

    De paling verdelen in moten van ongeveer 5 centimeter lengte.

    De mootjes in met peper en zout gekruide bloem wentelen en ze even kort afbakken in olijfolie.

    Driekwart van het Trappistenbier en de bruine fond bijvoegen alsook het kruidentuiltje.

    Dit geheel op smaak brengen met nootmuskaat en geperste look en 20 minuten laten sudderen op een zacht vuurtje.

    Daarna de moten paling eruit halen en warm houden.

    Het kookvocht binden met een roux van gesmolten boter en evenveel bloem.

    Even laten inkoken.

    De saus nog even door een puntzeef gieten, zodat eventuele klontjes van de roux kunnen worden verwijderd.

    De eidooiers loskloppen met het resterende bier en dit eveneens bij de saus voegen.

    De saus nog even opwarmen, maar niet meer laten koken.

    Op een warm bord een vijftal moten paling per persoon scheppen, napperen met de saus en serveren met frietjes.

     

    Biertip: 'enkel', 'dubbel' en 'trippel' verwijst naar het stijgend alcoholgehalte in het brouwsel van de Paters Trappisten in Westmalle.

    De Westmalle 'dubbel' is donkerder en iets zoeter dan de 'trippel'.

     

     

    Cake met citroenmelisse

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    200 g boter (roomboter)
    200 g suiker
    200 g bloem (zelfrijzend)
    4 eieren
    3 eetlepels citroensap
    2 eetlepels citroenmelisse (fijngehakt)

     

    Laat de boter zacht worden op kamertemperatuur en meng ze met de suiker.

    Roer er één voor één de hele eieren door en voeg het citroensap toe.

    Voeg voorzichtig de bloem toe en roer het geheel tot een soepel deeg.

    Meng tenslotte de fijngehakte citroenmelisse door het beslag.

    Verwarm de oven voor op 180°C en bestrijk ondertussen een cakevorm met boter en bloem. Schep het deeg in de vorm en laat 45 minuten bakken in de oven.

    Haal de cake uit de vorm en laat omgekeerd op een rooster afkoelen.

    12-12-2005 om 10:22 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welterusten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik heb nog steeds alleen moeten spelen.
    Jako durft zijn kooi nog niet uitkomen.
    De schrik zit er goed in.
    Hij heeft dan ook een hele hoop ellende meegemaakt.
    Afwachten wat het morgen word.
    Voor wij gaan slapen wens ik iedereen nog een goede nachtrust toe.

    11-12-2005 om 23:54 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    karamel appels met walnoten

     

    Ingrediënten:
    ijs (vanille of noten ijs)
    75 gr. suiker
    30 gr. boter
    1 dl slagroom
    4 appels
    100 gr. walnoten, gehakt
    ondiepe ovenschaal ingevet

     

    bereiding:
    Oven voorverwarmen op 190°C.
    In een pan met dikke bodem de suiker laten smelten tot de karamel kleurig is.

    Pan van het vuur nemen en 1 dl kokend water toevoegen.

    Pan terug zetten op het vuur en al roerende met garde de karamel laten oplossen.

    De boter en de slagroom toevoegen en al roerende laten koken tot een dikke saus.

    De gehakte walnoten erdoor roeren.

    Van de appels de bovenste helft schillen, met behulp van appelboor het klokhuis verwijderen. Appels in ovenschaal zetten.

    De appels vullen met karamelsaus de rest van de saus eromheen schenken.

    In het midden van de oven appels in ongeveer 30 min. zacht en warm laten worden.

    Uit de oven direct serveren.
    Eet smakelijk.

     

    11-12-2005 om 18:16 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Kalkoenrolletjes & pastarijst

    met pikant sausje van gember & sambal

    Ingrediënten voor 4 personen:

    1 kg kalkoenfilet
    100g spinazie, diepvries

    200g rundsgehakt
    het wit van twee sneeën brood
    400g Griekse rijstpasta
    saus:
    1 rode ui, fijngesnipperd,

    2 dl gevogeltefond,

    olijfolie
    1 blik gepelde tomatenstukjes,

    2 el geraspte verse gember
    1 mespuntje sambal
    1 dl soja room
    zwarte peper uit de molen

    zout

     

    - Doe het broodkruim, spinazie en gehakt in de keukenmachine, kruid met peper en zout en meng alles goed onder elkaar.
    - Snijd de kalkoenfilet in dunne plakken en sla ze nog platter met de brede kant van een (koks)mes.

    Kruid ze royaal met peper en een snuifje zout.

    Schep op élk lapje een eetlepel spinaziemengsel en rol toe, steek vast met een cocktailprikker. Dop de uiteinden van deze kalkoenrolletjes in wat paneermeel en zet ze even in de koelkast.
    - Fruit de uisnippers aan in wat olijfolie en blus met de gevogeltefond, laat even inkoken. Voeg de tomatenstukjes en gember toe en laat een 10 minuten zachtjes sudderen.

    Breng op smaak met peper, wat zout en de sambal.

    Werk af met de soja room en hou warm.
    - Bak de kalkoenrolletjes mooi krokant aan in olie, zet het vuur laag en laat ze onder deksel zachtjes garen.
    - Kook de pastarijst al denté.
    - Giet af en voeg samen met wat olijfolie terug in de pan, giet er de saus onder en meng.
    - Schep een bodempje pasta op elk groot warm bord, verdeel er de rolletjes over en versier met wat basilicum.

    11-12-2005 om 16:36 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Ciabatta met ham en geroosterde paprika's

     

    Brunchgerecht voor 4 personen
    1 ciabatta, afgebakken

    4 eetlepels pesto

    1 ons Serrano ham

    1/2 pot geroosterde paprika’s, in repen gesneden

    1 knoflookteentje, fijngehakt

    2 tomaten, in blokjes gesneden

    1 scheutje olijfolie

    zout en peper

    basilicumblaadjes

     

    Bereidingstijd: 30 minuten

    1 Snij de afgebakken ciabatta in vier delen en snij in de lengte open.

    2 Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de knoflook bruin.

    3 Voeg de paprika en de tomaten toe en laat het ongeveer 10 minuten garen op een laag vuur. Maak op smaak met zout en peper.

    4 Besmeer de onderste helft van de ciabatta met pesto en beleg met de ham.

    5 Schep het paprikamengsel erop, garneer eventueel met wat basilicumblaadjes en bedek met de bovenste helft van de ciabatta.

    11-12-2005 om 15:11 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garfield
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    11-12-2005 om 15:08 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Noordzeequiche met witloof

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    300 g bladerdeeg
    3 stronkjes witloof
    200 g kabeljauwfilet
    200 g mosselen (gekookt)
    100 g Noordzeegarnalen (gepeld)
    4 eieren
    0.5 citroen
    1 dl melk (halfvol)
    1 dl room
    peper
    zout
    nootmuskaat
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    1 takje dille
    20 g boter (bakboter)

     

    Het witloof schoonmaken, fijnsnipperen en kort aanstoven in de boter met citroensap, peper, zout en nootmuskaat.

    De vis gaar-pocheren in water.

    Een platte taartvorm bekleden met het deeg en de bodem een paar keer inprikken.

    Gedurende 15 minuten in een op 175 graden voorverwarmde oven bakken.

    Uit de oven nemen en vullen met het witloof, de vis, de mosselen en de garnalen.

    De eieren loskloppen met de room, de melk en de gehakte peterselie.

    Kruiden met peper, zout en nootmuskaat en over het witloof en de vis in de deegbodem gieten.

    Nog 25 minuten laten bakken in de hete oven en net voor het serveren bestrooien met vers gehakte dille.

     

    Tip: de vis kan worden vervangen door spekblokjes en de quiche kan worden bestrooid met geraspte kaas.

     

     

    Geroosterde eendenborst met sap van rode biet en zijn chips

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 eendenborstfilets
    2 sjalotten
    4 rode bieten
    1 dl sherry-azijn
    8 dl groentefond
    peper
    zout

     

    Stoof de fijngehakte sjalotten aan in een pot, voeg er dan drie rode bieten aan toe, op hun geheel of in blokjes gesneden. [Houd één rode biet op kant om er later de chips mee te bereiden.]

    Giet er wat sherryazijn bij.

    Doe er de groentefond bij.

    Kruid met peper en zout.

    Zet een deksel op de pot en laat 20 minuten garen.

    Giet alles in de keukenrobot en mix fijn met een nootje boter.

    Druk het mengsel door een fijne zeef.

    Rooster de eendenborst, eerst aan de velkant zonder vetstof.

    Vervolgens op de vleeskant gedurende 7 tot 8 minuten aan elke kant.

    Het vlees moet nog rosé zijn.

    Snijd van de overblijvende rode biet ultrafijne schijfjes.

    Bak deze in de frituurolie.

    Snijd de eendenborsten in fijne schijfjes.

    Verdeel de groentesaus over de borden, leg er de sneetjes eendenborst in en stukjes chips bovenop.

     

    Tip :
    Dit recept is ook overheerlijk met een gevogeltefond.

    U hoeft dan enkel de groentefond te vervangen door gevogeltefond.

     

     

    Mousse-palets

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1.5 dl sinaasappelsap
    2 eieren
    4 eetlepels agar-agar
    50 g chocolade (puur)
    150 g cranberries
    175 g suiker
    6 dl room

     

    Dit palet bestaat uit een cranberrymousse, een sinaasappelmousse en een chocolademousse. Begin met de cranberrymousse.

    Kook de bessen in water tot de schilletjes openbarsten.

    Kook nog 5 minuten door en pureer.

    Week de helft van de agar-agar 15 minuten in de cranberrypuree.

    Roer het ei met de helft van de suiker los.

    Klop de slagroom stijf.

    Verdeel de slagroom in drie delen: 1/3 voor de cranberrymousse, 1/3 voor de sinaasappelmousse en 1/3 voor de chocolademousse.

    Breng de cranberrypuree aan de kook en los al roerend de agar-agar op.

    Haal de pan van het vuur en schep 1/3 van de slagroom en het eimengsel erdoor.

    De cranberrymousse in nu klaar.

    Maak nu de sinaasappelmousse.

    Week de andere helft van de agar-agar 15 minuten in 2/3 van de sinaasappelsap.

    Klop het ei met de helft van de suiker los.

    Breng het sap aan de kook en laat al roerend de agar-agar oplossen.

    Haal de pan van het vuur en schep de rest van het sap, 1/3 van de slagroom en het eimengsel erdoor,

    Als heerlijk slot maakt u nu de chocolademousse.

    Breek de chocolade in stukjes en smelt in een kom met wat water au bain marie.

    Laat enkele minuten afkoelen.

    Schep het laatste deel slagroom samen met de suiker door de chocolade.

    Laat alle mousses ongeveer 3 uur in de koelkast opstijven.

    Schep met twee lepels ovaaltjes van de mousses op bordjes.

     

    Tip: garneer met chocoladehulstblaadjes, sliertjes sinaasappelschil en poedersuiker.

     

    11-12-2005 om 15:04 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jako maakt vordering
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Jako eet nu toch al zelf zaadjes.
    Uit de kooi komen durft hij nog niet en wil ook nog niet aangeraakt worden.
    Ik ga nog veel geduld moeten hebben voor ik eindelijk met hem kan spelen.

    11-12-2005 om 14:47 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Kaasrecept

     

    Lentegroenten met Bleu des Moines de l'Abbaye du Val-Dieu

     

    kaas : Bleu des Moines

     

    ingrediënten :

    200 gr Bleu des Moines

    200 gr verse snijbonen

    1 bos jonge wortelen

    2 rapen

    1 bos Mechelse asperges

    2 tomaten

    20 cl room

    5 cl wijnazijn

    1 mespunt mosterd

     

    bereiding :

    Was en snijd de groenten.

    Stoom de groeten, knapperig, in gezouten kokend water en koel ze snel af in koud water. Snijd de kaas, zonder korst, in kleine stukjes en bewaar gekoeld.

    Maak de vinaigrette met room, zout, peper, fijngehakte bieslook, azijn en mosterd.

    Dep de groenten droog.

    Snijd de rapen in fijne schijven, de asperges, wortelen en snijbonen schuin.

    Plaats de groenten in een slakom, breng op smaak en voeg er de vinaigrette aan toe.

    Versier het midden met de groenten, verkruimel de Bleu en garneer met tomatenschijfjes en sla naar keuze.

     

    serveertip :

    Met een jonge, lichte wijn

     

    10-12-2005 om 18:08 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Ingepakte slagroomsoesjes

     

    Dit recept is geschikt voor: 7 personen


    Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 1 uur


    Leuk als cadeautje na afloop van een kinderfeestje

     

    Ingrediënten

    slagroomsoesjes

    doorzichtig folie

    gekleurd lint

    gekleurd karton

     

    Bereidingswijze:

    Verpak 2 of 3 slagroomsoesjes in een vierkant stuk folie en bind het vast met 1 of 2 gekleurde linten.

    Bevestig voor elk kind een kaartje er aan met een persoonlijk tintje.

     

    10-12-2005 om 17:01 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    HAZENBROCHETTE MET COURGETTEPUREE

     

    Dit heb je nodig
    - 600 gr hazenrugfilet
    - 10 fijne sneden ontbijtspek
    - 4 dl wildfond (bokaal)
    - 4 el balsamico azijn
    - 50 gr koude boter in blokjes gesneden
    - 1 kg aardappelpuree (in de koeling van je Spar)
    - 2 courgettes, in blokjes gesneden
    - 2 el mascarpone
    - 100 gr parmezaanschilfers
    - enkel takjes bladpeterselie
    - olijfolie
    - nootmuskaat
    - peper en zout
    - extra: houten of metalen spiesen

     

    Zo maak je het
    1. Verwarm de oven voor op 200°.
    2. Snij de hazenrugfilet in blokjes en omwikkel elk blokje met ontbijtspek, rijg het vlees
    aan 8 spiesen.
    3. Stoof de courgetteblokjes aan in olijfolie, kruid met peper, zout en nootmuskaat en
    pureer met de staafmixer.
    4. Bak de brochettes aan alle zijden goudbruin in olijfolie, leg ze in een ovenschaal en
    plaats 8’ in een voorverwarmde oven om te garen (rosé).
    5. Verwarm intussen de aardappelpuree, meng er de gepureerde courgettes en
    mascarpone door en breng op smaak.
    6. Voeg de fond toe aan het bakvocht in de pan en laat dit tot de helft inkoken, giet er de
    balsamico bij en laat net niet koken, klop er met een garde de koude boterklontjes door
    tot je een gladde saus bekomt.
    7. Schik de brochettes op voorverwarmde borden, overgiet met de saus en garneer met
    bladpeterselie, schep er de courgettepuree naast en werk deze af met parmezaanschilfers.

     

    10-12-2005 om 12:12 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Havermout rozemarijn koekjes

     

    Ingrediënten

    100 gr. havermout

    100 gr. volkorenbloem

    1/2 zakje bakpoeder

    1 takje verse rozemarijn, fijngesneden

    1 eetlepel rietsuiker

    75 gr. vloeibare boter (voor roerbakken, koken en braden)

    1 eetlepel citroensap

    3 eetlepels halfvolle melk

     

    Oven voorverwarmen op 200 °C.

    In keukenmachine havermout, bloem, bakpoeder, rozemarijn, suiker en 1/2 tl zout met boter mengen tot rulle, ietwat samenhangende massa ontstaat.

    Citroensap en melk toevoegen en nogmaals kort mengen tot deeg samenhangende bal vormt (zonodig nog 1 el melk toevoegen).

    Handen en werkvlak licht bestuiven met bloem en deegbal tot rol van ca. 15 cm vormen. Deegrol met in heet water gedompeld mes in 12 gelijke plakken snijden.

    Plakken op met bakpapier beklede bakplaat leggen en in 15 min. gaar en lichtbruin bakken. Koekjes iets laten afkoelen en (met taartschep) van bakplaat nemen.

    Koekjes op rooster laten uitdampen en verder laten afkoelen.

    Bewaren in goed afgesloten koektrommel.

     

    10-12-2005 om 11:21 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Groentehapjes met garnalen

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    200 g Noordzeegarnalen (gepeld)
    4 kerstomaatjes
    4 champignons (groot)
    1 stronkje witloof
    4 eieren
    0.5 krop krulsla
    12 asperges
    50 g zeekraal
    3 eetlepels mayonaise
    1 eetlepel ketchup
    0.5 eetlepel cognac
    0.1 dl room
    2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
    peper
    zout

     

    De kerstomaten vullen met Noordzeegarnalen gemengd met wat mayonaise.

    De kapjes versieren met een toefje peterselie.

    De champignons kort pocheren en vervolgens opvullen met garnalen.

    Versieren met peterselie.

    Een cocktailsausje bereiden met wat mayonaise, ketchup, een lepel verse room en een scheutje cognac.

    Op smaak brengen met peper.

    Garnalen mengen met de cocktailsaus en hiermee de witloofblaadjes vullen.

    Versieren met wat peterselie.

    De eieren koken en onmiddellijk laten afkoelen.

    De onderkant van de gepelde eieren vlak snijden zodat het ei overeind blijft staan.

    Aan de bovenkant voorzichtig het eiwit wegsnijden tot een derde van de hoogte, tot de dooier mooi zichtbaar wordt.

    Voorzichtig aan één kant gepelde garnaaltjes tussen dooier en eiwit steken, zodat ze uit het ei lijken te komen.

    Versieren met een kraagje krulsla.

    De asperges schillen, de topjes wegsnijden en deze beetgaar koken in water waaraan een snuifje zout werd toegevoegd.

    De rest van de asperges bewaren voor een andere bereiding.

    De topjes rechtop schikken.

    In het midden van de schaal een beetje zeekraal leggen als versiering.

     

     

    Geroosterde zeeduivel met ansjovis en kappertjes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    400 g zeeduivelfilet
    25 g ansjovisfilets (in olie)
    3 tomaten
    2 eetlepels kappertjes
    6 blaadjes basilicum
    25 g kaas
    50 g boter (bakboter)
    0.5 cl olijfolie (extra vierge)
    peper
    zout

     

    Een magnetronschaal instrijken met boter, de bodem licht bestrooien met peper en zout.

    De zeeduivelfilets erin schikken met hun dunste delen naar het midden van de schaal toe.

    Op smaak brengen met peper en zout.

    De ansjovisfilets diagonaal op de zeeduivelfilets schikken.

    De kappertjes goed laten uitlekken en over de vissen verdelen.

    Enkele nootjes boter erop leggen, de schaal afdekken en zeven minuten in de magnetron verhitten bij 850 W.

    Uit de oven nemen.

    De grill voorverwarmen en de bereiding nog twee minuten onder de grill zetten bij 375 W.

    De tomaten wassen, halveren, kruiden met peper en zout, beleggen met de gemalen kaas en een blaadje basilicum, besprenkelen met olijfolie en twee minuten grillen bij 375 W.

    De zeeduivelfilets op warme borden schikken, garneren met de tomaat en serveren met aardappelpuree of een sneetje stokbrood.

     

     

    Milkshake met bosvruchten

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    7.5 dl melk (halfvol)
    40 g braambessen
    40 g rode bessen
    40 g frambozen
    40 g blauwbessen
    60 g verse kaas (mager)
    75 g suiker
    4 ijsblokjes

     

    De vruchten spoelen en schoonmaken.

    Alle ingrediënten (behalve het ijs) in een hoge beker doen en gedurende 5 minuten mixen.

    Het mengsel zeven om harde deeltjes en draden van de vruchten te verwijderen.

    Het ijs tot schilfers stampen, over glazen verdelen en verder opvullen met de milkshake.

     

    10-12-2005 om 11:15 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemorgen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje


    De eerste nacht voor Jako zit er op.
    Hij durft nog steeds niet van zijn stok af komen.
    Hij moet nu toch stilletjes aan wat gaan eten.
    Gelukkig is papa Ronny lid van het Daronibirds-forum.
    Daar helpt iedereen iedereen.
    (Ik kom zelf ook van Daronibirds.
    Maar dat wist je wel al he.)
    Er zal wel een oplossing uit de bus komen.
    Straks worden in ieder geval de kooien gepoetst.
    Deze van Jako is enorm veel werk aan, zo vies, bah.
    Maar straks gaat die weer blinken als een spiegel.
    Ik hou julie op de hoogte hoe het verder gaat.

    10-12-2005 om 10:44 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goede nacht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zo, van mij en mijn vriendje Jako allen een goede nachtrust gewenst.

    09-12-2005 om 23:25 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!