Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    13-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gedicht

    Liefde is als een roos

     

    Ze zeggen liefde is als een rivier
    waarin je verdrinkt in emoties
    Ze zeggen liefde is als een scherpmes
    die je ziel laat bloeden
    Ze zeggen liefde is als honger
    die altijd gestild moet worden
    Maar ik zeg liefde is als een bloem
    en jij bent zijn enige zaad.

    Het is een hart
    bang om te breken
    dat nooit geleerd heeft om te dansen
    Het is de droom
    bang om wakker te worden
    dat nooit een kans neemt
    Het is die ene die nooit word genomen
    en ook niet kan geven
    Het is de ziel die bang is om te sterven
    en nooit geleerd heeft om te leven.

    Als de nacht te eenzaam wordt
    en de weg veel te lang
    En als je denkt dat liefde alleen bestemt is
    voor de gelukkigen en de sterken
    Onthoud dan, dat in de winter
    ver onder de koude sneeuw
    Ligt een zaadje, dat met de liefde van de zon,
    wordt het in de lente de roos.

    13-12-2005 om 13:40 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garfield
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    13-12-2005 om 13:37 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Kruidige aardappel

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 aardappelen (Nicola)
    80 g verse kaas (mager)
    1 dl yoghurt (mager)
    peper
    zout
    cayennepeper
    0.5 citroen
    1 bakje tuinkers

     

    De aardappelen schoonborstelen en ze gedurende 15 minuten koken in water.

    In aluminiumfolie wikkelen met een klontje boter en ze nog 10 minuten in de oven zetten (op 200 graden) of op de barbecue.

    De verse kaas mengen met de yoghurt en op smaak brengen met peper en zout, cayennepeper en citroensap.

    Er vers afgeknipte tuinkers doorroeren en de saus over de aardappelen scheppen.

     

    Tip: de folie openvouwen en de aardappel kruiselings insnijden.

    De schil naar buiten toe klappen en opvullen met de saus of vulling.

     

     

    Magie van de heksenmix

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    100 g oesterzwammen
    100 g kastanjechampignons
    100 g shiitake
    40 g boter (bakboter)
    1 teentje knoflook
    1 krop sla (eikenblad)
    1 krop ijsbergsla
    4 cl olijfolie (extra vierge)
    1 cl sesamolie
    2 cl balsamicoazijn
    0.5 eetlepel mosterd
    2 eetlepels pijnboompitten
    kiemen
    1 bakje tuinkers

     

    Maak de paddestoelen schoon en laat ze heel.

    Pel de knoflook en snipper fijn.

    Smelt de boter in de pan, voeg de paddestoelen en de knoflook toe en stoof in een kwartiertje zachtjes gaar.

    Maak de slablaadjes los, deel ze in stukjes, was en droog ze.

    Maak een vinaigrette van de olijfolie, sesamolie, balsamicoazijn, mosterd en pijnboompitten. Schep de vinaigrette door de sla.

    Schik de sla op de borden.

    Schik de lauwwarme paddestoelen erop.

    Versier met de kiemen en de tuinkers.

     

     

    Bosbessen-citroenmuffins

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    175 g boter (roomboter)
    120 g amandelpoeder
    0.5 citroenschil
    200 g poedersuiker
    100 g bloem
    5 eiwitten
    200 g bosbessen

     

    Laat de boter langzaam smelten in een pan tot hij goudbruin van kleur is.

    Doe de amandelen, geraspte citroenschil, poedersuiker en bloem in een schaal.

    Meng goed.
    Roer de eiwitten erdoor.

    Schenk de gesmolten boter erbij en meng alles goed door elkaar.

    Schenk het beslag in muffinvormpjes.

    Leg de bosbessen erbovenop.
    Bak de muffins ca. 15 minuten op 200 °C of tot ze goudbruin van kleur zijn.

    Laat de muffins op een rooster afkoelen.

    13-12-2005 om 13:35 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even geduld voor het menu van de dag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op het ogenblik is er hier bezoek.
    Daarom zal het menu van de dag wat vertraging oplopen.

    13-12-2005 om 10:27 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemorgen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    13-12-2005 om 10:23 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goede nacht
    Tja, Wat Jako betreft veranderd er nog weinig.
    Hij wil nog steeds niet aangeraakt worden of uit zijn kooi komen.
    Als ik over zijn kooi loop tijdens het spelen negeert hij me zelfs.
    Ik word er een beetje triestig van.
    We zullen wel zien wat morgen zal brengen.

    12-12-2005 om 23:56 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recepten

    Gevuld varkenshaasje met champignons met ratatouille & aardappelgratin

     

    Ingrediënten voor 4 personen:

    800g varkenshaasje
    200g champignons

    1 sjalot

    citroenmelisse
    ratatouille:
    1 rode & 1 groene paprika

    1 courgette

    1 aubergine
    2 tomaten

    2 teentjes knoflook

    1 dl gezeefde tomaten
    saus:
    1 rode ui

    1 teentje knoflook

    1 laurierblad

    1 kruidentuiltje
    1 glas rode wijn

    2 dl wildfond
    verder:
    zwarte peper uit de molen & zout

     

    - Doe de champignons in de cutter en maak ze samen met de sjalot fijn.

    Stoof ze even aan in wat olie, laat afkoelen en meng er vervolgens wat citroenmelisse onder.
    - Snijd de varkens haasjes in porties en maak er een opening langs de zijkant in, vul deze op met het champignonmengsel.

    Sluit met een cocktailprikker.
    - Maak de groenten voor de ratatouille schoon en snij ze in brunoise.
    - Stoof een gehakte ui en knoflook aan in wat boter, blus met de rode wijn.

    Voeg het laurierblad en kruidentuiltje toe en laat inkoken tot bijna alle vocht verdwenen is. Giet de wildfond erbij en laat 15 minuten pruttelen.

    Zeef de saus en hou opzij.
    - Bak de varkenshaasjes mooi aan in hete olie & wat boter, laat ze verder garen naar wens onder deksel.
    - Doe ruim olijfolie in een antikleefpan en stoof hier de groenten voor de ratatouille met uitzondering van de tomaten en gezeefde tomaten.

    Laat zo'n 10 minuten rustig stoven, roer regelmatig om.

    Voeg de gezeefde tomaten toe en breng op smaak met royaal peper en wat zout.

    Schep er net voor het serveren de tomaten onder.
    - Neem het vlees uit de pan en hou nog even warm, blus de pan met de rode wijnsaus en laat even inkoken.
    - Schik de ratatouille (met een kookring) op een groot bord, dresseer er het vlees naast en geef er de saus apart bij.
    - Lekker met aardappelgratin.

    12-12-2005 om 18:37 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Maredsoussoep

     

    Benodigdheden

    Ajuinen (vijf grote)

    Boter

    Bouillon blokjes (4)

    Gepelde tomaten (2 blikken)

    Tomatenpuree ( 2 tot 3 blikjes)

    2 liter water

    Een kuipje maredsous smeerkaas

     

    Bereiding

    Je laat je boter smelten niet bruinen.

    Je gooit daar alle ajuinen in (in stukken gesneden), en laat die wat glazig worden niet bruinen.

    Je doet er je water bij, de bouillon blokjes en de gepelde tomaten.

    Laat dit alles een minuutje of 20 koken  tot de ajuin zacht is.

    Je neemt die van het vuur en mix die glad.

    Daarna voeg je de tomatenpuree en het kuipje smeerkaas erbij en mix die nog eens goed door.

    Wat  bij kruiden eventueel met wat  peper en je hebt een heel lekkere tomatenroom soep (zout heb je al van je bouillon blokjes).

    Je kunt die soep zo eten zonder iets bij maar ze is ook heel lekker als je een heel klein scheutje porto in je bord doet.

    Of een beschuit met gemalen kaas er in laten drijven heel heel lekker.

    Smakelijk.

    12-12-2005 om 16:13 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Kipfilet met paprikasaus

     

    Ingrediënten

    4 enkele kipfilets

    peper

    zout

    40 gr. boter

    1 sjalot gesnipperd

    1 rode paprika in kleine stukjes

    1 pakje roomsaus voor groenten en pasta

    1 el crème fraiche

     

    Wrijf de kipfilets in met peper en zout naar smaak en bak ze in 30 gr. van de boter rondom bruin en in 25 minuten helemaal gaar.

    Fruit de sjalot in de rest van de boter in 3 minuten glazig.

    Voeg de paprikastukjes toe en bak deze 2 minuten mee.

    Laat de paprika in 5 minuten op een laag vuur helemaal gaar smoren.

    Bereid de saus volgens de gebruiksaanwijzing.

    Schep het paprikamengsel en de crème fraiche erdoor en warm de saus kort door.

    Snijd de kipfilets in plakjes en lepel er een beetje van de saus over.

    Serveer de rest van de saus er apart bij.

    12-12-2005 om 14:23 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemiddag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Amai, gaat dat smaken zeg.
    Hier kom ik wel enkele dagen mee toe.

    12-12-2005 om 12:46 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recepten

    Kerrie van varkenstongetjes met duo van risotto & fijne boontjes

    Ingrediënten voor 4 personen:

    4 varkenstongetjes
    3 selderstengels

    wit van 1 prei

    1 wortel

    1 ui

    2 kruidnagels

    takje tijm
    350g rijst voor risotto, type Arborio
    200g verse fijne boontjes

    1 appel, in brunoise gesneden
    2 sjalotten, fijngesnipperd
    1 el kerriepoeder
    1½ liter kippenbouillon, mag van blokjes
    1 dl soja room (type Alpro S line)
    lookscheuten voor de afwerking
    zwarte peper uit de molen

    zout

     

    - Zet de tongen 2 uur in licht gezouten water, spoel onder stromend water en doe in een ruime pan.

    Voeg de in stukken gesneden wortel, selder, prei, ui, het takje tijm, de kruidnagels en een ruime draai van de pepermolen toe.

    Zet onder water en breng aan de kook, draai het vuur vervolgens lager en laat de tongetjes in ruim een uur gaar worden.

    Neem uit de pan en laat even afkoelen, zeef de bouillon.
    - Snij de tongen in dunne plakjes en hou ze warm in wat bouillon.
    - Laat een fijngesnipperd sjalotje even zweten in olijfolie

    Voeg de kerrie en de appel-brunoise toe en laat even meestoven

    Blus met 3 dl bouillon van het vlees en laat voor de helft inkoken, breng op smaak met peper & zout en werk af met de soja room.
    - Kook of stoom de boontjes beetgaar.
    - Bereid een risotto.
    - Dresseer het gerecht als volgt: Schep wat risotto in een kookring, doe hierop wat boontjes, weer wat risotto en enkele plakjes vlees, werk af met een plukje lookscheuten.

    Lepel de kerriesaus er rond en serveer.

    12-12-2005 om 10:36 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Salade van gerookte forel en champignons

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    600 g forelfilet (gerookt)
    4 cl olijfolie (extra vierge)
    2 cl wijnazijn (rood)
    1 eetlepel mosterd
    20 druppels Worcestershiresaus
    0.5 dl visfumet
    100 g veldsla
    250 g champignons
    2 takjes dille
    peper
    zout

     

    De champignons reinigen, in schijven snijden en laten bruinen in een kwart van de olie.

    Ze op smaak brengen en uit de pan nemen.

    Het bakvet blussen met de azijn.

    Mosterd, Worcestershiresaus, visfumet en de overblijvende olie bijvoegen en roeren.

    De saus op smaak brengen met peper en zout.

    De veldsla reinigen en verdelen over de borden.

    De champignons erop leggen en de lauwe saus erover verdelen.

    De forelfilets op de borden schikken en met dillepluksels versieren.

     

     

    Paling 'Westmalle'

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 kg rivierpaling
    50 g bloem (tarwebloem)
    10 cl olijfolie (extra vierge)
    33 cl Trappist Westmalle (dubbel)
    3 takjes tijm
    3 blaadjes laurier
    0.5 bosje peterselie
    nootmuskaat
    1 teentje knoflook
    2 sneetjes hoevebrood
    25 g boter (bakboter)
    25 g bloem (tarwebloem)
    1 eierdooier
    peper
    zout

     

    De paling verdelen in moten van ongeveer 5 centimeter lengte.

    De mootjes in met peper en zout gekruide bloem wentelen en ze even kort afbakken in olijfolie.

    Driekwart van het Trappistenbier en de bruine fond bijvoegen alsook het kruidentuiltje.

    Dit geheel op smaak brengen met nootmuskaat en geperste look en 20 minuten laten sudderen op een zacht vuurtje.

    Daarna de moten paling eruit halen en warm houden.

    Het kookvocht binden met een roux van gesmolten boter en evenveel bloem.

    Even laten inkoken.

    De saus nog even door een puntzeef gieten, zodat eventuele klontjes van de roux kunnen worden verwijderd.

    De eidooiers loskloppen met het resterende bier en dit eveneens bij de saus voegen.

    De saus nog even opwarmen, maar niet meer laten koken.

    Op een warm bord een vijftal moten paling per persoon scheppen, napperen met de saus en serveren met frietjes.

     

    Biertip: 'enkel', 'dubbel' en 'trippel' verwijst naar het stijgend alcoholgehalte in het brouwsel van de Paters Trappisten in Westmalle.

    De Westmalle 'dubbel' is donkerder en iets zoeter dan de 'trippel'.

     

     

    Cake met citroenmelisse

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    200 g boter (roomboter)
    200 g suiker
    200 g bloem (zelfrijzend)
    4 eieren
    3 eetlepels citroensap
    2 eetlepels citroenmelisse (fijngehakt)

     

    Laat de boter zacht worden op kamertemperatuur en meng ze met de suiker.

    Roer er één voor één de hele eieren door en voeg het citroensap toe.

    Voeg voorzichtig de bloem toe en roer het geheel tot een soepel deeg.

    Meng tenslotte de fijngehakte citroenmelisse door het beslag.

    Verwarm de oven voor op 180°C en bestrijk ondertussen een cakevorm met boter en bloem. Schep het deeg in de vorm en laat 45 minuten bakken in de oven.

    Haal de cake uit de vorm en laat omgekeerd op een rooster afkoelen.

    12-12-2005 om 10:22 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welterusten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik heb nog steeds alleen moeten spelen.
    Jako durft zijn kooi nog niet uitkomen.
    De schrik zit er goed in.
    Hij heeft dan ook een hele hoop ellende meegemaakt.
    Afwachten wat het morgen word.
    Voor wij gaan slapen wens ik iedereen nog een goede nachtrust toe.

    11-12-2005 om 23:54 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    karamel appels met walnoten

     

    Ingrediënten:
    ijs (vanille of noten ijs)
    75 gr. suiker
    30 gr. boter
    1 dl slagroom
    4 appels
    100 gr. walnoten, gehakt
    ondiepe ovenschaal ingevet

     

    bereiding:
    Oven voorverwarmen op 190°C.
    In een pan met dikke bodem de suiker laten smelten tot de karamel kleurig is.

    Pan van het vuur nemen en 1 dl kokend water toevoegen.

    Pan terug zetten op het vuur en al roerende met garde de karamel laten oplossen.

    De boter en de slagroom toevoegen en al roerende laten koken tot een dikke saus.

    De gehakte walnoten erdoor roeren.

    Van de appels de bovenste helft schillen, met behulp van appelboor het klokhuis verwijderen. Appels in ovenschaal zetten.

    De appels vullen met karamelsaus de rest van de saus eromheen schenken.

    In het midden van de oven appels in ongeveer 30 min. zacht en warm laten worden.

    Uit de oven direct serveren.
    Eet smakelijk.

     

    11-12-2005 om 18:16 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Kalkoenrolletjes & pastarijst

    met pikant sausje van gember & sambal

    Ingrediënten voor 4 personen:

    1 kg kalkoenfilet
    100g spinazie, diepvries

    200g rundsgehakt
    het wit van twee sneeën brood
    400g Griekse rijstpasta
    saus:
    1 rode ui, fijngesnipperd,

    2 dl gevogeltefond,

    olijfolie
    1 blik gepelde tomatenstukjes,

    2 el geraspte verse gember
    1 mespuntje sambal
    1 dl soja room
    zwarte peper uit de molen

    zout

     

    - Doe het broodkruim, spinazie en gehakt in de keukenmachine, kruid met peper en zout en meng alles goed onder elkaar.
    - Snijd de kalkoenfilet in dunne plakken en sla ze nog platter met de brede kant van een (koks)mes.

    Kruid ze royaal met peper en een snuifje zout.

    Schep op élk lapje een eetlepel spinaziemengsel en rol toe, steek vast met een cocktailprikker. Dop de uiteinden van deze kalkoenrolletjes in wat paneermeel en zet ze even in de koelkast.
    - Fruit de uisnippers aan in wat olijfolie en blus met de gevogeltefond, laat even inkoken. Voeg de tomatenstukjes en gember toe en laat een 10 minuten zachtjes sudderen.

    Breng op smaak met peper, wat zout en de sambal.

    Werk af met de soja room en hou warm.
    - Bak de kalkoenrolletjes mooi krokant aan in olie, zet het vuur laag en laat ze onder deksel zachtjes garen.
    - Kook de pastarijst al denté.
    - Giet af en voeg samen met wat olijfolie terug in de pan, giet er de saus onder en meng.
    - Schep een bodempje pasta op elk groot warm bord, verdeel er de rolletjes over en versier met wat basilicum.

    11-12-2005 om 16:36 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Ciabatta met ham en geroosterde paprika's

     

    Brunchgerecht voor 4 personen
    1 ciabatta, afgebakken

    4 eetlepels pesto

    1 ons Serrano ham

    1/2 pot geroosterde paprika’s, in repen gesneden

    1 knoflookteentje, fijngehakt

    2 tomaten, in blokjes gesneden

    1 scheutje olijfolie

    zout en peper

    basilicumblaadjes

     

    Bereidingstijd: 30 minuten

    1 Snij de afgebakken ciabatta in vier delen en snij in de lengte open.

    2 Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de knoflook bruin.

    3 Voeg de paprika en de tomaten toe en laat het ongeveer 10 minuten garen op een laag vuur. Maak op smaak met zout en peper.

    4 Besmeer de onderste helft van de ciabatta met pesto en beleg met de ham.

    5 Schep het paprikamengsel erop, garneer eventueel met wat basilicumblaadjes en bedek met de bovenste helft van de ciabatta.

    11-12-2005 om 15:11 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garfield
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    11-12-2005 om 15:08 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Noordzeequiche met witloof

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    300 g bladerdeeg
    3 stronkjes witloof
    200 g kabeljauwfilet
    200 g mosselen (gekookt)
    100 g Noordzeegarnalen (gepeld)
    4 eieren
    0.5 citroen
    1 dl melk (halfvol)
    1 dl room
    peper
    zout
    nootmuskaat
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    1 takje dille
    20 g boter (bakboter)

     

    Het witloof schoonmaken, fijnsnipperen en kort aanstoven in de boter met citroensap, peper, zout en nootmuskaat.

    De vis gaar-pocheren in water.

    Een platte taartvorm bekleden met het deeg en de bodem een paar keer inprikken.

    Gedurende 15 minuten in een op 175 graden voorverwarmde oven bakken.

    Uit de oven nemen en vullen met het witloof, de vis, de mosselen en de garnalen.

    De eieren loskloppen met de room, de melk en de gehakte peterselie.

    Kruiden met peper, zout en nootmuskaat en over het witloof en de vis in de deegbodem gieten.

    Nog 25 minuten laten bakken in de hete oven en net voor het serveren bestrooien met vers gehakte dille.

     

    Tip: de vis kan worden vervangen door spekblokjes en de quiche kan worden bestrooid met geraspte kaas.

     

     

    Geroosterde eendenborst met sap van rode biet en zijn chips

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 eendenborstfilets
    2 sjalotten
    4 rode bieten
    1 dl sherry-azijn
    8 dl groentefond
    peper
    zout

     

    Stoof de fijngehakte sjalotten aan in een pot, voeg er dan drie rode bieten aan toe, op hun geheel of in blokjes gesneden. [Houd één rode biet op kant om er later de chips mee te bereiden.]

    Giet er wat sherryazijn bij.

    Doe er de groentefond bij.

    Kruid met peper en zout.

    Zet een deksel op de pot en laat 20 minuten garen.

    Giet alles in de keukenrobot en mix fijn met een nootje boter.

    Druk het mengsel door een fijne zeef.

    Rooster de eendenborst, eerst aan de velkant zonder vetstof.

    Vervolgens op de vleeskant gedurende 7 tot 8 minuten aan elke kant.

    Het vlees moet nog rosé zijn.

    Snijd van de overblijvende rode biet ultrafijne schijfjes.

    Bak deze in de frituurolie.

    Snijd de eendenborsten in fijne schijfjes.

    Verdeel de groentesaus over de borden, leg er de sneetjes eendenborst in en stukjes chips bovenop.

     

    Tip :
    Dit recept is ook overheerlijk met een gevogeltefond.

    U hoeft dan enkel de groentefond te vervangen door gevogeltefond.

     

     

    Mousse-palets

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1.5 dl sinaasappelsap
    2 eieren
    4 eetlepels agar-agar
    50 g chocolade (puur)
    150 g cranberries
    175 g suiker
    6 dl room

     

    Dit palet bestaat uit een cranberrymousse, een sinaasappelmousse en een chocolademousse. Begin met de cranberrymousse.

    Kook de bessen in water tot de schilletjes openbarsten.

    Kook nog 5 minuten door en pureer.

    Week de helft van de agar-agar 15 minuten in de cranberrypuree.

    Roer het ei met de helft van de suiker los.

    Klop de slagroom stijf.

    Verdeel de slagroom in drie delen: 1/3 voor de cranberrymousse, 1/3 voor de sinaasappelmousse en 1/3 voor de chocolademousse.

    Breng de cranberrypuree aan de kook en los al roerend de agar-agar op.

    Haal de pan van het vuur en schep 1/3 van de slagroom en het eimengsel erdoor.

    De cranberrymousse in nu klaar.

    Maak nu de sinaasappelmousse.

    Week de andere helft van de agar-agar 15 minuten in 2/3 van de sinaasappelsap.

    Klop het ei met de helft van de suiker los.

    Breng het sap aan de kook en laat al roerend de agar-agar oplossen.

    Haal de pan van het vuur en schep de rest van het sap, 1/3 van de slagroom en het eimengsel erdoor,

    Als heerlijk slot maakt u nu de chocolademousse.

    Breek de chocolade in stukjes en smelt in een kom met wat water au bain marie.

    Laat enkele minuten afkoelen.

    Schep het laatste deel slagroom samen met de suiker door de chocolade.

    Laat alle mousses ongeveer 3 uur in de koelkast opstijven.

    Schep met twee lepels ovaaltjes van de mousses op bordjes.

     

    Tip: garneer met chocoladehulstblaadjes, sliertjes sinaasappelschil en poedersuiker.

     

    11-12-2005 om 15:04 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jako maakt vordering
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Jako eet nu toch al zelf zaadjes.
    Uit de kooi komen durft hij nog niet en wil ook nog niet aangeraakt worden.
    Ik ga nog veel geduld moeten hebben voor ik eindelijk met hem kan spelen.

    11-12-2005 om 14:47 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Kaasrecept

     

    Lentegroenten met Bleu des Moines de l'Abbaye du Val-Dieu

     

    kaas : Bleu des Moines

     

    ingrediënten :

    200 gr Bleu des Moines

    200 gr verse snijbonen

    1 bos jonge wortelen

    2 rapen

    1 bos Mechelse asperges

    2 tomaten

    20 cl room

    5 cl wijnazijn

    1 mespunt mosterd

     

    bereiding :

    Was en snijd de groenten.

    Stoom de groeten, knapperig, in gezouten kokend water en koel ze snel af in koud water. Snijd de kaas, zonder korst, in kleine stukjes en bewaar gekoeld.

    Maak de vinaigrette met room, zout, peper, fijngehakte bieslook, azijn en mosterd.

    Dep de groenten droog.

    Snijd de rapen in fijne schijven, de asperges, wortelen en snijbonen schuin.

    Plaats de groenten in een slakom, breng op smaak en voeg er de vinaigrette aan toe.

    Versier het midden met de groenten, verkruimel de Bleu en garneer met tomatenschijfjes en sla naar keuze.

     

    serveertip :

    Met een jonge, lichte wijn

     

    10-12-2005 om 18:08 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!