Champignons en broccoli met trassixml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen:
500 g broccoli
250 g champignons
3 eetlepels zonnebloemolie
½ theelepel trassi (Conimex)
knoflookpoeder
peper, zout
2 eetlepels fijngehakte peterselie
Bereiding:
Maak de broccoli schoon en verdeel de stronkjes in roosjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Kook de broccoliroosjes in water met wat zout in ± 5 minuten bijtgaar.
Laat ze in een vergiet uitlekken. Verhit intussen de olie en fruit hierin de verkruimelde trassi en de knoflookpoeder 1 minuut. Voeg de champignons toe en bak alles al omscheppend ± 4 minuten.
Breng het op smaak met peper en zout. Doe de broccoli in een schaal, schep het champignonmengsel erover en bestrooi het gerecht met de peterselie.
|