Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
Paulie vertelt
Over ons gezin Iedere dag is de moeite waard
30-01-2006
Recept
Champignons en broccoli met trassi
Ingrediënten voor 4 personen:
500 g broccoli
250 g champignons
3 eetlepels zonnebloemolie
½ theelepel trassi (Conimex)
knoflookpoeder
peper, zout
2 eetlepels fijngehakte peterselie
Bereiding:
Maak de broccoli schoon en verdeel de stronkjes in roosjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Kook de broccoliroosjes in water met wat zout in ± 5 minuten bijtgaar.
Laat ze in een vergiet uitlekken. Verhit intussen de olie en fruit hierin de verkruimelde trassi en de knoflookpoeder 1 minuut. Voeg de champignons toe en bak alles al omscheppend ± 4 minuten.
Breng het op smaak met peper en zout. Doe de broccoli in een schaal, schep het champignonmengsel erover en bestrooi het gerecht met de peterselie.
De waterkers koken in gezouten water, afgieten, spoelen met koud water, fijnmalen, zeven, en koel bewaren.
De gehakte sjalot en selderij uitzweten in boter, de witte wijn en het glaasje jenever bijvoegen en laten inkoken.
De visfumet en de room toevoegen.
De vis spoelen en droogdeppen, kruiden en gaarstomen.
Op verwarmde borden leggen.
De witte wijnsaus verder afwerken met de waterkers en over de vis gieten.
Millefeuille
Ingrediënten voor 4 personen
250 g bladerdeeg 1.5 dl room 20 g poedersuiker 5 dl melk (halfvol) 120 g suiker 0.5 stokje vanille 6 eierdooiers 2 theelepels maïszetmeel
Bereid de banketbakkersroom: kook de melk samen met de helft van de suiker en het vanillestokje.
Meng in een andere kom de eierdooiers, de andere helft van de suiker en het maïszetmeel. Giet dit laatste mengsel op de kokende melk en laat even opkoken.
Klop de room op.
Meng de banketbakkersroom met de opgeklopte room.
Bouw de millefeuille op in vier lagen bladerdeeg en drie lagen crème.
Bestrooi de taart met poedersuiker en karameliseer deze met een gloei-ijzer of de stang waarmee u crème brûlé maakt.
Bereidingstijd: 20-30 minuten Verhit de olijfolie in een koekenpan.
Doe de aardappelplakjes erin, strooi er eventueel wat zout over (niet teveel i.v.m. de chorizo) en bak de aardappelen in 15 tot 20 minuten, keer ze af en toe, voeg er de laatste 5 minuten de in plakjes gesneden chorizo bij en laat zachtjes meebaken.
Giet het overtollige vet weg.
Klop de eieren schuimig.
Voeg de aardappels aan de eieren toe, schep voorzichtig door en laat even rusten.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en schep het eimengsel erin.
Strijk de omelet glad en laat de eieren enkele minuten stollen op laag vuur.
Keer de omelet met behulp van een bord of deksel om en bak ook de andere kant bruin. Serveer de omelet warm of koud.
De gelatineblaadjes weken in koud water en oplossen in de warme kippenbouillon.
De gekookte en gereinigde artisjokbodem met een mixer fijnmalen, samen met de bouillon. Dit mengsel laten afkoelen en vervolgens afwerken met de opgeklopte room.
De mousse laten opstijven in de koelkast.
2 vellen aluminiumfolie van 30 x 30 centimeter bedekken met de sneetjes ham en hierop de artisjokmousse strijken.
Het geheel in de lengterichting van de hamsneetjes oprollen en het rolletje in de folie wikkelen. De uiteinden lichtjes omdraaien.
De rolletjes in de diepvries leggen tot ze volledig hard zijn.
Ondertussen van het wit brood knapperige ronde toastjes bakken in wat olijfolie.
Na ongeveer 2 uur uit de diepvries halen en de folie verwijderen.
In plakjes snijden en deze op de toastjes leggen.
Spaghetti met garnalen
Ingrediënten voor 4 personen
400 g gamba's olijfolie om te bakken 2 teentjes knoflook 4 eetlepels peterselie (fijngehakt) 1 Spaans pepertje (piment) 5 eetlepels wijn (wit/droog) 300 g tomaten in blik 350 g spaghetti zeezout peper (zwarte peper)
Pel de garnalen en maak ze schoon.
Verhit de olie in een grote braadpan, voeg de geperste knoflook, de grofgehakte peterselie en de fijngehakte Spaanse peper al roerend toe.
Bak de garnalen 1 minuut mee.
Voeg de wijn en de fijngehakte tomaten toe en laat alles 2 tot 3 minuten pruttelen.
Kook ondertussen de pasta in een grote pan met kokend water met wat zout.
Laat de pasta uitlekken, roer die door de saus en breng het geheel op smaak met peper en zout.
Serveer dit gerecht onmiddellijk.
Witte chocolade met kwarkmousse en gemarineerde kersen
Ingrediënten voor 4 personen
200 g chocolade (witte chocolade) 100 g kwark (vol) 4 dl slagroom 5 blaadjes gelatine (van 3 g) 5 cl cointreau 3 eieren 150 g suiker 200 g kersen (ontpit) 30 cl suikersiroop 2 cl wodka 2 cl kirsch 1 stokje vanille 100 g chocolade (puur)
Voor de kersen de siroop aan de kook brengen en laten indikken.
Het vanillestaafje, wodka en kirsch toevoegen.
Dit over de kersen gieten en een nachtje laten staan.
De eieren en suiker tot een hard schuim kloppen.
Daarna de slagroom kloppen zonder dat deze stijf wordt.
De chocolade smelten en met de kwark en cointreau mengen.
De gelatineblaadjes in koud water weken en ze laten smelten als ze zacht zijn.
De eieren en de chocolade mengen met de kwark.
Op het laatst de gelatine toevoegen en de mousse in de koelkast zetten om op te stijven.
Wie zich wil wagen aan de chocoladecilinder, laat witte chocolade smelten.
Dit op bakpapier uitstrijken met een plamuurmes en met een dunne kam (maar met een harkje uit de tuinset van je kinderen lukt het ook) strepen trekken.
In de ijskast laten opstijven.
Daarna donkere chocolade laten smelten en over de witte chocolade gieten.
Weer met een plamuurmes gladstrijken en weer in de ijskast laten opstijven.
Uit de ijskast halen, heel even laten liggen en met bakpapier en al rolletjes maken.
Wel geduldig zijn, want anders breekt het.
Daarna de rolletjes weer in de ijskast en net voor gebruik eruit halen, snijden en vullen met de mousse.
De kersen rondom de torentjes dresseren.
Wie geen cilinders heeft gemaakt: de mousse is - als het goed is - stijf genoeg om er andere torentjes van te maken.
Beste vrienden bloggers. Een van onze collega-bloggers La douce France heeft in Frankrijk met enkele vrijwilligers een organisatie die zich bekommert om mensen - Belgen- in nood. Alles gebeurt op vrijwillige basis en elke eurocent gaat integraal naar de hulp aan deze mensen. Momenteel komt hun werk in gedrang wegens het ontbreken van financiele middelen. De toestand is niet langer houdbaar. Wij, bloggers, willen solidair zijn en daarom deze actie. Maak enkele euros over op volgende rekening of neem voor hulp contact op met de organisatie zoals hieronder vermeld. Voor de mensen die elektronisch bankieren: Inloggen met uw passwoord, en naar EU overschrijvingen gaan Rekeninghouder/begunstigde: "Belgen in Nood" Betty Bache IBAN Nummer: FR6910011000201022141075H62 (na elkaar zonder spatie) BIC bank begunstigde: PSSTFRPPCNE Land: Frankrijk Vergeet niet het bedrag en uw eigen rekeningnummer. Verzenden na terug uw paswoord ingetikt te hebben Overschrijven bij uw bank kan ook. Voor verdere inlichtingen: peeters.jean2@wanadoo.fr http://blog.seniorennet.be/la_douce_france/ De mensen van Belgen in nood zijn U ontzettend dankbaar en wees ervan overtuigd; elke cent komt op zijn plaats.
Bereidingstijd: 0-20 minuten Bestrijk de sneetjes brood dun met boter.
Beleg 2 sneetjes met kaas, bestrijk de kaas dun met mosterd en beleg met de preiringetjes. Vouw de kaas die buiten het brood steekt over de prei naar binnen.
Leg daarop de plakjes cervelaat en zorg dat die ook niet buiten het brood steken.
Bak de tosti's op de gebruikelijke manier in een tosti-ijzer of in wat boter in de koekenpan mooi goudbruin en garneer ze desgewenst nog met een plakje tomaat en een plakje komkommer.
Wij hebben nog eens bezoek gehad. Het waren mensen van Hooglede. Het was heel aangenaam. Die man is bezig met het maken van een stamboom. Papa Ronny heeft er voor gezorgd dat hij nu veel meer informatie bijgekregen heeft dankzij internet. Het was de moeite waard. Meer dan 60 bladzijden zijn er afgedrukt. Straks volgt er hier nog een recept en dan kunnen wij eindelijk beginnen aan onze blogwandeling want wij zitten hier al te popelen van ongeduld om weer alle nieuwe items te ontdekken. Ondertussen gaan wij genieten van een pizza en een glaasje wijn. Van het eerste mag ik proeven maar van het tweede niet.
Een man met een lelijke eend rijdt op de snelweg en krijgt opeens pech, waardoor hij niet meer verder kan.
Stopt er opeens een grote mercedes bij hem en de bestuurder vraagt of hij kan helpen.
"Nou", zegt de man, "ik zou het heel erg fijn vinden als u mij naar het dichtst bijzijnde tankstation zou kunnen rijden, zodat ik daar even kan bellen."
De bestuurder van de mercedes heeft hier geen enkel probleem mee en knoopt de lelijke eend achter zijn mercedes.
Ze rijden vervolgens een tijdje totdat ze opeens worden ingehaald door een dikke BMW.
De bestuurder van de mercedes kan dit niet hebben en trapt vervolgens het gas dieper in.
De BMW rijdt vervolgens ook steeds harder en dat gaat zo een hele tijd door, waardoor de bestuurder van de mercedes helemaal vergeet om bij het tankstation te stoppen.
De man van de lelijke eend drukt op de claxon van zijn auto om aan te geven dat ze bijna bij het tankstation zijn, maar de mercedes racet gewoon door en rijdt inderdaad het tankstation voorbij.
De eigenaar van het tankstation ziet het drietal met grote verbazing voorbij razen en besluit het voorval te melden bij een vriend van hem.
Hij belt hem op en zegt:"Wat ik net toch mee maak.
Rijden een dure mercedes en BMW aan mijn tankstation voorbij met een gang van 220 km/h rijdt daarachter een lelijke eend te claxonneren dat-ie er voorbij wil."
De knolselderij wassen, schillen, in staafjes snijden en besprenkelen met citroensap.
De staafjes in een magnetronschaal leggen, op smaak brengen met nootmuskaat, peper en zout; bevochtigen met een weinig water, afdekken en drie minuten in de magnetron bij 850 W beetgaar laten worden.
De rode ponen spoelen, droogdeppen en in de schaal op het bed van knolselderij schikken.
De ponen afwisselend kop op staart leggen met de buikopening naar het midden van de schaal.
Het geheel overgieten met room en eventueel verder op smaak brengen.
Afdekken en zeven minuten laten garen bij 850 W.
De helft van de tomaatjes halveren, uitlepelen, opvullen met enkele gegaarde knolselderijstaafjes en een minuut in de magnetron bij 850 W verhitten.
De overige tomaten even laten schrikken in kokend water, onmiddellijk afkoelen in koud water, pellen, de pitjes verwijderen en het vruchtvlees in reepjes snijden.
De reepjes tomaat door de saus van de rode poon mengen en nog even opwarmen.
Op warme borden een bedje maken met de knolselderijstaafjes, hierop een rode poon schikken en een lepeltje saus er rond gieten.
Afwerken met de gevulde tomaatjes en gehakte peterselie.
Bereiden: Verhit in een kwart liter melk 60 gr suiker (laat net niet koken).
Klop ondertussen 2 eidooiers, 1 heel ei, 1 zakje vanillesuiker en 1/8 liter melk door elkaar. Giet het vanillemengsel bij de hete melk, verwarm op laag vuur, neem van het vuur en laat nog 10 minuten staan.
Giet de saus door een fijne zeef en houd au bain marie warm tot gebruik of serveer koud.
borrelhapje voor 10 personen 1 casinobrood 100 gram roomboter, op kamertemperatuur 1 bosje dille 300 gram gerookte zalm
Steek met een uitsteekvorm (circa 5 cm doorsnede) rondjes uit het brood.
Knip de dille fijn, houd mooie topjes voor de garnering apart.
Roer de fijngeknipte dille door de roomboter.
Besmeer de broodrondjes met de boter. Steek met dezelfde uitsteekvorm rondjes uit de plakken zalm en leg ze op de broodrondjes. Garneer elke canape met een topje dille.