Gefrituurde kippenvleugelsxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
24 kippenvleugels 6 sjalotten 10 eetlepels ketjap (sojasaus) 6 cl sherry (droog) 1 eetlepel kandijsuiker peper 2 theelepels maïszetmeel 25 g boter (bakboter)
Een marinade bereiden met de sojasaus, sherry, peper en suiker en daarin de kippenvleugels een half uur laten marineren.
Op keukenpapier leggen en bestuiven met maïszetmeel.
Goudgeel bakken in heet frituurvet gedurende een achttal minuten.
Uit het frituurvet nemen en laten uitlekken op keukenpapier.
Bestrooien met de in boter aangefruite gehakte sjalotten.
Varkensgebraad met salieroomsaus
Ingrediënten voor 4 personen
800 g mignongebraad 40 g boter (bakboter) peper zout 150 g ham 2.5 dl room 1.5 dl wijn (wit/droog) 1 ui 1 eetlepel ketchup 1 mespuntje saliepoeder
Het gebraad in hazelnootkleurig gesmolten boter aanbakken.
Kruiden met peper en zout.
Vervolgens in een voorverwarmde oven van 200 graden plaatsen.
Na 10 minuten de oven lager zetten tot ongeveer 175 graden en nog een 15-tal minuten laten garen.
Tijdens het braden het vlees regelmatig bedruipen.
De ui fijnhakken en de gekookte ham in blokjes snijden.
Wanneer het vlees gaar is, uit de oven halen, afdekken met aluminiumfolie en nog 10 minuten laten rusten alvorens het te versnijden.
In het braadvocht de ui fruiten.
De gekookte ham, witte wijn, room en ketchup toevoegen.
Goed laten doorkoken.
Onder voortdurend roeren het saliepoeder toevoegen, kruiden met peper en zout.
De saus over het vlees verdelen.
Opdienen met gebakken aardappelen en fijne boontjes of doperwtjes.
Amandeltaart
Ingrediënten voor 4 personen
60 g boter (roomboter) 2 eieren 200 g bloem (tarwebloem) 150 g suiker 0.3 dl melk (halfvol) 100 g boter (roomboter) 150 g amandelschilfers 0.2 dl melk (halfvol) 100 g suiker
De eieren klutsen, de boter smelten zonder te bruinen en samen met de bloem, de melk en de suiker bij de eieren voegen.
De oven voorverwarmen en daarin een bakvorm met enkele klontjes boter plaatsen.
Na 5 minuten uit de oven nemen en met draaibewegingen de boter over de vorm verdelen.
Het deeg in de vorm doen en 10 minuten op 220 graden laten bakken in de oven.
Ondertussen de amandelsaus bereiden.
Hiervoor de rest van de melk, de boter en de suiker samen met de amandelen in een steelpan doen en verwarmen tot de suiker gesmolten is.
De taart uit de oven nemen en overgieten met de saus.
Nog een kwartier laten verder bakken.
Buiten de oven laten afkoelen.
|