Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
De vearts is geweest. Mensen, het was me wat. Eerst was de hond Spike aan de beurt. De Tanden en de oren werden gecontroleerd. Naar zijn hartje werd ook geluisterd. En toen kreeg hij een inspuiting. Dat moet ieder jaar om Spike tegen ziektes te beschermen werd er vertelt. Dan was ik aan de beurt. Ik dacht dat ik ook zo'n naald in mijn vel ging krijgen. Maar niks van dat alles. Ik werd in een handdoek gewikkeld en grepen mij dan stevig vast. En weet je wat ze toen deed? Zij heeft mij drie veren uitgetrokken!!! Amai zeg, dat deed geen deugd. Jako onderging hetzelfde lot. Dit was nodig om uit te maken wie er nu een jongen of een meisje is. Had ik dat geweten hadden wij dat zelf ook wel gezegd hoor. Dan was het de beurt aan de twee poezen, Whizzy en Bolleke. Ook weer controle van tanden en oren alsook het meten van de hartslag. En ook zij kregen hun jaarlijks spuitje. In de helft van februari komt de vearts nog eens terug voor Jako. Dan word er bij Jako een chip ingespoten. Op die dag gaat men dan ook de uitslag kennen wat betreft jongrn.meisje. Wat ik wel fijn vond, dat is de opmerking van de vearts dat wij een mooi verenpak hebben. Wij zijn in prima conditie. Dat hoorden wij wel graag zeggen. Nu ik toch aan het vertellen ben wil ik ook nog eens Boke en Sonia & Palmer bedanken voor het maken van mijn mooie buttons. Zelf zou ik het niet kunnen want mijn pootjes zijn niet geschikt voor op het toetsenbord te werken en papa Ronny moet nog eens naar de kleuterschool om het eindelijk eens te leren. Ik ga het hierbij houden want straks krijg ik nog huis... euh, kooiarrest.
Bereidingstijd: 0-20 minuten Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd het stokbrood horizontaal doormidden en snijd de helften in 8 gelijke stukken. Bedruppel het brood met olijfolie en bestrijk met gekruide tomatensaus.
Beleg met blokjes gekookte ham en blokjes Mozzarella.
Schuif 15-20 minuten in de oven en garneer met plakjes olijf.
Maak de broccoli schoon en verdeel de stronkjes in roosjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Kook de broccoliroosjes in water met wat zout in ± 5 minuten bijtgaar.
Laat ze in een vergiet uitlekken. Verhit intussen de olie en fruit hierin de verkruimelde trassi en de knoflookpoeder 1 minuut. Voeg de champignons toe en bak alles al omscheppend ± 4 minuten.
Breng het op smaak met peper en zout. Doe de broccoli in een schaal, schep het champignonmengsel erover en bestrooi het gerecht met de peterselie.
De waterkers koken in gezouten water, afgieten, spoelen met koud water, fijnmalen, zeven, en koel bewaren.
De gehakte sjalot en selderij uitzweten in boter, de witte wijn en het glaasje jenever bijvoegen en laten inkoken.
De visfumet en de room toevoegen.
De vis spoelen en droogdeppen, kruiden en gaarstomen.
Op verwarmde borden leggen.
De witte wijnsaus verder afwerken met de waterkers en over de vis gieten.
Millefeuille
Ingrediënten voor 4 personen
250 g bladerdeeg 1.5 dl room 20 g poedersuiker 5 dl melk (halfvol) 120 g suiker 0.5 stokje vanille 6 eierdooiers 2 theelepels maïszetmeel
Bereid de banketbakkersroom: kook de melk samen met de helft van de suiker en het vanillestokje.
Meng in een andere kom de eierdooiers, de andere helft van de suiker en het maïszetmeel. Giet dit laatste mengsel op de kokende melk en laat even opkoken.
Klop de room op.
Meng de banketbakkersroom met de opgeklopte room.
Bouw de millefeuille op in vier lagen bladerdeeg en drie lagen crème.
Bestrooi de taart met poedersuiker en karameliseer deze met een gloei-ijzer of de stang waarmee u crème brûlé maakt.
Bereidingstijd: 20-30 minuten Verhit de olijfolie in een koekenpan.
Doe de aardappelplakjes erin, strooi er eventueel wat zout over (niet teveel i.v.m. de chorizo) en bak de aardappelen in 15 tot 20 minuten, keer ze af en toe, voeg er de laatste 5 minuten de in plakjes gesneden chorizo bij en laat zachtjes meebaken.
Giet het overtollige vet weg.
Klop de eieren schuimig.
Voeg de aardappels aan de eieren toe, schep voorzichtig door en laat even rusten.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en schep het eimengsel erin.
Strijk de omelet glad en laat de eieren enkele minuten stollen op laag vuur.
Keer de omelet met behulp van een bord of deksel om en bak ook de andere kant bruin. Serveer de omelet warm of koud.
De gelatineblaadjes weken in koud water en oplossen in de warme kippenbouillon.
De gekookte en gereinigde artisjokbodem met een mixer fijnmalen, samen met de bouillon. Dit mengsel laten afkoelen en vervolgens afwerken met de opgeklopte room.
De mousse laten opstijven in de koelkast.
2 vellen aluminiumfolie van 30 x 30 centimeter bedekken met de sneetjes ham en hierop de artisjokmousse strijken.
Het geheel in de lengterichting van de hamsneetjes oprollen en het rolletje in de folie wikkelen. De uiteinden lichtjes omdraaien.
De rolletjes in de diepvries leggen tot ze volledig hard zijn.
Ondertussen van het wit brood knapperige ronde toastjes bakken in wat olijfolie.
Na ongeveer 2 uur uit de diepvries halen en de folie verwijderen.
In plakjes snijden en deze op de toastjes leggen.
Spaghetti met garnalen
Ingrediënten voor 4 personen
400 g gamba's olijfolie om te bakken 2 teentjes knoflook 4 eetlepels peterselie (fijngehakt) 1 Spaans pepertje (piment) 5 eetlepels wijn (wit/droog) 300 g tomaten in blik 350 g spaghetti zeezout peper (zwarte peper)
Pel de garnalen en maak ze schoon.
Verhit de olie in een grote braadpan, voeg de geperste knoflook, de grofgehakte peterselie en de fijngehakte Spaanse peper al roerend toe.
Bak de garnalen 1 minuut mee.
Voeg de wijn en de fijngehakte tomaten toe en laat alles 2 tot 3 minuten pruttelen.
Kook ondertussen de pasta in een grote pan met kokend water met wat zout.
Laat de pasta uitlekken, roer die door de saus en breng het geheel op smaak met peper en zout.
Serveer dit gerecht onmiddellijk.
Witte chocolade met kwarkmousse en gemarineerde kersen
Ingrediënten voor 4 personen
200 g chocolade (witte chocolade) 100 g kwark (vol) 4 dl slagroom 5 blaadjes gelatine (van 3 g) 5 cl cointreau 3 eieren 150 g suiker 200 g kersen (ontpit) 30 cl suikersiroop 2 cl wodka 2 cl kirsch 1 stokje vanille 100 g chocolade (puur)
Voor de kersen de siroop aan de kook brengen en laten indikken.
Het vanillestaafje, wodka en kirsch toevoegen.
Dit over de kersen gieten en een nachtje laten staan.
De eieren en suiker tot een hard schuim kloppen.
Daarna de slagroom kloppen zonder dat deze stijf wordt.
De chocolade smelten en met de kwark en cointreau mengen.
De gelatineblaadjes in koud water weken en ze laten smelten als ze zacht zijn.
De eieren en de chocolade mengen met de kwark.
Op het laatst de gelatine toevoegen en de mousse in de koelkast zetten om op te stijven.
Wie zich wil wagen aan de chocoladecilinder, laat witte chocolade smelten.
Dit op bakpapier uitstrijken met een plamuurmes en met een dunne kam (maar met een harkje uit de tuinset van je kinderen lukt het ook) strepen trekken.
In de ijskast laten opstijven.
Daarna donkere chocolade laten smelten en over de witte chocolade gieten.
Weer met een plamuurmes gladstrijken en weer in de ijskast laten opstijven.
Uit de ijskast halen, heel even laten liggen en met bakpapier en al rolletjes maken.
Wel geduldig zijn, want anders breekt het.
Daarna de rolletjes weer in de ijskast en net voor gebruik eruit halen, snijden en vullen met de mousse.
De kersen rondom de torentjes dresseren.
Wie geen cilinders heeft gemaakt: de mousse is - als het goed is - stijf genoeg om er andere torentjes van te maken.
Beste vrienden bloggers. Een van onze collega-bloggers La douce France heeft in Frankrijk met enkele vrijwilligers een organisatie die zich bekommert om mensen - Belgen- in nood. Alles gebeurt op vrijwillige basis en elke eurocent gaat integraal naar de hulp aan deze mensen. Momenteel komt hun werk in gedrang wegens het ontbreken van financiele middelen. De toestand is niet langer houdbaar. Wij, bloggers, willen solidair zijn en daarom deze actie. Maak enkele euros over op volgende rekening of neem voor hulp contact op met de organisatie zoals hieronder vermeld. Voor de mensen die elektronisch bankieren: Inloggen met uw passwoord, en naar EU overschrijvingen gaan Rekeninghouder/begunstigde: "Belgen in Nood" Betty Bache IBAN Nummer: FR6910011000201022141075H62 (na elkaar zonder spatie) BIC bank begunstigde: PSSTFRPPCNE Land: Frankrijk Vergeet niet het bedrag en uw eigen rekeningnummer. Verzenden na terug uw paswoord ingetikt te hebben Overschrijven bij uw bank kan ook. Voor verdere inlichtingen: peeters.jean2@wanadoo.fr http://blog.seniorennet.be/la_douce_france/ De mensen van Belgen in nood zijn U ontzettend dankbaar en wees ervan overtuigd; elke cent komt op zijn plaats.
Bereidingstijd: 0-20 minuten Bestrijk de sneetjes brood dun met boter.
Beleg 2 sneetjes met kaas, bestrijk de kaas dun met mosterd en beleg met de preiringetjes. Vouw de kaas die buiten het brood steekt over de prei naar binnen.
Leg daarop de plakjes cervelaat en zorg dat die ook niet buiten het brood steken.
Bak de tosti's op de gebruikelijke manier in een tosti-ijzer of in wat boter in de koekenpan mooi goudbruin en garneer ze desgewenst nog met een plakje tomaat en een plakje komkommer.
Wij hebben nog eens bezoek gehad. Het waren mensen van Hooglede. Het was heel aangenaam. Die man is bezig met het maken van een stamboom. Papa Ronny heeft er voor gezorgd dat hij nu veel meer informatie bijgekregen heeft dankzij internet. Het was de moeite waard. Meer dan 60 bladzijden zijn er afgedrukt. Straks volgt er hier nog een recept en dan kunnen wij eindelijk beginnen aan onze blogwandeling want wij zitten hier al te popelen van ongeduld om weer alle nieuwe items te ontdekken. Ondertussen gaan wij genieten van een pizza en een glaasje wijn. Van het eerste mag ik proeven maar van het tweede niet.