Vlaamse runderlappen gestoofd in bier xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
500 gram runderlappen zout, peper 100 gram boter 2 uien 1 eetlepel bloem 1 flesje pils 1 blaadje laurier 1 theelepeltje tijm 3 takjes peterselie 1 theelepel suiker scheutje azijn 1 sneetje bruin brood zonder korst en dik besmeerd met grove mosterd
Bereidingstijd, inclusief suddertijd: ± 3 uur.
Uien pellen en grof snipperen.
Vlees kruiden met zout en peper.
Boter verhitten en vlees hierin goed bruin bakken.
Ui toevoegen en ± 5 minuten meebakken.
Bloem erover strooien en even meebakken.
Bier toevoegen en alles aan de kook brengen. Laurier, tijm, peterselie suiker en azijn toevoegen en alles rustig laten stoven.
Na ± een uur het brood met mosterd toevoegen en mee laten stoven tot het vlees goed gaar is (± 2 1/2 uur).
Kruiden verwijderen en de saus proeven.
Eventueel nog op smaak maken met wat peper en zout.
|