Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    01-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Vlaamse runderlappen gestoofd in bier


    Ingrediënten voor 4 personen

    500 gram runderlappen
    zout, peper
    100 gram boter
    2 uien
    1 eetlepel bloem
    1 flesje pils
    1 blaadje laurier
    1 theelepeltje tijm
    3 takjes peterselie
    1 theelepel suiker
    scheutje azijn
    1 sneetje bruin brood zonder korst en dik besmeerd met grove mosterd

    Bereidingstijd, inclusief suddertijd: ± 3 uur.

    Uien pellen en grof snipperen.

    Vlees kruiden met zout en peper.

    Boter verhitten en vlees hierin goed bruin bakken.

    Ui toevoegen en ± 5 minuten meebakken.

    Bloem erover strooien en even meebakken.

    Bier toevoegen en alles aan de kook brengen. Laurier, tijm, peterselie suiker en azijn toevoegen en alles rustig laten stoven.

    Na ± een uur het brood met mosterd toevoegen en mee laten stoven tot het vlees goed gaar is (± 2 1/2 uur).

    Kruiden verwijderen en de saus proeven.

    Eventueel nog op smaak maken met wat peper en zout.

    01-02-2006 om 12:28 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Champignonbroodjes met brie


    Ingrediënten

    2 zachte witte puntjes
    250 gram champignons
    2 teentjes knoflook
    2 eetlepels boter
    zout, peper
    4 plakken brie ter grootte van de broodjes

    Champignons schoonmaken en in plakjes snijden.

    Knoflook pellen en uitpersen.

    Boter verhitten.

    Champignons bakken tot alle vocht verdwenen is.

    Knoflook erbij en even meebakken.

    Op smaak maken met zout en peper.

    Broodjes halveren en champignons over de broodjes verdelen.

    Plakjes brie op de champignons leggen en broodjes nog even onder de grill leggen tot de kaas wat gesmolten is.

    Warm opdienen.

     

    01-02-2006 om 10:17 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Gefrituurde kippenvleugels

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    24 kippenvleugels
    6 sjalotten
    10 eetlepels ketjap (sojasaus)
    6 cl sherry (droog)
    1 eetlepel kandijsuiker
    peper
    2 theelepels maïszetmeel
    25 g boter (bakboter)

     

    Een marinade bereiden met de sojasaus, sherry, peper en suiker en daarin de kippenvleugels een half uur laten marineren.

    Op keukenpapier leggen en bestuiven met maïszetmeel.

    Goudgeel bakken in heet frituurvet gedurende een achttal minuten.

    Uit het frituurvet nemen en laten uitlekken op keukenpapier.

    Bestrooien met de in boter aangefruite gehakte sjalotten.

     

     

    Varkensgebraad met salieroomsaus

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    800 g mignongebraad
    40 g boter (bakboter)
    peper
    zout
    150 g ham
    2.5 dl room
    1.5 dl wijn (wit/droog)
    1 ui
    1 eetlepel ketchup
    1 mespuntje saliepoeder

     

    Het gebraad in hazelnootkleurig gesmolten boter aanbakken.

    Kruiden met peper en zout.

    Vervolgens in een voorverwarmde oven van 200 graden plaatsen.

    Na 10 minuten de oven lager zetten tot ongeveer 175 graden en nog een 15-tal minuten laten garen.

    Tijdens het braden het vlees regelmatig bedruipen.

    De ui fijnhakken en de gekookte ham in blokjes snijden.

    Wanneer het vlees gaar is, uit de oven halen, afdekken met aluminiumfolie en nog 10 minuten laten rusten alvorens het te versnijden.

    In het braadvocht de ui fruiten.

    De gekookte ham, witte wijn, room en ketchup toevoegen.

    Goed laten doorkoken.

    Onder voortdurend roeren het saliepoeder toevoegen, kruiden met peper en zout.

    De saus over het vlees verdelen.

    Opdienen met gebakken aardappelen en fijne boontjes of doperwtjes.

     

     

    Amandeltaart

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    60 g boter (roomboter)
    2 eieren
    200 g bloem (tarwebloem)
    150 g suiker
    0.3 dl melk (halfvol)
    100 g boter (roomboter)
    150 g amandelschilfers
    0.2 dl melk (halfvol)
    100 g suiker

     

    De eieren klutsen, de boter smelten zonder te bruinen en samen met de bloem, de melk en de suiker bij de eieren voegen.

    De oven voorverwarmen en daarin een bakvorm met enkele klontjes boter plaatsen.

    Na 5 minuten uit de oven nemen en met draaibewegingen de boter over de vorm verdelen.

    Het deeg in de vorm doen en 10 minuten op 220 graden laten bakken in de oven.

    Ondertussen de amandelsaus bereiden.

    Hiervoor de rest van de melk, de boter en de suiker samen met de amandelen in een steelpan doen en verwarmen tot de suiker gesmolten is.

    De taart uit de oven nemen en overgieten met de saus.

    Nog een kwartier laten verder bakken.

    Buiten de oven laten afkoelen.

     

    01-02-2006 om 10:14 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vearts
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De vearts is geweest.
    Mensen, het was me wat.
    Eerst was de hond Spike aan de beurt.
    De Tanden en de oren werden gecontroleerd.
    Naar zijn hartje werd ook geluisterd.
    En toen kreeg hij een inspuiting.
    Dat moet ieder jaar om Spike tegen ziektes te beschermen werd er vertelt.
    Dan was ik aan de beurt.
    Ik dacht dat ik ook zo'n naald in mijn vel ging krijgen.
    Maar niks van dat alles.
    Ik werd in een handdoek gewikkeld en grepen mij dan stevig vast.
    En weet je wat ze toen deed?
    Zij heeft mij drie veren uitgetrokken!!!
    Amai zeg, dat deed geen deugd.
    Jako onderging hetzelfde lot.
    Dit was nodig om uit te maken wie er nu een jongen of een meisje is.
    Had ik dat geweten hadden wij dat zelf ook wel gezegd hoor.
    Dan was het de beurt aan de twee poezen, Whizzy en Bolleke.
    Ook weer controle van tanden en oren alsook het meten van de hartslag.
    En ook zij kregen hun jaarlijks spuitje.
    In de helft van februari komt de vearts nog eens terug voor Jako.
    Dan word er bij Jako een chip ingespoten.
    Op die dag gaat men dan ook de uitslag kennen wat betreft jongrn.meisje.
    Wat ik wel fijn vond, dat is de opmerking van de vearts dat wij een mooi verenpak hebben.
    Wij zijn in prima conditie.
    Dat hoorden wij wel graag zeggen.
    Nu ik toch aan het vertellen ben wil ik ook nog eens Boke en Sonia & Palmer bedanken voor het maken van mijn mooie buttons.
    Zelf zou ik het niet kunnen want mijn pootjes zijn niet geschikt voor op het toetsenbord te werken en papa Ronny moet nog eens naar de kleuterschool om het eindelijk eens te leren.
    Ik ga het hierbij houden want straks krijg ik nog huis... euh, kooiarrest.

    31-01-2006 om 18:50 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Zalmforelrolletjes met witte wijn saus


    Ingrediënten

    1 zalmforelfilet
    peper, zout
    wat geraspte citroenschil
    1 cocktailprikker
    1 klein glas droge witte wijn
    2 eetlepels boter
    1/2 dl bouillon (van visbouillonblokje)
    1/2 dl room culinair

    Bestrooi de zalmforelfilet met peper, zout en wat geraspte citroenschil.

    Rol deze op en prik hem vast met een houten cocktailprikker.
    Verwarm de witte wijn, visbouillon en de boter.

    Laat hierin het visrolletje in ± 10 - 15 minuten gaar worden.

    Neem het rolletje uit het vocht en hou deze warm op een bord onder aluminiumfolie.

    Laat het vocht op hoog vuur inkoken tot ongeveer de helft.

    Voeg de room toe en laat de saus nog ± 5 minuten koken tot deze bindt.

    Maak op smaak met peper en zout.

    Serveer de saus bij de vis.
    Lekker met worteltjes en gebakken of gefrituurde krielaardappeltjes

     

    31-01-2006 om 18:26 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Boerensalade uit Brugge

     

    kaas : Brugse Belegen

     

    Ingrediënten:

    gekookte ham

    Brugse Belegen kaas

    komkommer

    gekookte wortelen

    gekookte aardappelen

    yoghurtmayonaise

    gesnipperde sjalot

    venkel

     

    Bereiding:

    Snij eerst nogal dikke staafjes van Brugse Belegen kaas, ham, komkommer met zout, gekookte wortelen en gekookte aardappelen.

    Daar giet u yoghurtmayonaise over die u op smaak hebt gebracht met een mespunt tabasco, wat fijn gesnipperde sjalot en venkel.

     

    Suggestie:

    Als u toevallig minder tijd hebt, kunt u ook een kant-en-klare dressing met kruiden gebruiken.

     

    31-01-2006 om 10:02 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Tortilla

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 aardappelen (Bintje)
    2 uien
    olijfolie om te bakken
    4 teentjes knoflook
    6 eieren
    0.5 dl melk (vol)
    zout
    peper

     

    Schil de aardappelen en snijd ze in dunne schijfjes.

    Dep zorgvuldig droog met keukenpapier en bak de rauwe aardappelschijfjes in de olijfolie. Schep nu en dan om.

    Pel de uien, snijd ze doormidden en verdeel in halve ringetjes.

    Pel de knoflook en hak fijn.

    Wanneer de aardappelen beginnen te kleuren, brengt u ze op smaak met een flinke snuif zout en peper.

    Schep nogmaals om en voeg de uien en de knoflook toe.

    Kluts de eieren met de melk en giet het mengsel over de aardappelen.

    Laat de tortilla stollen op een zacht vuur en keer de pan om op een plat bord of op een dienschaal.

    Serveer warm of lauw.

     

     

    Arroz Mexicana

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    200 g rijst (langkorrelrijst)
    2 dl groentebouillon
    1 ui
    2 tomaten
    1 wortel
    50 g erwtjes
    2 cl arachideolie
    1 takje koriander

     

    Kook de rijst bijna gaar in de groentebouillon.

    Kook de erwtjes gaar.

    Ontvel de tomaten en hak ze fijn.

    Schil de wortel en snij in dunne reepjes.

    Snipper de ui, fruit in wat olie en voeg tomaat, wortel en erwtjes toe.

    Fruit even mee.

    Voeg de rijst toe, schep alles onder elkaar en laat nog 5 minuten zachtjes doorwarmen.

    Was de koriander en hak fijn.

    Garneer met de fijngehakte koriander.

     

     

    Ma’mounia

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    400 g suiker
    6 dl water
    4 eetlepels citroensap
    100 g boter (roomboter)
    175 g griesmeel
    kaneelpoeder
    1 dl room
    80 g amandelschilfers

     

    Los de suiker op in het water en citroensap en laat in een kwartier tot siroop koken.

    Laat het griesmeel heel licht kleuren in de gesmolten boter en voeg dan de suikersiroop toe. Laat kort sudderen en laat daarna afkoelen.

    Giet over in mooie glazen schaaltjes, versier met opgeklopte slagroom en amandelschilfers en bestuif met kaneel.

     

    31-01-2006 om 09:55 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Stokbroodpizzaatjes

     

    Ingrediënten voor 8 stukken

    stokbrood

    olijfolie

    gekruide tomatensaus

    gekookte ham

    blokjes Mozzarella

    plakjes olijf

     

    Bereidingstijd: 0-20 minuten
    Verwarm de oven voor op 200 graden.

    Snijd het stokbrood horizontaal doormidden en snijd de helften in 8 gelijke stukken. Bedruppel het brood met olijfolie en bestrijk met gekruide tomatensaus.

    Beleg met blokjes gekookte ham en blokjes Mozzarella.

    Schuif 15-20 minuten in de oven en garneer met plakjes olijf.

     

    30-01-2006 om 18:49 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Champignons en broccoli met trassi

     

    Ingrediënten voor 4 personen:

    500 g broccoli

    250 g champignons

    3 eetlepels zonnebloemolie

    ½ theelepel trassi (Conimex)

    knoflookpoeder

    peper, zout

    2 eetlepels fijngehakte peterselie

     

    Bereiding:

    Maak de broccoli schoon en verdeel de stronkjes in roosjes.
    Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
    Kook de broccoliroosjes in water met wat zout in ± 5 minuten bijtgaar.

    Laat ze in een vergiet uitlekken.
    Verhit intussen de olie en fruit hierin de verkruimelde trassi en de knoflookpoeder 1 minuut. Voeg de champignons toe en bak alles al omscheppend ± 4 minuten.

    Breng het op smaak met peper en zout.
    Doe de broccoli in een schaal, schep het champignonmengsel erover en bestrooi het gerecht met de peterselie.

     

    30-01-2006 om 18:39 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Turkse herdersalade(Çoban salatasi)


    Ingrediënten voor 4 personen
    2 tomaten
    1/2 komkommer
    1 bos lente uitjes
    paar takjes munt
    3 groene Turkse zoete pepers
    1 citroen uitgeperst
    1 klein blokje Turkse kaas
    olijf olie
    snufje zout

     

    Bereiding:

    Was en snijd de tomaten, komkommer, lente uitjes, munt, en de pepers (pitjes er uit) fijn en doe dit in een schaal.

    Hak daarna de kaas in blokjes en voeg deze samen en een paar scheuten olijfolie, een snufje zout en het sap van de citroen aan de salade toe.

    Hussel alles goed door elkaar.
    Eet smakelijk

     

    30-01-2006 om 12:20 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Canapé met crème van kalfsleverworst en peperpeertjes

     

    Ingrediënten

    1 ons kalfsleverworst

    1 lepel zure room

    1 rijpe peer

    een paar eetlepels witte balsamicoazijn

    honing

    versgemalen peper

    vers wit brood

     

    Bereidingstijd: 0-20 minuten
    Roer eens een ons kalfsleverworst met een lepel zure room glad en doe over in een spuitzak, zet koel weg.

    Was en snijd een rijpe peer in dunnen partjes en marineer die een kwartier in een paar eetlepels witte balsamicoazijn, honing en versgemalen peper.

    Steek ondertussen rondjes uit vers wit brood en spuit er een toefje levercrème op, garneer met een stukje peer

     

    30-01-2006 om 10:08 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mop

    Kamperen

     

    Twee mannen gaan kamperen.

    Ze zetten de tent op en wanneer de avond valt kruipen ze in hun slaapzak en beginnen te slapen.

    Om 4u snachts worden ze wakker en de ene vraagt aan de andere: "Weet je wat die sterren aan de hemel betekenen?"

    De tweede zegt: "Dat zijn kleine planeetjes die licht geven dat er jaren over doet om tot bij ons te geraken."

    Waarop de eerste terug zegt: "Nee, dat wil zeggen dat onze tent weg is!"

    30-01-2006 om 10:03 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Witloofmosselsoep met kerrie en zeekraal

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    3 stronkjes witloof
    50 g boter (bakboter)
    2 kg mosselen
    1 dl wijn (wit/droog)
    peper
    0.5 theelepel kerriepoeder
    15 dl visfumet
    150 g zeekraal
    1 dl room

     

    Het witloof schoonmaken, de bittere kern verwijderen en fijnhakken.

    Op een zacht vuur gedurende 5 minuten stoven in boter, onder af en toe roeren.

    Ondertussen de mosselen grondig reinigen en eventuele open of gebarsten schelpen verwijderen.

    De mosselen bij het witloof doen, de witte wijn erop gieten en kruiden met peper en een beetje kerriepoeder.

    Het deksel op de pan zetten en 10 minuten laten koken op een vrij hoog vuur.

    Af en toe opschudden.

    De mosselen eruit scheppen en de schelpen verwijderen.

    Het vocht dat hierbij vrijkomt, bewaren.

    De visfumet bij het witloof voegen, weer aan de kook brengen en pureren met de mixer.

    De zeekraal wassen en samen met de room aan de soep toevoegen.

    Nog een tweetal minuten laten koken, de mosselen en het mosselvocht bijvoegen en nog even laten doorwarmen.

    Meteen opdienen.

     

     

    Roodbaars in waterkerssaus

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    800 g roodbaarsfilet
    2 bakjes waterkers
    2 dl wijn (wit/droog)
    2 dl room
    1 sjalot
    4 stengels bleekselderij
    1 dl visfumet
    5 cl jenever
    15 g boter (bakboter)
    peper
    zout

     

    De waterkers koken in gezouten water, afgieten, spoelen met koud water, fijnmalen, zeven, en koel bewaren.

    De gehakte sjalot en selderij uitzweten in boter, de witte wijn en het glaasje jenever bijvoegen en laten inkoken.

    De visfumet en de room toevoegen.

    De vis spoelen en droogdeppen, kruiden en gaarstomen.

    Op verwarmde borden leggen.

    De witte wijnsaus verder afwerken met de waterkers en over de vis gieten.

     

     

    Millefeuille

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    250 g bladerdeeg
    1.5 dl room
    20 g poedersuiker
    5 dl melk (halfvol)
    120 g suiker
    0.5 stokje vanille
    6 eierdooiers
    2 theelepels maïszetmeel

     

    Bereid de banketbakkersroom: kook de melk samen met de helft van de suiker en het vanillestokje.

    Meng in een andere kom de eierdooiers, de andere helft van de suiker en het maïszetmeel. Giet dit laatste mengsel op de kokende melk en laat even opkoken.

    Klop de room op.

    Meng de banketbakkersroom met de opgeklopte room.

    Bouw de millefeuille op in vier lagen bladerdeeg en drie lagen crème.

    Bestrooi de taart met poedersuiker en karameliseer deze met een gloei-ijzer of de stang waarmee u crème brûlé maakt.

     

    30-01-2006 om 09:54 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kinderrecept

    Boterhamworstrolletjes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    100 g boterhamworst

    2 plakken voorgesneden jonge kaas

    stukje komkommer van 10 cm

    4 grote bladeren ijsbergsla

    paar sprieten bieslook

     

    Bereidingstijd: 0-20 minuten
    Snijd de kaasplakjes en komkommer in repen van 2 cm.

    Leg de boterhamworst plat op je snijplank en beleg ze met een stukje ijsbergsla, een paar repen kaas en komkommer en een sprietje bieslook.

    Rol de worst op en steek er een cocktailprikker in.

     

    29-01-2006 om 16:27 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mop

    Wedden van wel

     

    Een militair wordt wegens straf, hij wedde te veel, overgeplaatst.

    Op zijn nieuwe kazerne meldt hij zich eerst bij zijn nieuwe commandant, die al op de hoogte was gesteld van de wedlust van de nieuwkomer.

    De commandant vraagt tijdens het eerste gesprek waarom hij zoveel wedde.

    "Gewoon, voor de lol", zegt de militair.

    "Ik wed met u voor honderd euro dat u een moedervlek op uw linkerbil hebt."

    De commandant wist heel zeker van niet en neemt gelijk de uitdaging aan.

    Hij staat op, laat zijn broek zakken, en inderdaad, geen vlekje te zien.

    De militair, eerlijk als hij is, geeft hem direct honderd euro.

    Even later gaat de telefoon van de commandant.

    Het is de vorige commandant van de militair.

    Hij wilde weten of hij er al was.

    Glunderend vertelt de commandant dat de nieuwe militair er al is, en dat hij er zelfs al honderd euro aan heeft verdiend.

    Het is even stil aan de andere kant van de lijn...

    "Je hebt toch niet toevallig je broek laten zakken hé?!

    Want hij heeft met ons gewed voor duizend euro dat hij je binnen vijf minuten in je blootje zou zetten!!"

     

    29-01-2006 om 13:56 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Tortilla met chorizo

     

    Ingrediënten

    1,5 dl olijfolie

    1 kg geschild en in plakjes gesneden aardappel

    6 eieren

    250 g chorizo in plakjes

    Zout

     

    Bereidingstijd: 20-30 minuten
    Verhit de olijfolie in een koekenpan.

    Doe de aardappelplakjes erin, strooi er eventueel wat zout over (niet teveel i.v.m. de chorizo) en bak de aardappelen in 15 tot 20 minuten, keer ze af en toe, voeg er de laatste 5 minuten de in plakjes gesneden chorizo bij en laat zachtjes meebaken.

    Giet het overtollige vet weg.

    Klop de eieren schuimig. 

    Voeg de aardappels aan de eieren toe, schep voorzichtig door en laat even rusten.

    Verhit de rest van de olie in een koekenpan en schep het eimengsel erin.

    Strijk de omelet glad en laat de eieren enkele minuten stollen op laag vuur.

    Keer de omelet met behulp van een bord of deksel om en bak ook de andere kant bruin. Serveer de omelet warm of koud.

     

    29-01-2006 om 13:51 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Aperitiefhapjes met ham en artisjokmousse

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    50 cl kippenbouillon
    1 artisjokbodem (gesteriliseerd)
    50 cl kippenbouillon
    0.5 dl room
    2 blaadjes gelatine (van 3 g)
    150 g gedroogde ham
    peper
    zout
    4 sneetjes wit brood
    4 cl olijfolie (extra vierge)

     

    De gelatineblaadjes weken in koud water en oplossen in de warme kippenbouillon.

    De gekookte en gereinigde artisjokbodem met een mixer fijnmalen, samen met de bouillon. Dit mengsel laten afkoelen en vervolgens afwerken met de opgeklopte room.

    De mousse laten opstijven in de koelkast.

    2 vellen aluminiumfolie van 30 x 30 centimeter bedekken met de sneetjes ham en hierop de artisjokmousse strijken.

    Het geheel in de lengterichting van de hamsneetjes oprollen en het rolletje in de folie wikkelen. De uiteinden lichtjes omdraaien.

    De rolletjes in de diepvries leggen tot ze volledig hard zijn.

    Ondertussen van het wit brood knapperige ronde toastjes bakken in wat olijfolie.

    Na ongeveer 2 uur uit de diepvries halen en de folie verwijderen.

    In plakjes snijden en deze op de toastjes leggen.

     

     

    Spaghetti met garnalen

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    400 g gamba's
    olijfolie om te bakken
    2 teentjes knoflook
    4 eetlepels peterselie (fijngehakt)
    1 Spaans pepertje (piment)
    5 eetlepels wijn (wit/droog)
    300 g tomaten in blik
    350 g spaghetti
    zeezout
    peper (zwarte peper)

     

    Pel de garnalen en maak ze schoon.

    Verhit de olie in een grote braadpan, voeg de geperste knoflook, de grofgehakte peterselie en de fijngehakte Spaanse peper al roerend toe.

    Bak de garnalen 1 minuut mee.

    Voeg de wijn en de fijngehakte tomaten toe en laat alles 2 tot 3 minuten pruttelen.

    Kook ondertussen de pasta in een grote pan met kokend water met wat zout.

    Laat de pasta uitlekken, roer die door de saus en breng het geheel op smaak met peper en zout.

    Serveer dit gerecht onmiddellijk.

     

     

    Witte chocolade met kwarkmousse en gemarineerde kersen

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    200 g chocolade (witte chocolade)
    100 g kwark (vol)
    4 dl slagroom
    5 blaadjes gelatine (van 3 g)
    5 cl cointreau
    3 eieren
    150 g suiker
    200 g kersen (ontpit)
    30 cl suikersiroop
    2 cl wodka
    2 cl kirsch
    1 stokje vanille
    100 g chocolade (puur)

     

    Voor de kersen de siroop aan de kook brengen en laten indikken.

    Het vanillestaafje, wodka en kirsch toevoegen.

    Dit over de kersen gieten en een nachtje laten staan.

    De eieren en suiker tot een hard schuim kloppen.

    Daarna de slagroom kloppen zonder dat deze stijf wordt.

    De chocolade smelten en met de kwark en cointreau mengen.

    De gelatineblaadjes in koud water weken en ze laten smelten als ze zacht zijn.

    De eieren en de chocolade mengen met de kwark.

    Op het laatst de gelatine toevoegen en de mousse in de koelkast zetten om op te stijven.

    Wie zich wil wagen aan de chocoladecilinder, laat witte chocolade smelten.

    Dit op bakpapier uitstrijken met een plamuurmes en met een dunne kam (maar met een harkje uit de tuinset van je kinderen lukt het ook) strepen trekken.

    In de ijskast laten opstijven.

    Daarna donkere chocolade laten smelten en over de witte chocolade gieten.

    Weer met een plamuurmes gladstrijken en weer in de ijskast laten opstijven.

    Uit de ijskast halen, heel even laten liggen en met bakpapier en al rolletjes maken.

    Wel geduldig zijn, want anders breekt het.

    Daarna de rolletjes weer in de ijskast en net voor gebruik eruit halen, snijden en vullen met de mousse.

    De kersen rondom de torentjes dresseren.

    Wie geen cilinders heeft gemaakt: de mousse is - als het goed is - stijf genoeg om er andere torentjes van te maken.

     

    29-01-2006 om 13:45 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Turkse pizza

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    250 g salami, iets dikker gesneden

    1 plat Turks brood van ca. 20 cm lang

    4 eetl. olijfolie

    pizzasaus uit een pot

    1 gele en 1 rode paprika

    250 g feta

    desgewenst zwarte olijven

     

    Bereidingstijd: 30-60 minuten
    Verwarm de oven voor op 200ºC.

    Snijd het brood met een groot mes horizontaal doormidden (geen kinderwerk!).

    Bedruppel de helften met de olijfolie en bestrijk ze met een dun laagje saus.

    Snijd de schoongemaakte paprika’s en de feta in blokjes.

    Snijd of knip de plakjes worst in vieren.

    Verdeel de paprika, de feta en de worst over de broodhelften en leg ze op de bakplaat. Garneer eventueel nog met zwarte olijven.

    Schuif de pizza’s circa 15 minuten in de voorverwarmde oven tot ze mooi gekleurd zijn.

     

    29-01-2006 om 00:00 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Beste vrienden bloggers.
    Een van onze collega-bloggers “La douce France” heeft in Frankrijk met enkele vrijwilligers een organisatie die zich bekommert om “mensen - Belgen- in nood”.
    Alles gebeurt op vrijwillige basis en elke eurocent gaat integraal naar de hulp aan deze mensen. Momenteel komt hun werk in gedrang wegens het ontbreken van financiele middelen.
    De toestand is niet langer houdbaar.
    Wij, bloggers, willen solidair zijn en daarom deze actie.
    Maak enkele euros over op volgende rekening of neem voor hulp contact op met de organisatie zoals hieronder vermeld.
    Voor de mensen die elektronisch bankieren: Inloggen met uw passwoord, en naar EU overschrijvingen gaan Rekeninghouder/begunstigde: "Belgen in Nood" Betty Bache IBAN Nummer: FR6910011000201022141075H62 (na elkaar zonder spatie) BIC bank begunstigde: PSSTFRPPCNE Land: Frankrijk
    Vergeet niet het bedrag en uw eigen rekeningnummer.
    Verzenden na terug uw paswoord ingetikt te hebben
    Overschrijven bij uw bank kan ook.
    Voor verdere inlichtingen: peeters.jean2@wanadoo.fr
    http://blog.seniorennet.be/la_douce_france/
    De mensen van “Belgen in nood” zijn U ontzettend dankbaar en wees ervan overtuigd; elke cent komt op zijn plaats.

    29-01-2006 om 00:00 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Tosti met pepercervelaat en mosterd

     

    Ingrediënten voor 2 personen

    8 plakjes pepercervelaat

    4 sneetjes casinobrood

    boter om te smeren

    4 plakjes jongbelegen Goudse kaas

    2 theel. mosterd

    2 eetl. flinterdunne preiringetjes

     

    Bereidingstijd: 0-20 minuten
    Bestrijk de sneetjes brood dun met boter.

    Beleg 2 sneetjes met kaas, bestrijk de kaas dun met mosterd en beleg met de preiringetjes. Vouw de kaas die buiten het brood steekt over de prei naar binnen.

    Leg daarop de plakjes cervelaat en zorg dat die ook niet buiten het brood steken.

    Bak de tosti's op de gebruikelijke manier in een tosti-ijzer of in wat boter in de koekenpan mooi goudbruin en garneer ze desgewenst nog met een plakje tomaat en een plakje komkommer.

     

    28-01-2006 om 21:23 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!