Quiche Lorraine xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Deze quiche wordt gebakken op de bakplaat.
Het bladerdeeg wordt eerst voorgebakken (blind gebakken) met behulp van bijvoorbeeld oude peulvruchten)
ingrediënten
6-8 plakjes diepvries bladerdeeg (de hoeveelheid afhankelijk van de grootte van de bakplaat) 6 eieren 200 gram reepjes ontbijtspek 1/8 liter slagroom 150 gram geraspte belegen Goudse kaas peper en zout 2 teentjes knoflook 4 eetlepels fijngehakte bieslook
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
Vet de bakplaat in of beleg deze met bakpapier.
Beleg deze met de plakjes bladerdeeg.
Plak de plakjes aan elkaar met wat water.
Leg hierop weer bakpapier en bak het bladerdeeg blind (met behulp van droge bonen o.i.d.) ± 10 minuten. Bak ondertussen het ontbijtspek uit.
Klop de eieren.
Pel en pers de knoflook.
Voeg hieraan toe: slagroom, peper, wat zout (denk eraan dat het spek ook zout kan zijn), uitgeperste knoflook, geraspte kaas, bieslook en het uitgebakken spek.
Giet deze massa over het voorgebakken bladerdeeg en zet alles nog ± 15 minuten in het midden van de warme oven (200 graden). Lekker met een groene salade.
|