Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    06-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Quiche Lorraine


    Deze quiche wordt gebakken op de bakplaat.

    Het bladerdeeg wordt eerst voorgebakken (blind gebakken) met behulp van bijvoorbeeld oude peulvruchten)

    ingrediënten

    6-8 plakjes diepvries bladerdeeg (de hoeveelheid afhankelijk van de grootte van de bakplaat)
    6 eieren
    200 gram reepjes ontbijtspek
    1/8 liter slagroom
    150 gram geraspte belegen Goudse kaas
    peper en zout
    2 teentjes knoflook
    4 eetlepels fijngehakte bieslook

    Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

    Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.

    Vet de bakplaat in of beleg deze met bakpapier.

    Beleg deze met de plakjes bladerdeeg.

    Plak de plakjes aan elkaar met wat water.

    Leg hierop weer bakpapier en bak het bladerdeeg blind (met behulp van droge bonen o.i.d.) ± 10 minuten.
    Bak ondertussen het ontbijtspek uit.

    Klop de eieren.

    Pel en pers de knoflook.

    Voeg hieraan toe: slagroom, peper, wat zout (denk eraan dat het spek ook zout kan zijn), uitgeperste knoflook, geraspte kaas, bieslook en het uitgebakken spek.

    Giet deze massa over het voorgebakken bladerdeeg en zet alles nog ± 15 minuten in het midden van de warme oven (200 graden).
    Lekker met een groene salade.

     

     

    06-02-2006 om 19:26 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Cheddar in bladerdeeg met een kruidige portsaus


    Ingrediënten

    8 plakjes roomboter bladerdeeg
    4 plakken Cheddar van ± 1/2 cm dikte
    1 losgeklopt ei
    Saus:
    2 dl rode port
    3 eetlepels cranberrycompote
    2 eetlepels suiker
    snufje zout
    1 kaneelstokje
    wat citroensap
    eventueel wat muntblaadjes
    2 eetlepels geroosterde pijnboompitten

    Laat het bladerdeeg ontdooien.

    Steek hier mooie rondjes uit met behulp van een uitsteekvormpje of een glas.

    Prik het bladerdeeg op diverse plekjes in met behulp van een vork.

    Beleg 4 plakjes met de kaas (bijsnijden!) en leg hierop de overige plakken bladerdeeg.

    Plak de plakjes aan elkaar vast met wat water.

    Bestrijk de pakjes met losgeklopt ei.
    Verwarm de oven voor op 200°C. en bak de pakketjes in ± 12-15 minuten goudbruin en gaar.
    Maak ondertussen de saus.
    Breng de port met de cranberrycompote, suiker, zout en kaneelstokje aan de kook.

    Laat het vocht inkoken tot de helft van de oorspronkelijke hoeveelheid.

    Op smaak maken met wat citroensap.

    Eventueel nog wat suiker toevoegen.

    Zeef de saus en giet deze over de gebakken kaaspakketjes.
    Garneer met een muntblaadje en wat geroosterde pijnboompitten.

    06-02-2006 om 16:23 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Rauwe ham rolletjes met pruimen en geitenkaas


    Ingrediënten

    12 gewelde gedroogde pruimen zonder pit
    100 gram zachte verse geitenkaas Bettine Blanc
    6 plakken rauwe ham
    cocktailprikkers

    Pruimen vullen met geitenkaas.

    Elke plak rauwe ham halveren.

    Pruimen verpakken in rauwe ham.

    Vastzetten met een cocktailprikker.

     

    06-02-2006 om 12:34 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Charlotte met Honing

     

    Ingrediënten:
    15 lange vingers
    100 gram suiker
    3 eidooiers
    2 eetlepels honing
    6 gram gelatine
    3 dl melk
    60 gram praline van hazelnoten
    2 dl slagroom

     

    Bereiding:
    Bekleed een charlotte vorm met lange vingers.

    Klop de eidooiers met de suiker en honing tot er een lichte kleur ontstaat.

    Week de gelatine met koud water.

    Breng de melk aan de kook, los hierin de gelatine op en voeg het langzaam onder kloppen toe bij de eidooiers.

    Verwarm deze crème op zacht vuur totdat hij dikker wordt waarbij voortdurend geroerd wordt.

    Haal dan de crème van het vuur.

    Laat het mengsel afkoelen.

    Klop de slagroom stijf, en als de crème gaat geleren, roer er dan de slagroom door samen met de hazelnootpraline.

    Doe het mengsel in de vorm en bedek het met lange vingers.

    Laat het minstens 3 uur in de koelkast opstijven.
    Eet smakelijk.

     

    06-02-2006 om 10:39 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Blankenbergse omelet

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 eieren
    0.4 dl melk (halfvol)
    peper
    zout
    100 g boter (bakboter)
    200 g Noordzeegarnalen (gepeld)
    200 g oesterzwammen

     

    De eieren klutsen met melk, peper en zout.

    De oesterzwammen afborstelen en in kleine stukjes snijden.

    De oesterzwammen samen met de garnalen kort aanfruiten in de hete boter en overgieten met de eierstruif.

    Bakken tot een sappige omelet en de pan geregeld heen en weer schuiven om aanbakken te voorkomen.

    Op een warm bord laten glijden en serveren.

     

     

    Kabeljauw met kokosmelk

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    25 cl kokosmelk
    1 citroen
    2 eetlepels olijfolie (extra vierge)
    peper
    zout
    750 g kabeljauwfilet

     

    Meng de kokosmelk met het citroensap, de olijfolie en wat zout en peper.

    Doe er de kabeljauw in en laat 1 uur op een koele plek marineren.

    Giet de marinade in een pan en laat zonder deksel 15 tot 20 minuten zachtjes koken tot hij ingekookt en dik is.

    Rooster de kabeljauw circa 4 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.

    Giet een dun laagje saus over elke portie vis.

     

     

    Shortbread

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    115 g boter (roomboter)
    50 g basterdsuiker
    225 g bloem
    4 theelepels suiker

     

    Shortbread is een kruimelig Schots biscuit, met een volle botersmaak.

    Ook voor shortbread heeft iedere Schotse familie haar eigen recept.

    Sommigen rollen het deeg dun uit, anderen maken er langwerpige koekjes van minstens 1/2 cm dik van.

     

    Bereiding: Klop de boter en de suiker met de handmixer in ca. 5 minuten tot een romige massa.

    Klop de bloem er in gedeelten door tot een stevig deeg ontstaat.

    Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een ronde lap van ca. 22 cm doorsnede.

    Leg de deeglap op een met bakpapier beklede bakplaat.

    Snijd de lap in 12 punten en prik met een vork gaatjes in de punten.

    Bak de biscuits in een voorverwarmde oven van 150°C in 30-45 minuten goudbruin en gaar. Laat de biscuits op een taartrooster afkoelen en bestrooi ze met fijne tafelsuiker.

     

    06-02-2006 om 10:33 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Rauwe ham rolletjes met pruimen en geitenkaas


    Ingrediënten

    12 gewelde gedroogde pruimen zonder pit
    100 gram zachte verse geitenkaas Bettine Blanc
    6 plakken rauwe ham
    cocktailprikkers

    Pruimen vullen met geitenkaas.

    Elke plak rauwe ham halveren.

    Pruimen verpakken in rauwe ham.

    Vastzetten met een cocktailprikker.

     

    05-02-2006 om 19:43 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bezoek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wij zitten hier met gezellig bezoek op het ogenblik.
    Om te tonen hoe nu zo'n blog in zijn werk gaat ben ik even aan de praat.
    Straks volgt er nog een recept en komen er een paar afbeeldingen bij.
    Ik wil ook iedereen hartelijk danken voor het mee zoeken naar een oplossing voor de verdwenen menu en werkbalken.
    Ik zal blij zijn dat die weer terug zijn.

    05-02-2006 om 19:31 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Champignons met pesto-roomkaas en gedroogde tomaten


    Ingrediënten voor 4 personen

    12 grote champignons
    2 gedroogde tomaten (op olie goed uitgelekt)
    125 gram verse roomkaas (bijv. Mon Chou )
    1 eetlepel rode pesto
    1 eetlepel fijngeknipte peterselie
    1 glas witte wijn
    1 verkruimeld bouillontablet
    50 gram geraspte belegen kaas.

    Bereidingstijd ± 25 minuten

    Gedroogde tomaten fijnsnijden.

    Roomkaas vermengen met gedroogde tomaten, pesto en de helft van de fijngeknipte peterselie.

    Steeltjes uit champignons halen en champignons schoonmaken.
    Oven voorverwarmen op 200°C.
    Witte wijn + verkruimelde bouillontablet in de schaal gieten.

    Champignons vullen met roomkaaspesto.

    Naast elkaar in de schaal zetten.

    Bestrooien met geraspte kaas.
    Oven voorverwarmen op 200° C.
    ± 20 minuten bakken in het midden van de voorverwarmde oven.

    Garneren met de rest van de peterselie.

    05-02-2006 om 16:15 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Witlofschotel

    Nodig:

    aardappels
    witlof
    olie
    knoflook

    ui

    basilicum

    zout

    peper
    melk
    kaas

    Kook de aardappels en snijd ze in plakjes.

    Snij het witlof en kook deze een paar minuten.

    Meng wat olie met knoflook, zout, peper en basilicum.

    Vet de oven schaal in en doe de aardappels en de fijn gesneden ui erin.

    Giet daarna het olie/kruidenmengsel over de aardappelen.

    Giet er daarna een klein scheutje melk bij voor de romigheid.

    Verdeel daarna het witlof over de aardappels en doe er nog een beetje zout en peper overheen. En voor het lekkere daarna nog een flinke laag kaas.

    Doe het geheel 25 minuten in de oven op 225 graden.

    05-02-2006 om 13:33 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Mousse van gerookte forel in een krokant jasje

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    400 g forelfilet (gerookt)
    250 g bladerdeeg
    100 g prinsessenboontjes
    0.5 paprika (rood)
    2 dl room
    3 eiwitten
    1 ei
    250 g verse kaas (mager)
    2 bakjes tuinkers
    peper
    zout
    1 citroen
    1 tomaat
    0.5 krop eikenbladsla
    4 bosjes radijsjes
    0.5 bosje peterselie

     

    Een beboterde cakevorm bekleden met bladerdeeg en een stuk bladerdeeg bewaren voor de bovenkant.

    De forelfilets fijnmalen, de eiwitten licht opkloppen en erdoor spatelen.

    Al roerend room toevoegen en de visfarce royaal kruiden.

    Een derde van de visfarce in de vorm gieten.

    Hierop naast elkaar de sperzieboontjes en reepjes paprika schikken.

    Vervolgens tot tweederde met visfarce vullen en opnieuw een laagje boontjes en paprika erop leggen.

    De vorm verder opvullen met de visfarce, afsluiten met het resterende stuk bladerdeeg en in het midden een gaatje snijden.

    Het ei loskloppen met een snuifje zout.

    Met resterend bladerdeeg versieringen maken (bloempjes, twijgjes) en op het deeg kleven met het losgeklopte ei.

    De vorm in een warmwaterbad zetten en 45 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden plaatsen.

    Na de baktijd de pastei een halve dag laten opstijven in de koelkast.

    De tuinkers schoonmaken en zéér fijn hakken.

    De magere kaas erdoor mengen en de tuinkerssaus kruiden.

    De pastei in plakjes van 1 centimeter dikte op koude borden schikken.

    Versieren en de tuinkerssaus apart erbij geven.

     

     

    Zeeduivel in een spekjasje met groentekorfje

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    500 g zeeduivelfilet
    8 sneetjes spek (gezouten)
    4 vellen filodeeg
    4 wortelen
    50 g spruitjes
    50 g peultjes
    100 g broccoli
    4 kolfjes maïs (babymaïs)
    1 dl visfumet
    0.5 dl Noilly Prat
    4 dl room
    125 g boter (roomboter)
    4 eetlepels kaviaar
    peper
    zeezout
    4 takjes dille

     

    De zeeduivelfilet kruiden met peper en zout, in de spekreepjes wikkelen en in boter bakken.

    De groenten in gezouten water beetgaar koken.

    De filodeegbladen in een ring tot korfjes vormen en 6 à 7 minuten in de oven bakken op 200 graden.

    De visfumet met de Noilly Prat tot de helft inkoken.

    De room en de in klontjes verdeelde koude boter toevoegen en al roerend verder inkoken tot sausdikte.

    De saus op verwarmde borden verdelen en de kaviaar erover verdelen.

    De zeeduivelfilet in schijven snijden en op de saus leggen.

    De filokorfjes vullen met de groenten en op het bord schikken.

    Garneren met een takje dille.

     

     

    Mousse à l’orange

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    3 eetlepels sinaasappellikeur
    sinaasappelsap
    4 sinaasappelen
    0.5 citroen
    6 eierdooiers
    100 g suiker
    2 theelepels maïzena
    6 eiwitten
    zout
    1.5 dl slagroom
    4 blaadjes munt
    angelica (engelwortel)
    gekonfijte sinaasappelsnippers

     

    U kunt dit gerecht heel aardig opdienen in de lege gehalveerde sinaasappelen.

    Giet de likeur in de maatbeker.

    Rasp de schil (niet het wit) van de 3 sinaasappelen en van de 1/2 citroen boven de maatbeker. Schenk er zoveel sinaasappelsap op dat u in totaal 1/2 liter hebt.

    Klop de eieren met de suiker tot een lichtgele massa die schuimig rimpelend terugvalt.

    Klop er de maïzena en het sinaasappelsap door.

    Doe alles in een steelpan en verwarm het al roerend op een middelhoog vuur tot het mengsel is gebonden.

    Laat het niet warmer worden dan 75°C, want dan is de kans groot dat het schift.

    Het mengsel is dik genoeg als het aan de bolle kant van een houten lepel blijft hangen.

    Neem dan de pan van het vuur en klop alles nog even door.

    Klop de eiwitten met het zout in een schone kom stijf tot u er slappe pieken van kunt trekken. Strooi er één eetlepel suiker over en klop verder tot u er stijve pieken van kunt trekken.

    Spatel de eiwitten door de hete eiercrème en blijf voorzichtig spatelen tot het mengsel zover is afgekoeld dat het vocht niet naar onderen zakt.

    Klop de slagroom stijf en spatel deze door de eiercrème.

    Vul de uitgeholde sinaasappelen met de mousse en zet ze enkele uren of een nacht in de diepvries.

    Decoreer vlak voor het opdienen met gekonfijte sinaasappelschilfers, angelica, blaadjes munt en/of slagroom.

     

    05-02-2006 om 13:23 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Rijstsalade met kip

     

    Ingrediënten voor 8-10 porties

    300 gram gebraden kipfilet, in plakken van 3/4 cm dik gesneden

    250 gram gele rijst

    2 grote citroenen

    zout en versgemalen peper

    1 dl (olijf) olie

    250 gram gewelde gedroogde abrikozen

    1 bosje bosuitjes

    1 bosje munt

     

    Bereidingstijd: 20-30 minuten
    Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar, maak de korrels met een vork los en laat afgedekt met een dubbelgevouwen schone theedoek om de stoom te absorberen afkoelen.

    Borstel een van de citroenen onder de hete kraan af en rasp de schil.

    Pers beide citroenen uit.

    Roer het citroensap, de citroenrasp en wat zout en peper in een kom door elkaar tot het zout is opgelost.

    Klop met een kleine garde de olie erdoor.

    Schep de citroenvinaigrette door de rijst.

    Snijd de plakken kipfilet in blokjes.

    Snijd of knip de abrikozen in stukjes.

    Snijd de bosuitjes met het groen in ringetjes.

    Hak de munt fijn.

    Schep de kip, de abrikozen, de bosui en de munt door de rijst.

    Proef of er nog zout, peper en/of citroensap bij moet.

    Schep de salade in een mooie schaal.

     

    04-02-2006 om 18:11 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Rolletjes pastrami met mierikswortelsaus

     

    Ingrediënten

    1/8 liter slagroom

    zout

    2 theel. geraspte mierikswortel uit een potje

    plakken pastrami

    blaadjes ijsbergslag

    roggebrood

     

    Bereidingstijd: 0-20 minuten
    Klop 1/8 liter slagroom bijna stijf met wat zout en 2 theelepels geraspte mierikswortel uit een potje.

    Beleg plakken pastrami met blaadjes ijsbergsla en rol ze op.

    Leg de rolletjes op een driehoekje roggebrood en schep er een lepel van de mierikswortelsaus bij.

     

    04-02-2006 om 16:55 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Bavarois van zalm en spinazie

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    400 g zalmfilet
    12 spinaziebladen
    7 blaadjes gelatine (van 3 g)
    1 dl room
    1 dl wijn (wit/droog)
    2 eierdooiers
    2 eetlepels citroensap
    1 takje tijm
    cayennepeper
    zout
    15 g kervel
    0.5 krop krulsla
    2 tomaten

     

    De spinazie één minuut blancheren in kokend gezouten water, onmiddellijk afkoelen in koud water, laten uitlekken, droogdeppen en er een terrinepot mee bekleden.

    De gelatineblaadjes 10 minuten laten weken in koud water.

    De zalmfilet in repen snijden en drie minuten stomen in een vergiet boven kokend gezouten water met tijm.

    De gestoomde zalm met de helft van de room pureren tot een glad mengsel en op smaak brengen met zout.

    De eierdooiers, de witte wijn en het citroensap samenvoegen in een sauspan en op een zacht vuurtje (of au bain-marie) opkloppen tot een luchtige sabayon.

    De geweekte gelatineblaadjes uitknijpen en door de sabayon spatelen.

    De resterende room licht opkloppen en met de zalmpuree en de sabayon mengen.

    Op smaak brengen met zout en cayennepeper.

    De bereiding in de beklede terrine gieten, afdekken met de resterende blaadjes spinazie en een nacht laten rusten in de koelkast.

    De bavarois voorzichtig uit de pot halen (dat gaat makkelijker als de pot eerst even in warm water wordt gezet) en serveren op een mooie schaal of een mooi bord.

    Naar wens garneren met kervel, sla en tomaat.

     

     

    Verpakte griet

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    600 g grietfilet
    200 g ham
    4 plakjes Ambiorixkaas
    2 peren (Conférence)
    1 eetlepel bieslook (fijngehakt)
    4 blaadjes munt
    2 dl visfumet
    4 dl water
    1 ei
    100 g boter (roomboter)
    400 g suiker
    200 g bladerdeeg
    peper
    zout

     

    De grietfilets overlangs doorsnijden.

    De verkregen stukken op smaak brengen met peper en een weinig zout en tussen de gehalveerde filets telkens een plakje ham en een plakje kaas leggen.

    Het bladerdeeg in vierkanten van twaalf centimeter zijde verdelen.

    De gevulde grietfilets onderaan op de vierkantjes bladerdeeg schikken, zodat bij het dichtvouwen een driehoek verkregen wordt.

    Het ei loskloppen met een snuifje zout en het bladerdeeg ermee instrijken.

    De randen eveneens dichtkleven met het ei.

    Een suikerstroop bereiden door de suiker in het water op te lossen en aan de kook te brengen. De peren schillen en gaar pocheren in de suikerstroop.

    De pakjes bladerdeeg gedurende een twintigtal minuten bakken in een voorverwarmde oven op 180 graden.

    Ondertussen de visfumet tot een derde laten inkoken en er een flinke noot boter doorroeren. De saus niet meer laten koken.

    Op smaak brengen met peper en zout en op het laatst het bieslook toevoegen.

    Op warme borden de pasteitjes centraal schikken, ernaast wat saus gieten, de peertjes in waaiervorm versnijden en op het bord schikken.

    Garneren met een blaadje munt.

    Warm serveren.

     

     

    Biscuit met boterroom

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    80 g suiker
    4 eieren
    80 g bloem (tarwebloem)
    1 theelepel maïszetmeel
    75 g hagelslag
    250 g boter (roomboter)
    5 eierdooiers
    125 g suiker
    1 dl water
    1 zakje vanillesuiker

     

    De eieren en de suiker zeer luchtig opkloppen in een warmwaterbad.

    Laten afkoelen.

    De bloem zeven en door het ei-suikermengsel spatelen.

    Een springvorm lichtjes beboteren en vullen met het beslag.

    Bakken in een voorverwarmde oven van 220 graden tot de biscuit mooi bruin is en laten afkoelen.

    Ondertussen de boterroom maken.

    Hiervoor de suiker en het water aan de kook brengen en opkloppen tot een klare, kleverige siroop.

    De suikersiroop beetje bij beetje bij de eierdooiers voegen en kloppen tot een schuimig mengsel.

    De zachte boter in kleine hoeveelheden bij het mengsel voegen en roeren tot een lichte crème wordt bekomen.

    De taart met een groot mes in 2 schijven snijden.

    Een schijf bestrijken met boterroom en de tweede schijf er terug opleggen.

    Ook de zijkanten insmeren met boterroom en de taart door de hagelslag rollen.

    Versieren met toefjes boterroom.

     

    04-02-2006 om 16:10 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Sperziebonen met kaas

     

    Ingrediënten:

    500 g sperziebonen

    1 eetlepel boter

    ½ dl room

    mespunt nootmuskaat

    50 g geraspte oude kaas

    zout, peper

     

    Bereiding:

    Kook de sperziebonen op de gewone manier gaar.
    Smelt de boter in dezelfde pan waarin de sperziebonen hebben gekookt.
    Laat de boter net bruin worden.

    Roer de room, nootmuskaat en 2 eetlepels van de kaas door de boter.

    Voeg de bonen weer toe; meng ze door de saus en breng het geheel met zout en peper op smaak.
    Gebruik de overige kaas om het gerecht mee te garneren.

     

    03-02-2006 om 18:30 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.drukke namiddag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het was vandaag geen school voor Dennis en dat hebben wij geweten.
    Natuurlijk kwamen zijn vriendjes weer spelen en de jongste dochter can een schoonzus kwam ook om wat werk te doen op de pc.
    Bij har thuis hebben ze zo'n ding nog niet en als er dan iets moet opgezocht worden op internet in verband met schoolwerk dan gebeurt dat dus hier.
    Het is een snelle leerling want na enkel malen kon ze al zelfstandig iets opzoeken, opslaan en uitprinten.
    Ook in Word kan ze al aardig weg.
    Nu komt er nog een vriendje van Dennis maar om 19.00 uur is het dan weer tijd om te gaan.
    Tegen die tijd hebben ze dan hun builje kunnen vulen met croque monsieur.

    03-02-2006 om 17:40 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Champignons met boursin en geraspte kaas


    Ingrediënten

    1 bakje grote champignons
    1 groot pakje boursin
    75 gram geraspte belegen Goudse kaas
    1 glas witte wijn
    1 verkruimeld (kruiden) bouillonblokje

    Champignons schoonmaken en steeltje verwijderen (mag je weggooien, wordt niet gebruikt).
    Champignons vullen met boursin.
    Oven voorverwarmen tot 200°C.
    Giet de wijn met het verkruimelde bouillonblokje in een lage ovenschaal.

    Zet de champignons hierin en bestrooi deze met geraspte kaas.
    In het midden van de oven ± 20-30 minuten bakken.

     

    03-02-2006 om 13:23 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Lauw slaatje van rog met tuinkruiden

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    600 g rogvleugels
    1 tomaat
    150 g veldsla
    4 sjalotten
    4 takjes koriander
    0.5 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    0.5 eetlepel bieslook (fijngehakt)
    0.5 eetlepel kappertjes
    10 dl court-bouillon
    0.5 cl wijnazijn (wit)
    3 cl arachideolie
    peper
    zout

     

    De veldsla wassen en schoonmaken.

    De tomaten even laten schrikken in kokend water, onmiddellijk afkoelen in koud water, pellen, de pitjes verwijderen en het vruchtvlees in blokjes snijden.

    De sjalotten pellen en fijnhakken.

    De olie druppelsgewijs en voortdurend kloppend door de azijn mengen.

    Deze vinaigrette op smaak brengen met peper en zout.

    De rogvleugels ongeveer 8 minuten pocheren in de court-bouillon.

    De blokjes tomaat lichtjes verwarmen op een zéér zacht vuur.

    De peterselie, het bieslook, de kappertjes en de sjalot even meewarmen en dan voorzichtig de veldsla erdoor mengen.

    Ten slotte de helft van de vinaigrette toevoegen en kruiden met peper en zout.

    De rogvleugels uit het pocheervocht halen, in stukken verdelen en even door de resterende vinaigrette halen.

    De lauwe sla over de borden verdelen en daarop stukken rog schikken.

    Garneren met blaadjes koriander of peterselie en steeltjes bieslook, ingestreken met de overgebleven vinaigrette.

    Lauw serveren.

     

     

    Paprika's gevuld met kalkoen en champignons

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 paprika's (geel)
    250 g champignons
    200 g kalkoenfilet
    200 g kippenlevertjes
    40 g boter (bakboter)
    1 sjalot
    4 cl porto (rood)
    1 teentje knoflook
    peper
    zout
    3 eetlepels kippenbouillon
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)

     

    De champignons reinigen, in plakken snijden en bruin bakken in boter.

    De kalkoenfilets en de kippenlevertjes in blokjes snijden, droogdeppen en aanbakken in boter. Kruiden met peper en zout. De sjalot fijnsnipperen en bij het vlees voegen.

    Blussen met de rode porto.

    Mengen met look, peterselie en champignons.

    Verder op smaak brengen.

    De paprika's schoonmaken.

    Een hoed van 2 centimeter afsnijden met de steel eraan.

    De zaadlijsten verwijderen.

    De paprika's vullen met het mengsel en wat aandrukken.

    De hoedjes er terug op plaatsen, met de steel naar boven.

    De gevulde paprika's in een beboterde ovenschaal schikken.

    De kippenbouillon er rond gieten en in een voorverwarmde oven van 200 graden plaatsen.

    Na 15 minuten de temperatuur verminderen tot 60 graden.

    Nog 15 tot 20 minuten verder laten garen.

    Serveren met wilde rijst.

     

     

    Bavarois van fijne vruchten en advocaat

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    125 g frambozen
    125 g rode bessen
    125 g braambessen
    125 g blauwbessen
    100 g suiker
    12 blaadjes gelatine (van 3 g)
    2.5 dl room
    3 eierdooiers
    100 g suiker
    250 g mascarpone
    50 cl advocaat

     

    De helft van de gelatine tien minuten laten weken in koud water.

    De gereinigde en gewassen bessen aan de kook brengen met de suiker.

    De uitgeknepen gelatine toevoegen en roeren tot deze volledig is opgelost.

    Laten afkoelen.

    Voor de gele bavarois de rest van de gelatine eveneens 10 minuten laten weken.

    De eierdooiers loskloppen met de suiker en er de mascarpone doorroeren.

    De uitgeknepen gelatine oplossen in de licht verwarmde advocaat.

    Vermengen met de kaasmassa en in een bavaroisvorm gieten.

    Gedurende 30 minuten laten opstijven in de koelkast.

    De room ondertussen stijfkloppen en door de rode vruchtenmassa spatelen.

    Op de advocaat gieten en een nacht in de koelkast zetten.

     

    03-02-2006 om 13:16 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Sneetje filet americain

     

    Ingrediënten

    Duits roggebrood

    mayonaise

    filet americian

    tuinkers

    hardgekookt ei

    radijs

     

    Bereidingstijd: 0-20 minuten
    Bestrijk sneetjes Duits roggebrood met mayonaise.

    Leg er een platgedrukt balletje filet americain op en garneer met afgeknipte tuinkers, plakjes hardgekookt ei en plakjes radijs.
    Ook lekker op een bruin bolletje of een ciabattabroodje.

     

    02-02-2006 om 18:40 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeieavond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    02-02-2006 om 18:37 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Champignons gevuld met blauwe kaas

     

    Ingrediënten

    250 gram champignons
    100 gram blauwe kaas
    100 gram verse roomkaas (Mon Chou)
    75 gram gemalen belegen kaas
    1 eetlepels fijngehakte peterselie
    1 glas witte wijn
    1 verkruimelde kruidenbouillontablet
    lage ovenschaal

    Oven voorverwarmen tot 200°C.

    Wijn in ovenschaal gieten.

    Verkruimeld bouillontablet erdoor roeren.

    Champignons schoonmaken en steeltje verwijderen (wordt niet meer gebruikt).
    Blauwe kaas verkruimelen en vermengen met de roomkaas.

    Champignons vullen met dit mengsel.

    Champignons in ovenschaal zetten.

    Gemalen kaas erover strooien.

    In het midden van de oven ± 20-25 minuten bakken.

    Peterselie erover strooien.

    Cocktailprikkertje in de champignon en smullen maar!

     

    02-02-2006 om 16:08 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!