Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
Paulie vertelt
Over ons gezin Iedere dag is de moeite waard
02-02-2006
Recept
Sneetje filet americain
Ingrediënten
Duits roggebrood
mayonaise
filet americian
tuinkers
hardgekookt ei
radijs
Bereidingstijd: 0-20 minuten Bestrijk sneetjes Duits roggebrood met mayonaise.
Leg er een platgedrukt balletje filet americain op en garneer met afgeknipte tuinkers, plakjes hardgekookt ei en plakjes radijs. Ook lekker op een bruin bolletje of een ciabattabroodje.
De aardappels schillen wassen en ze in een pan met 1 liter water en wat zout ± 20 minuten koken.
De aardappels afgieten en laten afkoelen. Boven een kom de aardappels met een grove rasp raspen.
De ui pellen en heel fijn snipperen.
Het ontbijtspek in dunne reepjes snijden. In een koekenpan 25 g boter verhitten.
De ui en het spek al omscheppend ± 4 minuten bakken, de aardappelrasp toevoegen en bestrooien met zout.
Op een halfhoog vuur de aardappelrasp al omscheppend ± 5 minuten bakken. De aardappelrasp in de pan tot een koek vormen en licht aandrukken. Deze op een laag vuur ± 10 minuten bakken (niet meer omscheppen). De rest van de boter in kleine stukjes snijden en langs de rand van de aardappelkoek (rösti) in de pan laten glijden.
Nog ± 5 minuten bakken en dan de rösti in vieren snijden.
De gehakte ui en look in olie op een zacht vuur laten zweten.
Op hoog vuur de scampi bijvoegen en kruiden met de tabasco, cayennepeper, peper en zout. Overgieten met de cognac, flamberen, blussen met de wijn en enkele minuten laten garen.
De scampi op borden schikken, bestrooien met gehakte peterselie en serveren met stokbrood.
Pizza met zeevruchten
Ingrediënten voor 4 personen
1 vel pizzadeeg 0.5 kg mosselen 75 g Noordzeegarnalen (gepeld) 75 g inktvisringen 50 g Noordse garnalen 2 uien 400 g tomaten in blik 16 olijven (zwart) 1 eetlepel kappertjes 1 teentje knoflook 100 g mozzarellakaas 2 cl olijfolie (extra vierge) 1 takje oregano peper zout 1 eetlepel bieslook (fijngehakt)
De uien en knoflook pellen en versnipperen.
Even aanstoven in wat olijfolie en de grof gehakte tomaten toevoegen.
Op smaak brengen met wat gehakte blaadjes oregano, peper en zout.
Alles op en zacht vuurtje een twintigtal minuten laten sudderen.
De saus wat laten afkoelen en uitstrijken over de pizzabodem.
De bodem verder garneren met de mosselen, de garnalen, de inktvisringen, de olijven en de kappertjes.
Afwerken met de in reepjes gesneden mozzarellakaas.
De bereiding instrijken met olijfolie.
Gedurende 25 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Garneren met bieslooksteeltjes en fijngesnipperde blaadjes oregano.
Meteen serveren.
Appelbeignets
Ingrediënten voor 4 personen
5 appelen (Boskoop) 300 g bloem (tarwebloem) zout 2 eieren 15 g suiker 2 cl arachideolie 30 cl pilsbier 25 g poedersuiker
De appelen schillen, het klokhuis uitboren en de appelen in schijven snijden van ongeveer 1 centimeter.
De appelschijven bestrooien met suiker en eventueel kirsch.
De bloem zeven, zout, suiker, eierdooiers, olie en bier toevoegen.
Het eiwit stijfkloppen en door het deeg mengen.
De appelschijven in dit frituurdeeg draaien en bakken in frituurvet op 175 graden.
De beignets laten uitdruipen en bestrooien met bloemsuiker.
De vearts is geweest. Mensen, het was me wat. Eerst was de hond Spike aan de beurt. De Tanden en de oren werden gecontroleerd. Naar zijn hartje werd ook geluisterd. En toen kreeg hij een inspuiting. Dat moet ieder jaar om Spike tegen ziektes te beschermen werd er vertelt. Dan was ik aan de beurt. Ik dacht dat ik ook zo'n naald in mijn vel ging krijgen. Maar niks van dat alles. Ik werd in een handdoek gewikkeld en grepen mij dan stevig vast. En weet je wat ze toen deed? Zij heeft mij drie veren uitgetrokken!!! Amai zeg, dat deed geen deugd. Jako onderging hetzelfde lot. Dit was nodig om uit te maken wie er nu een jongen of een meisje is. Had ik dat geweten hadden wij dat zelf ook wel gezegd hoor. Dan was het de beurt aan de twee poezen, Whizzy en Bolleke. Ook weer controle van tanden en oren alsook het meten van de hartslag. En ook zij kregen hun jaarlijks spuitje. In de helft van februari komt de vearts nog eens terug voor Jako. Dan word er bij Jako een chip ingespoten. Op die dag gaat men dan ook de uitslag kennen wat betreft jongrn.meisje. Wat ik wel fijn vond, dat is de opmerking van de vearts dat wij een mooi verenpak hebben. Wij zijn in prima conditie. Dat hoorden wij wel graag zeggen. Nu ik toch aan het vertellen ben wil ik ook nog eens Boke en Sonia & Palmer bedanken voor het maken van mijn mooie buttons. Zelf zou ik het niet kunnen want mijn pootjes zijn niet geschikt voor op het toetsenbord te werken en papa Ronny moet nog eens naar de kleuterschool om het eindelijk eens te leren. Ik ga het hierbij houden want straks krijg ik nog huis... euh, kooiarrest.
Bereidingstijd: 0-20 minuten Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd het stokbrood horizontaal doormidden en snijd de helften in 8 gelijke stukken. Bedruppel het brood met olijfolie en bestrijk met gekruide tomatensaus.
Beleg met blokjes gekookte ham en blokjes Mozzarella.
Schuif 15-20 minuten in de oven en garneer met plakjes olijf.
Maak de broccoli schoon en verdeel de stronkjes in roosjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Kook de broccoliroosjes in water met wat zout in ± 5 minuten bijtgaar.
Laat ze in een vergiet uitlekken. Verhit intussen de olie en fruit hierin de verkruimelde trassi en de knoflookpoeder 1 minuut. Voeg de champignons toe en bak alles al omscheppend ± 4 minuten.
Breng het op smaak met peper en zout. Doe de broccoli in een schaal, schep het champignonmengsel erover en bestrooi het gerecht met de peterselie.
De waterkers koken in gezouten water, afgieten, spoelen met koud water, fijnmalen, zeven, en koel bewaren.
De gehakte sjalot en selderij uitzweten in boter, de witte wijn en het glaasje jenever bijvoegen en laten inkoken.
De visfumet en de room toevoegen.
De vis spoelen en droogdeppen, kruiden en gaarstomen.
Op verwarmde borden leggen.
De witte wijnsaus verder afwerken met de waterkers en over de vis gieten.
Millefeuille
Ingrediënten voor 4 personen
250 g bladerdeeg 1.5 dl room 20 g poedersuiker 5 dl melk (halfvol) 120 g suiker 0.5 stokje vanille 6 eierdooiers 2 theelepels maïszetmeel
Bereid de banketbakkersroom: kook de melk samen met de helft van de suiker en het vanillestokje.
Meng in een andere kom de eierdooiers, de andere helft van de suiker en het maïszetmeel. Giet dit laatste mengsel op de kokende melk en laat even opkoken.
Klop de room op.
Meng de banketbakkersroom met de opgeklopte room.
Bouw de millefeuille op in vier lagen bladerdeeg en drie lagen crème.
Bestrooi de taart met poedersuiker en karameliseer deze met een gloei-ijzer of de stang waarmee u crème brûlé maakt.