Vlug klaar
Voor 4 personen: Hak 4 knoflookteentjes, snij 2 uien grof. Snij 1 wortel in ringen. Rasp de schil van 1 sinaasappel en pers het vruchtvlees uit. Doe 700 g rundvlees in blokjes samen met de groenten, 2 kruidnagels, 4 jeneverbessen, 1 kruidentuiltje, het sap en de schil van de sinaasappel, 10 cl azijn, 1 fles rode wijn, peper en zout in een diepe kom. Dek af en laat 4 uur marineren. Bak 200 g spekblokjes en de gemarineerde ui in 1 eetlepel olijfolie. Schep ze in een magnetronschaal. Bak de vleesblokjes in dezelfde pan. Schep ze bij het spek en de ui. Doe er de marinade bij. Dek af en verwarm 14 minuten bij 750 W. Voeg er 2 eetlepels geconcentreerde tomatenpuree en 2 koffielepels fijne suiker bij. Dek af. Haal het deksel weg en verwarm nog 6 minuten bij 650 W. Werk af met gladde peterselie. Lekker met rijst.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
|