Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Foto
Foto
Image Hosted by ImageShack.us
Foto
http://www.linkpiramide.nl
Inhoud blog
  • Wegens afwezigheid
  • Schelvis gebakken, met knoflook
  • Sint-jakobsnoten met groenten en blanke botersaus
  • Kalfsgebraad in citroenmarinade
  • Risotto met saffraan
  • Tongreepjes met kruidenmayonaise
  • Scampibeignets
  • Lamsschoudergebraad met aubergines en appelen
  • Normandische tongrolletjes
  • Tweede rib met pepers
  • Rundergebraad in bladerdeeg
  • Varkensgebraad met spek en uien
  • Mosselgratin met spinazie
  • Schnitzels met stukjes groenten
  • Gestoomde wijting met schorseneren en peterseliecoulis
  • Zalmpannetje met curry en prei
  • Kip met mangochutney
  • Inktvis met kappertjes en groene asperges
  • Pittige duifjes
  • IJs met compote van rode vruchten.
  • Varkensgebraad met abrikozen
  • Zalm met sesamzaadjes
  • Zuiderse zesrib
  • Crumble met fruit.
  • Aardappel omelet
  • Chocolade taart
  • Engels lamsmedaillon van de chef
  • Wortelcake
  • Rozijnentoastjes
  • Pannenkoekjes met bieslook
  • Notenkoekjes
  • Madeirakoek
  • Maleise soep
  • Lekkerbekkenbeignets
  • Kip met broccoli en spekjes va n Sofie
  • Hutsepot
  • Gebraden varkensvlees in cocotte
  • Crème au chocolat
  • Champignonsoep met bieslook
  • Brownies met dadels, vijgen en krenten
  • Bloemkoolschotel
  • Gehakt met krakend jasje
  • Asperges, gouden tips
  • Eenpanspotje van courgettes en tomaten
  • Geroosterde chateaubriand
  • Gegratineerde tongfilets
  • Gegrilde varkens spare-rib
  • Citroenhartjes
  • Advocaat
  • Zeewolf met Hollandaise saus
  • Zoete clafoutis met pruimen
  • Appelgebak
  • Bessen- aardbeientaartje
  • Basboussa of ook vanille-griesmeelcake genoemd
  • Lentesalade met sint-jakobsvruchten
  • Konijn met worteltjes
  • Parelhoen op een bedje van witloof met oosterse saus
  • Visspiesjes
  • Nems met gekonfijte eend
  • Kalfsgebraad met mostard
  • Amarettohart
  • Vruchten yoghurt
  • Pita met gegrilde halloumi
  • Zoetzuur
  • Marshmallow
  • Asperges met ei en tuinkruidendressing
  • Ravioli met spinazie en ricotta
  • Hollandaise met sinaasappel
  • Klassieke all-American burger
  • Risottokoek (met sla en gember)
  • Ovenschoteltje met spruitjes
  • Warme winterdrank
  • Peren met kaas.
  • Pesto-zalmburger
  • Warme boontjessalade met ei
  • Waterzooi van kip
  • Mijn stoofschotel van pastinaak gaat er altijd in
  • Pasta basta!
  • Oesters met tomaat en bacon
  • Notensoep
  • Gentse waterzooi (maaltijdsoep)
  • Kip Marengo.
  • Fruity Fool
  • Aspergeweetjes
  • Krabcake met komkommer
  • Kreeftenragoût
  • Kruidenhoning zelf maken?
  • Meiraapjes met kervelrisotto
  • Macaroni-timbaal
  • Kip in zoetzure saus
  • Knolseldersoep
  • Dumplings met kaneel
  • Vanille-griesmeelcake. (Basboussa)
  • Cocotte-ei
  • Bouillabaisse
  • Rundergebraad met paddestoelen.
  • Chesapeake Bay oesters
  • Caraïbische gravlax
  • Brioches
  • Clam chuwder
  • Bietjesstamppot
  • Gambaspies met hete tomaatsaus
  • Asperges, gouden tips
  • 3 X asperges
  • Supersnel met kaas
  • Kreeftensaus
  • Kaneel
  • Visspiesjes met ananas
  • Kabeljauw
  • Kalfspiccata
  • Baconrolletjes met mozzarella en verse basilicum
  • Curry van peulvruchten en lentegroen.
  • Aperges
  • Tortilla met tijm en courgette
  • Blini's met zalm
  • Appeltaart op Bretoense wijze
  • Appeltaartjes met kaas (Brugse)
  • Steaks op z'n Amerikaans
  • Chimay kaaskroketten
  • Gestoofde (hand) peertjes met wijn en slagroom
  • Appel-cranberry pie
  • Abrikozen in kardemomsiroop
  • Heerlijke kipsalade
  • Gebakken kabeljauw met pastinaakmousseline en gebruinde boter
  • Aardappeltjes in zoutkorst
  • Gerookte kipburger
  • Wortelvelouté
  • Yoghurtshake
  • Zelf tomaten drogen.
  • Zalm met noedels
  • Zachte kaas-hamtoast
  • Zalm met prei
  • Aardappelomelet met paprika
  • Lichte tiramisu
  • Bietenburger
  • Geroosterde gamba's
  • Gevulde abrikoosjes
  • Millefeuille met yoghurt en mango
  • Hoe maak je mangosaus
  • Fish & chips
  • Gestoofd kalfsvlees met groenten
  • Tongfilets met limoensaus.
  • Thaise salade van rundvlees en mango.
  • Kalmthoutse slasoep
  • Kaascake met aardbeien
  • Mirabellen met limoenyoghurt
  • Gevogelte in een aardappel nest je
  • Boterappels uit de oven
  • Kaasterrine met mandarijntjes
  • Hoe maak je gyroskruiden
  • Cacao-ijstaart met noten
  • Kabeljauw met oregano
  • Gemarineerde vis met aardappelen
  • Kalkoenburger in bacon
  • Kippen levertjespaté met wijngelei
  • Romige aardappelsoep
  • Hartwafeltjes
  • Mousse van gerookte forel
  • Salade van selder en appel
  • Koffie of espresso wat is het verschil.
  • Limburgs stoofvlees
  • Lamskoteletjes in een kruidenjasje
  • Eierkoek
  • Gefrituurde wijtingbeignets
  • Gelakte eend met hartige flensjes
  • Garnalencocktail
  • Kokostaart met rum
  • Eiertaart met kaneel
  • Italiaanse spiesjes
  • Caraïbische varkensburgers
  • Aardappelchips
  • Hertenribstuk met honing en citroentijm
  • Pangasiusfilet uit de oven met kaas, ui en knoflook
  • Lamsbout met sjalot en tijm
  • Kippenbouten met kruidensaus
  • Kruidige rijstballetjes
  • Krenten- & notenbrood
  • Kipfilet met chiliboter
  • Kaneelpudding
  • Kalfslapjes met tuinbonen
  • Groenterolletjes
  • Jonge worteltjes onder een kaaskorstje
  • Knapperig kippetje
  • Flensjes met kaneelsuiker.
  • Bladerdeegjes met kaas en peren
  • Exotisch stoofpotje
  • Aardappel-spekpannetje
  • Fruitkoek
  • Berlijnse bollen
  • Kreeft in bladerdeeg
  • Pasta met boontjes en kaas
  • Flan van tong met roze peperbessen.
  • Grijze garnaaltjes met kaasmousse
  • Exotische taartjes
  • Confituur van aardbeien 1
  • Coq-au-vin (haantje in wijnsaus)
  • Gepaneerde kip
  • Kaastaart met noten
  • Kokostaart met rum
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Een interessant adres?
    Foto
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • gedachten
  • omaatje
  • gerardstuin
  • buxus
  • kantklossen
  • claudette61
  • klas5a
  • Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    anastacia
    blog.seniorennet.be/anastac
    Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    historicmotorraces
    blog.seniorennet.be/histori
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    oudecrossmotoren2
    blog.seniorennet.be/oudecro
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Mijn favorieten
  • Amorfati
  • Lana
  • wilde kruiden
  • christiane64
  • johny en christiane
  • madammeke
  • radio_opsinjoor
  • leuven
  • pepe1
    Mijn favorieten
  • amaryllis
  • 100jaar
  • Keuken
    recepten, tips, kruiden, fruit en artikels.

    16-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appeltaartjes met kaas (Brugse)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    1 portie kruimeldeeg (kant-en-klaar)- 2 appels- sap van een 1/2 citroen- 1 dl room- 1 ei- 100 gr Brugse Belegen kaas

    Snij het kruimeldeeg in 4 delen en verdeel het over 4 ingevette taartvormpjes.
    Snij de geschilde appels in kleine stukjes en bestrijk ze met wat citroensap.
    Schik de stukjes appel op het deeg.
    Bak 15 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven en laat even afkoelen.
    Klop de room met het ei, voeg de geraspte kaas (Brugse) toe en giet over de appeltjes.
    Bak nogmaals 20 minuten in de oven.

    16-02-2009 om 20:34 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    15-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steaks op z'n Amerikaans
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    4 mooie steaks- 8 sneetjes bacon- 4 kleine tomaten- 250 g grote champignons- 1/2 citroen- gehakte peterselie- 4 soeplepels olie- 25 g boter- zout en peper

    Was de champignons en verwijder de steeltjes.
    Besprenkel ze met een vleugje citroen.
    Zet even opzij.
    Was de tomaten en snij ze horizontaal in twee.
    Haal de pitjes eruit en kruid met zout.
    Laat de boter met 2 soeplepels olie smelten in een grote pan.
    Rooster de steaks naar wens, kruid ze met zout en peper.
    Bak de champignons en stoof de halve tomaten op een zacht vuur in een andere pan met 2 soeplepels olie.
    Laat de sneetjes bacon snel bruinen in een pan met antikleeflaag, zonder vetstof.
    Leg 2 sneetjes bacon op elke steak.
    Dien op met de halve tomaten bestrooid met gehakte peterselie en met de champignons.

    N.B.:
    U kunt bij dit gerecht tuinkers en gebakken aardappelen met tuinkruiden eten.

    15-02-2009 om 18:43 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chimay kaaskroketten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    250 gr boter- 400 gr bloem- 75 cl volle melk- 25 cl Tripel Chimay- 500 gr kaas Chimay Grand Classique in kleine stukjes- 5 eierdooiers- peper- zout en muskaatnoot- 5 eiwitten- paneermeel (goudgeel)

    Maak een witte saus van de bloem, de boter, de melk en de Tripel Chimay.
    Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
    Roer er nu de eierdooiers onder samen met de kaas, laat nu niet meer koken.
    Stort de saus in een met bloem bestrooid recipiënt en laat afkoelen.
    Plaats 12u in de koelkast (een nacht).
    Snij de massa in gelijke stukken of steek ze uit met een inoxen ring.
    Wentel ze eerst door de bloem, daarna in het losgeklopt en met peper en zout gekruide eiwit en uiteindelijk door het paneermeel.
    Laat even rusten. Bak de kaaskroketten goudgeel in frituurolie (voorverwarmd op 180°C )

    15-02-2009 om 18:17 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gestoofde (hand) peertjes met wijn en slagroom
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    4 handperen, niet te rijp- 250 ml droge witte wijn-6 el witte bastaardsuiker- 1 zakje vanillesuiker- 2 kruidnagels- 125 ml slagroom- maïzena of gelatine- evt. chocoladeschaafsel voor garnering

    Peren uitboren en schillen.
    Wijn, 2 dl water, basterdsuiker, vanillesuiker en kruidnagel aan de kook brengen.
    Dan de peren hierin circa 20 min (tegen de kook aan) koken/smoren.
    Dan de peren en kruidnagels eruit nemen en het vocht even een beetje binden, lobbig maken met maïzena of gelatine en even af laten koelen.
    De slagroom stijfslaan en mengen met de iets gebonden vloeistof.
    Peren op 4 borden, slagroommengsel erover en garneren met chocoladeschaafsel.

    Serveertips:
    Beetje muntblaadjes om de saus te garneren.
    Vochtverhouding zelf even schatten

    15-02-2009 om 11:51 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    13-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appel-cranberry pie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 6 personen:

    Voor het deeg:

    300 g patisseriebloem- 1 theelepel zout- 125 g bakvet (shortening)- 3 eetlepels boter- 2 theelepels
    Plantaardige olie- 100 ml karnemelk

    Voor de vulling:
    6 appels (granny Smith)- 100g veenbessen- 50 g bruine suiker- 40 g patisseriebloem- 2 eetlepels gesmolten boter- ½ theelepel kaneelpoeder- ½ theelepels gemalen muskaatnoot- zout

    Doe de bloem en het zout in een kom en voeg er de ijskoude boter en het bakvet bij.
    Snij de vetstof met twee messen in stukken en meng tegelijkertijd met de bloem, tot de kruimels zo groot zijn als doperwten.
    Voeg er de olie en de karnemelk aan toe.
    Roer met een houten lepel, tot het deeg de wand van de kom loslaat.
    Verdeel het deeg in twee porties en verpak elke portie apart in plasticfolie.
    Zet het een halfuur in de koelkast.
    Meng de witte en de bruine suiker met de kaneel, de muskaatnoot en een mespuntje zout.
    Schil de appels en snij ze in fijne partjes.
    Leg ze bij het deeg en schep voorzichtig om.
    Verwarm de oven voor op 220°C.
    Rol de twee bolletjes deeg dun - en iets groter dan de bakvorm - uit op een met bloem bestoven werkvlak.
    Leg een deegplak in een goed ingevette, diepe bakvorm.
    Druk hem goed aan tegen de rand van de vorm.
    Leg de partjes appel en de veenbessen in laagjes op het deeg.
    Besprenkel de appels telkens met wat gesmolten boter.
    Dek af met de tweede plak deeg.
    Maak met een scherp mes een paar kerfjes in het deegdeksel, zodat de stoom kan ontsnappen.
    Dek af met aluminiumfolie en zet de taart 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
    Neem de aluminiumfolie weg en laat de taart nog 15 tot 30 minuten bakken

    13-02-2009 om 20:28 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    10-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Abrikozen in kardemomsiroop
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    Verwarm 6 dl water met 250 g fijne suiker en 12 kardemom peultjes.
    Laat 1 minuut sudderen.
    Doe er 350 g gedroogde abrikozen bij.
    Laat nog 1 minuut op het vuur staan.
    Neem de kardemompeultjes weg en doe er het sap van 1 limoen bij. Roer om.
    Vul hoge glazen met vanillepudding en lepel er enkele abrikozen en flink wat saus bij.

    N.B.:
    Kardemom is een aromatisch vruchtje van de gember familie.
    Zowel de (gedroogde) peultjes met binnenin de zaadjes als de zaadbolletjes zijn te koop.
    Groen of bruin?
    Dat hangt af van de bewerking.
    Groene kardemon is in do zon gedroogd, bruine in de oven.

    10-02-2009 om 18:47 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    05-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heerlijke kipsalade
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    300g kippenreepjes- handvol rozijnen- half blik perziken- fijn gesneden halve witte kool- fijn gesneden wortel (reepjes )- 6 augurken- zilveruitjes- 1 ui- 1 gele en rode paprika (klein gesneden)- 2 gekookte eieren- 1 bakje selderiesalade.

    Alle groente fijn snijden, witte kool, wortel, augurken, ui en paprika, en de perziken klein snijden.
    Alles in een grote schaal gooien en goed mengen. En nu maar smullen. Lekker met koude rijst of geroosterd brood.

    05-02-2009 om 20:26 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    03-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebakken kabeljauw met pastinaakmousseline en gebruinde boter
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    4 stukken kabeljauw van om en bij de 200 g- 2 lepels olijfolie- 100 g boter- 500 g geschilde pastinaak- 1 dl melk- enkele druppels amandelolie- enkele druppels Ricard- bloem- peper en zout

    1. Spoel de kabeljauwstukken en dep zorgvuldig droog, haal door bloem, klop de resterende bloem van de vis, kruid met zout en weinig peper
    2. Snijd de pastinaak in stukken en doe in een pan die net ruim genoeg is. Overgiet met water en voeg 50 g boter toe, kook gaar, laat de pan uitdampen tot er enkel boter rest en maak aan met melk en Ricard, breng op smaak met peper en zout.
    3. Bak de kabeljauw in olijfolie, haal na ¾ baktijd uit de pan en verwijder het bakvet. Doe de resterende boter in de pan en warm op.
    4. Schik de mousseline op warme borden, leg er de kabeljauw op, lepel er de boter langs en druppel er wat amandelolie in.

    03-02-2009 om 20:36 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    30-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappeltjes in zoutkorst
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zo worden aardappeltjes in de schil superlekker! Heerlijk met een groene salade en een geroosterd stuk vlees of vis.

    Voor 4 personen:

    Borstel 1 kg kleine aardappelen schoon.
    Spoel ze tot het water helder blijft.
    Dep ze droog.
    Vermeng 1 kg grof zeezout met 2 eetlepels bloem, 3 eetlepels verse tuinkruiden (munt, rozemarijn, tijm, basilicum...) en een flinke mespunt peper.
    Klop 1 eiwit los met 1 eetlepel koud water.
    Schep het door het zoutmengsel (doe er eventueel wat water bij, het mengsel moet dik plakkerig zijn).
    Schep de helft ervan in een ovenschaal.
    Leg er de aardappeltjes op.
    Dek af met de rest van het zout.
    Druk goed aan.
    Zet de schotel 45 minuten in de oven op 200° C.

    30-01-2009 om 19:56 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    28-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gerookte kipburger
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    500 g grofgemalen kipfilet- 250 g gerookte kipfilet, in blokjes 1 kleine ui, fijngehakt- 1 theelepel dijonmosterd- 1 eetlepel tomatenketchup- 1 theelepel hot pepper sauce- 1 eetlepel zure room- olie- zwarte peper uit de molen en zout

    Om te serveren:

    4 Engelse muffins of burgerbroodjes, opengesneden- 1 stronkje 1 roodlof, in reepjes- 1 kleine rode ui, in fijne ringen- 1 avocado, geschild, in dunne plakken- 100 g gorgonzola, verkruimeld- waterkers-tomaatyoghurt

    1. Meng in een kom de kipfilet met de blokjes gerookte kipfilet,
    2. Voeg er de ui, de mosterd, de ketchup en de hot pepper sauce aan toe, Schep om. Doe er de zure room bij en kruid naar smaak met peper en zout Zet 1 uur in de koelkast
    3. Vorm met vochtige handen 4 gelijke burgers. Bestrijk de burgers royaal met olie.
    4. Bak of rooster ze 4 tot 5 minuten aan beide kanten.
    5. Rooster de muffins of broodjes goudbruin op de grill. Beleg ze met wat reepjes roodlof. Leg de burger, plakken avocado en uiringen erop.
    6. Strooi de verkruimelde blauwe kaas erover en zet onder een hete grill tot de kaas lichtjes gesmolten is. Geef er waterkers-tomaatyoghurt apart bij.

    Waterkers-tomaatyoghurt:
    Vermeng in een kom 50 g waterkersblaadjes met 2 gepelde pruimtomaten in stukjes, 1 fijngesneden kleine rode ui, 100 ml zure room en 75 g maïskorrels. Breng op smaak met peper en zout.

    28-01-2009 om 20:11 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (2)
    25-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wortelvelouté
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 6 personen:

    1 kg wortelen- 1 ui- 1 onbehandelde sinaasappel- 3 eetlepels arachide-olie- 6 eetlepels slagroom- 1 potje kaviaar of viseitjes- peper en zout

    1. Pel de ui en snipper hem fijn. Schil de wortelen, snij ze in stukken. Spoel de sinaasappel met heet water, rasp de schil, pers het vruchtvlees uit.
    2. Fruit de ui glazig in de olie. Doe er de wortelen, het sinaasappelsap en 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil bij. Schenk er 1,21 heet water bij. Dek af en laat 15 minuten koken.
    3. Mix de soep. Breng ze op smaak met peper en zout.
    4. Schep de hete soep in kommetjes. Werk elk portie af met een eetlepel slagroom en een koffielepeltje kaviaar (of viseitjes).

    25-01-2009 om 19:39 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    24-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yoghurtshake
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Met banaan en sinaasappel

    Voor 4 personen:

    4 dl yoghurt- 2 bananen- 1 handsinaasappel- 2 el honing- 2 el tarwekiemen ( of muesli)

    Pel de bananen en snij in stukken.
    Schil de sinaasappels en snij in stukken.
    Hou enkele stukjes fruit achter voor de garnering.
    Pureer het fruit met de yoghurt en voeg als laatste honing en tarwekiemen toe.
    Verdeel over de 4 glazen en garneer met de stukjes fruit

    24-01-2009 om 19:47 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    22-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelf tomaten drogen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Leuk idee , ik heb het zelf vorig jaar ook voor de eerste keer gedaan, en ik kan je alvast vertellen dat het niet moeilijk is.

    Het eerste belangrijke ding: je moet beginnen met vlezige tomaten met niet al te veel vocht en pitjes. De Italiaanse ovale Roma-tomaten zijn bijvoorbeeld heel geschikt, maar ook de kleinere ovale variant of kerstomaatjes. Ze moeten stevig, rijp en onbeschadigd zijn. Was de tomaten (als je pesticiden gebruikt zou hebben, moet je ze wel een halfuur in water met bicar laten weken en zorgvuldig afboenen met bijvoorbeeld een champignonborstel), droog ze heel zorgvuldig af en snijd ze in zo gelijk mogelijke stukken zodat de droogtijd voor alle stukken min of meer gelijkmatig is. Verwijder de zaadjes en leg de stukken met de snijkant op dubbel keukenpapier zodat het meeste vocht al verdwijnt. De term' zongedroogde tomaten' zegt het al, in Spanje, Portugal en Italië worden de rekken in de zon gelegd, maar hier kan je het beter in de oven doen. Zet de oven op 70 tot 80° C. Bestrooi de tomaatjes met zout, peper, gemalen rozemarijn en tijm en schuif de rekken/bakplaat/het bakpapier of een siliconenmatje in de oven. Voor de liefhebbers kan je er ook nog oregano en suiker over strooien.

    Voor kerstomaatjes zal de droogtijd ongeveer tweeënhalf tot drie uur duren. Voor Roma-tomaten moet je wel een uur of vijf rekenen. Controleer na twee uur hoe ver het droogproces gevorderd is. Draai grote tomaten na die tijd om. Zolang ze kleverig aanvoelen zijn ze nog niet genoeg gedroogd. Halfgedroogde tomaten kan je één tot twee weken in de koelkast bewaren. De rest leg je in inmaakpotten. Giet er olijfolie (eventueel met basilicum of knoflook) op tot ze geheel onder staan. Plaats de potten op een donkere koele plaats en geniet er de hele winter van.

    22-01-2009 om 20:20 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (6 Stemmen)
    » Reageer (0)
    21-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalm met noedels
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    800 g zalmfilet zonder vel- 16 flinterdunne plakjes gerookt spek- 350 g Chinese noedels- 4 groene koolbladeren- 1 bosje verse bieslook- sojasaus- 3 eetlepels arachideolie- peper en zout

    1. Kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking.
    2. Snij de koolbladeren in reepjes. Blancheer ze 5 minuten in gezouten water. Laat schrikken in koud water en uitlekken.
    3. Snij de zalm in blokjes. Wikkel elk blokje in een plakje spek. Leg ze, op aluminiumfolie, op een bakblik. Besprenkel ze met een beetje olie, kruid ze met peper en zout. Zet ze 10 minuten onder de ovengrill. Keer ze een keer om.
    4. Bak de noedels op in de rest van de olie. Breng ze op smaak met een likje sojasaus. Vermeng ze met de kool reepjes en de gesnipperde bieslook.
    5. Verdeel de gebakken noedels over de borden. Leg er de zalm bij en serveer.

    21-01-2009 om 19:59 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    20-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zachte kaas-hamtoast
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    20 gr boter- 4 sneetjes wit brood- 8 plakjes bacon of ham- 4 plakjes smeltkaas

    Doe de boter in een grote, ondiepe magnetronschaal.
    Venwarm een paar seconden bij 350 W.
    Leg de broodsneetjes naast elkaar in de schaal.
    Leg op elk sneetje een plakje bacon, een plakje kaas en weer een plakje bacon.
    Verwarm 3 minuten bij 750 W.

    20-01-2009 om 19:47 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    19-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalm met prei
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een klassieker, maar toch een beetje anders dan anders klaargemaakt.

    Voor 4 personen:

    Snij 8 fijne, jonge preiwitten in ringetjes en stoof ze kort in 1 eetlepel olijfolie, in een ondiepe maar vrij grote pan met deksel.
    Doe er 3 geplette knoflookteentjes en 4 trostomaten bij, in stukjes.
    Kruid met peper en zout.
    Schenk er 1 dl droge witte wijn bij.
    Leg 4 gekruide zalmfilets op de prei, strooi wat dille (of gedroogde dillezaadjes) op de vis.
    Zet het deksel op de pan.
    Laat 6 tot 8 minuten zacht stoven, of tot de vis net gaar is.
    Als u diepgevroren zalmfilets gebruikt, laat ze dan eerst lichtjes ontdooien en laat ze een paar minuten langer op het vuur staan.

    Tip:
    Geef er een aardappel in de schil bij en, als u extra groente wilt, een frisse groene salade.

    19-01-2009 om 19:54 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    18-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelomelet met paprika
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    8 aardappelen (Bintje)- 1 paprika (groen)- 1 paprika (rood)- 4 cl olijfolie (extra vierge)- 4 eieren- 1 dl room- 60 g Brugs Goud(geraspt)- 1 eetlepel bieslook (fijngehakt)- zout

    De aardappelen schillen en gaarkoken in licht gezouten water.
    Afgieten en even laten afkoelen.
    De paprika's schoonmaken en in reepjes snijden.
    De aardappelen in schijfjes snijden.
    Beide onder af en toe roeren, gedurende 10 minuten bakken in hete olie tot de aardappelen een korstje krijgen.
    De eieren loskloppen met room en kaas.
    Het mengsel over de aardappelen gieten.
    De eieren laten stollen en bestrooien met fijngehakte bieslook.

    18-01-2009 om 19:35 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lichte tiramisu
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    4 eetlepels sterke koffie- 8 boudoirs (lange vingers)- 125 g mascarpone- 125 g magere verse kaas- 2 eieren- 50 g suiker- 1 eetlepel cacaopoeder

    Twee in tweeën gebroken boudoirs op de bodem van een schaaltje leggen en koffie erop gieten.
    De eieren splitsen.
    De kaas mengen met de twee eigelen en de suiker.
    Goed mixen tot een smeuïge crème.
    De eiwitten tot schuim opkloppen.
    In het mengsel spatelen en over de schaaltjes verdelen, op de biscuits.
    Bestrooien met cacao en bewaren in de koelkast.

    18-01-2009 om 12:34 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    16-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bietenburger
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    500 g gemalen rundvlees- 1 eetlepel boter- 2 eetlepels olijfolie- 1 ui, fijngehakt- 2 eierdooiers- 1 eetlepel kappertjes, uitgelekt en gehakt- 3 eetlepel zoetzure bietjes, fijngehakt- 1 eetlepel sap van de bietjes- olie- zwarte peper uit de molen en zout

    4 Engelse muffins een groene salade en/of jonge verse spinazie- kleine nieuwe aardappeltjes

    1. Verhit de boter en de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de ui op een laag vuur tot hij zacht is, maar niet gekleurd. Laat afkoelen.
    2. Vermeng het gehakt met de eierdooiers en de kappertjes. Kruid met peper en zout.
    3. Voeg er de ui aan toe en meng alles goed door elkaar.
    4. Doe er de bietjes en het sap bij en meng weer goed door elkaar.
    5. Vorm met vochtige handen 4 gelijke platte burgers (de traditionele vorm) of maak 8 kleinere, dikke burgers.
    6. Bestrijk ze met de rest van de olijfolie. Bak ze op een middelhoog vuur ongeveer 5 minuten aan elke kant in een koekenpan of grillpan.
    7. Rooster de muffins. Serveer de burgers op de geroosterde muffins met een groene salade of gewokte verse spinazie en gekookte nieuwe aardappeltjes.

    16-01-2009 om 00:00 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    15-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geroosterde gamba's
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voorgerecht

    Voor 4 personen:

    500 g gamba's- 2 dl Bertolli olijfolie- 1 blokje bouillon naar keuze- 2 citroenen

    Laat 500 g gamba’s ontdooien.
    Voor een snelle en lekkere marinade verkruimel je een bouillonblokje in 2 dl olijfolie.
    Meng de gamba's in een kom met de marinade.
    Laat ze ongeveer 15 minuten marineren.
    Rooster de gamba’s 3 tot 5 minuten op elke kant.
    Rijg ze eventueel aan een spiesje met citroenpartjes ertussen

    15-01-2009 om 18:57 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)




    Foto

    Foto

    Even een bezoekje brengen aan
  • christiane64
  • Virginia65

  • Gastenboek
  • Wens je een fijn Weekend vriendin
  • Fijne nieuwe week gewenst
  • Veel beterschap gewenst
  • Wens je een fijne namiddag lieve vrienden xxxx
  • Fijne vrijdag !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    mariandel59
    blog.seniorennet.be/mariand
    Image Hosted by ImageShack.us

    Image Hosted by ImageShack.us


    Foto

    Foto



    Foto


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto






     






    Startpagina !

    Blog als favoriet !


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    robbedoesje
    blog.seniorennet.be/robbedo

    Archief per jaar
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    alfonsvc
    blog.seniorennet.be/alfonsv
    Mijn favorieten
  • gelukkig
  • pierre1951
  • deprehistorie
  • jan_keij
  • retrocameras
  • waasland_gemeenten

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    oudefotos
    blog.seniorennet.be/oudefot
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    lodewyckx
    blog.seniorennet.be/lodewyc
       


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!