Voor 4 personen:
500 g grofgemalen kipfilet- 250 g gerookte kipfilet, in blokjes 1 kleine ui, fijngehakt- 1 theelepel dijonmosterd- 1 eetlepel tomatenketchup- 1 theelepel hot pepper sauce- 1 eetlepel zure room- olie- zwarte peper uit de molen en zout
Om te serveren:
4 Engelse muffins of burgerbroodjes, opengesneden- 1 stronkje 1 roodlof, in reepjes- 1 kleine rode ui, in fijne ringen- 1 avocado, geschild, in dunne plakken- 100 g gorgonzola, verkruimeld- waterkers-tomaatyoghurt
1. Meng in een kom de kipfilet met de blokjes gerookte kipfilet, 2. Voeg er de ui, de mosterd, de ketchup en de hot pepper sauce aan toe, Schep om. Doe er de zure room bij en kruid naar smaak met peper en zout Zet 1 uur in de koelkast 3. Vorm met vochtige handen 4 gelijke burgers. Bestrijk de burgers royaal met olie. 4. Bak of rooster ze 4 tot 5 minuten aan beide kanten. 5. Rooster de muffins of broodjes goudbruin op de grill. Beleg ze met wat reepjes roodlof. Leg de burger, plakken avocado en uiringen erop. 6. Strooi de verkruimelde blauwe kaas erover en zet onder een hete grill tot de kaas lichtjes gesmolten is. Geef er waterkers-tomaatyoghurt apart bij.
Waterkers-tomaatyoghurt: Vermeng in een kom 50 g waterkersblaadjes met 2 gepelde pruimtomaten in stukjes, 1 fijngesneden kleine rode ui, 100 ml zure room en 75 g maïskorrels. Breng op smaak met peper en zout.
|