Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Foto
Foto
Image Hosted by ImageShack.us
Foto
http://www.linkpiramide.nl
Inhoud blog
  • Wegens afwezigheid
  • Schelvis gebakken, met knoflook
  • Sint-jakobsnoten met groenten en blanke botersaus
  • Kalfsgebraad in citroenmarinade
  • Risotto met saffraan
  • Tongreepjes met kruidenmayonaise
  • Scampibeignets
  • Lamsschoudergebraad met aubergines en appelen
  • Normandische tongrolletjes
  • Tweede rib met pepers
  • Rundergebraad in bladerdeeg
  • Varkensgebraad met spek en uien
  • Mosselgratin met spinazie
  • Schnitzels met stukjes groenten
  • Gestoomde wijting met schorseneren en peterseliecoulis
  • Zalmpannetje met curry en prei
  • Kip met mangochutney
  • Inktvis met kappertjes en groene asperges
  • Pittige duifjes
  • IJs met compote van rode vruchten.
  • Varkensgebraad met abrikozen
  • Zalm met sesamzaadjes
  • Zuiderse zesrib
  • Crumble met fruit.
  • Aardappel omelet
  • Chocolade taart
  • Engels lamsmedaillon van de chef
  • Wortelcake
  • Rozijnentoastjes
  • Pannenkoekjes met bieslook
  • Notenkoekjes
  • Madeirakoek
  • Maleise soep
  • Lekkerbekkenbeignets
  • Kip met broccoli en spekjes va n Sofie
  • Hutsepot
  • Gebraden varkensvlees in cocotte
  • Crème au chocolat
  • Champignonsoep met bieslook
  • Brownies met dadels, vijgen en krenten
  • Bloemkoolschotel
  • Gehakt met krakend jasje
  • Asperges, gouden tips
  • Eenpanspotje van courgettes en tomaten
  • Geroosterde chateaubriand
  • Gegratineerde tongfilets
  • Gegrilde varkens spare-rib
  • Citroenhartjes
  • Advocaat
  • Zeewolf met Hollandaise saus
  • Zoete clafoutis met pruimen
  • Appelgebak
  • Bessen- aardbeientaartje
  • Basboussa of ook vanille-griesmeelcake genoemd
  • Lentesalade met sint-jakobsvruchten
  • Konijn met worteltjes
  • Parelhoen op een bedje van witloof met oosterse saus
  • Visspiesjes
  • Nems met gekonfijte eend
  • Kalfsgebraad met mostard
  • Amarettohart
  • Vruchten yoghurt
  • Pita met gegrilde halloumi
  • Zoetzuur
  • Marshmallow
  • Asperges met ei en tuinkruidendressing
  • Ravioli met spinazie en ricotta
  • Hollandaise met sinaasappel
  • Klassieke all-American burger
  • Risottokoek (met sla en gember)
  • Ovenschoteltje met spruitjes
  • Warme winterdrank
  • Peren met kaas.
  • Pesto-zalmburger
  • Warme boontjessalade met ei
  • Waterzooi van kip
  • Mijn stoofschotel van pastinaak gaat er altijd in
  • Pasta basta!
  • Oesters met tomaat en bacon
  • Notensoep
  • Gentse waterzooi (maaltijdsoep)
  • Kip Marengo.
  • Fruity Fool
  • Aspergeweetjes
  • Krabcake met komkommer
  • Kreeftenragoût
  • Kruidenhoning zelf maken?
  • Meiraapjes met kervelrisotto
  • Macaroni-timbaal
  • Kip in zoetzure saus
  • Knolseldersoep
  • Dumplings met kaneel
  • Vanille-griesmeelcake. (Basboussa)
  • Cocotte-ei
  • Bouillabaisse
  • Rundergebraad met paddestoelen.
  • Chesapeake Bay oesters
  • Caraïbische gravlax
  • Brioches
  • Clam chuwder
  • Bietjesstamppot
  • Gambaspies met hete tomaatsaus
  • Asperges, gouden tips
  • 3 X asperges
  • Supersnel met kaas
  • Kreeftensaus
  • Kaneel
  • Visspiesjes met ananas
  • Kabeljauw
  • Kalfspiccata
  • Baconrolletjes met mozzarella en verse basilicum
  • Curry van peulvruchten en lentegroen.
  • Aperges
  • Tortilla met tijm en courgette
  • Blini's met zalm
  • Appeltaart op Bretoense wijze
  • Appeltaartjes met kaas (Brugse)
  • Steaks op z'n Amerikaans
  • Chimay kaaskroketten
  • Gestoofde (hand) peertjes met wijn en slagroom
  • Appel-cranberry pie
  • Abrikozen in kardemomsiroop
  • Heerlijke kipsalade
  • Gebakken kabeljauw met pastinaakmousseline en gebruinde boter
  • Aardappeltjes in zoutkorst
  • Gerookte kipburger
  • Wortelvelouté
  • Yoghurtshake
  • Zelf tomaten drogen.
  • Zalm met noedels
  • Zachte kaas-hamtoast
  • Zalm met prei
  • Aardappelomelet met paprika
  • Lichte tiramisu
  • Bietenburger
  • Geroosterde gamba's
  • Gevulde abrikoosjes
  • Millefeuille met yoghurt en mango
  • Hoe maak je mangosaus
  • Fish & chips
  • Gestoofd kalfsvlees met groenten
  • Tongfilets met limoensaus.
  • Thaise salade van rundvlees en mango.
  • Kalmthoutse slasoep
  • Kaascake met aardbeien
  • Mirabellen met limoenyoghurt
  • Gevogelte in een aardappel nest je
  • Boterappels uit de oven
  • Kaasterrine met mandarijntjes
  • Hoe maak je gyroskruiden
  • Cacao-ijstaart met noten
  • Kabeljauw met oregano
  • Gemarineerde vis met aardappelen
  • Kalkoenburger in bacon
  • Kippen levertjespaté met wijngelei
  • Romige aardappelsoep
  • Hartwafeltjes
  • Mousse van gerookte forel
  • Salade van selder en appel
  • Koffie of espresso wat is het verschil.
  • Limburgs stoofvlees
  • Lamskoteletjes in een kruidenjasje
  • Eierkoek
  • Gefrituurde wijtingbeignets
  • Gelakte eend met hartige flensjes
  • Garnalencocktail
  • Kokostaart met rum
  • Eiertaart met kaneel
  • Italiaanse spiesjes
  • Caraïbische varkensburgers
  • Aardappelchips
  • Hertenribstuk met honing en citroentijm
  • Pangasiusfilet uit de oven met kaas, ui en knoflook
  • Lamsbout met sjalot en tijm
  • Kippenbouten met kruidensaus
  • Kruidige rijstballetjes
  • Krenten- & notenbrood
  • Kipfilet met chiliboter
  • Kaneelpudding
  • Kalfslapjes met tuinbonen
  • Groenterolletjes
  • Jonge worteltjes onder een kaaskorstje
  • Knapperig kippetje
  • Flensjes met kaneelsuiker.
  • Bladerdeegjes met kaas en peren
  • Exotisch stoofpotje
  • Aardappel-spekpannetje
  • Fruitkoek
  • Berlijnse bollen
  • Kreeft in bladerdeeg
  • Pasta met boontjes en kaas
  • Flan van tong met roze peperbessen.
  • Grijze garnaaltjes met kaasmousse
  • Exotische taartjes
  • Confituur van aardbeien 1
  • Coq-au-vin (haantje in wijnsaus)
  • Gepaneerde kip
  • Kaastaart met noten
  • Kokostaart met rum
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Een interessant adres?
    Foto
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • gedachten
  • omaatje
  • gerardstuin
  • buxus
  • kantklossen
  • claudette61
  • klas5a
  • Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    wereldhumor
    blog.seniorennet.be/wereldh
    Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    ria50
    blog.seniorennet.be/ria50
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    westkust
    blog.seniorennet.be/westkus
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Mijn favorieten
  • Amorfati
  • Lana
  • wilde kruiden
  • christiane64
  • johny en christiane
  • madammeke
  • radio_opsinjoor
  • leuven
  • pepe1
    Mijn favorieten
  • amaryllis
  • 100jaar
  • Keuken
    recepten, tips, kruiden, fruit en artikels.

    19-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grijze garnaaltjes met kaasmousse
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen:

    Snij een halve komkommer in mini-blokjes.
    Snipper een kwart rood chilipepertje en een halve rode ui fijn.
    Vermeng met een likje rijstwijnazijn, olijfolie en limoensap.
    Verdeel over hoge glaasjes en vul ze verder met grijze garnalen.
    Werk af met een schepje volle verse kaas, opgeklopt met een beetje limoensap, knoflookpoeder, peper uit de molen en verse gehakte koriander.
    Serveer licht gekoeld, maar niet ijskoud.

    19-06-2008 om 20:43 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    14-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Exotische taartjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    6 taartjes:
    100 g kruimeldeeg- 3 koffielepels cacao

    Kokosgelei:
    75 cl gezoete kokosmelk- 2 bananen- 2 blaadjes gelatine citroensap

    Passievruchtengelei:
    2 passievruchten- 75 cl rietsuikersiroop- 2 blaadjes gelatine

    Mangogelei:
    vruchtvlees van 1 rijpe mango- 3 cl rietsuikersiroop- 2 blaadjes gelatine

    Om af te werken:
    kokoskrullen passievruchtpitjes physalisvruchtjes in chocolade

    1. Kneed de cacao door het deeg. Laat 1/2 uur staan. Rol 1/2 cm dik uit. Steek er 6 rondjes uit (6 cm) en 60 ovalen (3 cm). Bak 10 minuten op 180°C. Week de gelatine in water.
    2. Pureer de bananen met het citroensap. Los de gelatine op in warme kokosmelk. Vermeng met de puree. Verdeel over drie bakringetjes van 5 cm en laat opstijven.
    3. Lepel de passievruchten uit. Pureer het vruchtvlees. Los de gelatine op in de warme suikersiroop. Vermeng. Verdeel over drie ringen (5 cm). Laat opstijven.
    4. Pureer het vruchtvlees van de mango. Los de gelatine op in de warme siroop. Vermeng. Verdeel over drie ringen. Laat opstijven.
    5. Stort de gelei op de ronde koekjes. Zet de ovale koekjes er tegenaan. Werk de bananenkoekjes af met kokos, de passievruchtenkoekjes met pitten, de mangokoekjes met physalis.

    14-06-2008 om 20:18 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    09-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Confituur van aardbeien 1
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    1 kg aardbeien- 600 à 700 g suiker . sap van 1 citroen

    Maak de aardbeien schoon en spoel ze af.
    Laat ze goed uitlekken.
    Doe de aardbeien in een pan en voeg citroensap toe.
    Breng ze met het deksel op de pan aan de kook.
    Roer af en toe.
    Laat de aardbeien 5 minuten doorkoken.
    Voeg de suiker toe.
    Roer tot alle suiker is opgelost.
    Nog 8 minuten laten koken.
    Controleer of de confituur dik genoeg is.
    Schuim af en doe de hete confituur in warme, schone potten.
    Sluit de potten af.
    Bewaar de aardbeien confituur koel.

    09-06-2008 om 20:21 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    » Reageer (0)
    04-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Coq-au-vin (haantje in wijnsaus)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    1 braadkip (van ongeveer 1,400 kg), in 8 stukken- 500 g sjalotten- 300 g champignons- 100 g spekblokjes- 50 g boter- 30 g bloem- 4 eetlepels cognac- 1/2 l rode wijn (bij voorkeur bourgogne)- kruidentuiltje (tijm, laurierblad, peterseliestengels)- gehakte peterselie. peper en zout

    1. Pel de sjalotjes. Bak ze, samen met de spekblokjes, tien minuten op een middel hoog vuur, in 30 g boter. Zet even aan de kant.
    2. Braad in dezelfde pan de stukken kip rondom aan. Kruid ze met peper en zout en strooi er de bloem bij. Schep goed om. Voeg er de cognac, de wijn en het kruidentuiltje aan toe. Breng aan de kook. Dek af. Temper het vuur en laat 45 minuten zacht stoven. Halveer de champignons. Bak ze kort op een hevig vuur, in de rest van de boter.
    3. Neem de stukken kip uit de pan. Zeef de saus. Doe de spekblokjes, de sjalotjes en de champignons bij de saus. Kruid naar smaak bij met peper en zout. Leg de stukken kip in de saus en laat nog heel even goed doorwarmen. Werk af met gehakte peterselie.
    Lekker met aardappelen of rijst.

    04-06-2008 om 20:02 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    28-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gepaneerde kip
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    1 braadkip van ongeveer 1,5 kg- 2 eieren- 200 g oud witbrood zonder korst- 80 g bloem- 1 citroen- 1 bosje peterselie- peper en zout

    1. Snij de kip in stukken: haal de vleugels en de bouten eraf en snij de kippenborst in vier stukken. Haal het vel eraf.
    2. Klop in een diep bord de eieren los met een snuifje peper en zout. Verkruimel het brood, doe het in een tweede diep bord. Strooi in een derde bord de bloem met een snuifje peper en zout. Wentel de stukken kip achtereenvolgens in bloem, ei en broodkruim.
    3. Bak de gepaneerde kip 12 tot 15 minuten in de frituurpan (op de laagste stand), of tot de stuk­ken gaar en goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer de gepaneerde kip met peterselie en partjes citroen. Ook peterselie kunt u {een hal­ve minuut} in de hete frituurolie bakken. Hij wordt dan lekker knapperig, al verliest hij wel wat aan smaak en aroma.

    28-05-2008 om 20:42 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    24-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaastaart met noten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 6 personen:

    250 g speculaaskoekjes- 125 g boter- 500 g verse volle kaas- 250 g fijne suiker- 100 g gepelde noten- 2 eetlepels bloem- 3 eieren- 25 cl room- citroensap

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een springvorm met bakpapier.
    2. Hou een paar noten apart. Maal de rest. Verkruimel de koekjes. Laat de boter smelten (niet kleuren). Vermeng koekjes, boter en noten. Druk de pasta uit op de bodem van de vorm.
    3. Klop de kaas op met 150 g fijne suiker, de bloem en de eieren. Voeg er de room aan toe. Roer glad. Schep de crème op de koekjesbodem. Bak de taart 30 tot 40 minuten in het midden van de oven.
    4. Verwarm de rest van de suiker met 1 eetlepel water. Laat lichtjes karameliseren. Blus met een paar druppels citroensap. Schep er de hele noten door.
    5. Ontvorm de taart. Werk ze af met de gekarameliseerde noten. Laat afkoelen.

    24-05-2008 om 18:53 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    23-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kokostaart met rum
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    250 g patisseriebloem- 175 grietsuiker- 1/2 dl zonnebloemolie- 150 g boter-1 ei- 125 g vers geraspte kokosnoot- 1/4 dl melk- 1/4 theelepel vanille-essence- 1/2 dl rum- 1 eierdooier om te doreren- bloemsuiker om af te werken

    1. Kneed een deeg met de bloem, 50 g rietsuiker, de zonnebloemolie, 50 g gesmolten boter, 1/4 dl water en het ei. Laat het 2 uur rusten in de koelkast.
    2. Verwarm op een zacht vuur de melk met de kokos, de rest van de rietsuiker en de boter, tot de boter en de suiker gesmolten zijn. Voeg er, van het vuur af, de rum en de vanille-essence aan toe.
    3. Verdeel het deeg in twee porties, de ene wat groter dan de andere. Rol ze dun uit. Leg de grootste portie in een niet te diepe en niet al te grote, beboterde bakvorm. Laat het deeg wat over de rand hangen.
    4. Schep er de kokoscrème in. Strijk glad. Dek af met de tweede deegplak en vouw de overhangende rand over het deegdeksel heen, zodat de vulling goed afgedekt is.
    5. Prik het deegdeksel in met een vork. Doreer met eierdooier. Bak de taart 45 minuten in het midden van een op 170°C voorverwarmde oven. Laat afkoelen in de vorm. Werk af met gezeefde bloemsuiker.

    23-05-2008 om 20:51 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    21-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chutney van pompoen en ananas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 potjes van ongeveer 350 g:

    Snij 500 g geschilde pompoen en 1 mini-ananas in blokjes. Halveer 200 g pruimen (diepvries kan ook) en snipper 1 groen chilipepertje fijn. Doe alles in een grote kookpan met 2 stokjes kaneel, 5 kruidnagels, 100 g fijne suiker, 2 theelepels zout, 1/2 theelepel gemalen korianderzaadjes, 2 dl witte wijnazijn en 2 dl droge witte wijn. Laat 15 minuten koken onder deksel, dan nog 10 minuten zonder deksel.

    Doe de chutney in bokaaltjes en sluit ze meteen.,

    Houdbaarheid: 6 maanden (op een koele plek).

    21-05-2008 om 20:46 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    17-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebakken tong met saffraansaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    4 verse, panklare zeetongen (van ong. 400 g)- 2 dl room- ½ glas droge witte wijn- 20 g boter- 1 plukje saffraandraadjes- verse tijm en oregano- peper.

    Spoel de vissen onder de koudwaterkraan. Dep ze goed droog met keukenpapier. Snij elke vis aan de (donkere) velkant met een scherp mes drie keer in. Leg in elke kerf een minitakje tijm.
    Laat in twee grote koekenpannen de boter smelten en goed heet worden. Bak de vissen 2 tot 3 minuten op de (lichte) onderkant. Draai ze voorzichtig om. Laat ze nog 2 tot 3 minuten bakken op de rugkant. Schenk er de wijn bij. Laat op het vuur staan tot de vloeistof bijna verdampt is.
    Schep de tongen met een schuimspaan op voorverwarmde borden. Hou ze vervolgens warm onder aluminiumfolie. Blus de bakpannen met de room. Schenk alle saus in een pannetje.
    Doe de saffraan en een paar takjes oregano bij de saus. Laat ze op een hevig vuur tot ongeveer de helft inkoken. Breng ze op smaak met peper uit de molen.
    Lepel de hete saffraansaus bij de vis en dien op.

    Lekker met aardappelpuree.

    17-05-2008 om 20:21 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    16-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beursjes met rivierkreeft
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 6 personen:

    6 hartige flensjes- 30 rivierkreeftjes- 3 preien- 1 sjalot- 1 borrelglaasje calvados- 1 eetlepel olijfolie- 2 eetlepels room- boter- peper en zout

    1. Pel de rivierkreeftjes. Snipper de sjalot. Snij 1 prei in lange repen, snipper de andere preien fijn. Blancheer de preilinten 5 minuten in gezouten water, laat ze schrikken in koud water en uitlekken. Stoof de preisnippers 5 minuten in boter.
    2. Fruit in een andere pan de sjalot glazig in een klontje boter. Doe er de rivierkreeftjes bij. Laat kort bakken op een vrij hoog vuur. Schenk er de calvados bij en flambeer. Blus met de room. Voeg er de preisnippers aan toe. Kruid met peper en zout.
    3. Verwarm de flensjes in een koekenpan, in wat boter. Verdeel de rivierkreeftjes, de groenten en de saus over de flensjes. Vouw ze toe als beursjes en bind er een preilint rond. Serveer meteen.

    16-05-2008 om 20:30 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    15-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cordon bleu
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    4 grote, dunne kalfslapjes (van 100 à 120 g)- 4 plakken kaas van 20 g (emmentaler)- 4 plakken gekookte ham (van 15 g)- 6 sneetjes toastbrood- 3 à 4 eetlepels bloem- 2 kleine eitjes- boter of olie- peper en zout

    1. Leg de vleeslapjes tussen twee vellen plasticfolie en plet ze (met een houten hamertje, de deegrol of een breed spatel mes). Leg op een kant van elk vleeslapje een plak ham (zonder vetrandjes) en een plak kaas (zonder korst). Vouw toe, druk goed aan en steek vast met een houten prikker. Kruid met peper en zout.
    2. Snij de korsten van het brood. Verkruimel het en doe de kruimels in een diep bord. Doe de bloem in een tweede diep bord. Klop in een derde diep bord de eieren los. Wentel de gevulde kalfslapjes achtereenvolgens in bloem, losgeklopt ei en broodkruim.
    3. Laat in een koekenpan de boter smelten en goed heet worden. Bak de kalfslapjes 3 tot 4 minuten aan elke kant. Laat ze eventjes opdrogen op keukenpapier. Serveer ze goed heet.
    Lekker met een frisse, groene salade en gekookte of gestoomde aardappelen.

    15-05-2008 om 20:27 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    13-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Biefstuk met zure room
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    4 biefstukken (van ong. 150 g en 1 cm dik)- 2 uien- 2 preien- 2 wortelen- 30 g boter- 20 g bloem- 2,5 dl vleesfond- 150 g zure room- 1 eetlepel kappertjes- citroensap- paprikapoeder- peper en zout

    1. Snipper de uien fijn. Snij de wortelen en de preien in fijne staafjes. Stoof de groenten zo'n vijf minuten in de helft van de boter. Zet ze even aan de kant.
    2. Bak de biefstukken in dezelfde pan, in de rest van de boter (naar keuze van saignant tot goed doorbakken). Kruid ze met peper, zout en paprikapoeder.
    3. Schep de groenten bij het vlees. Roer de zure room los in de vleesfond. Schenk bij het vlees. Laat nog een paar minuten goed doorwarmen.
    4. Schik het vlees en de groenten op voorverwarmde borden. Breng de saus weer aan de kook. Voeg er de kappertjes aan toe. Breng verder op smaak met citroensap.
    Lekker met rijst.

    13-05-2008 om 19:38 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    07-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appel-venkelsalade
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Deze zoetzure smaak van de appel en de milde anijssmaak van de venkel doen het goed samen en hebben maar een beetje ondersteuning nodig.

    En dus doe je het zo:
    Stoof 1 venkelknol in fijne partjes in een grote noot boter, tot de groente zacht is.
    Doe er 20 salieblaadjes bij en laat nog 1 minuut verwarmen.
    Kruid met peper en zout.
    Voeg er 100 g zoete appelpartjes, 1 eetlepel witte wijnazijn en 1 koffielepeltje fijne suiker aan toe. Schep goed om.
    Dek af en laat een paar minuten doorwarmen.
    Lekker met varkensgebraad of koteletten.

    07-05-2008 om 21:04 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    02-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Saltimbocca van varkenslapjes met ananas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    4 varkenslapjes (150 g elk)- 4 plakken ananas
    Voor de marinade:
    20 g verse gemberwortel- 2 takjes munt- 2 dl ananassap- 2 eetlepels sojasaus- 1 eetlepel sherryazijn- 1 eetlepel vloeibare: honing - 1 rood pepertje- peper uit de molen en zout:

    1. Schil en rasp de gember. Snipper de munt en het pepertje (zonder zaadjes) Vermeng ze met het ananassap, de azijn, de sojasaus en de honing.
    2. Halveer de varkenslapjes en leg ze in de marinade, Dek af met plasticfolie en zet 1 uur in de koelkast.
    3. Verwarm de ovengrill voor. Laat het vlees uitlekken, bewaar de marinade. Halveer de plakken ananas. Leg ze op de stukjes varkensvlees. Klap toe en steek op een spiesje.
    4. Schik de spiesjes in een ovenschaal. Besprenkel ze met marinade. Zet ze 10 minuten onder de grill (keer ze een of twee keer om). Lekker met rijst,

    02-05-2008 om 20:06 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    29-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kruidendressing

    Voor 4 personen:

    4 eieren- 25 g verse zurkel- 1 bosje gladde peterselie- bieslook- 1 à 2 eetlepels azijn- 1 tl mostard- peper- zout- 1 dl olie- 2 eetl. kookvocht van asperges

    Kook 4 eieren hard. Hak 25 g verse zurkel, 1 bosje gladde peterselie en bieslook fijn. Prak de dooiers fijn, meng er 1 à 2 eetlepels azijn en 1 theelepeltje moster door en kruid met wat peper en zout. Schenk er in een straaltje 1 dl olie bij. Roer goed om. Leng aan met 2 eetlepels kookvocht van de asperges. Schep er de gehakte eiwitten en de tuinkruiden bij. Serveer lichtjes gekoeld.

    29-04-2008 om 19:57 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    27-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedroogde peren
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een gezond en lekker tussendoortje, dat je ook kunt verwerken in jam, chutney of cake.

    1 kg peren

    1. Schil de peren en verwijder het klokhuis. Snij ze doormidden of in vieren. Dep ze droog en schik ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
    2. Verwarm de oven op 60° C en laat de peren daarin 3 uur drogen, met de ovendeur op een kier. Draai ze af en toe om, zodat ze niet aan het papier kleven. Laat ze vervolgens afkoelen.
    3. Herhaal dit procédé de dag erna en, indien nodig, ook nog een derde keer. Bewaar de gedroogde peren in een goed afgesloten doos.

    27-04-2008 om 20:26 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    25-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanosjka (vlechtbrood)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Tsjechische eindejaarsspecialiteit

    30 gr gist- 360 gr bloem (liefst bloem voor wit brood)- 1,5 dl melk- 1 ei- 60 gr boter- 60 gr suiker- 1 theelepel zout- 1/4 theel. Gemberpoeder- 1/4 theel. gemalen nootmuskaat- 1 theel. geraspte citroenschil- 4 eetl. Amandelschilfers- 4 eetl. Rozijnen- 1 eetl. geraspte of geconfijte sinaasappelschil- 2 eetl. halve amandelen- poedersuiker

    Los de gist op in wat lauw water. Meng de bloem met de gist, de melk, het ei, de zachte boter, de suiker, het zout, het gemberpoeder, de nootmuskaat en de citroenschil tot een vast deeg. Kneed het deeg gedurende 20 minuten tot het glad en soe­pel is en niet meer aan de han­den plakt. Bedek het met een doek en laat het op een tocht­vrije plek rijzen tot het in volume verdubbeld is (minimaal 60 minuten).
    Druk de lucht uit het deeg en bestrooi het met de aman­delschilfers, de rozijnen, de sinaasappelschil en de halve amandelen. Kneed het deeg nog eens door en verdeel het in vier even grote stukken. Neem drie stukken en rol ze uit tot dikke touwen van 45 cm lang. Vlecht de touwen in elkaar en knijp de uiteinden goed samen. Leg de vlecht op een goed ingeoliede bakplaat.
    Snijd het resterende stuk in drie stukken en rol elk stuk uit tot een dunne sliert van 45 cm lang. Vlecht ook deze slierten in elkaar. Maak uw vingers nat en bevochtig de onderkant van deze dunne vlecht. Leg de dunne vlecht mooi op de dikke vlecht en druk lichtjes aan. Knijp daarna de uit­einden van de dunne vlecht samen en stop ze onder de pun­ten van de dikke vlecht.
    Dek het brood losjes af met keukenfolie en laat het op een warme plek rijzen tot het nog­maals in volume verdubbeld is.
    Bestrijk de bovenkant van het brood met de eierdooier (aangelengd met wat water) en schik er wat opzijgehouden amandelschilfers op. Bak het brood 45 minuten in een voor­verwarmde oven van 225°C. Bestrooi het met poedersuiker terwijl het nog warm is.

    25-04-2008 om 20:29 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    19-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaghettini met tuinkruiden en sesamzaadjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    400 g spaghettini- 100 g boter- 2 theelepels korianderzaadjes- 3 eetlepels sesamzaadjes- 1 teentje knoflook- 1 bosje verse bieslook- peper uit de molen- zout.

    Hak de bieslook.
    Plet de korianderzaadjes.
    Pel en hak de knoflook.
    Laat de boter smelten.
    Doe er de korianderzaadjes, de sesamzaadjes en de knoflook bij.
    Laat op een zacht vuur staan (zonder dat de boter kleurt).
    Kook vervolgens de pasta beetgaar in gezouten water.
    Giet de spaghettini af en vermeng ze meteen met de sesam boter en de gehakte bieslook.
    Kruid naar smaak bij met peper uit de molen.
    Serveer meteen, eventueel met gemalen parmezaan.

    19-04-2008 om 20:15 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    17-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tortilla met kaas en radijsjes.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    8 tortilla's- 150 g jonge Gouda (ongesneden)- 1 bosje radijsjes- 4 eieren- 1 groene krulsla- 1 eetlepel verse kaas- 1 koffielepel mosterd- 1/2 bosje verse koriander- paprikapoeder- peper uit de molen en zout

    1.Kook de eieren 8 minuten. Laat ze afkoelen in koud water. Maak de sla schoon. Snij de radijsjes in stukjes. Snipper de koriander. Snij de kaas in blokjes.
    2. Pel de eieren en verkruimel ze grof met een vork. Vermeng ze met de verse kaas en de mosterd. Schep er de kaasblokjes, de radijsjes en de koriander door. Breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout.
    3. Verwarm de tortilla's. Leg op elke tortilla een paar blaadjes sla. Schep er de vulling bij. Rol op en serveer.

    17-04-2008 om 20:34 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uienkoek met gorgonzola
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    375 g bladerdeeg- 150 g gorgonzola- 4 rode uien, in ringen- 2 eetlepels olijfolie- 2 theelepels bruine suiker- 3 eetlepels balsamico- verse tijm- peper

    1. Verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Bak de uien 10 minuten in de olijfolie. Doe er de suiker, de balsamico en theelepel gehakte tijm bij. Schep goed om. Zet van het vuur en laat een beetje afkoelen.
    3. leg het bladerdeeg in een grote, ronde bakvorm, op bakpapier.
    4. Schep de uien op de deeg bodem. Strooi er de verkruimelde kaas bij. Bak ongeveer 20 minuten in het midden van de oven.

    17-04-2008 om 20:22 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)




    Foto

    Foto

    Even een bezoekje brengen aan
  • christiane64
  • Virginia65

  • Gastenboek
  • Wens je een fijn Weekend vriendin
  • Fijne nieuwe week gewenst
  • Veel beterschap gewenst
  • Wens je een fijne namiddag lieve vrienden xxxx
  • Fijne vrijdag !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    maatschap
    blog.seniorennet.be/maatsch
    Image Hosted by ImageShack.us

    Image Hosted by ImageShack.us


    Foto

    Foto



    Foto


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto






     






    Startpagina !

    Blog als favoriet !


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    borboletas
    blog.seniorennet.be/borbole

    Archief per jaar
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    deprehistorie
    blog.seniorennet.be/deprehi
    Mijn favorieten
  • gelukkig
  • pierre1951
  • deprehistorie
  • jan_keij
  • retrocameras
  • waasland_gemeenten

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    mimi2000
    blog.seniorennet.be/mimi200
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    fonsdemunter
    blog.seniorennet.be/fonsdem
       


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!