Voor 4 personen:
1 braadkip van ongeveer 1,5 kg- 2 eieren- 200 g oud witbrood zonder korst- 80 g bloem- 1 citroen- 1 bosje peterselie- peper en zout
1. Snij de kip in stukken: haal de vleugels en de bouten eraf en snij de kippenborst in vier stukken. Haal het vel eraf. 2. Klop in een diep bord de eieren los met een snuifje peper en zout. Verkruimel het brood, doe het in een tweede diep bord. Strooi in een derde bord de bloem met een snuifje peper en zout. Wentel de stukken kip achtereenvolgens in bloem, ei en broodkruim. 3. Bak de gepaneerde kip 12 tot 15 minuten in de frituurpan (op de laagste stand), of tot de stukken gaar en goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer de gepaneerde kip met peterselie en partjes citroen. Ook peterselie kunt u {een halve minuut} in de hete frituurolie bakken. Hij wordt dan lekker knapperig, al verliest hij wel wat aan smaak en aroma.
|